Stranica 1 od 5 123 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 206

Tema: Dokle ide covecka glupost??

rula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno Dokle ide covecka glupost??

Jos uvijek sam frapirana sto mi se sinoc dogodilo. Muz mi je trenutno na putu i doma sam sa dvoje indijanaca. I sinoc mi dosli svekiji kao na pomoc. Dojila sam malu, a I. se vrzmao samo da nije blizu svekija (nije im prisan). Ne znam sto ga je navelo, ali zatrazio je i on cicu (evo vec 6 mjeseca nikad nije takvo nesto pozelio, a i da napomenam da njega nisam uspjela dojiti vise od 2 mjeseca i to mi je uzasna bolka). I sveki ni dve ni tri, skinula majcu i izvadila svoju cicku i povukla I. da je uzme. :shock: :shock: :shock: Instiktivno sam ga povukla nazad. Doslo mi je u momentu da je zadavim golim rukama. Ona se samo iznasmijala kao da je to normalna stvar! Nacisto sam poludjela. A i onaj papak od svekora nije uopce ni rijec joj rekao. Srecom odmah su ustali jer su imali nekih dogovora i otisli jer da su se samo trenutak dulje zadrzali, nebih mogla odgovarati za svoje postupke. Jos uvijek sam van pameti. Sliku ne mogu i nisam mogla izbrisati cjele noci. Uzas !
    Kako sad dalje? ne zelim je vidjeti! Sto reci muzu kad se vrati sa puta??
    Dajte mi malo dobrog savjeta. Trebam malo ohladiti glavu.

majoslava avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ne daj tome puno paznje, ohladi se malo i vozi dalje...

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

fakat ima ludih zena
    probaj to, ak ikako mozes, gledat sa smijesne strane

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Prvo na drugoj temi sogorica, sad sveki... Ajme, samo mi se vrzmaju slike mojih po glavi kako nude. :shock: Bljak! Ja bih joj rekla da joj to nije SLUCAJNO palo na pamet vise - ikad!

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

A da li ti inače ostavljaš starije dijete na čuvanje svekrvi, makar na sat-dva?
    Ako je odgovor DA, pripremi se na razgovor s mužem.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj summer prvotno napisa
    Prvo na drugoj temi sogorica, sad sveki... Ajme, samo mi se vrzmaju slike mojih po glavi kako nude. :shock: Bljak! Ja bih joj rekla da joj to nije SLUCAJNO palo na pamet vise - ikad!
    potpis. a stvarno, ludih žena :/

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

uh...grozim se toga, moja je znala drobit nema baka ništa da ima dala bi ti da cicaš i sl gluposti pa sam se ježila, al ovo :shock:. Bilo čija osim mamina mi je na rubu incesta, vjerovatno ta baka nije imala takve namjere ali opet.
    Ako ikako možeš na finjaka objasni svekrvi da joj takve gluposti nepadaju napamet.

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

uh...grozim se toga, moja je znala drobit nema baka ništa da ima dala bi ti da cicaš i sl gluposti pa sam se ježila, al ovo . Bilo čija osim mamina mi je na rubu incesta, vjerovatno ta baka nije imala takve namjere ali opet.
    Ako ikako možeš na finjaka objasni svekrvi da joj takve gluposti nepadaju napamet.
    pogotovo ako

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Fuj a ja mislila da ja imam ludu svekrvu

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

bljak,bljak je sve što imam za reći na tu temu

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Instruiši sina da kaže da je on navikao da pije iz čvršće i svežije ambalaže.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj majkamara prvotno napisa
    Instruiši sina da kaže da je on navikao da pije iz čvršće i svežije ambalaže.

ne znam u kakvom si odnosu sa sveki, al probaj joj objasnit da ti to smeta. ako ne ide izravno onda preko muza

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Jesi li ju pitala zašto je to napravila? Neka malo razmisli koju glupost je izvela.

Ja bi na tvom mjestu prvo razgovarala s M-om pa neka on s njom priča ili joj recite zajedno.

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

vi bi svi nešto razgovarali, ja bi je poslala u... :shock:
    meni je to APSOLUTNO NEPRIHVATLJIVO i nenormalno.

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa
    vi bi svi nešto razgovarali, ja bi je poslala u... :shock:
    meni je to APSOLUTNO NEPRIHVATLJIVO i nenormalno.
    Pa da najlakše je tako.
    Vjerujem da bi to svi napravili, ali mislim da joj to ipak nije opcija.
    Ipak je to NJM mama. Neka on to riješi.
    Ako je čovijek pametan, znat će što napraviti.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ma znam, znam.Reagiram impulzivno, da sam se našla u situaciji, vjerojatno bi pukla.Takva sam. DA nije ispravno-znam i sama.

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

ja bih vjerovatno napravila scenu. I ne bi mi bilo neugodno, ne toleriram nikakve bedastoće vezane uz svoje dijete (moja sveki zna, dvaput je to doživjela i sad si nismo dobre).
    Uostalom koja glupa ideja (da ne kažem ništa gore). Zamišljam scenu da netko L nudi cicu, a on je naivno prihvaća i povraća mi se

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj summer prvotno napisa
    Prvo na drugoj temi sogorica, sad sveki...
    a kažu da dojenje nije popularno

u svakom slučaju... bljak!

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

a moze li netko rec kako bi to rijesio na civilziran nacin bez dreke i scena a da ga se ipak poslusa i odnosi ostanu dobri (koliko je to moguce)?

ili ste svi spremni sa sveki raskrstit i posvadjat se zbog neceg takvog?

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj zhabica prvotno napisa
    a moze li netko rec kako bi to rijesio na civilziran nacin bez dreke i scena a da ga se ipak poslusa i odnosi ostanu dobri (koliko je to moguce)?

ma ja mislim da je takav scenarij kod nas nemoguć, ali ako ćemo šta bi bilo kad bi bilo mislim da bi instinktivno i nju i njenu cicu izbacila van i rekla joj kad razbistri glavu da mi se može doći ispričati sa cicama pod lokotom.

mislava avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

ja bih od šoka zanijemila.

kad bih se zbrojila, poslala bih MM-a da to riješi. to je ipak njegova mama.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj zhabica prvotno napisa

Kad bi bilo išta civilizirano u tom postupku bake i ja bih nastojala civilizirano rješavati problem. Ovako...

Mene također zanima ovo:
    Mislim da gospođa baka više ne bi čuvala moje dijete NIKADA, ni na minutu-dvije.

Nedavno je negdje bila tema o djedu koji mazi unuka više nego što je to mami prihvatljivo. E, ovo je puno gore.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ajd da budem konstruktivna...
    Svako ima pravo na grešku,na svoju logiku (možda suprotnu od naše,možda objektivno pogrešnu).
    Kako bi se u ovoj situaciji sačuvali živci,dakle radi sebe same,treba u neku ruku opravdati sveki i njen bizarni akt ( ).Ko zna šta ju je motivisalo na to - možda bolestan smisao za humor,možda se oseća zapostavljenom,možda bi da vam bude važnija a ne zna kako...
    Dokle god budeš mislila da je to učinila da te povredi i npr.ponizi osećaćeš se loše.
    A treba joj asertivno dati do znanja da ti to smeta i da ne želiš da se to ponovi.Bez drame,jasno,glasno,smireno.Nema potrebe da muž bude advokat.
    Druga je priča ako bi se sveki pravila gluva na tvoju izjavu.To je već onda brezobrazluk.

nenaa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Fuuuuuj. Vjerojatno bih ostala :shock: . I ne bih se snašla kakva sam smotana. Bljak.

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Meni je ovo uuužasno smiješno, naravno, zato jer to nije moja sveki...
    Ludog li svijeta!

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ajme stvarno grozna situacija,ja neznam kako bi reagirala da se meni to dogodilo :/

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ne shvaćam zašto se uvijek inzistira na civiliziranim rješenjima problema vezanih uz rodbinu i glumatanje savršene žene/snahe/i sl.
    Ja inače nisam nimalo tolerantna i lako planem, no radi MM sam dvaput prešla preko idiotarija svoje svekrve: prvi put kad je L sa 2tjedna poskrivečki htjela gurnuti bočicu s čajem jer će od samo cice dehidrirati / drugi put kad sam čula da je L u dobi od 5mj izvadila iz AS i držala na rukama u vožnji jer je njoj AS bezveze, ja glumatam s tim i ona tako nije radila svojoj djeci pa su ispala OK.
    Treći (i ZADNJI) incident je bio prošli tjedan kada je L (9mj) utrpala u usta griottu (čokoladicu punjenu alkoholom) - jednu sam vidjela, ne znam jel dobio još koju. Nepotrebno je komentirati kako sam provela tu noć. Isto tako je nepotrebno komentirati scenu koju sam napravila.

Iz svog iskustva tvrdim - s nekim ljudima se ne može biti kulturan. Da sam ju prvi put naglavačke izbacila iz stana ne bih dovela svoje dijete u opasnost.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ichoy, zagubljena sestro

nenaa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj icyoh prvotno napisa
    Iz svog iskustva tvrdim - s nekim ljudima se ne može biti kulturan. Da sam ju prvi put naglavačke izbacila iz stana ne bih dovela svoje dijete u opasnost.
    X

,

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Mislim da se može civilizirano. Prvo treba utvrditi je li se to već događalo. To se može razgovarajući s djetetom. Zatim treba vidjeti zašto se dogodilo (ili ne daj Bože događalo). Zatim odlučiti želi li majka da joj dijete više ostaje na samo s bakom. I zatim mirno odluku priopčiti baki, osobno, kakva god ona bila.
    Znam da je sad panika, ali ako je ta situacija jedna slučajna bakina reakcija najbolje bi bilo reći baki: Vaš postupak me je uznemirio i zabrinuo. Molim Vas da mi objasnite zašto ste to napravili. Ne dopuštam da se tako ponašate prema mom djetetu.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

možda baka na to odgovori: pa pratim taj rodin forum i tamo uvijek trube da je najbolje dati djetetu sisu.

mislim, uvalili bi sisu nepoznate žene bebačima, to je navodno hercig, a rođene babe ne bi. to je diskriminacija. po starosnoj dobi.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj mama courage prvotno napisa
    možda baka na to odgovori: pa pratim taj rodin forum i tamo uvijek trube da je najbolje dati djetetu sisu.

mislim, uvalili bi sisu nepoznate žene bebačima, to je navodno hercig, a rođene babe ne bi. to je diskriminacija. po starosnoj dobi.

rula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

S njom se nemoze razgovarati ni o vrijemenu. Pokusala sam sa svekorom. Rekla sam mu da to sto je ona uradila je van svake pameti i da zaista svasta sam od nje dozivjela, ali ovo! A najvise da sam se razocarala sto on nije nikako reagirao, kao da je podrzava u svemu sto ona radi (sto nije daleko od istine jer dosadasnji incidenti nisu bili ovakvi, ali ih ima). On me je samo bledo pogledao i rekao kako ona nije imala nikakvih zadnjih namjera s tim i kako se samo htjela nasaliti :shock: Jos vise sam ostala sa otvorenim ustima: zar je moguce da je slijep pored zdravih ociju??! Rekao mi je da trebam ih prihvatiti takvi kakvi su jer su stari i da zaboravim na ovo sto se dogodilo (citaj: nemoj reci muzu!) Nisam dalje ni isla sa razgovorom jer je bilo potpuno isto kao da pricam drvetu.
    Inace, I. je do sada isao nedjeljom kod njih na cuvanje i vec su polako spremali deciju sobu za njega da bi mogao prespavati. A imali su i najava (s njihove strane) da ce ga uzeti ljetos na more s njima na mjesec dana. Sad ni pod razno!
    A jos nesto je napravila 5 min pred scene sa cicom sto nisam toliko uzela za zlo. Posto su bili dosli na sat vrijemena, htjela sam iskoristiti priliku da mogu I. istusirati dok se oni brinu za malu. I svekrva se motala oko mene. Dok sam ga brisala peskirom, pitala ga je da li mu moze poljubiti guzu i bez da ceka odgovor poljubila ga je. i tad je on nju upitao: A kure? i ona ni dve ni tri ga je poljubila u kure. Zbunila sam se, ali nisam izreagirala jer je i mala vec puno plakala. Nego poslije dok sam vrtjela film po glavi, pitam se da li se to i ranije desavalo kod njih doma nedjeljom kad je kod njih. Odakle bi I. to palo na pamet. Uf grozim se. Ne zelim ni misliti. Jer ipak djeca ovog uzrasta imaju fotografsko pamtenje i ako mu ovakve stavri se prezentiraju kako normalne, sigurno u zivotu bi se to nekako odrazilo. Nitko se ne rada kao nasilnik, gej ili sta-ja-znam kakva devijantan pojava. Ne mislim pretjerivati, ali zelim da ovakve stvari jednostavno ne postoje u odgoju moje djece.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ja im više ne bih slala djecu pa baš da se i ispriča i deklarativno kaže da zna da nije u redu itd...

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

rula, znam da si zgrožena, al de se pokušaj malo smiriti. možda su ti svekar/svekrva stvarno malo opičeni, al očigledno je da nisu zli. i ne vidim razloga zašto bi im sad branila susrete s unukom, samo ćeš napraviti s...nje jer si nabrijana. lijepo objasni svom mužu što se dogodilo, objasni svoje osjećaje i stavove i da ne želiš da se to više događa i da njega moliš da to razgovorom sredi. i gotovo. ne pravi drame oko toga. možda oni fakat jesu i primitivni i stari i blesavi. al dok nisu zlonamjerni, treba donekle to sve uzeti u obzir i naći modus vivendi. očigledno ih tvoje dijete voli. ti valjda nisi stvarno očekivala da muž ne štiti svoju ženu iako je možda i svjestan da je napravila nešto što tebi ne odgovara ?! :? i moja stara stalno ljubi guzu mom djetetu i meni dijete zna reći da je guza bakina, a ne mamina. pa ne dramim oko toga.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ma ljubiti guzu je jedno, ali davati sisu unuku je :shock:
    Po meni je to stvarno izvan svih granica, mislim da nakon tako necega bi se zapitala o daljnjim kontaktima. Inace, ja bi cak rekla da je MM strozi prema sveki (svojoj mami) od mene.

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Kao što rekoh na po meni na rubu incesta. Ponavljam da baka vjerovatno nije imala namjere napastvovat dijete ali maleni šta bi malenom moglo ostati u glavi sam bog zna.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

čuj, ne znam kakvi su to ljudi ni gdje su odrasli, ni koliko su educirani, ni kakvi su im običaji i sl. to ne znači da rula to treba dozvoliti ili da nema pravo zahtjevati drugačije ponašanje, nego da treba samo u kontekstu toga uzeti u obzir da nisu zli i da na pametan način treba razriješiti situaciju, posebice u dogovoru s mužem. najlakše je poslati sve u krasni i zalupit vrata.

nenaa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Sorry cure, ali ove fore, treba lijepo razgovarati, pa smireno objasniti, pa ne smiješ reći oštro. Iz osobnog iskustva znam da 3 godine lijepo lijepo, milo i premilo i pristojno objašnjavanje me nije nigdje dovelo. Kao da ne čuju. Ali ovih 3 mj. od kada sam postala kratka i jasna i oštra napravila sam više nego u 3 god.
    Ne kažem da treba nekome glavu razbiti i urlati ko da nemaš ni malo poštovanja prema sebi i drugima. Ali malo pooštriti ton. Pa uostalom familija smo, zar ne? Od cile mile nema baš puno koristi ponekad.

Umjesto "joj pa znate pa ja baš nisam hm... pa znate hm... oduševljena hm... pa da vi njemu ciku hm hi hi "
    jer će ona na to "pa daj pa to je šala", pa ops sisa opet van.
    A ako joj kažeš " slušajte nešto ću vam reći, ne sviđe mi se kako ste neki dan izvadila sisu, ne paše mi to, ne da mi se objašnjavati, molim vas da to više ne radite."
    Biti će joj neugodno, ali onda je ponudiš kavom, ona će se zacrveniti i počet mucat da se opravda, kažeš joj da je sve uredu, i da nema potrebe o tome raspravljati. I počneš neku vedru spiku.

nenaa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

čuj, ne znam kakvi su to ljudi ni gdje su odrasli, ni koliko su educirani, ni kakvi su im običaji i sl. to ne znači da rula to treba dozvoliti ili da nema pravo zahtjevati drugačije ponašanje, nego da treba samo u kontekstu toga uzeti u obzir da nisu zli i da na pametan način treba razriješiti situaciju, posebice u dogovoru s mužem. najlakše je poslati sve u krasni i zalupit vrata.
    Ma naravno MC da nećemo slati nikoga u krasni i lupati vratima, ali imam pravo dati do znanja da sam ja roditelj i ako mi se nešto ne sviđa da se mojem djetetu radi ima da s tim prestane. npr: ako 10 puta fino kažem da neću da mi 5 mj. bebi gura ČVARAK u usta MENI IZA LEĐA pred svojim frendicama, jer je njima to bilo zabavno. Kad sam rekla lijepo par puta bilo je "ma daj pa mora probati, pa sta je tako maziš, joj svašta će još u životu proči". E kad sam nakon nekoliko puta pred mužem rekla " da to više nikada niste ponovila, to je meni grozno, i ako ne kužite zašto ne dozvoljavam nema objašnjenja. Ja sam mama i da to više nisam, vidjela.

To se je sve odigralo u jednom danu na kolinju, naravno bila cijela šira fam. Bome bili su zgroženi njenom gluhoćom na moje molbe, a ne mojim krajnjim nastupom.
    Naravno nije pipla čvarke više taj dan.

L. je kasnije povratila.

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Mozda nije zla, ali znam kako moze biti naporna svekrva koja bi najradije da je ona majka tvog djeteta da tako, pretpostavljam, prozivi drugu mladost, kojoj je najvaznije kada svi govore kako dijete slici na nju, koja stalno to dijete usporedjuje sa sobom i do unedogled ponavlja one anegdote koje joj pasu u stvaranju te slike, koja ti kaze da joj das dijete na duze (npr. cijelu zimu da se mi ne mucimo s poslom i s djetetom), koja nema svog zivota pa zeli zivjeti tvoj!
    Kako se postaviti prema opsjednutim bakama i dedama, kako?

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

prvo malo suosjećanja, a onda se riješenje pokaže samo od sebe.

Ma naravno MC da nećemo slati nikoga u krasni i lupati vratima, ali imam pravo dati do znanja da sam ja roditelj i ako mi se nešto ne sviđa da se mojem djetetu radi ima da s tim prestane.
    ništa drugo ni ja nisam napisala.

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

prvo malo suosjećanja, a onda se riješenje pokaže samo od sebe.
    X , plus klimanje glavom ali radiš po svom.

nenaa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj yaya prvotno napisa

X , plus klimanje glavom ali radiš po svom.
    U konačnici dođeš na to klimanje

X

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj nenaa prvotno napisa
    Ma naravno MC da nećemo slati nikoga u krasni i lupati vratima, ali imam pravo dati do znanja da sam ja roditelj i ako mi se nešto ne sviđa da se mojem djetetu radi ima da s tim prestane.
    slazem se i to je u redu. tvoj odgovor mi je bio najkonkretniji.

ja mislim da su djetetu djed i baka vazni i da je i moja dogovornost da mu osiguram njihovu blizinu i bliskost, a da pri tom ostanem pri svom nacinu odgoja.

tako mi ovo drasticno prekidanje veza zbog ponasanja koje mi ne odgovara u tom trenutku nikako ne sjeda. naravno da postoje situacije u kojima bi to na kraju jedino rjesenje ali to su mi stvarno ruzne i ektremne situacije koje se nadam se nikad nece dogodit. sve ostalo sto mi ne odgovara mislim da se moze rijesit na pristojan nacin, nadam se. do sad je funkcioniralo, nekad odmah na prvu, a nekad nakon mog tupljenja i piljenja po svom su i oni prihvatili ono sta ja radim.

naravno da sam se ljutila i bila na trenutke povrijedjena kad bi zahtjevala da mu npr. ne daju nista od dohrane osim onog sto smije u tom trenutku jest pa mu baka sa niti pola godine da komad pizze ili torte sa sirom i jajima, ali nakon nekoliko puta sto sam reagirala, pristojno , poceli su me pitat smije li to i dajem li mu stolivec bude u pitanju.

reklo bi se da sam tolerantna demokratična

mislim da moje dijete koje je tu zapravo najvaznije jos uvijek od djeda i baka dobiva puno puno puno toga sto mu ja ne zelim uskratit i zelim da ima, u usporedbi sa tim detaljima koji meni mogu bit prestrasni ali dugorocno gledano mislim da je ponasanje u takvim trenutcima dio rasta nas kao roditelja - da znamo postavit granicu i njih kao djeda i baka - da znaju gdje je granica.

sto je nekome ektrem u kojem se odnos prekida to je druga stvar: nekome caj sa 2 mjeseca, nekome komad torte od sira sa 6. mj, nekome bakina sisa, svatko za sebe odlucuje.

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Ne znam bas, jos uvijek uglavnom pobijesnim na te neke fiks ideje, iako znam da od toga stete imam samo ja. Cak mi se nekad cini i da je cilj nekih izjava da se mene isprovocira. Mozda i rulini vole tako malo zakuhati, cisto za zabavu, tko kaze da su pozitivci?
    Probat cu s klimanjem .

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj lonni prvotno napisa
    da od toga stete imam samo ja.
    to je tvoj dio ogovornosti. nitko te ne tjera da bjesnis i zivciras se

i dalje mislim da najvise stete ima dijete.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

lonni, fakat prvo probaj sa suosjećanjem. shvati da sve što si navela (o onome da žele da prežive drugu mladost i sl.) je najvjerojatnije točno i što sad ?! to je toliko ljudski i treba to prihvatiti kao ljudsku... ne znam.. slabost, neminovnost... pa šta fali da se baka hvali unukom i sl ?! pa i u mjeri koja se tebi čini neprimjerenom. neće ti pasti kruna s glave. to je naravno tvoje dijete i ti imaš pravo zahtjevati određen pristup i pravila kojih se svi moraju pridržavati, al treba znati malo i olabaviti, posebice ako se vidi da ništa nije učinjeno sa zlom namjerom i da se u konačnici to dijete voli svim srcem i da to dijete osjeti ljubav i da je uzvraća.

kao što veli, zhabica (čiji post u potpunosti potpisujem). još uvijek /najčešće/ ta djeca više dobijaju pozitivnog nego negativnog inputa. to naravno ne znači da opravdavam situacije koje su opasne za dijete (vožnja bez AS), nego samo da velim da roditelji često znaju biti zaslijepljeni vlastitom egocentričnošću pa od muhe prave slona.

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

kao što veli, zhabica (čiji post u potpunosti potpisujem). još uvijek /najčešće/ ta djeca više dobijaju pozitivnog nego negativnog inputa. to naravno ne znači da opravdavam situacije koje su opasne za dijete (vožnja bez AS), nego samo da velim da roditelji često znaju biti zaslijepljeni vlastitom egocentričnošću pa od muhe prave slona.
    I još jednom potpisujem i tebe i žabicu a naročito ovo podebljano.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Koliko sam ja shvatila, a možda sam krivo razumjela, baka je htjela poljubiti guzu, a dijete je tražilo da se poljubi i piša. AKO sam dobro razumjela, to je meni nešto što govori puno i previše.
    Kod nas nema srama i stoput sam svom sinu poljubila guzu, ruke, obraščiće i sl., ali nikad nisam poljubila pišu i mislim da neke granice moraju postojati. Postoji jasno razgraničenje kad se zadovoljava djetetova potreba za maženjem a kad potreba odrasle osobe, a to je ona granica koja razdvaja ljubav prema djetetu od zna se čega.
    Eto teme gdje se baš ne mogu podičiti tolerantnošću, jedino što baš nisam za scene kod rješavanja ovakvih situacija.

Stranica 1 od 5 123 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •