Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: TOXOPLAZMOZA

marči avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno TOXOPLAZMOZA

marči kopirala:

pirica

Postano: uto stu 25, 2008 12:35 pm Naslov:

--------------------------------------------------------------------------------

ZO samo tokso. radi pire. premda mi je dr. rekao kako nakon toliko godina imanja mačke nema potrebe to radit jer ako ju nisam imala neću je ni dobit a samo ću se živcirat. ali ja vjerujem da sam je imala i želim to imat crnao na bijelo tako kad mi svi počmu prigovarat za piru imam dokaz da mi od nje neće bit ništa. čim sam mami javila za ß odma je spomenula piru
    baš mi je drago da vam je , moje sestre imaju brdo slika kad su bile bebe ali mene nema i svaki put kad se nađe cijela obitelj krene prića "kako si ti bila ružna..." kaže moja straija sister da se ružno paće pretvorilo u labuda
    1.IVF beta 309,90
    mrva

[Vrh]

ZO

Postano: uto stu 25, 2008 12:47 pm Naslov:

--------------------------------------------------------------------------------

mislim da 90% ljudi ima antitijela na toxo...vidjet ćeš, ako ništa drugo kao klinci smo plazili po svuda, svašta pobereš, preboliš u obliku prehlade i to je to....jedino ako tebe nisu puštali van jer si bila ružna šala mala naravno....glavno da si ti nama sada labud, a tvoja bebica će od starta bit mali princ/princeza
    jel radiš pretragu u zaraznoj ili? ja radila u Zavodu za javno zdravstvo, bila manja gužva....

[Vrh]

pirica

Postano: uto stu 25, 2008 12:50 pm Naslov:

Citat:
    ZO (napisa):
    mislim da 90% ljudi ima antitijela na toxo...vidjet ćeš, ako ništa drugo kao klinci smo plazili po svuda, svašta pobereš, preboliš u obliku prehlade i to je to....jedino ako tebe nisu puštali van jer si bila ružna šala mala naravno....glavno da si ti nama sada labud, a tvoja bebica će od starta bit mali princ/princeza
    jel radiš pretragu u zaraznoj ili? ja radila u Zavodu za javno zdravstvo, bila manja gužva....

u Zavodu za javno zdravstvo u Mirogojskoj 16, jer se može doć do 13 sati pa ne moram žurit
    1.IVF beta 309,90
    mrva

[Vrh]

ZO

Postano: uto stu 25, 2008 12:53 pm Naslov:

super, bolje da ne ideš u zaraznu...
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~ za antitijela, pa im doma uokviri da je sve OK

[Vrh]

tiki_a

Postano: uto stu 25, 2008 12:54 pm Naslov:

vikki meni se čini da si bliže + nego - ~~~~~~~~
    Oho ho iva_luca, pala je jedna kofeinska ? Uživaj
    Joss vjerovala sam da će ispasti dobro, ali.. Da se riješiš ciste za idući ciklus~~~~~~
    Doditko svaka čast na trudu
    BubaSanja pa ti si nam opasna ~~~~~~
    Poliklinika IVF - Zg

[Vrh]

vikki

Postano: uto stu 25, 2008 12:55 pm Naslov:

Evo jedne koja u trudnoći nije imala jedino antiijela na toxoplasmu, a na sve drugo jesam, nažalost i IGG i IGM, čak i citomegalovirus (samo IGG, znači preboljela a ne akutna infekcija), a da - barem zadnjih nekoliko godina (prije se ne sjećam) nisam imala nikakvih simptoma. Srećom, Radončić me utješio da to nema nikavoga utjecaja na trudnoću. Opasne su primarne infekcije (dakle kad je IGM pozitivan, a IGG negativan) i toxoplasma, ostale kombinacije nisu kontraindicirane s trudnoćom.

Pirice, ne znam pomaže li inače, ali ja preventivno, najčešće subotom i nedjeljom kada sam doma i imam više vremena, skuham čaj od listova brusnice (oko litru, Agristarov ili Herbarium ili nešto sličnog naziva) i pijuckam cijeli dan pomalo - rezultat je da već dvije godine imam urinokulturu za samo poželjeti. (a bilo je prije nekih odstupanja).
    Nadam se da ćeš proći bez antibiotika. Sretno!!!
    - 2007. endometrioza (lprsc.)
    - 2008. missed ab. u 8. tj. (2. prir. trudnoća)
    - 1. stim. IVF u tijeku

[Vrh]

mačkulina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Pusti Radončića... odi infektologu.

Infektolog se zove Goran Tešović, na Fran Mihaljeviću je a broj telefona je 4603-290.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

pirice ne sjećam se što si napisala za nalaze, ne znam jesam propustila ili nisi ništa pisala

pirica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

ah ništa nisam je imala, a imam mačke cca 20.god.

mačkulina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

očito imaš sreće jer ti mačke nisu zaražene...

ja sma imala također 14 mačaka u djetinjsktvu i spavala s anjima i mislila sam ako sam na IŠTA pozitivna onda sam na Toxoplazmozu.

Nakon TORCHa pozitivna sam i na Parvo B19 i na Citomegalovirus i na Herpes 1 i Herpes 2 i Rubeolu a na Toxoplazmozu nisam..

eto, zdrave mačke, ali mačke imaju tog parazita u flori svojih crijeve i ne treba se mačkama baviti za vrijeme trudnoće

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Također, osim toksoplazmoze, pozitivna na sve ostalo (ali za trudnoću nevažno, osim ako nije riječ o primarnoj infekciji, osobito kod CMV-a).

mačkulina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj vikki prvotno napisa
    Također, osim toksoplazmoze, pozitivna na sve ostalo (ali za trudnoću nevažno, osim ako nije riječ o primarnoj infekciji, osobito kod CMV-a).
    CMV je najopasniji u IGM fazi (akutnoj/infektivnoj), on radi velika oštećenja kod fetusa a Toxoplazmoza u akutnoj IGM fazi izaziva smrt fetusa u maternici

ni jedno ni drugo ne valja

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ja sam pozitivna na sve, družila se sa macama cijeli život, skupljala lutalice po cesti i jedna je uspjela ostavit traga na meni , e pa neka je...
    pirice baš sam mislila da ćeš svojima tutnut na nos nalaz, ali tvoje su mace čistunice...sad joj samo nemoj čistiti zahod, ali znam da to ni ne radiš jer miruješ..

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

aha jedino nisam pozitivna na onaj genitalni herpes - nek se zna

pirica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

ah ja moram pohvalit svoju ljubimicu ona je kućno dvorišna maca, a u kući nema pijeska jer gđi. smrdi pa se naučila tražit van kao pas kad treba zahod
    malo smo smanjile naše maženje i ljubakanje (sreća pa je sve mogu naučit), ali dolazi ona i u kuću (više zimi nego ljeti), baš sad spava na jastuku pokraj radijatora

ana39 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

....meni su IGM i toxoplasma negativan , a IGG pozitivan...a
    što bi značilo CMV...
    ...mene je veterinar utješio da taj virus ne živi dugo, par tjedana...
    ...bitno je da maca ne jede sirovo meso i da ne naleti na strvinu vani...
    ...moj problem je što moja inače kućna gospođa ima raskošne "gaće" da joj "bombončić" s njih često naknadno otpadne bilo gdje po stanu...prvo mi padne na pamet užas od prizora možebitnog djetešca koje puže po podu i nailazi na te bombončiće...

mačkulina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj ana39 prvotno napisa
    ....meni su IGM i toxoplasma negativan , a IGG pozitivan...a
    što bi značilo CMV...
    ...mene je veterinar utješio da taj virus ne živi dugo, par tjedana...
    ...bitno je da maca ne jede sirovo meso i da ne naleti na strvinu vani...
    ...moj problem je što moja inače kućna gospođa ima raskošne "gaće" da joj "bombončić" s njih često naknadno otpadne bilo gdje po stanu...prvo mi padne na pamet užas od prizora možebitnog djetešca koje puže po podu i nailazi na te bombončiće...
    CMV je citomegalovirus...najčešći i najopasnijiu trudnoći.
    Koliko ti on iznosi odnosno da li je IGM ili IGG

ana39 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

to ti nemam pojma...samo su mi napisali negativno-pozitivno...i utješili me kako sam stekla imunitet i da u slučaju zaraze ne bi bilo posljedica za plod...a sad što više znam... :?

mačkulina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

ovako na svaki virus imaš IGG i IGM vrijednost

IGG - negativan/pozitivan
    IGM - negativan/pozitivan

što ti piše za Citomegalovirus?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke