Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123
Pokazuje rezultate 101 do 129 od 129

Tema: ET sa zamrznutim embrionima

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Problem određivanja tajminga ovulacije može biti (na VV) ako npr. dođeš u subotu kad je folikul pred ovulaciju i još nije puknuo (a dr ne može znati da li će puknuti možda u nedjelju kad ne rade) - to je bio problem kod mene. Zato smo išli u subotu na punkciju folikula koji nije puknuo i računali smo taj dan kao ovulaciju, tako da ti je moguć i taj scenarij. Dr mi je rekao, da nisam prihvatila punkciju ne bi mi mogao garantirati transfer u tom ciklusu. Drugi je slučaj kad nisi na pregledu svaki dan, pa se onda promašuje ovulacija i odgađa cijela priča za idući ciklus.
    Meni je bio dobitan upravo ciklus u kojem smo išli na pukciju folikula i tranfer je bio u četvrtak, odnosno peti dan od punkcije. I ne moraš se bojati punkcije, nećeš ni osjetiti ubod (jedan folikul pred pucanje).
    Sretno!

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Nataša mi bi čak mogle bit isti dan na transferu jer meni je danas 10 dan i idem prvi put gore

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj andream prvotno napisa
    Problem određivanja tajminga ovulacije može biti (na VV) ako npr. dođeš u subotu kad je folikul pred ovulaciju i još nije puknuo (a dr ne može znati da li će puknuti možda u nedjelju kad ne rade) - to je bio problem kod mene. Zato smo išli u subotu na punkciju folikula koji nije puknuo i računali smo taj dan kao ovulaciju, tako da ti je moguć i taj scenarij. Dr mi je rekao, da nisam prihvatila punkciju ne bi mi mogao garantirati transfer u tom ciklusu. Drugi je slučaj kad nisi na pregledu svaki dan, pa se onda promašuje ovulacija i odgađa cijela priča za idući ciklus.
    Meni je bio dobitan upravo ciklus u kojem smo išli na pukciju folikula i tranfer je bio u četvrtak, odnosno peti dan od punkcije. I ne moraš se bojati punkcije, nećeš ni osjetiti ubod (jedan folikul pred pucanje).
    Sretno!
    A ja sam u 12 mj bila u subotu i reko mi šta ćemo dal da ga pikamo il ne i veli a nećemo puknut će on kroz vikend i tako je i bilo došla ja u ponedjeljak i više ga nije bilo i spremo me za transfer :?

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

nela, trebali ste ići na pukciju... moj dr je meni dao mogućnost da biram ali odmah mi je rekao ako idemo na punkciju, garantiran mi je transfer.

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Andream i ja bih bila išla na transfer al ti moji eskimići nažalost nisu bili za vračanje očito sam predugo čekala 9 god

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Nela, sorry, nisam znala. Puno sreće onda u sljedećem postupku

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Hvala andream

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj nela. prvotno napisa
    Nataša mi bi čak mogle bit isti dan na transferu jer meni je danas 10 dan i idem prvi put gore
    PA MOGUĆE, mogao bi te naručit opet u petak, kad sam i ja gore. tad mi je 11. dan.

imaš smrzliće?!

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj andream prvotno napisa
    Sretno!
    ali, onda to nije pravi dan ovulacije, jer je izazvan,mislim ako se radi punkcija, logičnije mi je da se prati endometrij

meni je prošli put punkcija bila 18. dan i 22. dan je bio ET. i uspjelo :D :shock:

jučer se dr A čudio kako me dugo dr Jukić stimulirao, 17 dana :shock:

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj nataša prvotno napisa
    PA MOGUĆE, mogao bi te naručit opet u petak, kad sam i ja gore. tad mi je 11. dan.

imaš smrzliće?!
    Nisam gore u petak reko mi danas da moram doć u subotu

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

imaš smrzliće?!
    Nisam gore u petak reko mi danas da moram doć u subotu
    Kako? pa to će ti biti 13. dan?! kako tek tad??

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

jel dobijamo mi u FET-u štopericu?kad?

joj, ništ ne kontam, baš me muči što je vikend, hoće li mi reći da dođem i u petak i u subotu.....

jel ste do ovulacije dolazile koji put i dan za danom?!

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

nataša kod FET-a nema štoperice, nego ti prati uzv kad pukne folikul. Ja sam bila svaki dan na pregledu negdje od 7dc. Poslije et dobivaš tri injekcije u razmacima i čekaš betu, koja će naravno biti veelika

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Dadica prvotno napisa
    nataša kod FET-a nema štoperice, nego ti prati uzv kad pukne folikul. Ja sam bila svaki dan na pregledu negdje od 7dc. Poslije et dobivaš tri injekcije u razmacima i čekaš betu, koja će naravno biti veelika
    stvarno svaki dan? kako to?možda ti je ciklus kraći pa zato?

i tebi želim veeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeliku ß

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Nataša ja ti imam malo duže cikluse pa zbog toga tek u subotu.
    Sad ja imam problem koji si ti imala neki dan nigdje mi u kartonu nema liste gdje bi pisalo koliko imam eskimića a Lana je već otišla iz laba kad sam ja bila gotova

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Dadica prvotno napisa
    stvarno svaki dan? kako to?možda ti je ciklus kraći pa zato?

i tebi želim veeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeliku ß
    moji ciklusi su 28 dana točni ko švicarski sat

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Nataša ja ti imam malo duže cikluse pa zbog toga tek u subotu.
    Sad ja imam problem koji si ti imala neki dan nigdje mi u kartonu nema liste gdje bi pisalo koliko imam eskimića a Lana je već otišla iz laba kad sam ja bila gotova
    kako, nema ti u kartonu embriologije?

pa jel moguće da je izgubljena?? ma nemoguće!

sigurno su ga negdje zavukli...samo ga treba pronaći.

ja sam baš kad sam imala svoj karton u rukama pogledala šta sve u njemu ima, i pronašla list zvan "embrilogija!, tamo mi sve piše, tj. koliko ima smrznutih i gdje se nalaze..u povijesti dakako nema, kao što mi rekoše cure u pravi čas jer sam već bila van sebe od straha :shock:

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

p.s. ko je Lana?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

lana je teta u labu koja se brine o našim bebicama dok nam ih ne preda nazad

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

uf, kako je danas bila gužva strašno!!

sutra dr A nije tamo i njegove pacijente pruzet će dr L.

Tako mi reče dr A.

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

nela. , kako je prošlo??
    nigdje ne vidim tvoj post, ili sam već sva zbunjena od čitanja

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

nela. , kako je prošlo??
    Nije prošlo nikako jer nisam ni bila rekli mi da ih nisu zamrzavali bila sam ti skroz u šoku.
    Sad sve opet jovo na novo.
    pozdrav i nek ti je sa srećom

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

nela. , kako je prošlo??
    Nije prošlo nikako jer nisam ni bila rekli mi da ih nisu zamrzavali bila sam ti skroz u šoku.
    Sad sve opet jovo na novo.
    pozdrav i nek ti je sa srećom
    e.....

vald se sve dešava sa razlogom, šta mi o tome znamo?!

i tebi uspjeh idući put

ineska111 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Bok,
    imam pitanje. Bila sam na folikulometriji 8dc, zatim 11dc i folikula još nema. Trebamo vraćati smrzliće, ali prvo čekamo da pukne moj folikul, koji se još uopće nije pojavio. Za dva dana opet na folikulometriju. Inače mi ciklusi traju 26 dana, a O je cca 13dc. Zaključujem da ovaj mjesec uopće neće biti O. Mogu li se vraćati smrzlići u ciklusu kada nema prirodno O? Što se radi u tom slučaju? Please, ima li tko slična iskustva?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj ineska111 prvotno napisa
    Bok,
    imam pitanje. Bila sam na folikulometriji 8dc, zatim 11dc i folikula još nema. Trebamo vraćati smrzliće, ali prvo čekamo da pukne moj folikul, koji se još uopće nije pojavio. Za dva dana opet na folikulometriju. Inače mi ciklusi traju 26 dana, a O je cca 13dc. Zaključujem da ovaj mjesec uopće neće biti O. Mogu li se vraćati smrzlići u ciklusu kada nema prirodno O? Što se radi u tom slučaju? Please, ima li tko slična iskustva?
    Da, evo ja - često u ciklusu neposredno nakon velike stimulacije nema ovulacije jer je tijelo iscrpljeno i treba par mjeseci da opet ovulira, kako kome - neko ovulira odmah i u idućem ciklusu, ali najčešće je taj prvi nakon "problematičan". Embriji se ne vraćaju kad nema prirodno ovulacije (u pravilu) zato jer se pokušavaju vratiti kad je sve što sličnije prirodnom ciklusu, ako dobro shvaćam, prvenstveno zbog endometrija koji treba biti lijepo zadebljan. Što se događa - odustane se od embrio transfera u tom ciklusu, vidi kako situacija izgleda u idućem ciklusu, ako ni tad nema ovulacije, žena dobije klomifen i nešto za debljanje endometrija jer ga klomifen često stanji (estrofemi, utrogestani). Nemojte žurit, emberije treba vratit kad su optimalni uvjeti za implantaciju. Sretno!

ineska111 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

ina333 hvala puno na brzom odgovoru.
    Tako sam si nekako i mislila, ali, znaš kakve smo, treba nam još netko da nas dodatno uvjeri
    I hvala ti na svim tvojim postovima na ovom forumu koji su mi puno pomogli i dali odgovore na puno pitanja.
    tebi i Ančici.

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj ineska111 prvotno napisa
    ina333 hvala puno na brzom odgovoru.
    Tako sam si nekako i mislila, ali, znaš kakve smo, treba nam još netko da nas dodatno uvjeri
    I hvala ti na svim tvojim postovima na ovom forumu koji su mi puno pomogli i dali odgovore na puno pitanja.
    tebi i Ančici.
    ineska 1111, jel se pojavio folikul? tako je i meni ovaj ciklus, 10. dan ga uopće nije ni bilo, tek ga je vidio 13. dan, i bila ovulacija..

nadam se da ti je sve prošlo ok.

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

malo imam viška jedinica u tvom nicku, sorry

ivica_k avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Jill prvotno napisa Vidi poruku
    Bebel a da se ti malo raspitaš kod drugog dr? Ovul. je važna samo da se eto kao simulira prirodni proces, ali ono što je najvažnije kod FET je endometrijum. Jedino ako je on tanak treba odložiti postupak, ali onda već sledećeg ciklusa na vreme početi s estrofemom kako bi do transfera svakako došlo. Naravno, najbolje je kad postoji O jer je onda i endo devblji i ceo ciklus nekako plodniji, ali FET se može raditi i kad nema O, važno je samo da endo postigne željenu debljinu. Nažalost tvoj dr podseća na mog prvog dr koji me je tako držao na čekanju za FET punih 6 meseci, sve dok nisam otkrila da on u stvari i ne zna mnogo oko tog FET... :shock:
    pročitala sam cijelu ovu temu i jako me zaintrigirao ovaj post....meni je mpo dr. napisao da mu javim debljinu endometrija 9 dc, ako je dobar mogu doći na fet 4 dana nakon toga (zbog zametaka koji su zamrznuti 4. dan)
    uopće nema spomena ovulaciji???? ima li tko sličnih iskustava
    većina cura je imala fet na vv, gdje je bitno odrediti dan ovulacije da bi se znalo kada je fet!

Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •