Stranica 1 od 3 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 102

Tema: Bebe i gledanje TV-a

Juls avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno Bebe i gledanje TV-a

Jeste li znali da naši bebači ne bi smjeli gledati TV do 2. (pa čak i 3.) godine života jer gledanje TV-a, videa i sl. negativno utječe na razvoj mozga djeteta u toj fazi? Pitam se, pitam kako ću to izbjeći (moja curica ima 4,5 mj) kad već sada moram pazit na bebača i gasit TV jer u njega bulji čim ga spazi.

tropical avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

gasi tv. mi gasimo. tj. nije upaljen. živimo super i bez njega. tv gledamo ponekad navečer kad on zaspe. i baš nam je super. komp je isto dosta ugašen. više se igramo, pričamo, šetamo, mazimo...

Juls avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ma naravno, TV je ugašen stalno osim predvečer, ali ne dam bebi da gleda. Ovo je više bilo napisano kao upozrenje onim mamama i tatama koji nisu znali da djeci ne treba nasnimavat crtiće i puštat ih da gledaju TV.

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

ja bih samo napomenula da je velika razlika za ljudsko (tj bebino) oko kod gledanja TVa i LCD ekrana. Ovi drugi su puno neškodljiviji.

Pa ipak, nisam sklona tome da bebe gledaju išta "umjetno" bar ne u pretjeranoj količini. No Baby Einstein je recimo izvrsna stvar za nekih 5 do 10 minuta dnevno.

Ora avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Moj N ima 16,5 mj preko dana jako malo gledam tv... a i ako ga on gleda to ga zanima svega 10-15 min i onda on ode svojim putem...
    Ne mogu ga izolirati od tv-a jer smo u kući s mojim nećacima kojima je tv uključen 24 sata... ali vidim po njemu da mu to nije tako jako zanimljivo...

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Ne kužim po čemu bi TV negativno utjecao na razvoj mozga. Pa to je njima samo izvor svjetlosti?.. I kakve onda veze ima ako je LCD?

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

htjela bi se uključiti,ovo u vezi telke,mislim da nema nikakve veze,ćemu onda ono što više boja,oblika to bebe razvijaju veću motoriku.mani tw normalno radi i mala ga gleda al naravno ne izbliza,tako će jednoga dana ovako ko i mi biti na netu :D :D :D

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj andiko prvotno napisa
    Ne kužim po čemu bi TV negativno utjecao na razvoj mozga. Pa to je njima samo izvor svjetlosti?.. I kakve onda veze ima ako je LCD?
    ima veze, u načinu na koji se slika prenosi, titrajima, .. ma moram potražiti izvor pa ću staviti.

nego, kako to misliš samo izvor svjetlosti.

moj mali jako dobro vidi likove u crtiću.

prije malo više od mjesec dana (dakle tada je imao oko 5 mj) ležao je sa mnom na kutnoj garnituri a stariji je gledao crtić - Madagascar- i kako je stvarno lijp i živopisan, malac se zagledao i u nekoliko navrata od srca nasmijao šašavim likovima. tako da mislim da ne stoji da im je to samo izvor svjetlosti.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

tiwi,slažwm se klincima to nije samo izvor svijetlosti,kuže oni sve,boje,likove itd.crtići su im fora šareno je!moja mala baš i ne doživljava posebno tw,voli gledati dva crtića,i uglavnom reklame!nađu si simbole valjda pa im se to sviđa!neznam ko će me u ovom podržati al smatram da tw nema veze :? :? :? :?

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

sad sam se sjetila

za male bebe se ne preporuča baš TV jer se mozak bolje razvija u dvosmjernoj komunikaciji, a klasični TV program je jednosmjerna komunikacija

primjer dvosmjerne komunikacije na TVu je crtić Dora istražuje.

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

L gleda TV onda kad je upaljen (rijetko), naročito reklame (za njima je lud). Ne zabranjujemo gledanje tva jer mi je metoda odgajanja djece pod staklenim zvonom bezveze i ne primjenjujem ju.
    TV će kad tad gledati, bolje da ga u startu naučim da to radi umjereno i da ima i zabavnijih stvari nego da mu branim i činim tv još "slađom"

Juls avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Mislim da su naši bebači premali da bi znali što je za njih dobro, a što ne. Zato su tu roditelji da odgajaju. I moja se voli zagledati u TV, ali čim to spazim, gasimo televiziju, koja btw ni za nas odrasle nije baš. No, to je samo moje mišljenje naravno.

printemps avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Osjećam strašnu strašnu grižnju savijesti kad mu upalim tv, al to radim samo kad stvarno nešto moram obavit (npr. njemu spremit papicu,izdojit se) a on je prenervozan da bi sačekao! Sami smo 24h i nemam izbora neki put :/

paid avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj Tiwi prvotno napisa
    sad sam se sjetila

za male bebe se ne preporuča baš TV jer se mozak bolje razvija u dvosmjernoj komunikaciji, a klasični TV program je jednosmjerna komunikacija

primjer dvosmjerne komunikacije na TVu je crtić Dora istražuje.
    moram se nadovezati na ovaj crtić. nisam ni znala za njega dok ga jedno jutro moj sedmomjesečni dječak nije spazio. gledao je s takvim zanimanjem i smijao se. onda sam i ja pogledala i kao pedagog smatram da je odličan. naravno ne za tako male bebe, ali eto kad mu se svidjelo opet ću mu pokazati nekad

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

J gleda Baby Mozarta. A i ja s njim. Pa kad zmaj treba isplaziti jezik, nestrpljiv je od iščekivanja, gleda u mene, plazi jezik. A smijati se ne prestaje. Reagira na psa, mačku koji se pojavljuju, odmah počne nešto brbljati, pokazuje ručicom.
    Kad je Tomica i prijatelji, dopuzi samo na kraju kad pjevamo pjesmu (sjedi na podu i njiše se).
    Ostalo ga ne zanima.

Juls avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Samo da naglasim da nisam ja izmislila da TV nije dobar za bebače do 2 (3) godine života već je to riječ stručnjaka. Pa bez obzira kako djeca dobro reagirala na crtane filmove.

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Meni je to debilno. Da prostite. Gasiti TV kad dijete zanima. Samo će ga još jače zanimati.. Nema ničeg lošeg u TV-u. Treba ga samo primjereno upotrebljavati I ja smatram da je TV za mene odličan

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

potpuno potpisujem zadnji post

Juls avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Očito su na ovom forumu sami TV - ljupci. Ja ipak svojoj bebi neću dati (mislim izbjegavat ćemo) da gleda TV. To je moje mišljenje, a temeljeno je na riječni stručnjaka. Vjerojatno postoji neki jako dobar razlog zašto TV nije dobar za bebe. A naravno, svaka mama će odlučit što je za njeno dijete najbolje. Ja samo htjela upozorit, ali vidim da se vi ne date omest.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

moj miki obozava gledati crtice od 7 do 9 i s mamom seriju u 12.30 a poslje upalimo CMC i cijeli dan slusamo-gledamo pjesme i doktorica kaze da mu to jaca mozdane vijuge u prevedenom smislu i da ima sposobnosti bebe7-8 mj sam sjedi,poceo je lagano puzati i slicno. od rodjenja ga stavim na trosjed i komentiramo sve sta se dogadja ili pjevamo tak da vec brblja ko veliki

printemps avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

“Children of all ages are constantly learning new things. The first 2 years of life are especially important in the growth and development of your child's brain. During this time, children need good, positive interaction with other children and adults. Too much television can negatively affect early brain development. This is especially true at younger ages, when learning to talk and play with others is so important.

Until more research is done about the effects of TV on very young children, the American Academy of Pediatrics (AAP) does not recommend television for children age 2 or younger. For older children, the Academy recommends no more than 1 to 2 hours per day of educational, nonviolent programs. “

How can TV negatively affect early brain development? First, TV takes away from the precious time babies have to interact with people and explore their environment. Second, possible links have been found between early television exposure and subsequent attentional problems in children.

http://kidstvmovies.about.com/od/chi.../babytvdvd.htm

Znala sam da nije dobro, a evo objašnjenja zašto nije!

Juls avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Bravo za printemps :D

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Meni je fizioterapeutica isto rekla da TV nije baš dobar, ako sam je dobro shvatila isto za taj problem s pažnjom, na što može kod neke djece utjecat, nije rečeno da će kod svih. Mislim, nismo ni mi anđeli, upalimo ga oko 19.30 kad je dnevnik i nije da je baš na njega fokusirana, ali sam sveki zamolila, koja je tip da TV drnda po cijeli dan, da ga ne pali. Možda se i ta američka istraživanja odnose na to kad je TV cijeli dan u pozadini upaljen. Ja i MM smo iz različitih obitelji a propos gledanja TV-a, nama je mama branila da gledamo više od 2 h dnevno i meni je skroz neuobičajeno i nervira me kad se TV pali uz danje svjetlo, MM je potegao na svoju mamu i najdraže mu je ujutro rano kliknut pa se tu malo tražim (još i prije djece smo se trvili oko toga da se TV ne pali preko dana).

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

E, da, s druge strane, imam u obitelji isto djece kojoj je doziran TV i onda kad su bez mame i tate bulje kao opčinjeni... Moja sisterica je svojima isto dozirala, ali su one pak tipovi da im ne pada napamet doć' kod drugih i tražit da se uključi TV... Možda je to koji put i do djeteta.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa
    Ja i MM smo iz različitih obitelji a propos gledanja TV-a, nama je mama branila da gledamo više od 2 h dnevno i meni je skroz neuobičajeno i nervira me kad se TV pali uz danje svjetlo, MM je potegao na svoju mamu i najdraže mu je ujutro rano kliknut pa se tu malo tražim (još i prije djece smo se trvili oko toga da se TV ne pali preko dana).
    i mi ovako. kod mene je uvijek radio svirao. samo sam se ja već naviknula, pa i ja ujutro, dok se spremam za posao, upalim tv :/

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

čuj, previše bilo čega nije dobro. Previše TV ni previše zabrana.... Svi radimo kako najbolje znamo i kako mislimo da treba. Svi smo drugačiji i sva djeca su drugačija.

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Naravno da nije normalno ni poželjno da dijete stalno bulji u TV, ali mi je sito tako glupo djetetu predstavljati TV kao nešto negativno.

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

ma mislim, gasit telku, ako vidiš da je dijete pogledalo. To me podsjeća na odgoj djece prema životinjama. Ja hodam vani sa psom i guram kolica i luda sam kad vidim tatu (konja od sto kila) koji radi široki luk oko psa i klinca od pet godina sa takvom stravom u očima.... Na to poludim. Sad sam ja skrenula s teme....samo sam htjela reći da ja smatram da djeci treba sve približiti...Ja sam zapravo za neki mekši odgoj i pravila... Svatko zna najbolje za svoje dijete...

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

slažem se sa tobom potpuno!samo se pitam da kako su prije djeca uspjela biti odgajana,od kuda su roditelji znala što je dobro a što ne,smatram da mi mame danas dobivamo mnogo korisnih i mnogo beskorisnih savijeta!!!!

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

na zalost, sva ozbiljna istrazivanja govore da danasnja djeca previse vremena provode pred TV-om. Nije pri tome los TV nego je lose sto su se djeca pasivizirala, ne trce, ne igraju se po parkovima, ne druze se u coporima (se sjecate toga iz svojeg djetinjstva?).
    Naravno da dijete ne mozemo i ne trebamo izolirati od tekovina danasnjice (tj. neki i mogu i zasto ne) ali to ne znaci da je savjet da se pripazi s TV-om, posebice kod male djece - besmislen i beskoristan.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

ja vjerovatno tako mislim jer moju curu televizor ne zanima,a i mnoge mame koje ja znam daju djeci da gledaju tw,ne znam kako npr.objasniti djetetu od par godina da ne glada tw??nikako,jelda!?tako da mislim da moždaovaj savijet što nam je dala mama trba razmisliti jer ga je dala dobronamjerno,ali ja nevidim ovdje problem nikakav što se mene tiče!o tome se nikada nije prije pričalo osim ndaj da blizu gleda,mia recimo baci oogled na sekundu,i više smo vani nego doma,a to kada smo doma ili spava ili jede ili se igramo tako da doista neznam što bi na ovu temu rekla al hvala ne upozorenju,za ubuduće,i baš idemo skoro kod dr.po drugu dozu za cijepivo pa ću se posavjetovati sa pedijatricom pa vam javim!!!!

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Ja hodam vani sa psom i guram kolica i luda sam kad vidim tatu (konja od sto kila) koji radi široki luk oko psa i klinca od pet godina sa takvom stravom u očima....
    na ovom forumu nije dopusteno vrijedjanje!
    molim te da se u buduce suzdrzis od ovakvih epiteta!!

Juls avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Zanimljivo mi je jako čitati postove i vidjeti kako mame imaju različita mišljenja. Nitko nije rekao da djetetu treba strogo braniti TV do 2. godine (naglašavam do 2. godine - to i nije tako dugo). Korisnije je djete zabaviti na druge načine u tom ranom periodu koji je jako važan za daljnji razvoj. Mi kad smo bili mali, nije se tako puno gledala televizija, kao danas. Nitko to nije izmislio iz nekog hira, već na temelju znanstvenih istraživanja. Pa ko voli, nek izvoli. Ja ću se truditi da moja mala ne bude izložena televiziji, bar 2 godine.

Juls avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

I btw što je nekom beskorisan savjet, drugom je koristan. To i je smisao foruma, da se otvoreno iznesu mišljenja, savjeti, iskustva. Nitko nikoga ne treba osuđivati ili ismijavati, naša mišljenja su različita. 100 ljudi, 100 ćudi.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

evo, Juls, ja te podržavam, s tim što me već svi znaju kao tv-mrsca iz prošlih tema. Pa me vjerojatno neće uzeti za ozbiljno.

Juls avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Thanks pomikaki. Mislim, ne namećem ja svoje mišljenje nikom, samo iznosim činjenice.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ni ja ne mislim da će čim padne zraka s talevizora ostati dijete sprženo na licu mjesta. Ali ostavljanje djeteta pred televizorom... to ne mogu zagovarati, čak ni da to činim ne bih mogla reći ništa osim - jasno mi je da to ne može biti dobro, ali ne uspjevam drugačije. Shvaćam da je majkama koje su većinu dana same s djetetom i u šoku su što ne mogu više ni na wc, a kamo li skuhati ručak na miru, svega dosta. Ne mogu zato niti želim nikoga osuđivati. Ali ja bih tražila sve ostale alternative.

Po meni je dobro u tom svjetlu iznjeti neke podatke, barem da ih ja mogu prenjeti mm-u kad pusti akcioni pred djetetom pa slobodno nastavite, a ja zahvaljujem

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni je to debilno. Da prostite. Gasiti TV kad dijete zanima. Samo će ga još jače zanimati.. Nema ničeg lošeg u TV-u. Treba ga samo primjereno upotrebljavati I ja smatram da je TV za mene odličan

Mislis li da djetetu u zivotu treba dopustiti bas sve sto ga zanima? To sto dijete to zanima, ne znaci nuzno da je i DOBRO. Na tebi kao roditelju je odgovornost da se brines da je dijete izlozeno onim stvarima koje su dobre za njegov rast razvoj i napredovanje, ne nuzno onima koje njega zanimaju a nisu dobre za njega

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ivana mlada mama prvotno napisa
    ja vjerovatno tako mislim jer moju curu televizor ne zanima,a i mnoge mame koje ja znam daju djeci da gledaju tw,ne znam kako npr.objasniti djetetu od par godina da ne glada tw??nikako,jelda!?
    Oprosti al meni stvaaaarno nije jasno kako to mislis? Pojasniti djetetu da ne gleda tv - problem? Pa ugasis tv. Uputis ga u neku drugu aktivnost, igras se ti s djetetom. Mislim ako dijete od par godina pozeli gurnuti prst u struju ili se voziti bez autosjedalice - dopustit ces mu?

MI smo roditelji, mi smo ti koji odredjujemo pravila, mi smo ti koji smo odgovorni. Dijete od par godina ne moze biti odgovorno za svoje gledanje televizije.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pametno i lijepo sazeto sve sto je problematicno vezano za ovu temu

Citiraj Bubica prvotno napisa
    na zalost, sva ozbiljna istrazivanja govore da danasnja djeca previse vremena provode pred TV-om. Nije pri tome los TV nego je lose sto su se djeca pasivizirala, ne trce, ne igraju se po parkovima, ne druze se u coporima (se sjecate toga iz svojeg djetinjstva?).
    Naravno da dijete ne mozemo i ne trebamo izolirati od tekovina danasnjice (tj. neki i mogu i zasto ne) ali to ne znaci da je savjet da se pripazi s TV-om, posebice kod male djece - besmislen i beskoristan.

Nakon ovog procitanog, trebamo li mi navikavati djecu da gledaju TV (a to radimo kad im palimo TV tako malima i motiviramo da gledaju) ili pak trebamo raditi na tome da razvijamo djetetove motoricke sposobnosti, da dijete bude aktivno u svojoj igri, da bude dijete?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj pomikaki prvotno napisa
    Po meni je dobro u tom svjetlu iznjeti neke podatke, barem da ih ja mogu prenjeti mm-u kad pusti akcioni pred djetetom pa slobodno nastavite, a ja zahvaljujem
    Uh, što bi mi tu dobro došlo par jednostavnih bullet-pointa. Jučer je drdnao po x-ti put (super film, ali opet) Istinite laži, ona scena kad ulijeću u teroristično gnijezdo. Treba mi par buleta za prezentirat informatičaru, što kraće i jednostavnije molim , u stilu: cap i cap. Zna on da bi trebalo ugasit, ali ne vjeruje da je baš sad toliko štetno, a meni se čini da je to, premda ne gleda, stvarno bezveze uzbuđuje i izluđuje, izluđuje i mene kad nam je zvučna kulisa ratna zona sa štektanjem mitraljeza i eksplozijama, pa sve neka je i to nešto snižen, a di ne bi nju.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni bi glavni bullet bila cinjenica da JA ne zelim da te scene djetetu budu normalne i uobicajene. Dijete stvara sliku o svijetu oko sebe na osnovu onog sto vidi oko sebe. Ja ne bi zeljela da moje dijete odraste s idejom da je normalno roknuti nekog i da je ok kad drugi pucaju mitraljezima okolo itd.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

moj argument - premda ne znam može li se jednostavnoi kratko iznijeti - je da znam da se ja osjećam puno inteligentnije kad ne gledam tv kroz duže vrijeme. Znam da u nekim razdobljima za vrijeme fakulteta nisam imala tv i moj mozak je funkcionirao drugačije. To je sigurno u vezi s onom teorijom o razvoju mozga u jednosmjernoj komunikaciji. Mozak jednostavno postaje pasivan.
    Kasnije u nekoj dobi mislim da je u redu pustiti dijete da gleda tv ali s nekim ograničenjem primjerenim uzrastu, radi edukacije i uklapanje u okolinu do neke mjere, ali tako malo dijete (do 2-3 godine) nema nikakve koristi. Koristi imaju roditelji

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj pomikaki prvotno napisa
    ali tako malo dijete (do 2-3 godine) nema nikakve koristi. Koristi imaju roditelji
    E s ovim se slazem u potpunosti Da se razumijemo, i ja sam x puta popustila i dala mu tv da ja mogu blejati u prazno... Svi mi imamo svoje trenutke. No mislim da je velika razlika dal se takvi trenuci desavaju povremeno ili dijete gleda tv (mozda cak i neselektivno sto je gore) po cijele dane jer je TV jednostavno upaljen.

paid avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

mene zanimaju vaša mišljenja o tome da jeTV upaljen, a dijete se bavi nečim drugim.pokušava puzati i igra se samo ili s nama.ne obraća pažnju na tv, ali mama obraća-sluša vijesti ili nešto što je zanima.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj paid prvotno napisa
    mene zanimaju vaša mišljenja o tome da jeTV upaljen, a dijete se bavi nečim drugim.pokušava puzati i igra se samo ili s nama.ne obraća pažnju na tv, ali mama obraća-sluša vijesti ili nešto što je zanima.
    moje osobnno, kao osobe koja je odrasla uz upaljen tv da se ne osjeca samo - tako je kod nas bilo.
    crtice je pocela gledat tek sa skoro 2, do tad nije fermala tv. cesto bi nam bio upaljen vh1 ili neki muzicki program.
    cak me cudilo kako je ne zanimaju crtici. a onda se preko noci navukla. i njoj je bitno da disney bozicna prica gori, makar je ona u drugoj sobi LOL
    no mislim da u nacelu bolje sto vise bez tv-a. zao mi je sto sam preslaba, ali on mi je u krvi.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

da ne bi bilo zabune, dijete mi je starje od 2,5.
    do 2 nije bas fermala tv, bio je ukljucen- radi mene.
    obozavala je jedino svoje filmove

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kod mene se zna nekad desiti da tv bleji u prazno. U principu, ne smeta nikome dok ja ne skontam da me neka nedefinirana buka nervira pa krenem ko uragan po kuci sa pitanjem tko gleda to go*** od reklama i sl. 8) Ja tv ne gledam skoro nikad, djeca pogledaju tu i tamo Sundjer Boba ili nesto slicno, ali cesto se desi da nakon toga odu za svojim poslom, a tv ostane upaljen.
    Nemam nista protiv toga da se nesto povremenu pogleda na teveu, ali prije svega radi vlastite komocije. :/ (pet minuta odmora i sl.) Ne mislim da netko nesto uzasno vazno propusta ako ne gleda tv dok mislim da pretjerivanje itekako moze biti stetno.

paid avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa
    zao mi je sto sam preslaba, ali on mi je u krvi.
    ovako je nekako i kod mene a ne želim štetiti mom malcu jer nastojim izbječi što više štetnih utjecaja.
    o MM da i ne pričam. on radi s ljudima i cijelo radno vrijeme de mora smješkati i objašnjavati. njemu jednostavno treba dnevno ta doza jednosmjerne komunikacije. on to naziva meditacijom . ja gledam selektivno, ali ubija me to što volim da tv bulji u prazno, a ja slušam ili ponavljam znanje stranih jezika.

trudit ću se radi miša što više gasiti iako to njega uopće ne zanima, osim jedan puta taj crtić Dora

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sva sreca pa je MM vrlo striktan po tom pitanju pa je i mene dotjerao u red. Kad sam odrastala ne da je TV bio upaljen cijelo vrijeme, nego je i radio nerijetko isto bio upaljen istovremeno. Hm, da pozadinska buka, malo je reci I nekad mi je to bilo normalno.

MM je razmisljanja - ak gledas tv ok, ak nisi u sobi - gasi ga. Kod nas TV nikad nije upaljen cist tak da radi, ni radio cak. Moja draga frendica je znala reci "ovdje kod vas ko u apartmanu na moru "

I stvarno mi je uzasno drago da je tako. I sad primjecujem da me UZASNO smeta kad sam u gostima kod nekog a TV je upaljen. Svima pogled bjezi u smjeru televizora s vremena na vrijeme, a mene to tak smeta. Ono bas ometa komunikaciju. A kad dodjem kod staraca, ne moram ni reci - gasim sve redom Ubi me sad kad cujem i TV i radio upaljen :/

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •