Stranica 2 od 3 PrviPrvi 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 102

Tema: Bebe i gledanje TV-a

Juls avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

I sad primjecujem da me UZASNO smeta kad sam u gostima kod nekog a TV je upaljen. Svima pogled bjezi u smjeru televizora s vremena na vrijeme, a mene to tak smeta. Ono bas ometa komunikaciju.
    U potpunosti se slažem. I onda recite vi meni što će jednom bebaču televizija.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

MM je ko leonisa, voli da je tv upaljen, da je tu, bet obzira što ne gleda.
    Mene živcira kad ga čujem (tv, ne MM-a) onako, tu negdje, a da ne gleda nitko od nas.

Onda ga gasim.
    U početkuje izgledalo malo čudno , no sad si uglavnom puštamo muziku, a tv palimo ciljano radi njihovog crtića koji gledaju predvečer i tako...

OT: Brate mili, ova mlađa djeca znaju toliko gluposti, sve Barbie junakinje i sporedne uloge

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

djeci treba igra s drugom djecom, boravak u prirodi i interakcija s odraslima, a ne tv i igrice.
    dokazano je da previše tv-a i kompjutera kod djece potiče hiperaktivnost i pretilost, smanjuje kreativnu igru i klreativno promišljanje.
    ne treba stvarati takve navike od rođenja, ima vremena za njih .
    a pod staklenim zvonom neće odrast čak i da to želiš, to su samo isprike.
    pitanje je KADA (u kojoj dobi) i KOLIKO.
    ima stručnjaka koji smatraju da bi kroz cijelo djetinjstvo trebalo jako pripaziti na to koliko.

bdw, osim sveprisutnog nasilja i dvojbenih poruka (pa i u crtićima),
    ispiranje mozga reklamama (ne mogu to drugačije nazvati) dječje glavice, koja upija sve to kao istinu
    i nije u stanju razlučiti (nismo ni mi baš sve ),
    mi je nešto najgore što dijete može "učiti" s tv ekrana.

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj anchie76 prvotno napisa
    I sad primjecujem da me UZASNO smeta kad sam u gostima kod nekog a TV je upaljen. Svima pogled bjezi u smjeru televizora s vremena na vrijeme, a mene to tak smeta. Ono bas ometa komunikaciju.
    Što me kod sveki na primjer uopće ne smeta

Ja se do negdje prvih godinu i pol svog sinka uopće nisam sjetila da bih mu ponudila nekakve crtiće, posjela ga pred televizor, bilo što. Nije da ne gledamo tv, ostane čak i upaljen bezveze. Onda sam naišla na te Baby Einstein crtiće pa malo s njim sjedila i objašnjavala mu (ipak ne zna engleski), čovjek naučio oblike, boje, svašta nešto. Pa stigla faza Pink Panthera, postao je opsjednut njime Onda smo imali Tonko Bonko fazu, pa tak neke crtiće. Onda je prestao s time, uopće ga to ne pali. Ne želi sjediti i gledati uopće. Tu i tamo ga ćopi pa traži određeni crtić, ali ništa duže od 15 minuta.
    Ni maloj ne želim puštati puste Teletubbiese i slične gluposti. Ima svoj vlastiti cirkus u obliku starijeg brata, dovoljno igračaka, posuđa, polica i ladica za proučiti. Dobro, lažem. Jednom sam joj pustila Baby Mozarta dok sam joj rezala nokte

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ja OBOŽAVAM radio (jer obožavam glazbu) i kod mene je upaljen non stop. Tv što se mene tiče skoro da ne bi ni imala u kući. Mala gleda crtiće od druge godine (početak su bili ozloglašeni teletabisi), sad voli i dugometražne crtiće. Ne gleda svaki dan i mislim da ne pretjerujemo. i definitivno sam mišljenja da je previše televizije, pogotovo neselektivno, loše za djecu, ali nisam ni ekstrem da smatram da je uopće ne bi smjeli gledat.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ispričajte me, fulala sam, vidim da je za bebe, a mi smo već na pet godina.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

nisam u tom kontekstu misla,nego npr.ako dijete od god.dana ne zanima i nemožeš ga nikako umiriti osim crtićem prije popodnevnog spavanja da mu to zabraniš???nisam tip strogog roditelja,što se tiče utičnica to je druga priča,neznam kako tw može naškoditi,isto je ako ja gledam a djete se igra i baci pogled na tw ili se zagleda na tih par sek.ne gleda sat vremena,mislim da djecu tw privlači radi šarenila a uostalom djeca do druge god.niti poslje čak ni nemogu dugo gledati telku,a mislim da je to<sve stvar roditelja,tipa daj vidi ovaj crtuć bla bla,te da oni motiviraju klince da gledaju tw ili ih s kolicima stave da gledaju tw!ima neka priča da mje maje bebe nesmiju biti u blizini da tw zrači!?

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

americka ped. organizacija je dala uputu za pedijatre i rod. da je tv strogo zabranjen za djecu mladju od dvije god. televizija je relativno novi medij a njeno ovaosiroko koristenje je jos novija pojava - neka istr. pokazju povezanost ranog gledanja tv-a s hiperaktivnoscu i promjenama u strukturi mozga. nema tu jos konacnih odgovora, ali cim su ped. skloniji reci NE treba se zamisliti nad time.

Juls avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Tako je flower. Pa nije se neko bezveze sjetio, ah tv nije dobar za male bebe. Mislim da se 2 godine ipak možemo suzdržati da djecu ne učimo na TV. Ne znam što kažu naši pedijatri? Ima li netko iskustvo, kakav je stav hrvatskih liječnika po tom pitanju? :?

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

meni je pedijatrica rekla neka mu slobodno dam gledati tv dok ne prohoda a kad prohoda onda mu nebu bio zanimljiv i bude bio vise vani. a da sad uci neka upalimo pjesme i pjevamo i gledamo crtice onako kaze po par minuta pa se malo poigramo pa opet jer kaze zive su boje a i dijeca koja slusaju puno pjesme i price brze se razvijaju i progovore

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

hm...a moj je pa dobrih tri sata pred tv-om---
    ujutro nakon prvog buđenja sat vremena gleda einsteina...kanije opet gleda ali pritom razgovara s njima...a popodne lovi likove po ekranu...

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

dorian do godinu i pol uopce nije gledao ni tv ni dvd

onda sa godinu i pol je poceo gledati BE, ali dosta kratko u komadu. i niakd nije gledao sam, nego smo uvijek mi s njim gledali i pricali sto vidimo, a on je stalno nama pokazivao sto vidi.

sad ima skor 2,5 i Tv stvarno rijetko gleda, ako uhvatimo teletabise onda malo pogleda onaj dokumentarni dio, ostalo mu je dosadno, volio je i na BBC-u onu seriju teta i pas, ostalo ga uopce ne zanima i hvala bogu!

ipak gledamo na youtube neke crtice, recimo traktor tom, ili fifi, pingu...
    vise od crtica me trazi da mu nadem aute, recimo tatin auto , bagere...al to gleda desetak minuta u komadu recimo. i obicno ponavljamo jedno te isto nekoliko puta

nije dijete od sjedenja i buljenja u nesto, to je bilo tesko podnosit kad je bio beba pa je stalno trebalo kretanje i nosenje . al sad mi se svida sto ne voli buljit u ekran, nego preferira aktivnu igru. stalno govori 'igramo se'. cak ni slikovnice ne voli da mu citamo, nego se igramo s njima tako da listamo, komentiramo, igramo se po njima s figuricama

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

meni je djecji program na rtl-u i novoj na primjer uzasno nasilan, ja to tesko probavljam, osjecam se napadnuto. ne sadrzajno, nego vizualno. nije ni cudo da potice hiperaktivnost :/

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Nedavno sam procitala tezultat jednog americkog istrazivanja kako gledanje TV-a u dobi spod 3 god. moze biti trigger za autizam

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Nedavno sam procitala tezultat jednog americkog istrazivanja kako gledanje TV-a u dobi spod 3 god. moze biti trigger za autizam

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

moja mala obozava kad je tv upaljen jer su joj reklame sa puno boja jako interesantne...a ja nemogu zamisliti da mi tv neradi pa makar i ako je utisan i nikad ama bas nikad nisam gasili tv kad mi netko dodje...uvijek je upaljen...dapace uvijek je program s glazbom....i nikad ndo sada nisam malu micala od tv....

njokica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Sve to znam, i trudim se maksimalno da tv bude ugašen kad je mala u dnevnoj, ali ga palim kasno popodne, da vidim vijesti, a nekad ga ne palim do 7 navečer

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj pomikaki prvotno napisa
    moj argument - premda ne znam može li se jednostavnoi kratko iznijeti - je da znam da se ja osjećam puno inteligentnije kad ne gledam tv kroz duže vrijeme. Znam da u nekim razdobljima za vrijeme fakulteta nisam imala tv i moj mozak je funkcionirao drugačije. To je sigurno u vezi s onom teorijom o razvoju mozga u jednosmjernoj komunikaciji. Mozak jednostavno postaje pasivan.
    To je živa istina. I ja sam imala takvo iskustvo. Televizija u obitelji oduzima i ono malo vremena kojeg imamo za komunikaciju.

Tatsha avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

znate što je meni zanimljivo, tv nije potreban bebi, ok, naravno da nije i puno drugih stvari nisu potrebne bebama, djeci, odraslima,... pa unatoč tome što puno mama piše da djeci ne treba tv, u rl ta ista djeca nisu na ulici/igralištu/parku i ne igraju se sa svojim vršnjacima, nego sjede u kući pred tv-om ili kompom.
    i onda ispadne da je puno lakše na forumu pisati niz dlaku ostalima, nego to isto zaista provesti

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Tatsha prvotno napisa
    znate što je meni zanimljivo, tv nije potreban bebi, ok, naravno da nije i puno drugih stvari nisu potrebne bebama, djeci, odraslima,... pa unatoč tome što puno mama piše da djeci ne treba tv, u rl ta ista djeca nisu na ulici/igralištu/parku i ne igraju se sa svojim vršnjacima, nego sjede u kući pred tv-om ili kompom.
    i onda ispadne da je puno lakše na forumu pisati niz dlaku ostalima, nego to isto zaista provesti
    - tv po ovim istraživanjima (a i prema mom osobnom mišljenju) ne samo da je nepotreban nego štetan za bebe (za odrasle je također štetan, ali recimo da postoji i neka korist ako se gledaju kvalitetni sadržaji)
    - unatoč tome što znam da je nepotreban i štetan za bebe nisam napisala da moje (sad već) dvogodišnje dijete nikad nije vidjelo tv. Mogu samo napisati da se trudim da bude što manje pred tv-om, da prođu dani da ga ne upalimo (čemu najviše doprinosi pokvaren daljinski kojeg se ne trudimo zamjeniti)
    - moje dijete ne sjedi u kući pred tv-om ali žalosna je istina da bih ja rado sjedila cijeli dan i da se čim mi život da malu pauzu lako navučem (valjda mi nešto u podsvjesti ne štima). Trudim se da to ispravim. Zato ne nabavljam novi daljinski
    - da parafraziram : puno je lakše znati što je ispravno, nego to isto zaista provesti. Za početak učinimo taj korak da se ne zavaravamo da djetetu neće biti ništa od televizije. Proporcionalno s količinom vremena koje provede pred televizorom posljedice će biti veće. Dakle ako bude malo pred tv-om utjecat će malo, ako bude puno moguć je znatan utjecaj na razvoj mentalnih, govornih, socijalnih i drugih sposobnosti. Slijedeći logičan korak je da se trudimo da dijete bude pred tv-om što manje
    - ja osobno ne pišem niz dlaku forumu (zašto bih to radila?! :/ ), već pišem prije svega samoj sebi da se podsjetim, kad sam nikakva i umorna i dođe mi da upalim i pogledam bilo kakvu glupost samo da mi mozak malo potone u stand by, kako bi bilo fer da ne stavljam i mozak svog maloljetnog djeteta u stand by nego da radije izađemo van pa da radimo kolače od blata ili bilo što drugo korisno.

Tatsha avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

ti si se našla prozvana, al nisam ciljala na osobu
    da je više mama koje se igraju u blatu, danas bi vidjeli puno više djece koji se igraju lovice, žmirke, gumi gumi i slične igre bez puno novca, ali s puno mašte i svježeg zraka

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

stvar je u tome da se ja nađem prozvana bez obzira na koju se osobu cilja, no hard feelings

Tatsha avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj pomikaki prvotno napisa
    stvar je u tome da se ja nađem prozvana bez obzira na koju se osobu cilja, no hard feelings
    iste smo onda

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ok, dizem temu jer ne znam di bi uopce stavila upit.
    tv je los, to svi znamo, ali koja je razlika izmedju tva i npr. akvarija s ribicama

moja 5,5mj. mala je luda za akvarijem. igracke toliko ne sljivi i na trbuhu je najduze kad lezi na podu pred akvarijem i meditira uz njega.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

na tv-u se događa brza izmjena slika, bljeskanje...a u akvariju je - nirvana .

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Razlika je da je tv loš, a akvarij nije!
    TV ima one brze izmjene kadrova koji ajmoreći uznemiruju dječji mozak i uz to je tu i sadržaj koji oni ne mogu pratiti.

Šta bi smetao akvarij, ne kužim?

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ne znam :D
    ok, zaboravila sam na izmenu kadrova (iako i ribce znaju biti brze ) i sjetila se rtl2 (njemackog) koji je na kraju programa imao kamin ili akvarij i pocela razmisljat o 2d, 3d o jednosmjernoj interakciji, nemogucnosti dvosmjerne interakcije i tako...i pitala se koliko je to "zatupljujuce" za djecji mozak ili je pak ok i djeluje pozitivno na njega.
    Posljednje uređivanje od leonisa : 11.10.2012. at 15:39

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

[QUOTE=leonisa;2244547]ok, zaboravila sam na izmenu kadrova (iako i ribce znaju biti brze )[QUOTE]
    Posljednje uređivanje od Jurana : 11.10.2012. at 15:42

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Ma šta sad fali ribicama, ne vjerujem da će ikog omest tih 20 minute bez interakcije. Pusti dijete da meditira

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ok :D
    istina, bolje to neg da se smijesi lusterima

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ajme leo moja
    pusti dijete da gleda te ribe

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ok, ok, previse razmisljam. eto, to se dogodi kad imam jednu prospavanu noc

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Bome stvarno previše razmisljas.
    Dijete voli vodu i ribice.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

moram malo
    baš si simpa

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Iskreno, i meni je draže gledati u akvarij nego u TV.

Totto avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa Vidi poruku
    ok
    istina, bolje to neg da se smijesi lusterima
    a što fali lusterima, jaoooo, pa moja M. je OPČINJENA sa lusterima, svjetlima, žaruljama u trans pada kad vidi upaljeno svjetlo

inače, neki dan nas pita fizioterapeutkinja voli li ona daljinski (da bi ju odobrovoljila), a ja se počnem smijati i kažem - ona daljinski nikad do sad nije vidjela

od kad je rođena Tv je bio upaljen cca 10-ak puta i to najviše zbog EP u nogometu
    kod mojih doma Tv radi non stop i hoće ga gledati ali joj ne dam, odmah ju vodim u drugu sobu, jer mi je jako spooky kako se zagleda u ekran i ne trepće

Marija avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa Vidi poruku
    ...o jednosmjernoj interakciji, nemogucnosti dvosmjerne interakcije i tako...
    bome nije to samo jednosmjerna interakcija, naše doplivaju čim staviš prst na staklo, znaju da dolazi doručak

Inače, moja najmlađa ne gleda TV, ali voli gledati kako radi veš-mašina

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Mora dijete malo i meditirat i promarat. Neka gusta u ribicama

A kad djeca pocnu gledati crtice?

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Neki kažu da može s dvije, neki tri godine. Ovisi i o crtiću, ne baš Ben 10 i Gormite.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ima onaj, baby einstein, on moze i ranije. iako bi ja djecu drzala sto dalje od tva, sto duze.
    bio je hopla koji je za ful male, koji je interaktivan.

marija i moja je opcinjena lusterima i lampama, zato sam i napisala :D
    Posljednje uređivanje od leonisa : 12.10.2012. at 09:27

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

A moji su opčinjeni TVom, pa za mir u kući ponekad upalim BabyTV, tamo je sve jednostavno, nema bljeskova i izmjene brzih kadrova. Pa pjevamo zajedno pjesmice iz crtića. Kad bi bar mogla ugasit ekran i ostavit samo muziku bilo bi idealno...

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

nadji na youtubeu.
    ili njihovoj stranici (ne znam postoji li jos, postojala je prije 6g :D)

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Odrasla sam u kući gdje se TV palio kad bi brat i ja išli spavati - u vrijeme dnevnika. Kad prevrtim film ne sjećam se da je ikada tijekom dana bio upaljen, a roditelji su se unatoč poslovima (tata čak dva) igrali s nama ili smo se brat i ja igrali sami i nisam osjećala potrebu za TV-om, niti da je to nešto što mi se brani, što mi nedostaje. Također mi smeta u gostima kad komunikaciju ometa njegovo zujanje i brujanje mada smo nedavno zaključili da veći dio naših prijatelja također nema TV (jesmo li mi luđaci?).
    Godinama nismo dragi i ja imali TV, sada nam je poklonjen (koliko je ljudi imalo potrebu da nam ga pokloni je zaista i smiješno i tužno istovremeno) i premda neću djetetu braniti isto tako neće biti tijekom dana upaljen jer mislim da se na puno kvalitetniji način može provoditi vrijeme i mi ga tako i provodimo. Sa druge strane mislim da bi takva odluka bila puno teža roditeljima kojima je prije djeteta TV bio upaljen po cijeli dan. Vjerojatno, ponekad je jednostavniji, lakši način da se nešto uradi pored djeteta, ali ne bih se tome priklanjala, jer lakše je i kupiti hamburger nego kupiti, pripremiti i kuhati obrok, kupiti jednokratne pelene nego prati i pegati tetre....itd - moj izbor je u tom slučaju dobrobit djeteta u granicama zdravog razuma.

Stvar je osobnog izbora, načina života, ono što je nekom prihvatljivo drugome nije i obrnuto. Ne mislim da će mozak djeteta koje gleda TV biti oštećen, možda samo neće biti dovoljno uloženo u njegov potencijal, razvoj nekih drugih sposobnosti, ne znam.....Moji rođaci imaju dijete i u trosobnom stanu tri televizora vječno upaljena što je meni žalosno. Njima je žalosno što moje dijete spava na kauču pored psa, što žive pod istim krovom.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

leonisa - probat ću skinut te pjesmice, baš su slatke. A uspavanke su tooootalno dobre (Twinkle twinkle little star, The man on the moon, Off to sleep - ma jedna bolja od duge)

Što se tiče gledanja TV-a, moji su mi dopuštali da gledam TV koliko god sam željela, naučila sam talijanski uz TV i još uvijek se sa sjetom prisjećam crtića koje sam voljela gledati. Možda mi je mozak i oštećen, tko zna.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ima jedna klipic od 13 min sa tim uspavankama (ok samo mjuza) na jutjubu, moja se ful smiri uz njih.

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Ja sam isto odrasla uz TV i velika sam obožavateljica serija, a bome i pred računalnim ekranom provodim sate i sate. Muž mi je još gori.
    Zato mi je ova informacija o štetnosti TVa uvijek mrska i uhvatim se kako je potiskujem.

A, vidim, i Unicef je krenuo s kampanjom u tom smjeru, imaju plakate Televizor nije prijatelj vašeg djeteta.

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Naš pas jedini voli i gleda TV. Cvili, okreće glavu, laje, njuši - ovisi o situaciji i naravno, moraju biti živine prikazivane...
    Jedno vrijeme sam znala kad je serija o inspektoru Rexu i tada bih joj palila TV (ok, sad svi mislite da smo ludi) . Palim ga samo kad izlazimo iz kuće da joj ne bude pretiho.

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Baby tv i slične stvari na jubitu se gledaju samo dok se režu nokti.
    TV rijetko upaljen i ako je, onda je to uglavnom navečer i ne zanima ju, osim kad su djeca na reklamama (Čudna šuma, reklama za stambenu štednju kockica, kockica i sl) i - LOTO. Ako je slučajno loto na tv-u, a to može biti samo slučajno, ona se stavi u pozu merkata i zapilji ..i onda hipnotizirano pilji u te loptice, malo spooky za vidjeti...
    Ali opčinjena je računalom i jedva čeka da ga otvorim da može stiskati tipke...naravno, ne dam joj da ga dira, ali ona bi se prodala samo za par sekundi... Valjda kuži da je to nešto meni bitno pa je zanima najviše na svijetu... i to moj Mac, PC od MM-a joj nije napet

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Smjehuljici je baka od rođenja pjevala jednu pjesmicu, pa smo ju pred par mjeseci potražili na jubitu i od tad ju svaki dan bar jednom, a ponekad i više puta gledamo. Stavim ju da sjedi na kauču, komp pred njom na stoliću i zabava kreće. Ona sjedi i lupa po koljenima, ako sam uz nju, diže se uz mene i pleše. Ako odem, spušta se s kauča i navaljuje na komp. Redovito mi smanji slova na Rodi, pouključuje kojekakve indexe... već je advanced user.
    Kad smo kod toga, može li se tipkovnica zaključati?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •