Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 66

Tema: sirup za spavanje DA ili NE?

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno sirup za spavanje DA ili NE?

u časopisu za djecu pročitali smo da postoji neki biljni sirup za pomoć kod problema nesanice. Jeli netko imao iskustva sa tim ili sličnim preparatima i postoji li neki prirodni način da se pomogne djetetu pri spavanju. Jer vidim da je naš bebač jako izmoren i nervozan pa mislim da je to upravo zbog toga što nije dobro odspavao više od 2h 4mj. Sada spava od 20:00-6:00 sa buđenjem svaki sat a možda i češće. Upomoć!!!

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

NE

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

NE

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne, ne, ne i ne

india avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

:shock: ajmemeni... to me podsjeća na priče baka i djedova o kuhanju čaja od maka kako bi bebice "bolje" spavale... užas

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ispricavam se, slucajno je islo dvaput

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno Re: sirup za spavanje DA ili NE?

Citiraj senke prvotno napisa
    u časopisu za djecu pročitali smo da postoji neki biljni sirup za pomoć kod problema nesanice. Jeli netko imao iskustva sa tim ili sličnim preparatima i postoji li neki prirodni način da se pomogne djetetu pri spavanju. Jer vidim da je naš bebač jako izmoren i nervozan pa mislim da je to upravo zbog toga što nije dobro odspavao više od 2h 4mj. Sada spava od 20:00-6:00 sa buđenjem svaki sat a možda i češće. Upomoć!!!
    Hvala! ali kako pomoći bebici da lakše spava?

Datum pristupanja
    Sep 2006

Hvala ali kako pomoći bebici?

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Postoji prirodni način. Jest da je s nekim bebama teže ispočetka, ali sve se to preživi i (kako su i meni govorili) prebrzo prođe pa ti poslije fali.

Bebu mazite, nosajte (probajte svakako s maramom), ako je budna - igrajte se s njom, pa kad vidite da je umorna i da joj se spava (i male bebe zijevaju) pomognite joj zaspati. E sad, malo treba "osluškivati" jer su sve bebe posebne na svoj način. Moj malac ne voli da ga se previše dira ili da mu se priča dok zaspiva, ja legnem kraj njega a on se mrdulji, prebacuje s jednog boka na drugi, malo po malo se umiri, dira me rukicama po licu, pa po rukama i mazi se, malo i ja njega mazim po ličeku (koliko vidim da hoće, a kad mu smeta prestanem) i tako.. Uglavnom, on vrlo često sada zaspi i sam dok ja recimo potiho slažem njegove čiste pelenice i robicu. Tako da - ima svjetla na kraju tunela

Inače, ja sam mislila da ću oglušiti koliko se moj sin plakao prvih mjeseci, ali prođe. A ljepše je da prođe ako ga držiš i pokušaš mu pomoći, nego da mu daješ neke neprirodne stvari.

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Zaboravila sam nešto nama jako važno (jer nam super pomaže).

Ako dojite, to bi vam moglo super pomoći! Bebe lagano zaspu uz cicu.
    No, kod spavanja sam imala puno većeg uspjeha kad sam uvela odlazak u sobu, uz otvorena vrata ali svjetlo u hodniku (nama je sve blizu jer je mali stan i sve se čuje), tako da je beba smirenija i naa smirenom je mjestu. Nema TVa ili takvih smetala, pa bebi ne smetaju dodatni podražaji.
    A koliko je beba stara?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

:shock:
    U časopisu za djecu? Strašno... to mi zvuči kao legalno drogiranje djece.

Tiwi je lijepo napisala. Meni je Lovro dok je bio mali uvijek zaspao na rukama, onda bi ga ja premjestila polagano u krevetić. Po noći je bio (još uvijek je) pored mene.

Rency avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj Tiwi prvotno napisa
    No, kod spavanja sam imala puno većeg uspjeha kad sam uvela odlazak u sobu, uz otvorena vrata ali svjetlo u hodniku (nama je sve blizu jer je mali stan i sve se čuje), tako da je beba smirenija i naa smirenom je mjestu. Nema TVa ili takvih smetala, pa bebi ne smetaju dodatni podražaji.
    potpisujem i mi tako radimo i funkcionira,mozda nekad kad je nervoznija pa joj nije dovoljna cica malo je ununamo na rukama pa je spustimo na krevet ondauvalim cicu i ona spava, nunanje dobro dode da je se umiri
    btw,
    eto kako to u americi rade
    http://www.ebaumsworld.com/kidstoned.html

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

A koliko je beba stara?
    Nas JURAJ ima 6mj. i tj.dana ima 8 zuba. Do sada je palilo uspavljivanje na cici ali sad ne pali ni na cici ni nunanje na rukama, a kad zaspi to spavanje traje kratko i onda opet isto ali inace je on jeko slatka i vesela bebica

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

A koliko je beba stara?

HVALA NA SAVJETIMA

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Da li ima problema sa uspavljivanjem ili samo s tim da se budi svakih sat vremena? Koliko puta ga hranis po noci? Mozda mu nesto smeta: nema tebe u blizini, mokra pelena....

Uspavljivanje - ni mi jos nemamo recept, H zaspi kad joj se spava, a ne kad mi hocemo

Datum pristupanja
    Sep 2006

Citiraj Deaedi prvotno napisa
    Da li ima problema sa uspavljivanjem ili samo s tim da se budi svakih sat vremena? Koliko puta ga hranis po noci? Mozda mu nesto smeta: nema tebe u blizini, mokra pelena....

Uspavljivanje - ni mi jos nemamo recept, H zaspi kad joj se spava, a ne kad mi hocemo
    I jedno i drugo. Hranim ga svaki put kad neće da zaspi na rukama, a to je više manje stalno. On spava u krevetiću uz naš krevet, s time da sam probala staviti ga i kraj nas, no i to nije rezultiralo ni par min duljim spavanjem. Uz to mislim da mu je moja sisa postala duda varalica.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno RE:

Onda mozda to nije problem samo sa spavanjem, nego mozda i sa dojenjem - ako trazi dojku svakih 1h. O tome ne znam nista, pa ne znam sta da ti kazem.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Re: RE:

Onda mozda to nije problem samo sa spavanjem, nego mozda i sa dojenjem - ako trazi dojku svakih 1h.
    Kaleb je imao faze (ima ih još uvijek) da se ne skida s cice doslovce cijelu noć. Grdo je, ne vjerujem da se naspava, ali ta faza dođe i prođe. Premali je da bih mu je i pokušala uskratiti po noći.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Citiraj Luna Rocco prvotno napisa
    Onda mozda to nije problem samo sa spavanjem, nego mozda i sa dojenjem - ako trazi dojku svakih 1h.
    Kaleb je imao faze (ima ih još uvijek) da se ne skida s cice doslovce cijelu noć. Grdo je, ne vjerujem da se naspava, ali ta faza dođe i prođe. Premali je da bih mu je i pokušala uskratiti po noći.
    Luna, pa ja sam i napisala da ja o tome ne znam nista.

Datum pristupanja
    Sep 2006

ja se isto nadam da ce proci.
    http://public.fotki.com/senke/juraj/[/list]

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a mene zanima koji je to časopis... :shock:

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno RE:

Citiraj sorciere prvotno napisa
    a mene zanima koji je to časopis... :shock:
    Mogao bi biti sirup Calma Baby - prirodna pomoc za ublazavanje razdrazljivosti kod djece i pomoc problemima nesanice, casopis Bebe, listopad 2006. STRASNO!!!!!

Evo, mene ovakve reklame ljute-reklamiranje necega sto je iskljucivo u domeni lijecnika da preporuci.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

može li se reagirati????? koliko njih će (zbog reklame) to davati svojim bebicama??? :shock:

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

u časopisu za djecu pročitali smo da postoji neki biljni sirup za pomoć kod problema nesanice.
    :shock: , strasno. srecom neki bar pitaju druge za msljenje, a sta ce biti s onim koji samo daju to bebi :/

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Jednu vecer mm vozio mog tatu negdje i kaze kako nam je prosla noc bila paklena, da Liam nikako nije mogao zaspati, a moj stari njemu: "Pa kaj mu niste dali nesto za smirenje? (bebi od 2 mjeseca)"
    Mm se vratio doma i kaze mi da je moj tata definitivno pukao i vise nije pri sebi i onda mi ovo isprica.
    Kadli ono... ne da samo moj senilni tata nije pri sebi, nego se ta neprisebnost (samo drugih) cak i unovcila putem reklame za sirup za bebe!

Senke... budenje svakih 1h svi prodjemo! NEko prije, neko kasnije, tesko je.. ali ces nauciti cjeniti prospavanu noc kao nitko na ovom svijetu! Samo hrabro! Nema lakog puta za majcinstvo. Divno je i prekrasno i pre-pre genijalno biti mama... ali lako? To ne!

Datum pristupanja
    Sep 2006

hock:[/quote]

Mogao bi biti sirup Calma Baby - prirodna pomoc za ublazavanje razdrazljivosti kod djece i pomoc problemima nesanice, casopis Bebe, listopad 2006. STRASNO!!!!!

Evo, mene ovakve reklame ljute-reklamiranje necega sto je iskljucivo u domeni lijecnika da preporuci.[/quote]

DA TO JE TO!!!

la11 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

ajme strašno!!!!!

ne mogu vjerovati da netko uopće razmišlja da li dati to svome djetetu ili ne??????

senke :shock:

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Da te utjesim i mi smo imali tu fazu. Skoro 4 mjeseca totalne nesipavanosti. Grozno! Popravilo prije tjedan dana. Nama su pomogle setnje, odlasci u goste, kod djeda i bake... bitno da stalno nekamo ide, tako prikuplja mnostvo novih spoznaja i informacija i to ju valjda izmori. Navecer zaspi i spava ko top, ali prethodno moramo citav dan provesti vani, bilo na zraku, bilo u gostima, bitno da vidi nove ljudi, svijet izvan kuce. Navecer obavezno kupanje prije spavanja (to smo uveli prije 10 dana) i nakon toga zaspi uz cicu, ali se odmah i probudi cim ju izvadim, onda sljedi jos nosanje po 10-15 min i nakon toga mir do sljedeceg hranjenja (ponekad cak 4-5 sati). Jedino sto je najnovije od tada, kad se po noci proudi, dobi ciku i onda nece vise zaspati na cici nega ju poslje svakog hranjenja moram nosti po 10 min i onda dalje spava. Prije bi uvijek zaspala uz cicu. Neznam zasto sad vise nece. Dakle sutra ujutro se spakirajte za izlet na citav dan, dogovori se s frendicama i redom obilazak, Malo kod bake, malo kod kume, sa svakim provedes sat-dva i ti se malo odmoris, ispuses, ispricas a bebac ce uzivati. Navecer ga okupajte i da vidis promjene i spavanja. Pozdrav i sretno.

bebelina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Ma mislim da niko normalan ne bi svom djetetu dao ista od takvih stvari. A vecina beba reagira na klokanicu ili maramu tako da zaspe. Probaj ga staviti u jjedno od to dvoje i prosetati po kuci ili nasto korisno napraviti. Ljuljanje ce ga uspavati , a i ti si mu dovoljno blizu! Bar mislim! i jos moja baka bi nam na ogradicu kreveta objesila malu vrecicu lavande Navodno njen miris djeluje umirujuce! Sretno!!

bebelina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

ajme koliko gresaka!!! kate pise sa mnom

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj la11 prvotno napisa
    ajme strašno!!!!!

ne mogu vjerovati da netko uopće razmišlja da li dati to svome djetetu ili ne??????

Zena je jednostavno preumorna... od umora covjeku svasta pada na pamet.

A taj casopis BEBE treba zakonski ukinut!

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Filip je slična beba, teško ga je uspavati a spava kratko, ne voli biti mokar, stalno bi bio na rukama a težak ko mali slonić. Cika nekad pomaže nekad ne. Najčešće ga danju uspavam u autosjedalici koju ljuljam. Naravno, ako je objesim na špagu i ljuljam ne pali - moram baš trošti kičmu i onda je zadovoljan. Povremeno sam toliko umorna, jadna iscrpljena i ljuta da bi ga najrađe šutnula kroz prozor od muke ali to naravno ne činim jer sam dobar roditelj i volim svoju bebicu .
    Možeš si još olakšati da ga probaš uspavati prije nego se jako umori jer su onda previše umorni i nervozni da bi blaženo spavali.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj la11 prvotno napisa
    ajme strašno!!!!!

Nemoj tako oštro, umor čini svoje, a još kad u časopisu specijaliziranom za bebe nađeš takvu reklamu, sasvim mi je jasno da će netko to i probati (tome reklame i služe ).

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sirup za spavanje DA ili NE?

o boze, pa naravno da NEEEEE!

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Evo vam:

CALMA BABY

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

A možete i nekoliko puta dnevno, nakon glavnih obroka - piše.
    Pa dijete lijepo posjednete u kut i nema da mrda cijeli dan... nek samo koluta očima...

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ma koje to bebe imaju napetost? Anksioznost?

Drogirajmo ih od prvog dana (cisto podsjetnika radi.. i marihuana je prirodna, da ne bi bilo kako su ovo prirodni sastojci, pa je zato ok)... od prvog s Calma Baby, s 2 godine portupno zapoceti sa 2mg apaurina, s 5g neka predju polako na 10mg apaurina, s 10g na Prozac i nemamo nikakvih problema! Ako unatoc tome ne uspiju zaspati, mala umjerena doza tekile nece stetiti. I nase su bake to pile pa su skroz normalne.

MA pricam gluposti, ali ovo me izludjuje! Ovaj svijet je stvarno otisao k vragu... za koju godinu kad vise nece biti normalno djetetu ne davati sredstva za smirenje u 1.godini zivota, ispast cu jos veci fanatik nego sad kad djeci branim najobicniju cokoladu do 2g zivota.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Mene samo zanima kako se nešto ovakvo uopće može pojaviti na tržištu? Tko daje odobrenje za sirup za smirenje (iako je prirodni) za djecu ispod 2 godine?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ma tko uopće o tome razmišlja, a da je van Rodinog foruma?

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Amalthea prvotno napisa
    Ma tko uopće o tome razmišlja, a da je van Rodinog foruma?
    Ma nisi valjda u pravu!¨

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Nadam se da nisam.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ha, pa netko je napisao da su prije kuhali čaj od maka da dijete spava.

Slažem se s Anitom-AZ, puno je prirodnih droga....

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Npr. mazanje desni vinom kod rasta zubica.

Roza avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kad sam vidjela naslov topica mislila sam da se netko šali. Ja ne bi uzela sirup za spavanje, a kamoli ga dala djetetu. Sorry Senke, ovo nije osobno, znam kako je to kad se zaredaju neprospavane noći.

Ali reklama u časopisu Bebe za sirup za spavanje! I kad sam na webu pročitala ovo:
    Helps babies sleep
    Excellent sedative to help ease tension
    Combats anxiety
    dođe mi da vrištim!!! Sredstva za smirenje za djecu - ježim se od same pomisli na nešto takvo.

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Grozno, pa najbolje ih onda nadrogirat nečim pa da stalno budu mirna i spavaju.
    Nisam dosad čula za to ali ne pada mi na pamet dat djetetu tako nešto.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno Re:

Nazalost: netko da sirup, netko nalupa po guzi, netko zatvori u sobu, netko stjera dijete u kut, netko uvali bakama, netko u vrtic da sjedi na kavi...

Sve mi je to isto...

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Uredništvo:
    Iblerov trg 2 1/III,
    10000 Zagreb,
    žiro račun: 2484008-1100669095
    Tel: 01 455 62 68, Fax: 457-68-10

ja sam nazvala ovaj boldani broj, i žena je rekla da sam ja prva (i jedina) koja je reagirala.

pa molim da mi se pridružite

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Zvala sam.

A cujte, zena kaze da je to sve provjereno i odobreno, da to nije nista strasno, jednostavno kad se mamama mozda ne da kuhati caj, pa onda daju taj sirupic. Nije to kao lijek, to je samo lagana kamilica. Prirodno.... (zeni sam naravno rekla da je i marihuana prirodna... ). Odmah sam iskoristila priliku iskomentirati jos neke stvarcice kod Beba sto mi se ne svidja, kao i ovo...

LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Sirup??? :shock: Nesanica?-ma izvedite djecu vani na friski zrak,da se istrce,da ih malo burica propuse,da malo trce za nonetima i nonama i susjedovim kokicama ,psima i mackama-pa da vidite kako ce samo pasti u krevet.Moj karlo je skoro po cijele dane vani,malo ujutro i dosta popodne a jos k tome i stalno trci i na vecer zaspi dok kazem keks,padne u krevet i cuje se "aaaaaaaaaa" i rastegne se po kreveticu koliko je dug i sirok.I ponekad spava i po 12 sati u komadu,bez buđenja...

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno Re:

Nazalost: netko da sirup, netko nalupa po guzi, netko zatvori u sobu, netko stjera dijete u kut, netko uvali bakama, netko u vrtic da sjedi na kavi...

Sve mi je to isto...
    ....Nakon ovoga ide paljba na Rodu....kako vrijedja majke koje imaju djecu u vrticu....itd.
    Mooooolim vas da malo odvagate prije nego napisete ovakav komentar...

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •