Pokazuje rezultate 1 do 20 od 20

Tema: šta ću s ricottom?

  1. #1
    Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Postovi
    6,003

    Početno šta ću s ricottom?

    Imam dva paketića ricotte, i ne znam kako da ih potrošim (a da to nije nutella cheesecake). Imate li ideju?

  2. #2
    AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Postovi
    9,023

    Početno

    A ja ti došla reći da praviš nutella cheesecake...

  3. #3
    Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Postovi
    6,003

    Početno

    Ma to mi je zadnja solucija, nekako me ne privlači kombinacija nutela+sir :/ . A čudan je taj sir, nekakav slatkast, drugačiji okus sam očekivala, i sad mi čuči u frižideru i ne znam šta ću s njim.

  4. #4
    andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    2,374

    Početno

    evo isto od anek

    http://anainspiracija.blogspot.com/s...&max-results=7

    izgleda mmmmmm..., al ja nisam nikad radila, ak se ti odlučiš, javi kakvo je

  5. #5
    Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    6,634

    Početno

    ja dodajem u salatu, npr. zelena salata, radič, kukuruz...bla bla i ricotta. baš bude fino

    jedem je i s marmeladom. pomiješam malo ricotte i malo domaće marmelade (od sveki, jako slatka, ricotta je super ublaži...)

    dodajem i u rižoto od povrća, na kraju pred serviranje...

    jedem je i na kruhu, npr. za doručak ili večeru, kao namaz...

    ručak: kuhano povrće i prilog ricotta

    u principu s njom možeš sve što možeš sa skutom...

    ja je obožavam

  6. #6
    Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Postovi
    6,003

    Početno

    E to je već nešto sasvim drugo :D . To mi se sviđa, jedino trebam nabaviti borovnice, a i kekse. Mislim da ću to napraviti, svakako javim kako je ispalo, andrea, hvala.

  7. #7
    a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    2,149

    Početno

    ti bi slano ili slatko?

  8. #8
    Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Postovi
    6,003

    Početno

    Svejedno, samo taj sir je slatkast, kako ču s tim nešto slano?

  9. #9
    Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    6,634

    Početno

    talijani imaju hrpu "slanih" recepata s ricottom.
    od tortellina sa špinatom i ricottom, do rižota s bundevom i ricottom, špageti s pršutom i ricottom, stavljaju je i na pizzu...

  10. #10
    a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    2,149

    Početno

    npr. na malo putra stavis cesnjaka i naribanu tikvicu, malo podinstas, pomijesas s ricottom (ili mascarponeom).
    i tjestenina.
    fino je, i jako brzo gotovo. ne smeta sto je slatkast sir.

    i ona torta od mc od sira je jako fina, i pase ricotta u nju.

  11. #11
    Mum2Be avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006
    Lokacija
    Zd
    Postovi
    653

    Početno

    Ili izdinstas poriluk, tikvice, balancane i papriku, tocnije zapeces sve te komadice povrca, dodas pelate i pred kraj umijesas ricottu (2-3 vel.žlice), posebno skuhas pastu. To je neki sicilijanski recept kojeg mi je MM ovo lito donio doma, i odlican je.

  12. #12
    Mum2Be avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006
    Lokacija
    Zd
    Postovi
    653

    Početno

    Ili izdinstas poriluk, tikvice, balancane i papriku, tocnije zapeces sve te komadice povrca, dodas pelate i pred kraj umijesas ricottu (2-3 vel.žlice), posebno skuhas pastu. To je neki sicilijanski recept kojeg mi je MM ovo lito donio doma, i odlican je.

  13. #13
    zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    GYM
    Postovi
    5,117

    Početno

    daj meni

    ja volim lazanje sa špinatom, ricottom i pinjolima ili
    lazanje sa bundevom, ricottom i bučinim košticama

    a možeš i napraviti palačinke pa u ricottu dodati šećera, limunove korice, jaja i grožđica pa ih zapeći.

  14. #14
    Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    6,634

    Početno

    Citiraj Mum2Be prvotno napisa
    Ili izdinstas poriluk, tikvice, balancane i papriku, tocnije zapeces sve te komadice povrca, dodas pelate i pred kraj umijesas ricottu (2-3 vel.žlice), posebno skuhas pastu. To je neki sicilijanski recept kojeg mi je MM ovo lito donio doma, i odlican je.

    ovo se može kupit i gotovo, mislim da je barilla, umak s ricottom (naravno da je puno ukusnije kad sama napraviš).

  15. #15
    Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Postovi
    6,003

    Početno

    Kod mene nitko ne voli tjesteninu sa sirom, tako da mi to nije ni palo na pamet.
    Kako god... aneeeek, kupila sam miješano voće (kupin, malina, crveni ribiz, višnja, jagoda, jedino borovnicama ni traga) za ovu tvoju finu torticu, jel može to?

  16. #16
    Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Postovi
    6,003

    Početno

    Napravila ja jučer tu tortu s ricottom i s navedenom kombinacijom bobičastog voća. Fino je, iako malo neobičnog okusa. Liznula sam smjesu pred pečenje - prefina. Mojoj kćeri nejelici se jako sviđa, jutros prije vrtića je smlatila čitav komad :shock:
    Eh da, ne znam zašto mi se iz kalupa nešto cijedilo (to je onaj okrugli na spajanje), mislim da se to maslac cijedio ili možda šumsko voće , padao naravno na užareno dno pećnice, cijela kuhinja mi je bila puna dima. :/ (trebala sam ispod stavit tepsiju pa bi se sigurno manje dimilo, ali nisam se sjetila). Na vrhu mi ništa nije popucalo, nisam ni stavljala marmeladu.

    Evo fotki: http://public.fotki.com/Dijana26/slikice/dsc00644.html

  17. #17
    Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Postovi
    6,003

    Početno

    Evo papam za doručak, i mogu reći, ovako ohlađeno je JAKO fino.

  18. #18
    Tessa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    393

    Početno

    Evo jedan receptić iz moje kolekcije francuskih kolača. Super je za ovo doba godine.

    KOLAČ OD ORAHA I RICOTE

    Sastojci:
    30 dkg oštrog brašna
    25 dkg ricote
    3 jaja
    20 dkg šećera + 1žl šećera (staviti na stranu)
    8 dkg sitno sjeckanih oraha
    10 dkg maslaca
    Naribana kora 1 naranđe
    1 prašak za pecivo
    1 vanili šećer
    Malo soli

    Postupak:
    Pečnicu ugrijati 10min prije na 200°C.
    Kalup promjera 25cm namazati maslacem i brašnom

    U posudu staviti omekšani maslac sa 20dkg šećera i dobro izmixati. Dodavati jedno po jedno jaje, dodati ricotu i vanili šećer, dobro izmixati.
    U drugu posudu staviti brašno, sol, pecivni prašak, dobro promiješati i prosijati kroz sito. Dodati prethodnoj smjesi. Dodati koricu naribane naranđe i polovicu sjeckanih oraha, sve brzo promiješati (može i mixerom).
    Staviti u prethodno pripremljeni kalup, površinu izravnati i zatim posipati 1 žlicom šećera i ostatkom nasjeckanih oraha.
    Staviti peći na 180°C, 55min -1h.

    Pije nego se vadi iz kalupa, dobro kolač ohladiti. Jede se sobne temperature.
    Uz njega poslužiti neku kremu po želji ili prijedlog....


    ENGLESKA KREMA

    Sastojci:

  19. #19
    andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    2,374

    Početno

    dijana, ooodličnooo ti izgleda tortica

    radim sljedeći tjedan !

  20. #20
    Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Postovi
    6,003

    Početno

    Mogu ti reć andrea da torte skoro više nema, mala je sinoć triput tražila repete, a četvrti put sam joj odbila. . A jučer sam pekla pizzu i zaboravila da je rerna zapečena, pogađate, opet je kuhinja bila u dimu

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •