- tv po ovim istraživanjima (a i prema mom osobnom mišljenju) ne samo da je nepotreban nego štetan za bebe (za odrasle je također štetan, ali recimo da postoji i neka korist ako se gledaju kvalitetni sadržaji)Tatsha prvotno napisa
- unatoč tome što znam da je nepotreban i štetan za bebe nisam napisala da moje (sad već) dvogodišnje dijete nikad nije vidjelo tv. Mogu samo napisati da se trudim da bude što manje pred tv-om, da prođu dani da ga ne upalimo (čemu najviše doprinosi pokvaren daljinski kojeg se ne trudimo zamjeniti)
- moje dijete ne sjedi u kući pred tv-om ali žalosna je istina da bih ja rado sjedila cijeli dan i da se čim mi život da malu pauzu lako navučem (valjda mi nešto u podsvjesti ne štima). Trudim se da to ispravim. Zato ne nabavljam novi daljinski![]()
- da parafraziram: puno je lakše znati što je ispravno, nego to isto zaista provesti. Za početak učinimo taj korak da se ne zavaravamo da djetetu neće biti ništa od televizije. Proporcionalno s količinom vremena koje provede pred televizorom posljedice će biti veće. Dakle ako bude malo pred tv-om utjecat će malo, ako bude puno moguć je znatan utjecaj na razvoj mentalnih, govornih, socijalnih i drugih sposobnosti. Slijedeći logičan korak je da se trudimo da dijete bude pred tv-om što manje
- ja osobno ne pišem niz dlaku forumu (zašto bih to radila?! :/ ), već pišem prije svega samoj sebi da se podsjetim, kad sam nikakva i umorna i dođe mi da upalim i pogledam bilo kakvu glupost samo da mi mozak malo potone u stand by, kako bi bilo fer da ne stavljam i mozak svog maloljetnog djeteta u stand by nego da radije izađemo van pa da radimo kolače od blata ili bilo što drugo korisno.

: puno je lakše znati što je ispravno, nego to isto zaista provesti. Za početak učinimo taj korak da se ne zavaravamo da djetetu neće biti ništa od televizije. Proporcionalno s količinom vremena koje provede pred televizorom posljedice će biti veće. Dakle ako bude malo pred tv-om utjecat će malo, ako bude puno moguć je znatan utjecaj na razvoj mentalnih, govornih, socijalnih i drugih sposobnosti. Slijedeći logičan korak je da se trudimo da dijete bude pred tv-om što manje
Odgovori s citatom