Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 74 od 74

Tema: začepljen nosić

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ariana je zakon!
    mi smo ju nosili ovo ljeto na more u hotel i žicali čistaljku da nam posudi usisavač. žena se prvo zgrozila kad je vidila što radimo..ono beba mjesec dana prikopčana na ogroman hotelski usisavač (super šljaka, ali grozno izgleda )
    na kraju nam je dala jedan taj ogroman usisavač da ga imamo u sobi (valda da nas ne mora gledati)
    ja sam joj iz zahvalnosti svaki dan sama usisavala sobu

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

agata, ako ima kakva privatna ljekarna, zamoli da ti naruče.
    to je u zagrebu uobičajen postupak.

agata avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

OK probati ću, hvala...

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Naš najmanji Karlo (8 mj) muku muči s nosićem i disanjem od početka školske godine. Malo bude bolje, pa malo gore. Slabo spavamo Kapamo fiziološku, sljez, spava na meni... Nemam bolje rješenje

mici85 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

evo da se pohvalim. nama je nakon litara i litara slijeza sve bolje. nosic vise nije toliko zacepljen i sad bas fino iskasljava...
    probaj ga staviti da spava na poviseno... mislim da nam je to dosta pomoglo...

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

da ne ureknem...:kuc, kuc, kuc, pljuc, pljuc, pljuc:
    nos čist
    kašlja nema

ništa!

(svejedno se budi dvadesetak puta tijekom noći)

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

mi imamo tigex pumpicu koja super izvlači i livinglab elektr. i isto nam je super. bebe utreba što više stavljat na trbuh i lupkati tako da joj se sve to odvoji od pluća i onda ona to ili pokaka ili povrati. moj je sinek jučer imao kakicu punu sline i sluzi. a taj za usisavač u mađarskoj košta 50 kn, pa ako imate nekog da vam pošalje...
    agatha ako želiš ja ti kupim i pošaljem. imaju ga u apoteci preko preko puta moje kuće.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj willow_tree prvotno napisa
    mi imamo tigex pumpicu koja super izvlači i livinglab elektr. i isto nam je super. bebe utreba što više stavljat na trbuh i lupkati tako da joj se sve to odvoji od pluća i onda ona to ili pokaka ili povrati. moj je sinek jučer imao kakicu punu sline i sluzi. a taj za usisavač u mađarskoj košta 50 kn, pa ako imate nekog da vam pošalje...
    agatha ako želiš ja ti kupim i pošaljem. imaju ga u apoteci preko preko puta moje kuće.
    cijena 180 kn

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    da ne ureknem...:kuc, kuc, kuc, pljuc, pljuc, pljuc:
    nos čist
    kašlja nema

ništa!
    super, i kod nas još samo maalo kašljucanja ujutro, ali nos čist.
    mislim da ga spasio inhalator;inhalirali smo ga zadjih 4-5 večeri s fiziološkom.

mici85 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

evo da se malo apdejtamo
    nosic i grlo su nam super. jos ima nest sitno u noseku ali to rijesavamo slijezom. one ephedrin kapi i sve ono kaj smo dobili od doktorice vec nekih tjedan dana uopce ne koristim. grlo je isto sad ok. tu i tam malo iskašlje ali vise nema onog cudnog "skripanja" u grlu niti cujem da mu se ista nakuplja.
    poceli smo spavati cijelu noc - od 21h do 8.30h i nije vise nervozan i razdrazljiv. :D :D
    samo da sad ne dobije novi krug te prehlade/viroze jer primjecujem da su sad svi oko nas neki bolezljivi..

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

i mi već muku mučimo sa nosićem jedno 2 mjeseca,tin ima 4 mjeseca..nije prehlađen,ne kašlje,ne šmrca,ne curi mu nos....i stalno se vrtimo u krug..bila 5 puta već kod pedijatrice,slušala pluča...sve ok......probali smo tonu fiziološke...ne pomaže....samo trenutno pomogne.....sljez...prije 2 mjeseca mi se zagrcavao kada bi mu ga ukapala.....pa onda bisolex je doktorica pripisala...2x2 kapi, da iskašlje van jer kako mu se sljevalo iz nosa....skupljalo mu se u grlo....nije pomoglo....pa onda respirator ariana....nije pomoglo jer on u biti i nema previše sekreta u nosu,pa onda smo kupili ovlaživač i ionizator zrakakoji izbacuje neku maglicu u zrak........i to je malo pomoglo jer je u stanu centralno grijanje....pa sam opet probala sljez....i više se ne zagrcava...ali je počeo iskašljavati malo smeđeg....čisto malo....i sada smo još kupili sterimar za bebe..od 0-3 mjeseca.....od toga je konačno počeo kihati i sada imamo kombinaciju ovlaživač....sterimar ili fiziološka i sljez.....i konačno polako prestaje.....nadam se .... )
    ...ah da ne kažem probali smo i onaj respirator sa dvije cijevčice jednokratni i pumpicu i kad mu se obični štapić za uši približi nosu već je urlanje......

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

I kod nas ovako, pedica prvo rekla suh zrak, centarlno, pa se trudimo razluftatai u stavljamo posude, taman sam krenula u razmatranje ovlaživača, ona kaže da je to mekana hrskavica jer nema sekreta, a ja točno čujem da krklja i hrklja kad sisa. Nažalost, zbog toga što smo i muž i ja u virozi dobila i ona, pedica dala garason kapi , nakon toga gle čuda hrskavoica naaaglo otvrdnula, pa ništa ne svira.moš mislit.nažalost čuejm da joj se spušta prem dolje, pa ne znam šta bih z aiskašljavanje, a naravno da je vikend.

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

hej sunnyapril1 koliko djete je staro?

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

ja iz predostrožnosti kapam malo fiziološke, što je po vašem bolje: fiziološka ili oni sprejevi s morskom vodom?

Alyssa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Pa sprejevi s morskom vodom su ti u stvari fizioloska otopina - fizioloska otopina je slana voda, tj. otopina natrijevog klorida u vodi u nekom postotku, ne sjecam se kolikom, mislim 0,9%. Samo sto ti je u sprejevima s morskom vodom bas morska sol, pa se meni cini k'o bolja solucija.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

sa sterimarom konačno riješili problem nosa....... :D

tropical avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

mi srebrnjakom- ventolinom, flexotide-om, vađenjem šmrkalja.. ajme razvio je bronhitis od posve nebakterijeskog i nevirusnog sekreta. vele alergija ga ubila. ajme majko moja. sad smo u žrvnju- krećemo sa testiranjima

diči avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    Citiraj mici85 prvotno napisa
    rekla da je to sve normalno i da iskasljava od onih kapljica bisolex koje mu je prepisala... ima li tko iskustva s tim? :?
    nama je otorinka u klaićevoj propisala bisolex (zbog uha), ali mu ja nisam davala jer znam da potiče na kašalj.
    pa ga inhaliramo fiziološkom sa 5 kapi bisolexa (moglo bi 8, ali mi smanjimo).
    i izvlačimo ariannom (ajme, da mi je netko prije deset dana rekao da ću dijete priključivati na usisavač :shock: ).
    i stavljamo po dva kubika fiziološke u svaku nosnicu svakih par sati (ali, to sam već napisala)...
    apri jel misliš po jedan kubik u svaku nosnicu ili dva kubika u svaku? :?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

odgovorila sam ti na pp, ali mi smo Zrinu kad je imao 7 mjeseci, po 2 kubika u svaku.

kad je bio jako mali, po nekoliko kapi.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

nisam stigla sve čitati a zanima me jel stavljalo neko nasjeckani luk u gazu pored bebinog uzglavlja i jel pomoglo?
    i da li se dr theiss mast može koristiti za male bebe (2 mj.)?

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

E, da - još jedno pitanjce: jel netko koristio NISITA mast za odštopavanje nosića? to nam je spominjala patronažna za higijenu nosa umjesto kapi (nismo još probali ni kupili, ali koliko sam shvatila mrvica te masti se stavi na početak nosnica i to se samo rastopi i ide bebi dalje u nos, ona bi tada kao trebala kihnuti i šmrklji idu van)
    to je kao nešto novo, pa ako ne netko koristio, molim iskustvo

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj buba klara prvotno napisa
    jel stavljalo neko nasjeckani luk u gazu pored bebinog uzglavlja i jel pomoglo?
    ja sam stavljala narezani luk na tanjuricu pored kinderbeta. i mislim da mu je pomoglo, al je zato jos tjedan dana poslije soba fino mirisala

maaja79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

ja sam ovdje na forumu procitala odlican savjet za ciscenje nosica:
    dijete staviti na stranu i malom spricom fiziolosku brzo ubrizgati u gornju nosnicu.
    voda i slina izadju na donju.

ne sjecam se ko je to napisao, ali hvala mu

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj buba klara prvotno napisa
    nisam stigla sve čitati a zanima me jel stavljalo neko nasjeckani luk u gazu pored bebinog uzglavlja i jel pomoglo? ?
    Ja stavljala u tanjuriću pored glavice i mislim da je pomoglo. Nosić se otpušio i normalno je spavala.
    Preporučila sam to i prijateljici, bila je fascinirana mirisom sobe ujutro
    Ja osobno volim miris luka

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •