Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: Skopski merak - pohani sir

  1. #1
    Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    2,210

    Početno Skopski merak - pohani sir

    Evo, naslov da privučem Makedonke iako to možda i nije strašno makedonsko jelo.

    U Rijeci u makedonskom restoranu iz naziva teme (koji svakako preporučujem) poslužuju pohani sir, ali u "lopticama" nešto većim od slanutka. Kako da to napravim? Moj svekar kaže da je to slani sir sa Šarplanine, ali valjda može i feta s tržnice poslužiti? Poha li se to možda u tijestu za palačinke? Zna li netko o čemu pričam i može li mi opisati tehniku for dummies? Hvala

  2. #2
    Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    na turneji
    Postovi
    3,232

    Početno

    Nemam recept, ali ću te pitati za adresu tog makedonskog restorana.

  3. #3
    flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    land of hope and dreams
    Postovi
    4,145

    Početno

    matilda to je nas omiljeni restoran nalazi se na srdocima.

  4. #4
    Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    2,210

    Početno

    Evo, Matilda: Skopski merak. Sad brzo tamo pa javi kako da to napravim

  5. #5

    Datum pristupanja
    Sep 2006
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    65

    Početno

    Zar je dozvoljeno ovako reklamirati restorane? I to još iznimno loš restoran u kojem ti isprazne novčanik dok trepneš, a izađeš van gladan i moraš doma radit pizzu.

  6. #6
    Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    2,210

    Početno

    Citiraj mala dora prvotno napisa
    Zar je dozvoljeno ovako reklamirati restorane?
    Pretpostavljam ni više ni manje nego pljuvati po nekom restoranu.

    Neka moderatorica izbaci naziv ako je problematičan, ali bih molila da negdje ostavi naznaku da se radi o jelu koje se poslužuje u makedonskom restoranu.

  7. #7
    flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    land of hope and dreams
    Postovi
    4,145

    Početno

    znas koji je meni najbolji sir za pohanje - skripavac sad si mi dala ideju za rucak 8)

  8. #8
    Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    2,210

    Početno

    Ja sirovi škripavac ne mogu jesti, tjera me na povraćanje... možda bih mogla pohanog. Ali ti ćeš to u komadu? Ja bih te loptice da se može jesti rukom, poput kikirikija.

  9. #9
    iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004
    Lokacija
    tamo gdje je srce
    Postovi
    1,638

    Početno

    Citiraj flower prvotno napisa
    matilda to je nas omiljeni restoran nalazi se na srdocima.
    I naš, mi stanujemo blizu jedino što se, kad dođemo kući, moramo kompletno presvući i istuširati (i robu baciti na pranje) jer se usmrdimo od hrane do kože

  10. #10
    iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004
    Lokacija
    tamo gdje je srce
    Postovi
    1,638

    Početno

    i uopće nije skup :/

  11. #11
    pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Postovi
    8,507

    Početno

    i ja čekam na neki dobar recept za pohani sir, a da ne ispadne premasan. I koju vrstu sira koristiti. Ja sam nekad pokušavala nešto improvizirati ali uvijek bih sve zaribala. Sir bi se razlio, tijesto napilo ulja, i tako...

  12. #12
    thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    1,861

    Početno

    Citiraj pomikaki prvotno napisa
    i ja čekam na neki dobar recept za pohani sir, a da ne ispadne premasan. I koju vrstu sira koristiti. Ja sam nekad pokušavala nešto improvizirati ali uvijek bih sve zaribala. Sir bi se razlio, tijesto napilo ulja, i tako...
    možeš malo tvrđi domaći kravlji sir pohati, a moraš staviti brašno prije jaja, možeš i dvaput mrvice.
    i obavezno si stavi na onaj papir za upijanje poslije.

  13. #13
    Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Lokacija
    tamo, tamo daleko
    Postovi
    5,770

    Početno

    Citiraj pomikaki prvotno napisa
    i ja čekam na neki dobar recept za pohani sir, a da ne ispadne premasan. I koju vrstu sira koristiti. Ja sam nekad pokušavala nešto improvizirati ali uvijek bih sve zaribala. Sir bi se razlio, tijesto napilo ulja, i tako...
    ja uzima zdenkin edamac jer nije premekan i onda klasika brašno, jaja, mrvice

  14. #14
    pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Postovi
    8,507

    Početno

    hvala...
    probat ću jednom kad me mama ne bude gledala (ona je u zoni )

  15. #15
    flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    land of hope and dreams
    Postovi
    4,145

    Početno

    obavezno dva put u jaje -mrvice i na vrelo ulje.

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •