sandra254 prvotno napisa
Pozdrav svima,
eto napokon sam uhvatila malo vremena da pročitam više tema i imam nekoliko pitanja koje me muče.
Inače, svoje dijete sam hranila strogo po tablici dohrane, jako zdravo i dojila do 13 mj. Znači trudila sam se izbjeći sve nepotrebno.
Moja pitanja glase:
Zašto moje rodice koje žive jedna u Francuskoj, druga u Njemačkoj mi se smiju kada im pričam naše principe dohrane, previjanje, pregledi kod doktora i sl.
Naime, njima pedijatri savjetuju dohranu i ranije od 6mj. djeteta, a da ne govorim o kojoj se hrani radi. Dok sam ja svome dalavala tjedan po tjedan i mrkvicu po mrkvicu i cijedila skokiće njihova djeca su jela sve i svašta iste dobi.
Zar njihovi pedijatri neznaju za te probleme s crijevima i sl.???
Zar su u npr. u H**** ludi, a bave se s dječijom hranom već godinama???
Zar jedino naša djeca nose duplu pelenu, duplo povijanje za kukove???
Zar samo mi idemo u trudnoći na pregled savki mjesec, a da ne govorim da oni na ultrazvuk idu jednom u trudnoći???
Zar samo mi nemamo trudnički pregled putem krvi koji pokazuje kompletnu povijest bolesti majke i cjelokupno zdravstveno stanje u trudnoći???
Rodici u francuskoj su putem krvi vidjeli da ima kontrakcije i koliko jake i sl. isto tako su joj rekli da je uzimala kapi za nos koje su joj rekli da ne koristi u trudnoći (isto putem krvi).
Radi se o dvije Europske zemlje koje rade na istim ili sličnim principima i zato sam zbunjena?????????????????????????????????????????? ?
Neznam, šta odgovoriti jer ujedno pitam i odgovaram. Znam da ću svome djetetu i dalje davati sve kao i do sada, ali svejedno me muči dali smo mi samo tvrdi balkanci ili šta???
Koliko se samo toga sada nisam sjetila????
frida editirala ime proizvođača koji krši međunarodni pravilnik o marketingu nadomjestaka za majčino mlijeko.