Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 54

Tema: Nedoumice vezane za posvajanje

jelenkić avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno Nedoumice vezane za posvajanje

Drage moje, eto i mene s potpomognute i kod vas. Uzevši u obzir loše nalaze vezano za mogućnost začeća izvantjelesnom oplodnjom (iako ne odustajemo) odlučili smo podnijeti zahtjev za posvojenjem. Bili smo na informativnom razgovoru u našem lokanom centru za socijalni rad (u prizmelju zgrade di stanujemo, susjedi su nam). Rekli su nam da djece za posvojenje jednostavno nema, a ona koja jesu uglavnom su starija i na neki način bolesna i da nam preporučaju da podnesemo zahtjev za udomiteljstvom, oni će nam pokušati pronaći čim zdravije djete pa se za godinu, dvije, tri možemo odlučiti da li ćemo zadržati djete ili ga vratiti ako će se bolest jače manifestirati, a ako ga odlučimo zadržati možemo ga direktno posvojiti. Ostala sam šokirana takvom izjavom, pa di ću dijete, ma koliko bolesno bilo, vraćati centru nakon godina provedenih sa nama?!
    Odlučili smo da ćemo ipak dati zahtjev za posvojenjem a ne udomiteljstvom i čekati kad bude djece. Samo što nećemo tako brzo u obradu jer je psiholog bolestan i pitanje kad će se vratiti na posao, osim ako ne daju naš predmet školskom psihologu na obradu.
    Kakva su vaša iskustva prvog posjeta centru i jesu li vam rekli išta slično ovome?

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Udomljenje i posvojenje su dvije različite stvari - udomiteljstvo znači preuzimanje privremene brige za dijete na skrbi CZSS, a posvojenje znači zasnivanje vlastite obitelji. Ljude koji žele svoju djecu ne bi trebalo nagovarati na udomljavanje. Događa se da udomitelji na kraju i posvoje djecu, ali to nije pravilo. Meni se tako nešto nije dogodilo, a da je, odmah bih tu priču prekinula.

jelenkić avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Meni se njihovo ponašanje čini jako neozbiljno i neodgovorno, došla sam s njima pričati o postupku posvojenja a oni mene trpali pričom o udomiteljstvu i kako je to pametnije jer se uvijek mogu predomisliti i ako će mi se dijete "sviđati" mogu dati zahtjev za posvojenjem... Da dalje uopće ne pričam. Uglavnom, mi ćemo napisati molbu za posvojenjem, neka nas stave u obradu. I nadam se da više neće biti takvih sugestija s njihove strane.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno Re: Nedoumice vezane za posvajanje

Naprosto sam iznenađena ovim sto si napisala. Ne znam na kakvu ste osobu naisli u centru, ali moje je misljenje da nije kompetentna.
    Nije istina da nema djece za posvojenje, ima ali puno manje nego je zahtjeva za posvojenjem, o tome govori podatak da se u Hrvatskoj posvoji godisnje oko 150 djece, a zaprimi se oko 400 zahtjeva ( neka me neko ispravi ako nije tocan podatak, ali mislim da je tu negdje).
    Roditelji djece, koja se smjestaju u udomiteljske obitelji, imaju roditeljsko pravo, ali se iz nekih osobnih razloga ne mogu brinuti o djeci. Da bi se izbjeglo odrastanje te djece u institucijama ona se udomljuju u obiteljima i obitelji za to primaju naknadu mislim da je po novom oko 2000 kn, ali naravno da to nije osnovni motiv ( bar se nadam ). Ti direktno ne odlucjes o tome da li ce to djete ostati kod tebe godinu, dvije ili cijeli zivot, jer njegovi roditelji imaju roditeljsko pravo,,,,,ukoliko izgube roditeljsko pravo ili ga se svojevoljno odreknu tek tada to djete moze ici u proces posvajanja.Neka me netko ispravi ako sam nesto pogresno napisala.
    Ja i MM smo nedavno predali zahtjev za posvojenje i iscekujemo poziv za prvi susret.
    Razgovarala sam telefonski sa psihologom u nasem maticnom centru i takvih iskustava kao ti nisam imala.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Ups...dobro nam dosla!

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

DOBRO NAM DOŠLA
    I JA SAM TI NAKON 4 POKUŠAJA POTPOMOGNUTE OPLODNJE DOŠLA U OVAJ FORUM, VIDJETI ĆEŠ KAKO SU OVE ŽENE ,
    HRABRE I JAKE. DAJU TI RIJEČ UTJEHE I NADE.
    JA I MM SMO PROŠLI SVETESTOVE , RAZGOVORE I DOLAZAK SOCIJALNE RADNICE. POSLALI SMO ZAMOLBE U SVE CENTRE U HR, PRIJE 8mj. KADA SAM IH POČELA ZVATI OD NEKI DAN U NEKIM CENTRIMA BI MI REKLI DA NEMAJU DJECE I DA JE JOŠ PRERANO ZVATI,, ALI SU MI OVE HRABRE ŽENE REKLE DA NE POSUSTAJEM, I "NEĆU! " BORITI ĆU SE BEZ OBZIRA ŠTO MI NEKI GOVORE TO NEĆE BITI TVOJE DJETE ŠTA AKO BUDE BOLESNO , KAKO ĆEŠ MOĆI RADITI , OTAC TI JE LOŠE itd...................... JA ĆU SE BORITI PA ŠTO MI BOG DA HVALA MU NA SVEMU U VJEKOVE!!!!!!!ZATO PUNO SREĆE .

LJUBAVI , ZDRAVLJA , MIRA I NAJVIŠE BOŽIJEG BLAGOSLOVA

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Jelenkić, dobrodošla!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Jelenkić, dobrodošla ! Jest da je više molbi od djece koja se mogu posvojiti, ali moj ti je savjet da pročitaš topic "Osobni angažman u posvojenju", tako se nekako zvao, mislim da će ti pomoći. Savjet koji smo dobili u Školi za posvojitelje, a i iščitali iz postova moderatorice čokolade (Škola se organizira u ZG-u besplatno, imaš link na vrhu podforuma) je da se aktivno zovu centri pa da se koncentriraš na one u kojima se nešto događa. Sretno!

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Jelenkić, dobro došla.
    Bez obzira što su vam rekli, udomljenje nije najbrži put do posvojenja djeteta. (Pogledaj mareeninu temu tu na podforumu, baš o udomljenju.)
    Udomljavaju se i djeca koja pravno nisu spremna za posvojenje, možda nikad neće ni biti. Možete se odlučiti postat udomitelji, ali loše bi bilo da to učinite samo nadajući se posvojenju. Tu su i neke organizacijske prepreke: roditelji koji imaju pravo posjeta znaju gdje je dijete udomljeno. Ako kasnije izgube roditeljsko pravo, a udomitelji posvoje dijete, mogu se nastavitii neželjeni kontakti.

Moja je preporuka da inzistirate da vaš centar obradi vas kao potencijalne posvojitelje, a dalje ionako pišete molbe prema svim centrima.

jelenkić avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Hvala vam na dobrodošlici i odgovorima. Pokušat ćemo kroz slijedeći tjedan skupiti svu potrebnu dokumentaciju i predat ćemo molbu za posvojenje pa neka nas obrade i krećemo u nove pobjede! Svakako ću pročitati topice koje ste mi spomenule. Do novih informacija...

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

..jelenkić...

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Dobro došla i ne daj se ometati sa glupim komentarima MM i ja smo posvojili krasnog limača za svega 4 mjeseca od dana kada smo poslali zahtjev (jako sam ponosna na to). Inače on je bio kod udomiteljice, krasna žena, ali se morala s njim rastati na našu sreću. Tako da držite se vi toga da želite posvojiti.
    To je prava obitelj
    Pusa

Lambi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

neka dođe što prije u vaš dom

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj jelenkić prvotno napisa
    Hvala vam na dobrodošlici i odgovorima. Pokušat ćemo kroz slijedeći tjedan skupiti svu potrebnu dokumentaciju i predat ćemo molbu za posvojenje pa neka nas obrade i krećemo u nove pobjede! Svakako ću pročitati topice koje ste mi spomenule. Do novih informacija...
    Možeš slati molbe na Centre i prije završetka obrade.Dobrodošla na ovaj podforum .

jelenkić avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Jutros smo dali zahtjev za posvojenjem, bili smo kod pravnice koja nas je upoznala sa pravnom stranom postupka i zakazala nam sastanak sa socijalnom radnicom slijedeći četvrtak, do Božića ćemo vjerovatno riješiti i psihologa.
    Krenuli i mi!

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Joj super..da sto prije to obavite!!!

jelenkić avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Upravo nam javili da u utorak imamo intervju kod psihologice, testove ćemo slijedeći put rješavati. Socijalna radnica je napravila anamnezu. Svaka im čast na brzini i ažurnosti!

jelenkić avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Obavili smo jutros i dio psiho testiranja. Nije bilo strašno. Slijedeći utorak nastavljamo!

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

sretno

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Joj super,to kod vas ide brzo!!

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Jelenkić, dobro nam došla i sretno!

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Pozdrav i od nas.

jelenkić avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Zadnja testiranja su obavljena, psihologica će napisati svoje mišljenje i nadamo se do kraja godine pozitivnom rješenju. Zanimljiva su ta testiranja, čak smo dobili kutiju sa pločicama raznih oblika i boja i morali složiti sliku koju želimo. Oboje smo složili kućicu s drvećem, suncem i oblacima a da nismo ni znali to jer smo bili u zasebnim prostorijama. Samo da što prije dobijemo rješenje pa da možemo početi slati molbe u ostale centre...

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Sretno.

bepina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Bravo, kod vas je stvarno brzo. A mi zadovoljni s naših 4 mjeseca.

Mi nismo slagali takve sličice, samo smo crtali u kučice. Meni se to sve činilo zabavno, samo da nema tog osjećaja procjenjivanja.
    Žao mi je što ne znamo rezultate testova, osim da su u redu. Bilo bi zanimljivo ćuti analizu testova.

Uglavnom, i vama želim u 2009. godini.

jelenkić avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Hvala puno, i ja želim svima bebice u 2009. godini!!!

jelenkić avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Evo nas u novoj godini...
    Krajem prosinca su nam javili da je Rješenje o podobnosti napisano, ali nam samo još fali potvrda iz Ministarstva pravosuđa koja nikako da stigne, a bez kompletne dokumentacije nam ne mogu uručiti Rješenje. Pa sad čekamo i nadamo se da će u toku slijedećeg tjedna stići te da možemo slati zamolbe u ostale centre u Hrvatskoj.

jelenkić avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Jutros nam je uručeno mišljenje o podobnosti te popodne krećemo u pisanje zamolbi!!!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Jutros nam je uručeno mišljenje o podobnosti te popodne krećemo u pisanje zamolbi!!!
    Bravo, jelenkić! Sretno!

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Cestitamo!!!

Gost

Početno

Bravo :D i želim vam svu sreću ovoga svijeta

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

sretno i sto prije

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Kako su kod vas tekli razgovori sa najblizom rodbinom i da li ih je uopce bilo?!

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Sretno i od

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

pridruzujem se cestitkama

jelenkić avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Napokon sam jučer kuvretirala i poslala svih 117 zamolbi... Sada slijedi čekanje...
    Molila bih samo informaciju, jel centri šalju kakve dopise vezano za primanje zamolbi ili sl.? Ili moram ja njih nazvati da pitam jesu li primili našu zamolbu?

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Trebali bi poslati dopis (u kojem obično stoji da nemaju djece za posvojenje), ali ne šalju svi.

jelenkić avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Zdenka, hvala na inoformaciji!

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

117 zamolbi?meni su rekli da je negdje oko 90 centara diljem hrvatske i da se na podruznice ne trebaju slati zamolbe?vise mi nista nije jasno :shock:

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Citiraj Zdenka2 prvotno napisa
    Trebali bi poslati dopis (u kojem obično stoji da nemaju djece za posvojenje), ali ne šalju svi.

draga zdenka i meni je svaki odgovor bio takav čak mi je jučer nakon 9mj slatina odgovorila isto, ali ovaj tj krećem ponovno u akciju ja ću dati sve od sebe .
    Pa onda u Božije ruke nadam se da će se i nama smilovati i poslati nam jedno malo djetešce , rekao bi mm još nije vrijeme kad bude maleno spremno onda će ono doći nama Bog će ga poslati.
    Njegove me riječi tješe ali koje uvjek kod mene postoji ja se bojim razočaranja jer smo ih i previše doživjeli u ovih 8 god.I JOŠ UVJEK I NIKAD KRAJA TOM

jelenkić avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Sima, mi smo poslali molbe na sve centre i na sve podružnice, neka se nađu, nikad se nezna. Mi nismo ni pitali u svom matičnom centru kamo da šaljemo, izvukla sam sve adrese sa stranice Ministarstva i polako pisala svakome posebno.
    Livija, draga, i ja se tješim time da će nam dijete doći kad dragi Bog odredi da je red na nas... I vjerujem u to, pripremila sam se psihički da je čekanje neizbježno.

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

jelenkic u pravu si,neka svi dobiju molbe,veca sansa do ,ajde drzim fige i sto prije jedno malo u vas zivot

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

I ja ti držim fige da što prije postaneš MAMA!!!

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

jelenkić,kod vas to ide super brzo nadam se da će i doći istom brzinom kao i rješenje o podobnosti. :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

, pripremila sam se psihički da je čekanje neizbježno.

X. Prije nego li smo i poslali zamolbu za posvojenje, znali smo sto nas sve ocekuje. Prihvatili smo cinjenicu da ce nam mozda proci godina, dvije ili cak i vise da postanemo roditelji. Naravno da necemo sjediti kuci i cekati da nas netko zovne ,ucinit cemo sve sto je u nasoj moci da proces sto krace traje, a sve ono na sto ne mozemo utjecati prihvacamo kao takvo.Cinjenicu da mozda necemo imati dijete prirodnim putem prihvatili smo reklo bi se "momački" a posvojenje smo izabrali kao nas put do roditeljstva, na kojem vidimo samo cilj, bez obzira koliko nam dugo trebalo da dodemo do njega.
    Jelenkic, veselimo se sa vama....nek sto krace traje !

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Ah moje citiranje,,,citirala sam samu sebe!

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Livija, draga, i ja se tješim time da će nam dijete doći kad dragi Bog odredi da je red na nas... I vjerujem u to, pripremila sam se psihički da je čekanje neizbježno.
    X. Prije nego li smo i poslali zamolbu za posvojenje, znali smo sto nas sve ocekuje. Prihvatili smo cinjenicu da ce nam mozda proci godina, dvije ili cak i vise da postanemo roditelji. Naravno da necemo sjediti kuci i cekati da nas netko zovne ,ucinit cemo sve sto je u nasoj moci da proces sto krace traje, a sve ono na sto ne mozemo utjecati prihvacamo kao takvo.Cinjenicu da mozda necemo imati dijete prirodnim putem prihvatili smo reklo bi se "momački" a posvojenje smo izabrali kao nas put do roditeljstva, na kojem vidimo samo cilj, bez obzira koliko nam dugo trebalo da dodemo do njega.
    Jelenkic, veselimo se sa vama....nek sto krace traje !

jelenkić avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

hvala vam!
    Danas je stigao prvi dopis iz CZSS Senj u kojem nas izvještavaju da trenutno nemaju djece za posvojenje... Kao što je i Zdenka rekla... Drugi koji je stigao jest iz Podružnice Grubišno Polje, Centar Daruvar u kojem stoji da su našu zamolbu proslijedili u Daruvar jer u Grubišnom polju nemaju poslove pravno-obiteljske zaštite. Sada će Daruvar imati dvije!

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Jelenkić, znam da si uzbuđena, nestrpljiva....al sve će doći na svoje, samo treba proći malo vremena.
    Savjet: nemoj javno iznositi nazive CZSS od kojih dobiješ dopis/poziv ili slično.

jelenkić avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

i ja ću biti tata, hvala na savjetu, kad sam već bila poslala post palo mi na pamet da mi to nije najpametnija odluka... neću više!
    danas ih je stiglo još devet...

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •