Imam dva paketića ricotte, i ne znam kako da ih potrošim (a da to nije nutella cheesecake). Imate li ideju?
Imam dva paketića ricotte, i ne znam kako da ih potrošim (a da to nije nutella cheesecake). Imate li ideju?
Ma to mi je zadnja solucija, nekako me ne privlači kombinacija nutela+sir :/ . A čudan je taj sir, nekakav slatkast, drugačiji okus sam očekivala, i sad mi čuči u frižideru i ne znam šta ću s njim.
evo isto od anek
http://anainspiracija.blogspot.com/s...&max-results=7
izgleda mmmmmm..., al ja nisam nikad radila, ak se ti odlučiš, javi kakvo je![]()
ja dodajem u salatu, npr. zelena salata, radič, kukuruz...bla bla i ricotta. baš bude fino![]()
jedem je i s marmeladom. pomiješam malo ricotte i malo domaće marmelade (od sveki, jako slatka, ricotta je super ublaži...)
dodajem i u rižoto od povrća, na kraju pred serviranje...
jedem je i na kruhu, npr. za doručak ili večeru, kao namaz...
ručak: kuhano povrće i prilog ricotta
u principu s njom možeš sve što možeš sa skutom...
ja je obožavam![]()
E to je već nešto sasvim drugo :D . To mi se sviđa, jedino trebam nabaviti borovnice, a i kekse. Mislim da ću to napraviti, svakako javim kako je ispalo, andrea, hvala.![]()
Svejedno, samo taj sir je slatkast, kako ču s tim nešto slano?
talijani imaju hrpu "slanih" recepata s ricottom.
od tortellina sa špinatom i ricottom, do rižota s bundevom i ricottom, špageti s pršutom i ricottom, stavljaju je i na pizzu...
npr. na malo putra stavis cesnjaka i naribanu tikvicu, malo podinstas, pomijesas s ricottom (ili mascarponeom).
i tjestenina.
fino je, i jako brzo gotovo. ne smeta sto je slatkast sir.
i ona torta od mc od sira je jako fina, i pase ricotta u nju.
Ili izdinstas poriluk, tikvice, balancane i papriku, tocnije zapeces sve te komadice povrca, dodas pelate i pred kraj umijesas ricottu (2-3 vel.žlice), posebno skuhas pastu. To je neki sicilijanski recept kojeg mi je MM ovo lito donio doma, i odlican je.
Ili izdinstas poriluk, tikvice, balancane i papriku, tocnije zapeces sve te komadice povrca, dodas pelate i pred kraj umijesas ricottu (2-3 vel.žlice), posebno skuhas pastu. To je neki sicilijanski recept kojeg mi je MM ovo lito donio doma, i odlican je.
daj meni![]()
ja volim lazanje sa špinatom, ricottom i pinjolima ili
lazanje sa bundevom, ricottom i bučinim košticama
a možeš i napraviti palačinke pa u ricottu dodati šećera, limunove korice, jaja i grožđica pa ih zapeći.
Mum2Be prvotno napisa
![]()
ovo se može kupit i gotovo, mislim da je barilla, umak s ricottom (naravno da je puno ukusnije kad sama napraviš).
Kod mene nitko ne voli tjesteninu sa sirom, tako da mi to nije ni palo na pamet.
Kako god...aneeeek, kupila sam miješano voće (kupin, malina, crveni ribiz, višnja, jagoda, jedino borovnicama ni traga) za ovu tvoju finu torticu, jel može to?
Napravila ja jučer tu tortu s ricottom i s navedenom kombinacijom bobičastog voća.Fino je, iako malo neobičnog okusa. Liznula sam smjesu pred pečenje - prefina. Mojoj kćeri nejelici se jako sviđa, jutros prije vrtića je smlatila čitav komad :shock:
Eh da, ne znam zašto mi se iz kalupa nešto cijedilo (to je onaj okrugli na spajanje), mislim da se to maslac cijedio ili možda šumsko voće , padao naravno na užareno dno pećnice, cijela kuhinja mi je bila puna dima. :/ (trebala sam ispod stavit tepsiju pa bi se sigurno manje dimilo, ali nisam se sjetila). Na vrhu mi ništa nije popucalo, nisam ni stavljala marmeladu.
Evo fotki: http://public.fotki.com/Dijana26/slikice/dsc00644.html
Evo papam za doručak, i mogu reći, ovako ohlađeno je JAKO fino.![]()
Evo jedan receptić iz moje kolekcije francuskih kolača. Super je za ovo doba godine.
KOLAČ OD ORAHA I RICOTE
Sastojci:
30 dkg oštrog brašna
25 dkg ricote
3 jaja
20 dkg šećera + 1žl šećera (staviti na stranu)
8 dkg sitno sjeckanih oraha
10 dkg maslaca
Naribana kora 1 naranđe
1 prašak za pecivo
1 vanili šećer
Malo soli
Postupak:
Pečnicu ugrijati 10min prije na 200°C.
Kalup promjera 25cm namazati maslacem i brašnom
U posudu staviti omekšani maslac sa 20dkg šećera i dobro izmixati. Dodavati jedno po jedno jaje, dodati ricotu i vanili šećer, dobro izmixati.
U drugu posudu staviti brašno, sol, pecivni prašak, dobro promiješati i prosijati kroz sito. Dodati prethodnoj smjesi. Dodati koricu naribane naranđe i polovicu sjeckanih oraha, sve brzo promiješati (može i mixerom).
Staviti u prethodno pripremljeni kalup, površinu izravnati i zatim posipati 1 žlicom šećera i ostatkom nasjeckanih oraha.
Staviti peći na 180°C, 55min -1h.
Pije nego se vadi iz kalupa, dobro kolač ohladiti. Jede se sobne temperature.
Uz njega poslužiti neku kremu po želji ili prijedlog....
ENGLESKA KREMA
Sastojci:
dijana, ooodličnooo ti izgleda tortica![]()
radim sljedeći tjedan !
Mogu ti reć andrea da torte skoro više nema, mala je sinoć triput tražila repete, a četvrti put sam joj odbila.. A jučer sam pekla pizzu i zaboravila da je rerna zapečena, pogađate, opet je kuhinja bila u dimu
![]()