Pokazuje rezultate 1 do 34 od 34

Tema: cijepivo protiv gripe

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno cijepivo protiv gripe

ja sam svoju curu cijepila prvom dozom protiv gripe,dal ima koja mama da je prošla to da mi može potvrditi da je djete zaštićeno

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

mame,zar ni jedna nema s tim iskustava ili već sve spavate?nadam se da ću sutra naći koji odgovor da se ne brinem toliko

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Pa koliko je cura stara, nasa pedijatrica je bila protiv cijepljenja djece, barem do 3g.

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam bila uvjerena da takomalo dijete niti nemoze dobiti gripu, zasto? nemam pojma
    U svakomslucaju, nismo se cijepili...

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

mislim da je dijete stvarno premalo za cjepivo protiv gripe. moja strija ima 12 pa mi ne pada na pamet cijepiti ju.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ja se sama ne cijepim protiv gripe tako da mi nije ni na kraaj pameti bilo cijepti L.
    isto tako, mislila sam da se ni ne smiju cijepiti :/

saljem na zdravlje djece.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

moja ima 10 mjeseci i djeca se trebeju cijepiti od 6 mj pa na dalje,po tom pitanju znam da mogu biti mirna,zdravstveni sam radnik,i puno vam hvala,imate članak u bebama,samo sam htjela čuti dali ste imale iskustava.hvala bogu curka je cijepivo super prihvatila,tim se cjepivom već nekoliko godina cjepe bebe

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

nadam se da me niste krivo shvatile,ja iz svoje stuke znam komplikacije pojedinih bolesti pa sam po tom pitanju i paničar

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ne znam kako ćeš se dočepati ovog krajnje poučnog naslova, ali ako se potrudiš ... http://www.imdb.com/title/tt0080768/

Da ne duljim, majstor se cijepio i jedini je preživio na cijeloj kugli zemaljskoj. (očito te struka nije dovoljno prestrašila)

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Sve moguće preporuke su ne cijepiti malu djecu.
    Ne znam odakle ti informacija da je to dobro?
    Danas, kada se debelo preispituje korisnost redovnih cjepiva, mislim da je stvarno suvišno trpati u tako mali organizam ona cjepiva koja nisu na listi.

adonisa avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

mislila sam ne cijepiti R protiv gripe, ali kad sam pročitala ovaj tekst http://www.net.hr/bebe/page/2008/11/03/0064006.html
    dvoumim da ga možda ipak cijepim :?

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Cijepila sam ih jedne godine jer su bili preboležljivi i mali, imali su oko 3,4 godine). Pedijatrica mi je baš preporučila da ih cijepim. I tu zimu nisu imali gripu i sve pet. Ali imali su tisuću drugih viroza tako da nam gripu nebi bio problem ukomponirati u sve to . Nakon toga više nsiam jer ih nisam htjela maltretirati bockanjem, koji put dobiju, koji put ne. prošle godine smo svi imali, odležali i gotovo.

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Prije dva tj sam dala cijepiti malog (ima 21 mj)protiv gripe.Po meni ako mi je sugerirao pedijatar da ga cijepim pogotovo ako hoda u vrtić dapaće da sam ga odmah dala cijepiti,a pogotovo pošto radim sa ljudima sam dala i sebe.Moja cura koja ima 10,5 god ona se baš neće jer se boji injekcija pa je neću na silu.Razlog cijepljenja je bio jer sam prije 2 god oboljela od gripe i znam kako je to ,nedaj bog nikad više 8)

_________

D 1998.
    I 2007.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Ja sam A. dlaa cijepili, i lani i ove godine. Sve 5.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

dlaa=dala

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj Davor prvotno napisa
    Ne znam kako ćeš se dočepati ovog krajnje poučnog naslova, ali ako se potrudiš ... http://www.imdb.com/title/tt0080768/
    uuu dao si mi zadatak za vikend. jos i volim japanske filmove

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

smatram da pedijarti sa razlogom daju savijet da se dijete cijepi,i nije uzaludno ako pomaže!imatečasopis bebe pa si pročitajte zašto se djeca cijepe i kije su moguće kompl,gripe!godinam se već to cijepivo koristi od 6mj na dalje!vi kako hoćete pitala sam vas dali je ko imao iskustva u tome i dal vam je pomoglo a ne da me tuda osuđujete!Hvala!

Serpentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Oprosti ali nitko te ne osuđuje. Radi se o tome da je većina pročitala/čula/saznala na neki deseti način da je bolje malenu djecu ne cijepiti.

Kako ti znaš drukčije, zašto nam ne kažeš o čemu se radi? Zanima me.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

radi se o tome da ako djete dobije gripu može oboliti id upale pluća,bronhitisa,upale uha itd.mala djeca koja obole su uglavnom hospitalizirana,moraju se cijepiti od 6 mj.do 19 godina!ja sam vam htjela dati savijet da zaštitite ta mala bića!imaš o tome na www.bebe i na www.cijepivo protiv gripe kod djece pročitaj pa ćeč znati o čemu ja pričam! :/

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Bas ce mi odgovore dati Bebe i oni koji zive od prodaje lijekova i cjepiva.

Serpentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Krivo si napisala linkove. Prvi ok, ali koji je drugi...?
    Jesi mislila na ovo?
    U međuvremenu je Zorana rekla samu bit

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

ok,možda će ti odgovor dato pedijatar.ali ako upišeš www cijepivo protiv gripe kod djece vidjet ćeš zašto je dobro i zašto se cjepe i kada.ali i u bebama ima puno od pedijatra savjeti.ako ti ni to pomaže neka te vodi tvoj instinkt

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

u prtražnik upiši samo cijepivo protiv gripe kod djece vidjet ćeš sve o čemu sam i ja pričala,to sam evo i ja sada gledala

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ako znas npr. njemacki ili engleski, ukucaj ti u pretraznik stetnosti cjepiva, nuspojave cjepiva ili nesto u tom pravcu pa ce ti se otvoriti jedan sasvim novi svijet.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

nemam potrebe stvarno o ovome razglabati,ja sam svoje djete cijepila i vjerujem svojoj pedijatrici!i mislim da ću se isključiti iz foruma jer vam želim sve dobronamjerno a ispadam budala a takvo što mi i ne trba!hvala

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne ispadas budala, ali ne mozes ni ocekivati da ce svi dijeliti tvoje misljenje.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

na to sam i prije bila spremna ali ali ako još ima trj piše o tome onda se to drugačije piše a ne nikakva uvjeravanja da to nije tako

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A gle... vecina ljudi na ovom forumu ne bi cijepila svoje dijete protiv gripe u toj dobi jer i dio doktora se tu slaze da to nije dobro. Znaci ne moras cak ni traziti info po internetu, sama struka se ne moze dogovoriti sa sobom.

Ako si ti tako odlucila, ok. No nemoj se cuditi sto ti se nije javilo 30 ljudi da ti kaze da je u njihovom slucaju kad su cijepili dijete od 10mj sve proslo super, jer vecina ljudi ovdje to nije napravila. Samo to.

A kad si trazila "zar nitko", onda su ti cure jednostavno pojasnile zasto se nitko ne javlja

perta

Početno

Cijepiti se mogu sva djeca starija od 6 mjeseci. Neki liječnici smatraju da je bolje oboljeti i na taj način steći imunitet, ali taj argument doista malo vrijedi jer se virus gripe neprestano mijenja pa prethodno stvorena zaštita može imati ograničenu ili nikakvu korist pojavom novog soja virusa. Zato se usotalom treba cijepiti svake godine.

Mi smo se doma svi pocijepili i to prakticiramo već nekoliko godina i ostajemo zdravi u sezoni gripe.

Više o gripi i cijepljenju pogledajte na www.gripa.hr

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

i mi smo cijepljeni i to je ok za sada meni a prvenstveno bebici mojoj!!nadam se da će ju zaštititi lakše mi je podnjeti tu 1 pikicu nego da bude bubana jakooo

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Necjepim protiv gripe jer me i dalje vise strah cjepiva protiv gripe nego gripe. Mislim da su vece sanse da se nesto zakomplicira od cjepiva nego da djete, ili mi u krajnjem slucaju, zaradimo pravu gripu.
    Ljudi cesto misle da imaju gripu a ustvari je neka malo zesca prehlada.
    Ko gripu jednom preboli zna o cemu pricam. Za ovih 36 godina sam je jednom prebolila iako sam u jednom trenutku imala osjecaj da cu umrjeti. To je bilo nesto prestrasno. Ni djeca niti muz se nisu zarazili a Noah je spavao samnom u krevetu.
    Pokusavam zimi da su sto vise na svjezem zraku, da jedu puno voca i povrca i dodajem im neki svicarski proizvod Bio Strat za jacanje imuniteta.
    Pokupe oni koji viruscic ali je to miljama godina daleko od gripe.
    Ja sam se samo jednom cjepila jer u Canadi zestoko promoviraju cjepivo protiv gripe. Taj jedan put sam zazalila jer sam bila bolesna mjesec dana poslije.
    Djeca su mi vani i na -30 dobro utopljena a znaju se i kupati u bazenu vanjskom na -30 a onda nakon toga u saunu. Naravno moja mama se zgraza nad tim ali moram reci da ta hladnoca te moze samo ojacati.
    Isto tako pazim da prostorije negrijem previse zimi jer vjerujem da smo i zbog grijanja cesto zimi bolesni.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj ivana mlada mama prvotno napisa
    radi se o tome da ako djete dobije gripu može oboliti id upale pluća,bronhitisa,upale uha itd.mala djeca koja obole su uglavnom hospitalizirana,moraju se cijepiti od 6 mj.do 19 godina!ja sam vam htjela dati savijet da zaštitite ta mala bića!( :/
    nitko te ne osuđuje, svi mi iznosimo svoja mišljenja kao i ti svoje.
    a na ovo gore citirano ti samo mogu reći da moje dijete dobije bronhitis pa i upalu pluća od najobičnijeg virusa, po toj logici bi trebali izmisliti cjepivo za svaki virus da mi dijete ostane zdravo.
    moja kćer ima 12 godina i u svom životu je jednom imala gripu i mogu ti reći da je podnijela puno bolje nego MM i ja, imala je 2,5 godine. a drugi puta kad smo mi imali gripu ona ju nije dobila.

twinmama avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Mi smo se ove godine prvi puta cijepili protiv gripe-suprug,ja i djeca.M je u dva navrata imao febrilne konvulzije,a L ima astmu.-tako da bi nam gripa mogla zadavati velike probleme.
    Svake godine strahujem od gripe i nikad se ne cijepimo.Sada sam se,nakon razgovora sa roditeljima koji su cijepili i u dogovoru s pedijatricom,ipak odlučila na taj korak.
    Samo nek nas zaobiđe

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

ja isto razmišljam cijepiti nas dvoje i starije dijete. imam bebu od 3 mj , trenutno u bronhitisu ( strava). najviše me strah za bebača. a opet...cijepivo jako ruši imunitet, a i nezna se koji će podtip virusa harati...još ću razmisliti

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •