Pokazuje rezultate 1 do 35 od 35

Tema: Da li mazete pisu?

tina1975 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno Da li mazete pisu?

Prvo dete mi je bilo devojcica pa nemam iskustva sa pisama
    Rekose mi da ne trebam mazati pisu sa ovim kremama za guzu nego samo malo ispod jajca posto su samo za vanjsku upotrebu i ovako mu moze uci unutra krema :?
    Takodje muku mucim sa tim da li povlaciti kozicu ili ne. Malo sam citala ovde na forumu i ima raznih misljenja. Bojim se da ga ne povredim, a opet kada ga kupa pa povucem kozicu tamo budu neke bele mrvice. Onda kada ih perem i skidam sa mokrom pelenom bojim se da mu voda iz kadice ne udje unutra . :/

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

moj savjet ti je da nemažeš pišu,ali obavezno povlači kožicu,ja omam curu al sam med.sestra i uglavnom sam radila sa bebema.kožica se povlači iz razloga da ne dođe do bakterija tj.urino infekta,kod svakog drugog ili trečeg prematanja,a nije ti ni loše pudrati guzu-to ti je moj savjet ,ima možda mama koje će ti dati bolji savijet

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Mi pišu nismo nikada mazali, niti smo navlačili na silu.
    Kod kupanja povučeš koliko ide, očistiš i to je to.

Pročitaj na stranicama udruge dobar tekst o tome.

Moj prijedlog je što manje kupki, šampončića i raznih gelova za tuširanje, obična voda i malo ulja na vaticu je sasvim dovoljno.

xenia avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

ja isto ne mažem pišu, guzu i same prepone

kožicu lagano povlačim prilikom kupanja

al ovo me podsjetilo na jedno drugo pitanje za mame dječaka, prilikom prematanja pazite li na položaj piše u peleni? odnosno da li ga podižete ili ostavite spuštenog? na žalost i od medicinskog osoblja sam dobila svakakve savjete i stvarno više nisam pametna što i kako postupati :/

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

prosvrljaj malo po ovom podforumu, ima puuuuno topica na temu prevlacenje pise ili ne, polozaj pise u peleni, itd ima i na portalu, recimo http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=202&Show=1941

ja nisam nikad prevlacila, od godine dana si prevlaci sam, nikad nisam vidjela bijelih nakupina. prevlacenje, posebno ako je iole prejako, moze napraviti vise stete nego koristi, jer se stvaraju mikroskopske ranice koje zarastu, pa se kozica jos teze privlaci.

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Meni su rekli u rodilištu da mu povučem koliko može, ne na silu, i obavezno počistim bijele nakupine.
    Ne mažemo ništa, koristimo platnene.
    I ne pazim na položaj pišeka u peleni. Inače se predlaže da novorođenčadi mame stavljaju pišeka prema dolje, no razlog za to je samo kako si ne bi zapiškali još neotpali pupak.

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ja viđam mame kako jako natrackaju bebinu guzu i spolovilo pavlovicevom, sto ja ne prakticiram. samo mu nakon kupanja dobro razmazem malo pavloviceve po guzi jer ce ipak cijelu noc biti u peleni. pisu sam mazala tako malo kad se crvenila oko korijena.
    a to prevlacenja me muci. ja to nista ne diram, ali bas nista... trebam li? sta se tu ima navuci, pa to je tako malo... :?

cokolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

mi ne mazemo pisu, samo ako se nekad zacrveni ili malo jajca. inace ne prevlacim mu, samo ocistim naslage.

sto se tice polozaja, ne diram nista, iako nam je dr. rekla prema gore da stavljamo, ali mi se to cini totalno neprirodno. a i ne bi mu mogla tako namjestiti, jedva ga presvucem koliko se rita, vrlo je zivahan.

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Pa trebaš djetetu očistiti koliko se dade unutra. To je kao da kažeš da curici ne čistiš spolovilo unutar usmina. :?
    Između glavice i kožice s skupljaju bakterije i 'smeće' (to je ono bijelo) i može se upaliti.

cokolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj @n@ prvotno napisa
    Pa trebaš djetetu očistiti koliko se dade unutra. To je kao da kažeš da curici ne čistiš spolovilo unutar usmina. :?
    Između glavice i kožice s skupljaju bakterije i 'smeće' (to je ono bijelo) i može se upaliti.
    za koga je ovo?

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Preporuka u rodilistu je bila pisulinca stavljati uvijek prema gore, a o natezanju kozice nikad od nikoga nisam cula da treba, dakle niti u rodilistu, niti od babice niti od pedijatrice... mi smo u Ch i sve sto sam citala na tu temu svodi se na to da kozicu ne treba dirati niti silom prevlaciti...

Ja ne bi preporucila pudranje baby puderom jer beba moze inhalirati puder...

paid avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ne mažem, ne povlačim i ne namještam položaj. tu i tamo provjrim ima li naslaga, ali ih nisam vidjela.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ivana mlada mama prvotno napisa
    nije ti ni loše pudrati guzu-to ti je moj savjet ,ima možda mama koje će ti dati bolji savijet
    Ovo mi je dosta cudan savjet obzirom da si med. sestra, jer se pudranje vec godinama ne preporuca jer htjeli ne htjeli dijete udahne dio pudera (sto je stetno). Zato se vise i ne koristi puder na guzama.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

ok +,ja sam dobronamjerno dala savijet,moja mia nemože udahnuti prh,jer ne prašim iz daleka,mnoge mame ga koriste a ujedno spriječava da se guza upaljuje!ja nisam za to da djete bude pod staklenim zvonom,svaka mama odlučuje za svoje djete!a ovo za puder evo baš mi je kolegica na kavici i kaže da joj je ovo prvi glas,a doktorica je

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

postoje vrlo velike razlike u preporukama razlicitih strucnih osoba.
    kod svake osobe, pa tako i strucne osobe, preporuke i vrijednosni stavovi bivaju obojeni i njenim osobnim stavovima i iskustvima. zato je bolje traziti preporuke strucnih tijela, npr. hrvatskog pedijatrijskog drustva, svjetske zdravstvene organizacije, itd.
    recimo, za ilustraciju. sluzbeni stav hr. pedijatrijskog drustva o njezi pupka je cista voda. ali jos uvijek postoji puno patronaznih i pedijatara koji preporucuju bivacin, alkohol, itd.

M.a.r.t.a avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Mi nikad nismo mazali pišu, nisam mu ni prevlačila kožicu pa čistila unutra. Nikad mu nije ni bilo bijelih nakupina.
    A šta se tiće položaja piše zbog mm mu ga redovito dižem gore. Tako je mm vjeruje da će sve bit ok kad mu bude trebao

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Nemajka...ne mazem ni guzu...

cokolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

pa ni ne treba ako nije crvena, jel tako?

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj M.a.r.t.a prvotno napisa
    A šta se tiće položaja piše zbog mm mu ga redovito dižem gore. Tako je mm vjeruje da će sve bit ok kad mu bude trebao

negdje sam čitala da se taj položaj preporučuje u prevenciji urinoinfekta (da ne dođe u kontakt sa stolicom).

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

nit ga mažem, nit namještam, nit navlačim! beat that, nemajko Ninet

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj Felix prvotno napisa
    recimo, za ilustraciju. sluzbeni stav hr. pedijatrijskog drustva o njezi pupka je cista voda. ali jos uvijek postoji puno patronaznih i pedijatara koji preporucuju bivacin, alkohol, itd.
    stvarno? :shock: znam da je OT, ali ovo je skocking! zasto su ga nama zalivali i alkoholom i hidrogenom i praskali bivacinom :?

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

sto se pudera tice NE sam cula i u rodilistu i od patronazne.
    a nije da su u cvijetu mladosti ali se educiraju

ista stvar kao i alkohol za skidati temperaturu. jaaako opasna i napustena praksa.

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja isto mislim da ne treba raditi bas nista, osim mozda malo namazati kremom ako je guza crvena. mislim da je sve ostalo kontraproduktivno

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj Frida prvotno napisa
    nit ga mažem, nit namještam, nit navlačim! beat that, nemajko Ninet
    isto tako

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Totalno sam skulirana ovaj put jer sam prve šokove s pimpekovim štorijama preživljavala prije 2 i pol godine. Neki će se sjećati nasilnog pedijatričinog prevlačenja i mojih šizenja, pa pritužbi i slično.

Da skratim, mislim da je s dečkima isto kao i s curama dovoljno održavati normalnu higijenu spolovila.

Ja to činim tako da operem bebi (i velikom tkđ) guzu (i jajčeka) poslije kakanja, a večernje kupanje im je usput i istraživanje tijela, pa tako i navlačenje gore spomenutog. Najbolje je kad to nauče sami jer onda točno znaju koliko treba. Nije loše s vremena na vrijeme malo oprati ispod kožice (samo koliko ide) kako bi se smegma (bijele nakupine) isprala, ali i evenutalne bakterijice i nečistoća - jer to nije hermetički zatvoreno pa da ništa ne može doći .

Ako ne znate kako nagovoriti klinca da sam to napravi (ovo je za kasnije, kad budu bar jednogodišnjaci) onda prepustite stvar tati. Pa će dečkić to lakše shvatiti i ponoviti kad jednom vidi.

Kreme - koristimo ih vrlo rijetko, baš zbog pranja guze poslije kakanja (vlažne maramice samo vani ili prije nego se peremo) a i platnene pelene su raj za nas nemazače, jer su guze kao cvjetići.

Položaj pimpija je toliko nebitan da je to presmiješno - naime, kako ga got vi namjestili, on će ipak stajati onako kako se njemu svidi - provjereno. 8)

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Kako kožicu treba povlačiti? Tj. koliko prema dolje?

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ili uopće ne ili koliko ide (lagano) - mišljenja su podijeljena.

smedja avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

ok +,ja sam dobronamjerno dala savijet,moja mia nemože udahnuti prh,jer ne prašim iz daleka,mnoge mame ga koriste a ujedno spriječava da se guza upaljuje!ja nisam za to da djete bude pod staklenim zvonom,svaka mama odlučuje za svoje djete!a ovo za puder evo baš mi je kolegica na kavici i kaže da joj je ovo prvi glas,a doktorica je
    topla preporuka da NE pudrate curicama guzu... kod slucajeva raka jajnika i nekih problema sa jajovodima nadjen je baby puder u jajovodima... tako da nije opasno samo za pluca nego i reproduktivne organe...

tina1975 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj smedja prvotno napisa
    topla preporuka da NE pudrate curicama guzu... kod slucajeva raka jajnika i nekih problema sa jajovodima nadjen je baby puder u jajovodima... tako da nije opasno samo za pluca nego i reproduktivne organe...

:? :? :?
    kako se puder tu mogao zadrzati tako puno godina? Zar ti jajovodi nisu protocna stvar...pa mislim tuda silazi jajasce u matericu :/

tina1975 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Tiwi prvotno napisa
    Položaj pimpija je toliko nebitan da je to presmiješno - naime, kako ga got vi namjestili, on će ipak stajati onako kako se njemu svidi - provjereno. 8)
    Amen! Trazila si muza da testira Tiwi?

smedja avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj tina1975 prvotno napisa

:? :? :?
    kako se puder tu mogao zadrzati tako puno godina? Zar ti jajovodi nisu protocna stvar...pa mislim tuda silazi jajasce u matericu :/
    ne znam... procitala to (mislim) u knjizi mudrost majcinstva: majke i kceri, c. northrup (autorica zensko tijelo zenska mudrost) za one koji ne znaju lijecnica ginekologinja... meni osobno njena rijec nesto znaci...

pam avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno Re: Da li mazete pisu?

Mi mažemo samo guzu i malo prepone, nekada i jajceka, ali pisu ne.
    Za povlacenje kozice sam procitala na netu, i koji puta ju malo povucemo. Ali na zadnjem sistematskom sam pitala, doc sta s kozicom? , pa mu je ona jos malo povukla, i rekla da ju koji puta lagano i dalje povlacim....srecom djete to ne boli ..
    Pisu i jajceka stalvljamo u pelenama prema gore, al ona ionako sama padnu kako im se hoce

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj tina1975 prvotno napisa
    Citiraj Tiwi prvotno napisa
    Amen! Trazila si muza da testira Tiwi?
    Koliko bilo smiješno toliko je i istina.

Nisam htjela mudrovati oko muškog organa nego sam skuhala kavicu mužu, sjela za stol i postavila mu pregršt pitanja na tu temu.- Kako ovo kako ono, kak su tebi, kad si sam i svašta nešto. I iako sam mislila da svašta znam, ipak mise poslije našeg razgovora činilo sve puno jednostavnije i jasnije.

tina1975 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Tiwi moracu i ja da preispitam svog muza :D
    Meni je ta pisa tako smesna, kao da nije deo tela nego se tu zalepio neki puz

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

ništa ne radimo s piškom, samo tu i tamo očistim bijele nakupine
    ali našem pišku su se još u bolnici svi divili jer se kožica da već sad super prevući i pedijatri kažu da nećemo imati problema s fimozom :D

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •