Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 61

Tema: Njihove "vještine"

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno Njihove "vještine"

Ponukana Andrejevim (tanja_b) i Leinim (Mima) pismima djedu mrazu ne mogu prestati razmišljati pa kak??? Kak znaju pisati???
    Ima li još tako nadarenih kao oni..?
    Dajte mi molim vas recite da li su sami to naučili ili..?
    Mislim, iskreno meni ne pada na pamet Janka ići učiti pisati.
    Niti on baš pokazuje volju. Tu i tam pita koje je koje slovo pa mu kažem.
    Pita me kaj piše. Razlikuje slova od brojeva. I ono što za sada radi je to da ima onu tekicu (konkretno ima Zvonka) s iscrtkanim valovima, krovovima i sl. Nekada to uzme pa crta linije ali to je sve.
    Ima i vježbanku za slova, ali ne želim ga forsirarti dok sam to ne uzme i ne kaže da želi učiti slova.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Poslala sam, a nisam završila....

Dakle, kako vi sa svojim limačima.
    Ja se sjećam da ni sa 6 nisam bila zaintereseirana za slova, tek kada sam krenula u prvi razred.
    I nekako si mislim, neka se igra. Naučit će se i napisati i načitati cijeli život, ima vremena.
    Osim toga u prvom razredu se uči čitati i pisati...

Shiny avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Jan je lud za pisanjem i čitanjem brojeva i slova!

I to samoinicijativno.
    Prvo je počeo brijati na brojeve, digitron mu je konstantno u ruci i zna vec sve (necu sada nabrajati jer ovo nije topic za hvaljenje )

Onda se dohvatio nekog baby laptopa kojeg je dobio još za prvi ročkas, na engleskom je s malim displayem i onda je počeo gledati kako se pišu slovu. Utipka B i preslika ga na onu ploču piši-briši - potpuno samostalno bez moje intervencije...
    Brije i na registracije na autu, prvo na slova (tko je iz kojeg grada), hoce sve procitati (slovka, slovo po slovo a nekada i rijeci od tri ili četiri slova odmah procita), kucne brojeve obavezno mora vidjeti i procitati...

Sada je poceo na kompu u wordu pisati...

Ali na papiru zna par slova (T, A, M, B, P, V,C,O...tj zna ih dosta, naravno na svoj način...)

u zadnje vrijeme želi da od kockica slažemo slova (onih drvenih)..isuse, meni je to teško

Poanta je u tome da ga nikako nisam učila čitati i pisati nego je on sam počeo ispitivati, koje je ovo slovo, šta tu piše, koji je to broj, kako se ovo piše..i ja sam odgovarala..iako nekada pomislim kako sve stane u tu malu glavicu, da mu nije previše...ali on traži još i još...

netko nešta...
    eto, recimo puzzle nema šanse da složi...i one najjednostavnije..ne interesiraju ga...

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

leo (travanj 2005) zna prepoznat svoje ime i ime svog brata i sestara...

mislim da mu je to vrhunac literacije

ne pita kako se sto pise nit sto gdje pise. ponekad umjesto crtanja "pise" al onda samo skraba po papiru ili radi crtice i to je onda - pismo.

a crtanje mu izgleda kao krugovi i tako neki zatvoreni likovi, pa onda nacrta i detalje (oci, nos, usi i slicno ili kotace i slicno) i onda lijepo redom sve zatvorene krivulje - ispuni bojom. na kraju je crtez - fleka u boji e, jedino sto me fascinira je kako detaljno i pedantno ispunjava bojom likove, tu je pravi majstor (puno precizniji od tri godine starijeg brata), al na kraju - cijeli crtez ispadne u istoj boji i ne vidi se da je on u stvari dio po dio ispunjavao - treba ga gledat dok to radi da bi se znao dobro cijeniti taj trud

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

joj ana BC je tutlek za slova. mislim ona su tu i postoje, ali BC ne zanimaju niti sekund. zanimljivo mu je da se citaju slikovnice, ali da on sad tu nesto ispituje i prati .
    sad da se u skoli uci citati i pisati, mislim da bi mame skolske djece imale tu jako puno za reci. u teoriji da, ali program je tako slozen da klinici koji pisu i raspoznaju slova jednostavno brze napreduju od onih koji dodju bez prethodnog znanja. e sad to moze biti dvosjekli mac. ili klincima daje podstreh da uce ili ih ukomira i stvori losu sliku samim njima :/ . tako da cu o tome kad dodje vrijeme.
    i jos nesto moja najbolja frendica, starija od mene 12 dana, je citala i pisala s 4 godine. ja sam rasponavala slova prije skole. naglasavam raspoznavala. cijeli zivot smo provele skupa i moram ti priznati tek an faksu kad bi se dotakli te teme njen brat i ja bi umirali od smijeha, jer iskreno nije bila nista posebno nadarenija od nas. ali kao klinki njen brat i ja smo mislili da je posebnija, jer ona je nama znala procitati nesto sto nas dvoje nismo

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Moja zna slova. I prepoznati i napisati.
    Tako je nekako sama počela ispitivati koje je koje slovo.

Ne zna sad pročitati slikovnicu, ali može ono: "mama te voli" i sl...
    Počela je ispitivati oko godinu i pol dana i tada je već podosta slova zapamtila.
    No, djeca su različita. Ovu malu (2 g) to ništa ne zanima. Zna pojam slova, no nema pojma koje je koje..

ana.m, pa nemoj brinuti, Janko ima tek 4 godine. Ima vremena za slova

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

I Lucija zna sva slova, zna pisati i slovkati (doduše starija je dosta od Janka), ali to je naučila u vrtiću. Nikola zasad ne pokazuje slične sklonosti.

Možda sam mogla jednostavno potpisati Anci

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

...kad već nema cvijete

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

R. (u veljači će 4 godine) je prije mjesec-dva počeo pokazivati zanimanje za slova,a za brojeve još ne. Raspoznaje jedno 6,7 slova i zna ih i napisati na papir. Kad igra igrice na kompu onda zna prepoznati riječi "play,start,restart,again,IE" i slično.

Napokon su ga počele zanimati puzzle i sad ih baš slaže s guštom.Ranije ih uopće nije doživljavao.

Glazbom je fasciniran oduvijek,pjeva i pleše bez problema,čak i nasred korza 8)

Ono što me veseli je da pokazuje veliki interes za engleski jezik i ima poprilično veliki vokabular riječi na engleskom .

Bojanje i crtanje-zanima ga,ali ništa specijalno,mislim da to tek počinje otkrivati u vrtiću.

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ja isto imam blentavicu.
    odnosno, ja sam uvjerena da je ona silno inteligentna, ali nemam bas to cime potkrijepiti...
    za sad ne cita, ne zna slova ni brojke (tek od nedavno zna brojati do 10), ne crta, puzzle slaze samo uz moju pomoc.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno Re: Njihove "vještine"

Citiraj ana.m prvotno napisa
    Dajte mi molim vas recite da li su sami to naučili ili..?
    Hm. Stvarno ne bih htjela ispasti sad neka nadobudna majka ili tako nešto
    Interes za slova je pokazivao rano (imali smo one magnetiće), ali definitivno ih je utvrdio i uvježbao kad je zasjeo za kompjutor, malo prije 3. rođendana.
    Ja sam mu tada ponudila MS Word, mislila sam, probat će i dosadit ćemu, a kad tamo :shock: zasjeo čovjek za kompjutor i ne da se od ekrana.
    Čitati je naučio postupno, sam od sebe, nije mi bilo na kraj pameti poučavati ga, on uostalom i odbija bilo kakvo formalno podučavanje.
    Što se tiče pisanja... nekako je sam naučio, nije mi dao da mu išta pokazujem, s vremenom je napredovao. One vježbenice uopće ne šljivi, ignorira ih, uopće ga ne mogu zamisliti kako rješava neke zadatke. Sve što radi, radi zato što mu se baš tako hoće.
    Dopuštao je da mu pomažemo samo oko nekih "težih" slova (B, K, R).
    Iskreno, mislim da sve ima svoju drugu stranu. On je doduše naučio pisati, ali na neki "svoj" način, potezi su mu drugačiji nego što većina ljudi piše, i ako s vremenom malo ne popusti i ne dozvoli da ga se ispravlja, mogao bi imati problema u školi.
    Iako, fakat imamo puno vremena do škole, jesam ga zabrazdila

A što se tiče crtanja, "procrtao" je tek nedavno (prije par tjedana), i to u vrtiću. I svaki crtež "okiti" brojevima

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj a zakaj prvotno napisa
    odnosno, ja sam uvjerena da je ona silno inteligentna, ali nemam bas to cime potkrijepiti...

baš si me nasmijala.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ja sam znala čitati s 4 a sestra s 3 godine. Sjećam se da smo izazivale čuđenje, pogotovo sestra kad ju je baka dovela na učlanjenje u knjižnicu, pa je dokazivala da mala zna čitati. Kad je knjižničarka rekla da što će njoj iskaznica, baka je pružila sestri negdje pod pult iskaznicu i odozdo se začulo: Zakasnina po danu iznosi... teta knjižničarka se šokirala .

Meni se to čini ok, čitanje mi je uvijek puno značilo. Tako da mislim i svoju djecu učiti, ali bez forsiranja. Ako im ne bude odgovaralo, ublažit ću. Ali ova moja mi baš izgleda kao budući mali učenjak, na mm-a mi je, sva je koncentrirana. Tako da bih rekla da će biti plodno tlo.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Pia zna pisati : mama, tata, Dora, Baka, Deda, Pia....i još par riječi jednostavnih za napisati

To je sve sama naučila. Njoj je fora da joj pokažem kak se nešto piše pa to onda kopira.

Neki dan se sat vremena zabavljala s pisanjem riječi na engleskom. Ona bi se sjetila pojma, a ja sam morala napisati na engleskom da to onda ona prepiše...

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj a zakaj prvotno napisa
    ja isto imam blentavicu.
    Ovako i kod nas. Samo što nije ona nego on.
    Ali zato vozi romobil na dva kola.
    (tješi se majka)

U njegovoj dobi, ja sam čitala i pisala (stjecajem okolnosti) pa mi je nekako krivo da ga to uopće ne zanima.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

i BC je fakat spretan i okretan. mozda takvi nemaju mira da bi se skoncentrirali na brojek i slova

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Hm, ja baš i ne mislim da je Leino pisanje neko čudo. Ona piše lijevom rukom, pa sva slova piše upravo suprotno od uobičajenog smjera, ponekad mrtvo hladno napiše cijelu riječ kao u ogledalu (osim toga i ne zna sva slova pa ubacuje zezačka ). U toj Zvonko vježbenici npr. Lea crte često vuče s desna na lijevo. Ne znam kako se sve to tretira u školi, logopedi su nam rekli da to ne trebamo ispravljati.

Ali inače što se tiče čitanja, to moram priznati da sam malo možda i forsirala tj. baš sam joj pokazivala slova, to ju nije previše zanimalo, ali meni je bilo normalno da joj govorim koje je koje slovo jer sam i ja počela čitati sa 4 godine, osim toga ona jako voli slušati priče pa mi je bilo logično da ju zanimaju i slova. A što jest, jest, stalno ju nagovaram da čita riječi jer me zanimalo kad će početi kužiti čitanje, kad je već znala slova. MM se jako ljuti na mene radi toga :/

U svakom slučaju, nije mi ništa od toga nikakvo čudo niti nešto posebno - meni je recimo fascinantno kako Lea crta ili bolje rečeno kako se likovno izražava, i genijalno mi je kako se igra (evo je baš sad, igra se po novom stalno Hlapića, pa govori dobar dan, šumo, ja sam Hlapić, došao sam po malo jagoda i malo mraka )

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Moj Janko recimo obožava puzzle i složi sto komada bez problema...
    One male od 20-ak su mu "pis of kejk".
    Ma ne brinem se ja baš toliko, samo sada fakat ne znam moram li ja njega naučiti slova do 1. razreda, što mi je bezveze jer je prvi razred tu zato da djeca uče čitati i pisati.
    A na kompjuteru trenutno voli samo WRC.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

wow, ana, ovo je super!
    I moja obožava puzzle, no mislim da ne bi mogla sama služiti ove velike.
    Slažemo ih skupa.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

A Andrej je puzzle prestao slagati prije više od godinu dana :/ i žao mi je zbog tog gubitka interesa, jer bih ih baš rado slagala zajedno s njim.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno re

ja imam djevojčicu. s dvije i pol znala je sva slova jer ju je to zanimalo. stalno je zapitkivala koje je koje slovo, ja sam odgovarala i tako je naučila. tad je krenulo "čitanje", npr. b o s c h -ovdje piše pećnica ili a r i s t o n -frižider. nisam nikad ispravljala jer sam smatrala da je ionako prerano za čitanje. negdje iza četvrtog rođendana jednostavno je jedan dan "pročitala". ide joj super. čita i piše, ali samo velika štampana slova, sad je u fazi ispitivanja malih slova
    mislim da je to naučila jer ju to strašno zanima. sad čita priče seki (seka ima 7 mjeseci)
    i ona je ljevoruka, ali sad piše ispravno. naučila precrtavajući iz priča
    ja sam isto čitala s 4 godine, ali ja zaista ne vidim u tome nikakvu prednost u životu 8)
    mislim da bi važnije bilo da se manje srami pred nepoznatim ljudima
    i dalje smatram da djeca ne trebaju učit pisat i čitat prije škole ako ih to ne zanima, ako žele ok
    sa sedam godina će to u školi svladati bez po muke
    puzzle isto slaže 100 kom bez problema, odlično crta (srećom, na tatu), ima odličan sluh, predivno pjeva i pleše. za Božić će imat prvi nastup s plesnim klubom,ali bojim se hoće li nastupit :shock:

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa
    A Andrej je puzzle prestao slagati prije više od godinu dana :/ i žao mi je zbog tog gubitka interesa, jer bih ih baš rado slagala zajedno s njim.
    Pa i ona je jedno vrijeme malo izgubila interes, no sad ih je i mlađa počela slagati pa se L opet zagrijala. I opet ih obožava.
    Prvo je non stop slagala ove od 15 i 20 komada
    Derle moje ljubomorno

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj Anci prvotno napisa
    wow, ana, ovo je super!
    I moja obožava puzzle, no mislim da ne bi mogla sama služiti ove velike.
    Slažemo ih skupa.
    Ima ti neke Jurić puzzle, tri slikice u kutiji.
    I on naravno pomješa sve tri slikice (mislim da jedna slikica ima 40 puzzlica, male su dosta) i slaže jednu po jednu.
    Najponosnija sam što složi te od 100 komada a na njima piše 6+ .

Za kaj su vbam još limači zainteresirani?
    Nekako sma ovu temu otvorila baš na tas slova ali možćemo mi i o drugim stvarima....

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Mi imamo takve s Arielom. I onda mene traži da razvrstavam, neće sama, a zna bolje od mene i tate koja pripada kojoj slici.

A ona još voli balet , crtanje, kuhanje...
    Imaju neku malu kuhinjicu i brdo suđa (sad je naručila još jedno suđe) pa kuhaju i jedu
    Vpli izrezivati i liepiti u neku svoju bilježnicu gdje ima od cvijeća do Sunčevog susatava

Erin avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Jakov je pokazivao dosta rano interes za ona magnetska slova, ali je na tome i ostalo. Zna raspoznati nekoliko slova i zna napisati svoje ime , ali samo na kompu! Pisanje slova na papiru ga uopće ne zanima i ja ga ne forsiram.
    On je zadnjih godinu dana infiša u brojeve i zna ih čitati i prepoznati sva. Brojeve do 20 čita kako treba, a sa 3 i više znamenki čita jednu po jednu znamenku.
    Obožavao je puzzle sa 2-3 god i slagao je one od 100 bez problema. Sad ga je isto popustila volja za puzzlama jer je poludio za igricama na PC.

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

I puzzle - nula bodova.

Lovre jako voli kuhati.
    I voziti biciklu (zapravo bilo koje vozilo). Može i tenis.
    A sve ostalo je zanimljivo samo jaako kratko i uz sudjelovanje nekog odraslog.

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Jesam ja luda il je nedavno bio isti ovakav topik?

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa
    Jesam ja luda il je nedavno bio isti ovakav topik?
    S obzirom kada sam ja u pitanju moguće, mada ga ja nisam vidjela i našla... :/
    Imam problema s traženjem...

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ali se tamo ja nisam 'pojadala'...

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ajde da nastavimo ovdje, tema je dobra.

A kako vaši što se tiče neke samostalnosti u svakodnevnim stvarima, oblačenje, obuvanje i sl.

L to zna sama, naravno.
    I u vrtiću to sve radi sama.
    A doma, ujutro, ja je oblačim za vrtić

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Janko sve zna sam, i oprati zube zna relativno dobro, ali je spooooooooooor.
    I nezainteresiraaaaan.
    Ujutro ga naravno oblačimo ili MM ili ja.
    S cipelama svaki dan isto. Obuva lijevu cipelu na desnu nogu i pita me je li ide tako. Pa kada ga ja pitam da kaj on misli, kaže da ne ide i obuje kak spada. Jaknu mu kažem 10 puta da je obuče, a on i dalje sjedi i bulji negdje, igra se autićem, prevrće balon po rukama.
    Dođe npr. ujutro k meni ub sobu i kaže da mu se piša i cupla na mjesti, kao da sam ja WC. A zna sve obaviti potpuno sam.
    I tak....

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Tako si to lijepo slikovito opisala, skoro identično kod nas...
    Noću ja idem s njom na wc ako mora piškiti. Ne može ni upaliti svjetlo i tako.
    A preko dana ide većinu puta sama, nekad zove društvo.

A obje su spore za poludit
    Mala čak više izražava želju za samostalnim oblačenjem, a ima 2 godine

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Mala čak više izražava želju za samostalnim oblačenjem, a ima 2 godine
    Nemoj mi niš pričati, Iva ima 15 mjeseci pa je puno zainteresiranija od njega. Čim uđemo u stan skida si "pepe" u vrtiću zna gdje ih mora staviti u ormarić. Kapu sama navuće na glavu i to porpilično dobro, a kakav je tek stručnjak za navlačenje čarapa (naravno onih malo većih od njene nogice), sama zna jesti čak i juhu...

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

A kako vaši što se tiče neke samostalnosti u svakodnevnim stvarima, oblačenje, obuvanje i sl.
    Nikako. :/
    U vrtiću je dosta toga radio sam. Doma, u pravilu - ne.
    Sad kad je prestao ići u vrtić, ostalo nam je samo: ne. Čak ni na wc (pišlenje!) neće da ide sam...

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Tak-tak, ali vidim da su i drugi slični
    Ajde, na samostalnom obuvanju smo dovoljno dugo inzistirali da to sad obavlja samoinicijativno. Ali ne zna zavezati žnirance (što je i normalno s 4 godine), pa je zbog toga pomalo frustriran (a kaj mu ja mogu, kad mora nositi cipele na žniranje, a ne na čičak).
    (Nedavno smo mu kupili zimske visoke cipele, na čičak jer nema drugih sličnih, i bio je sav sretan: "Mama, i druga djeca u vrtiću imaju cipele na čičak!!!")

Oblačiti se u principu zna sam, ali je, slično kao i Anin Janko, spoooooor.
    Ujutro ja malo pomognem, a u vrtiću sve zna sam, naravno.
    Čak i nije toliko problem u sporosti, nego u nezainteresiranosti. Obuče jednu čarapu i onda počne nešto pričati i tumačiti i mahati rukama i zaboravi na drugu čarapu. I slično.
    Ali je nedavno pokazao želju i volju da se sam kupa

A noću ga još uvijek dvaput dižem na pišanje, jer to još uvijek ne može sam kontrolirati :/

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

sjecam se kad je prosle godine MM dosao s bazena sav ozaren i rekao da ima neko ko je sporiji od njih. naime jedan otac bi se sam sredio i ceko pol sata da se klinac obuce jer on moze sve sam. tad smo se zabavljali s tim,a sad smo i mi u fazi da smo svi spremni a on jos nije takoreci ni poceo, a moze sve sam.
    otusirati se moze fakat sam i to ga pustimo, naravno uz nas nadzor, a nocnu pelenu jos nismo skinuli. trebali bi ovih dana ponovo probati, ali mi je nekako hladno za to. kombinacija u kojoj bi ga ja budila po noci i vodila na WC je ljetos bila meni neprihvatljiva, jer ja baelrina bila na cici nocu, a ja sam pocela raditi. jos dodatno za njega dizanje nisam mogla fizicki ostvariti a da sam relativno normalna zena.

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

:D Konačno prilika i za mene....

Mi se noću ne dižemo na zahod. Ne nosimo ni pelenu.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa

Čak i nije toliko problem u sporosti, nego u nezainteresiranosti. Obuče jednu čarapu i onda počne nešto pričati i tumačiti i mahati rukama i zaboravi na drugu čarapu. I slično.
    Ali je nedavno pokazao želju i volju da se sam kupa

A noću ga još uvijek dvaput dižem na pišanje, jer to još uvijek ne može sam kontrolirati :/
    Ovo gornje kaj si opisala, tako i Janko.
    A kaj se tiče pišanja po noći, ako baš i ide, sve obavi sam. Od ustajanja, paljenja svjetla do vraćanja u krevet.
    Kad je s 2,5 godine skinuo peleneu skinuo ju je do kraja i na to sam nekako baš ponosna. Na njega naravno.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno re

moja curka je vrlo samostalna (kad hoće). negdje s tri godine se sama oblačila kompletno za van (za to vrijeme mi smo spremali sebe), cipele doduše uvijek ima ili na nekakvu kopču ili čičak ili patent
    jedino što ne zna (čitaj neće) je spremanje igračaka. sinoć sam bila preunorna i lijepo ju zamolim da složi igračke prije spavanja, naravno da je držala predavanje kako je ona mala i slaba, da je tata snažniji pa neka me on zamijeni (jer je to kao moja obaveza). rekla sam dobro, ujutro ću sve usisati i pokupiti u vreću i u kontejner. odmah je rekla da pričekam 10 minuta. sve je složila, čak razvrstala po kutijama onako kako ja to radim :shock:

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

spremanje igračaka
    I tu smo.
    Imaju svoju sobu za igranje (spavaju s nama) i ta soba je u totalnom kaosu.

Ovo s piškenjem mi nekako nije u vještinama :/
    Više sam (ja) pod time mislila da se to (ova tema) odnosi na neke stvari koje su naučili raditi sami. I koje žele raditi sami
    Ovo s mokrenjem mi je nekako fiziološki uvjetovano...

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

E, spremanje igračaka.

"Nisam ja to, seka je"
    "Iva, Ivaaaaaaaaaaaaa, Ivaaaa, Iva, iva, Ivaaaaaa, DOĐI MI POMOĆI SPREMITI AUTIĆEEEEEEEEEEEEEEE"

A Iva je dok još nije imala ni godinu dana, nakon što sam valjda 5 puta rekla Janku da spremi kockice u kutiju, sama krenula spremati iste.

I naravno, obično ih sprema tek pod prijetnjom da će sve igračke završiti u smeću!

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ovo s piškenjem mi nekako nije u vještinama :/
    A baš si me morala poklopiti, ha?

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Što se tiče samostalnosti, nula bodova. Ništa neće i ne zna sama. Čak neće sama tražiti na WC nego se mi moramo sjetiti.

Shiny avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Jan se obuva sam (cipele na čičak samo), ali odijevanje sve ja radim..da budem iskrena majicu mu nikada nisam ponudila da obuče sam dok s hlačama nekada prtlja...

skida sam sve...osim, opet, majice...

piški i kaka na tutu i to traži mene da ju donesem ali po noći se ne diže piškiti skoro nikada (istodobno smo skinuli dnevnu i noćnu pelenu)..

..i da..još uvijek traži, kad smo vani, da se nosi (bole ga noge) na šta ja šizim jer mi je već fakat težak..a i velik je...

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Moj sinek je jučer pokazao interes za brojeve...
    Ima slagalicu s brojevima. Od 0-9 i svaki broj u svojoj boji ima svoj par.
    Npr. za broj 6 (crveni) na drugoj polovici je 6 jabuka (crvenih) i onda se to mora spojiti, bla, bla...Uglavnom za svaki broj me pitao koji je, pa sam mu rekla neka prebroji koliko na slici ima voća pa će znati koji je to broj. I broji on...
    "Jedan, dva, tri..." i gleda u mene i ceri seeeee
    "I Janko, koji je to broj?"
    Gleda u mene blijedo
    "Pa koliko si voćki izbrojio"
    "Jedan, dva, tri"
    "Pa koji je onda broj?"
    Blijedo me gleda
    "Mmmmmmm, aaaaaaaaa, mmmm, aaaaa, 6"

:/

A nešto prije toga me ispitaivao što piše na Jurić zdjelici.
    Ja mu kažem i još mu dodam da kada nauči slova da će sam znati čitati.
    A kaže on meni da ne, da on neće ići u školu jer mu je to bezveze...

nina14 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

S. uopće nije zainteresiran za pisanje.
    Čitanje više-manje, stalno pita koje je slovo ili broj, ali ih sam ne prepoznaje.
    Pokušavam ga pomalo zainteresirati barem za bojanje (počnemo pa kaže 'hajde ti obojaj'), ali on više voli da se igramo domina (imamo dobre sa životinjama) ili Čovječe ne ljuti se; dobro odigramo jedan krug tj. dok nam po jedna figurica uđe u kućicu, lijepo broji točkice, nakon toga mu pada koncentracija i počinje glupiranje (smatram da je to normalno, ipak nema još ni 4 godine).

nina14 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Eh da, a kad piški, skine skroz gaćice i hlačice
    valjda ne podnosi da su mu noge sputane, uzalud moje uvjeravanje da nije potrebno (btw. dosta može trpiti tako da, ako mu se vani piški, traži da idemo kući - dosad smo uvijek stizali na vrijeme )

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •