Pokazuje rezultate 1 do 46 od 46

Tema: osnovna skola malesnica

YosephK avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno osnovna skola malesnica

Bok ljudi.......

molio bi ako ima netko kome je dijete trenutno (ili je mozda bio/la) ucenik/ca 5-8 razreda osnove skole malesnica da mi se javi na PP.......imam nekoliko pitanja o doticnoj skoli.

hvala unaprijed

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

nadređena presudila obrvi? 8)

YosephK avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

nije, nije. ne dam se ja. strasno kako ponekad sluzim kao "dokaz" predrasudi da su splicani tvrdoglavi ko tovari (zato nas i zovu tovarima )....... heh...... ne, nego sagledavam sve mogucnosti, a pruzila se prilika za radom u navedenoj skoli na puno radno vrijeme.... naravno, ostao bi raditi u gimnaziji jer sam tamo samo na nekoliko sati tjedno.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ja nažalost ne znam ništa o toj školi, ali bih voljela znati jer će moja djeca ići tamo u školu...

Tko zna JosephK Možda se i sretnemo.

YosephK avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

onda smo ocito susjedi jer ja ta skola nekih 150m od mog stana proslijedim ti informacije o skoli....ovak mi je na prvi dojam jako dobro sjela.... hehe, mozda ti jednog dana budem predavao klincima

grace avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Mi živimo u blizini i idemo u školu, 6, razred. pa eto pucaj

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Mis mo kod Lucijanke...
    Ajde baš me zanimaju ifo o školi...
    Najviše me zanimaju info o boravku...

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Grace, daj malo napiši kakva je škola, kakvi su učitelji...Kaj ti padne na pamet.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

helou susjedi
    mi smo isto kod Lucijanke, ali spadamo u Kovačića pa smo se tamo i upisali
    inače navodno da se potežu i veze za upis u Malešnicu - iako ne znam zašto, i jedna i druga škola nisu na posebno dobrom ali ni lošem glasu

Yoseph, 150 m od stana i puna satnica - ne bih se dvoumila na tvom mjestu

YosephK avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

da, i 70% place.....sto bi onda bilo nekih 2600. naravno, bez putnih troskova jerbo zivim u krugu skole (<1 km) :/ ......al ono, bas me briga.....kad diplomiram (JAKO USKORO!) ce to ici na normalnu pripravnicku placu. ma nije sve ni u placi (iako je puno toga).......meni je najbitnije da radim posao koji volim i koji me ispunja.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj YosephK prvotno napisa
    naravno, bez putnih troskova jerbo zivim u krugu skole (<1 km) :/
    kaj se tak strogo gleda na to? prvi glas

YosephK avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

navodno da. upravo sam razgovarao sa svojom mamom. ona radi u jednom institutu u splitu (dakle, drzavni sluzbenik)......i veli mi da svi oni koji zive u krugu 1km od posla nemaju pravo na pokrivanje putnih troskova. "stezanje remena" jos od prije nekoliko godina. a drzava ko drzava, naravno, gleda da ustedi cim vise moze :/

grace avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Meni je škola ok. Curka je dobra učenica pa nisam imala nekih posebnih problema. Sa razrednikom sam imala uvijek dobru komunikaciju pa smo uvijek sve riješili. U prvom razredu je dobila razrednika koji je nažalost zbog bolesti nije vodio do kraja 4. i mislim da sada radi u knjižnici. Njega moram posebno pohvaliti jer boljeg pedagoga nisam u životu vidjela. Vodio je djecu jako individualno i od njih zahtijevao više u skladu sa njihovim osobnim mogućnostima, uvijek ih pokušavajući naučiti stvarima koje će im pomoći kad pređu u više razrede, jer je to trenutak kada prestaje tako jako individualizirani pristup. Sada u 6. razredu je isto ok.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj Ailish prvotno napisa
    helou susjedi
    mi smo isto kod Lucijanke, ali spadamo u Kovačića pa smo se tamo i upisali
    inače navodno da se potežu i veze za upis u Malešnicu - iako ne znam zašto, i jedna i druga škola nisu na posebno dobrom ali ni lošem glasu

Yoseph, 150 m od stana i puna satnica - ne bih se dvoumila na tvom mjestu
    Koja je to škola? Gdje je?
    Po čemu vi to spadate tamo?
    Pa kaj nije na području Malešnice jedna samo škola?

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ana.m, to je OŠ Ante Kovačića u Španskom, između doma zdravlja i okretišta busa. Meni je podjednaka udaljenost do Malešnice, ali po službenom rasporedu mi spadamo u A.K.
    Imaš na zagreb.hr službeni list u kojem su definirana upisna područja svih škola po ulicama i kućnim brojevima.

YosephK avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

moram napraviti mali offtopic.......ovo sa individualiziranom nastavom je jako zanimljivo. naime, jedan stari profesor...sad u mirovini...koji je inace jedan od vodecih svjetskih edukologa (prof.dr.sc. Nikola Pastuovic) je prije 2, 3 godine radio studiju (narucenu od strane MZOS) koji je obrazovni sustav najpogodniji za hrvatsku.....i nakon mnogo istrazivanja, zakljucak je da je skandinavski (posebno FINSKI) sustav jedan od najboljih na svijetu, a bilo bi ga relativno lako uvesti u hrvatski sustav skolovanja (pri reformama se gledaju mnogi cimbenici, a jedan od njih je kulturoloske slicnosti/razlike)......takodjer je dokazano da je srednjeeuropski sustav (to su njemacki, austrijski i madjarski) najlosiji. zanimljivost kod finskog sustava je sto razredna nastava (dakle, uciteljica + individualizirana nastava) traje 6-7 godina (a ne 4 kao kod nas).....dokazalo se da takvi ucenici kasnije brze napreduju jer nemaju u osjetljivoj predpubertetskoj dobi šok od prelaska na predmetnu nastavu.......pogodite sto su napravili u ministarstvu.....po njima je austrijski model skolovanja najbolji (a mi spadamo u neki kvaziaustrijski sustav). :/ quo vadis, scola? :/ nesluzbeni razlog odbijanja navedene preporuke je da bi produzavanjem razredne nastave trebalo zaposliti puuuuuno vise uciteljica. opet......prelama se na ledjima djece....umjesto da se gleda njihova korist, gleda se korist proracuna.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Usput, i jedna i druga škola rade u 3 smjene koliko ja znam, i dobro bi došla još jedna škola ili bar proširenje postojećih, pogotovo kad se usele nove zgrade iza okretišta ne znam kako će to izgledati :/
    Navodno da ćemo mi dobiti još nekoliko učionica i novu dvoranu do sljedeće školske godine ...živi bili pa vidjeli

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj Ailish prvotno napisa
    ana.m, to je OŠ Ante Kovačića u Španskom, između doma zdravlja i okretišta busa. Meni je podjednaka udaljenost do Malešnice, ali po službenom rasporedu mi spadamo u A.K.
    Imaš na zagreb.hr službeni list u kojem su definirana upisna područja svih škola po ulicama i kućnim brojevima.
    Nadams e da mi ne spadamo u tu školu. :/

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

eh da, vezano za ovo o čemu Yoseph priča, nama su odbili dodatnu učiteljicu za boravak pa se u boravku spajaju 3 razreda u 2

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Meni Kovačić baš paše, usput mi je kad idem na posao :D

YosephK avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

evo dame moje..........postao sam nastavnik matematike u osnovnoj skoli malesnica..... :D

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

čestitam :D

grace avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Čestitam, kojim razredima?

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Oooooooo, pa čestitam. :D

YosephK avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

hvala, hvala

dobio sam 5.1, 5.b, 5.e, 8.f (a njima sam i razrednik....zapravo..."polurazrednik" dijelimo ih pedagogica i ja).....za sada sam jako zadovoljan.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Yoseph
    nego ana.m, zašto se nadaš da ne spadate u A.K, zbog lokacije ili znaš nešto loše o školi? :/ može i na pp

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ma daleko mi, mislim nikak mi se ne sviđša ta lokacija...
    Kud moramo u vrtić na Špansko jer su pametnjakovići vrtić "Malešnica" sagradili u Španskom, kud mi je ipak daleko.
    Previše cesta mora preći.
    Od kojh je jedna loša i bez semafora. :/

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Malo off topic. Yoseph K... čitam ja tebe i sve si nešto mislim - a jesi odabrao nick! Ako je po onom Jozefu K iz Kafke... pa daaaaaj stari... Ne briješ valjda na takve stvari, a putem odgajaš djecu... širit lektiru, please! Nać nešto korisnije, efektivnije, svjetlije...

YosephK avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

@ Ifigenija: zapravo je to moje ime i prezime..... Josip K. ali eto, uvijek su se svi nalazili saliti zbog slicnosti sa Kafkinim Procesom......ili sa inicijalima Jelene Karleuse......pa mi je nekako draze biti ala Kafka nego Karleusa

iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Da, da...fali nam profesora, učitelja, nastavnika...svi manje više odlaze što zbog malih plaća, što zbog uvjeta rada...tužno...al evo, prvi put vidim nešto dobro u tome što fali kadra, vidim da je jedna mlada osoba koja se još školuje, dobila posao nastavnika matematike i veseli se tome!!!
    Sigurna sam da će to veselje prenijeti i na svoje učenike, a to me baš razveselilo, .

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Yoseph, čestitam! :D

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

e da... nadam se da tvoj pirsing neće i ovdje izazvati pomutnju

YosephK avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

haha pred prvi razgovor sa ravnateljom sam skinuo piercing. cisto ono.....zlu ne trebalu. i covjek je primjetio da imam rupice od piercinga, i samo je komentirao "bolje da ga nemate". :/ i onda sam dosao u dilemu. posao ili ponos? prevladale su KUNE.........uf, sam sebe sam na kraju pokopao

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

mali je to ustupak a život je prepun kompromisa raznoraznih.
    nek' si ti dječici dobar profesor a oni tebi dobri učenici.

YosephK avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

ah, sa ucenicima stalno neke kompromise slazem. ali za sada nam je jako dobro. danas sam na stolu nasao poruku da sam najkul razrednik kojeg su ikad imali, iako sam strog. to je valjda ona prica da stroge profesore ucenici vise cijene.

sto se tice piercinga......ah well, kad izadjem iz skole ga vratim nazad na mjesto. to mi nitko ne moze zabraniti.

YosephK avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

no, dobro, nisam PREstrog, ali sam ih ipak (donekle) uspio dovesti u red i natjerati da isprave negativne ocjene iz ostalih predmeta. na tri nacina sam to uspio: 1. ucim sa njima kemiju i hrvatski (iako to NISU moji predmeti); 2. obecao sam im da idemo u kino zadnji dan nastave ako sve isprave do kraja polugodista; 3. tjeram ih da SVI imaju informativku u koju ce biljeziti sto imaju za zadacu (nadam se postici drasticno smanjenje jedinica zbog nepisanja domacih zadaca koje oni naprosto zaborave da imaju....ovako im na jednom mjestu pise zadaca iz svih predmeta). tko bi rekao da se toliko toga moze promjeniti u prekratko vrijeme sto sam sa njima.

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

jako me podsjećaš na mog brata
    on je uvijek uspijevao klince pridobiti na suradnju.
    nije profesor (doživotni je apsolvent psihologije) ali vodi radionice za djecu i omladinu.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj YosephK prvotno napisa
    @ Ifigenija: zapravo je to moje ime i prezime..... Josip K. ali eto, uvijek su se svi nalazili saliti zbog slicnosti sa Kafkinim Procesom......ili sa inicijalima Jelene Karleuse......pa mi je nekako draze biti ala Kafka nego Karleusa
    LOL LOL LOL

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Pa velim ti, vjerujem da svi više vole stroge i pravedne.
    Ja prva.
    I još jednom čestitke.

laura29 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

YosephK, neovisno o tome koliko blizu škole stanuješ, imaš pravo na naknadu prijevoza. Moja kolegica živi 200 m od škole i prima tu naknadu. Svakako razgovaraj s tajnicom (ona ti je bar draga žena i sve će ti objasniti), a ako ona nije sigurna, pitaj Idu, svoju kolegicu, koja ti je tata-mata za sve zakone i pravilnike.

Inače, škola je na vrlo dobrom glasu. Ima kvalitetan kadar iz većine predmeta (njihovi učenici postižu vrlo dobre rezultate na različitim natjecanjima). Mnogo je učitelja koji su i autori udžbenika i koji se zaista trude u radu s djecom.

Ukratko, to je škola s ambicioznim učiteljicama/učiteljima i ambicioznom djecom.[/b]

YosephK avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

hehehe vidim da dobro poznajes skolski kadar.

svi u skoli su jako, jako dragi prema meni. i tajnica, i ida (sa kojom dijelim kabinet), i racunovodja...... danas sam pitao za bozicnicu jer nisam bio siguran imam li pravo na to. rekla mi racunovodja da imam. za prijevoz sam zaboravio pitati. ali sam se svejedno upisao u zbornicu na listu za naknadu putnih troskova, pa sto bude.

kadar u skoli je jaaaako kvalitetan. i drago mi je sto sam poceo raditi u toj skoli jer se od njih stvarno svasta moze nauciti. iduci tjedan pocinjem uciti e-maticu. dobio sam skriptu, proucio je. ne cini se komplicirano. uostalom, ja sam prof matematike i informatike, pa onda ne bi trebalo biti problema. bas sam danas rekao ravnatelju da sam spreman to nauciti jer ce mi iduce godine trebati u nekoj drugoj skoli...... iskreno, pomalo mi je zao sto sam tamo samo do 01.09.2009.

laura29 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

E-matica nije baš toliko komplicirana, stoga vjerujem da ćeš je bez problema svladati. Možda te jedino stariji kolege zagnjave da im pomogneš oko unosa podataka jer oni često računala smatraju svojim neprijateljima.
    Drago mi je da ti se škola sviđa i da si se dobro uklopio. Uz nju me vežu lijepe uspomene.

YosephK avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

ma procitao sam skriptu o e-matici sto ju je (pretpostavljam) profesorica iskra napisala i cini mi se lagano. uostalom, radi se o jednoj velikoj bazi podataka, a na fakultetu sam bio maher iz toga (cak napisao internu studentsku skriptu koju sada novi narastaji koriste 8) )......nije mi cak problem ni strijim kolegama pomoci. volim takve stvari raditi

YosephK avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

btw, laura29.....ako smijem pitati......ti si radila u toj skoli?

laura29 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Da, provela sam nekoliko godina radeći u toj školi.

Mama Martina avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Podižem topic. Mi krećemo na jesen, pa molim sva iskustva. Posebno o učiteljima u prvom i drugom razredu. Koje sportske izvannastavne aktivnosti postoje? Rekli su mi da se nastava odvija samo u jutarnjem turnusu, što je super.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •