Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 74

Tema: začepljen nosić

mici85 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno začepljen nosić

nasa 5.mj.stara bebica ima zacepljen nosic.to traje vec nekih tjedan dana.manje jede, sisat vise uopce ne zeli, po noci se cak i 7-8 puta budi naravno zbog nosica. danas smo bili kod doktorice i ona mu je uzimala neke briseve nakon cega cijeli dan ima neku laganu sukrvicu iz obje nosnice. ove sve kapljice manje vise lose djeluju a onom pumpicom za nos nikako da mu ista izvucemo jer se opire i place...
    temp. nema a doktorica nam je rekla da mu svejedno damo lupocet cepic prije spavanja..
    kako da mu to sve olaksamo? neke alternativne metode osim ovih svih lijekova?

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

imaš za kupiti nosni respirator ariana,to je meni pedijatrica sabjetovala,stavlja se na nastavke,ja svojo curi kapam sa slijezovim korijenom i dajem joj sljezov čaj piti,te kapi moraš sama napraviti doma,ako želiš napisat ću ti,neka djete spava i jede na povišenom,i neka jede i pije jako toplo!

mici85 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj ivana mlada mama prvotno napisa
    imaš za kupiti nosni respirator ariana,to je meni pedijatrica sabjetovala,stavlja se na nastavke,ja svojo curi kapam sa slijezovim korijenom i dajem joj sljezov čaj piti,te kapi moraš sama napraviti doma,ako želiš napisat ću ti,neka djete spava i jede na povišenom,i neka jede i pije jako toplo!
    nisam znala da tak mala beba moze piti slijezov caj...
    ak nije probl., napisi mi recept za kapljice pa cemo i to probati.
    evo danas sam mu u kreveticu slozila poviseno za spavanje..

thnx

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ja bi se zadrzala na kapima slijezovog korjena za tako malo dijete.
    probaj mu uspricati malo svog mlijeka u nos.
    mi smo isto uspijeli "odstopati" sa respiratorom. na zalost su se sve pumpice pokazale kao neucinkovite.

dok ma zastopan nos, prati mu pelene, ako je iskljucivo dojen.

takodjer mozes vlaziti sobu, staviti malo etericnog ulja eukaliptusa u etericnu lampu ili pak uzeti mast dr. theissa te mu mazati na prsa.

slijezov korijen mozes nabaviti u ljekarni. tamo ce ti takodjer reci nacin na koji se priprema.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

mi 2 tjedna mucimo se s zacepljenim nosom. sad hvala bogu popustilo kapaj mu litre fizioloske i inhaliraj u kupaONI

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

prokuhaj vode,o uzmo malo među prste 2-3 korijena i stavi u čep od bočice korijena i malo vode prokuhaneto ti mora odstajati 2 sata,i uzmi bočicu od fiziološke,isprazni i onda kapi puni u to i kapaj 3 puta dnevno!što se tiče čaja kako želiš!ariana ti je respirator što se stavlja na kučni usisavač košta 200 kn ima ih po apot.super je,to je savjet pedijatra!za respirator ide od 0mj.pa nadalje

tropical avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

mi se panično bojimo tog kad nam se začepi nos da ne sjedne na pluća, upalu pluća opet ne želimo a relativno često mu se začepljuje nos. mi nemamo arianna aspirator, ali ćemo ga nabaviti, imamo chiccove pumpice za hitnu putnu intervenciju, neki nubeca aspirator na baterije (koji super radi samo kad su baterije ful pune- inače je to mučno i dugo veđenje šmrkljića- zato i mislimo tu ariannu nabaviti), odnedavna i omronov inhalator.
    inhaliramo se samo fiziološkom otopinom i pomaže, kapamo nos fiziološkom ili sluzi koju napravimo mućenjem sljezovog korijena pa vadimo šmrklje aspiratorom. tek kad izvadimo diše ok i sisa ok.
    informacije o inhalatorima sam našla tu, preko pretražnika, a aspirator već zaista neko vrijeme imamo

tropical avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa
    ...ili pak uzeti mast dr. theissa te mu mazati na prsa.
    ovo s i meni savjetovale mame, ALI u ljekarni mi je magistra rekla da to ne bi preporučila manjim bebama ispod godine, da to iako pomaže može jako iziritirati tu malu kožu. ne znam ništa više osim tog što su mi rekli. pa nisam kupila ni isprobala

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

što se tiče ariane to ti je mrak jer stvarno čisti sinuse iz dubine kako ja kažem ,neznam dali o tom ima i na netu!al evo napisala sam savijet u nivom topiću,pa se raspitaj da budeš sigurnija

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

mi smo kuhali veliki lonac čaja od kamilici i stavljali ga u sobu da isparava
    ,a u nosić već spomenute kapi od sljeza

tropical avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

ma znam za ariannu i pisalo se o tome i na ovom i na mnogim drugim forumima.
    http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...ghlight=ariana

http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...hlight=arianna

meni je i naš aspirator dobar, samo što kažem, baterije moraju biti friške.
    zato ćemo nabaviti i to. ali u kombinaciji s inhalatorom je puuuno puno lakše.
    O inhalatorima više
    http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...ght=inhalatori
    http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...ght=inhalatori

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

ja ne vjerujem magistrama pretpostavljam da pedijari bolje savjetuju nego one,tako da sam otišla i odma kupila i stvarno je super stvar,taj dio što ide u nosić,je kao na kikovim pumpicama,al izvlači se na drugi,bolji način!stvarno pomaže,i od dosta mam čujem pohvale po pitanu respiratora

tropical avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

govorila sam o dr theissu koji se maže na kožu prsa. a moja magistra kojoj apsolutno vjerujem jer mi sve provjeri i 10 puta kod nekoliko liječnika ako treba je moja prijateljica pa zaista ne sumnjam.

a za arianna aspirator nema sumnje

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

to je ok kada imaš nekog koga poznaš,ali ovako nema šanse!

mici85 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

oki. thnx svima. potrazit cemo taj aspirator i napraviti kapi
    ova noc nam je bila puno bolja. spavao je na povisenom i nije bilo buđenja sve do 7h tako da smo se svi naspavali.skuzila sam da kad je zaspao nekak je nesvjesno disao na usta.
    jedino vidim da su mu smrkljici jos uvijek pomijesani sa krvi. bojim se da mu je doktorica to iziritirala uzimajuci bris nekak dost grubo.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

vjerovatno je pukla kakva kapilarica u nosiću prilikom brisa još ako je bebač bio nemiran,ali moguće je i od prehlade,a i od pumpice pošto si neda čostiti

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj ivana mlada mama prvotno napisa
    kada mi je kćer bila bubana sa nepunih 5mj.pedijatrica ma je savjetovala taj respirator,košta 200 kn,zvučat će vam ludo ali ide tj.stavlja se na kučni usisavač na crijevo,ne vuče tom silinom ali izvlači to iz nosa!htjala sam vam dati savijet mogu vam potvrditi pedijatrija u klaičevoj za to ljekarne i pedijatri ako mi ne vjerujete.dok ga nisam kupila a mala je bila bubana nije uopće jela!!!!! :D :D :D :D :D :D
    Citiraj petarpan prvotno napisa
    Neće nam zvučat ludo, fazu čuđenja smo prevazišli
    lupi malo po pretražniku, imaš par tema baš o njemu arianna baby vac, nosni aspirator i sl.
    Citiraj ivarica prvotno napisa
    mene cudi zasto to sa usisivacem prodaju samo za bebe, a nama odraslima nude reklame sa tv voditeljima kojima spricnu neki otrov u nos. sloboda.
    umjesto da lijepo teta cistacica dovuce kirbi do doticnoga pa sauga.
    Citiraj zhang prvotno napisa
    mi ga imamo. spasio nas je svaki puta kada mu je nos procurio.
    probala sam sve aspiratore (pumpicu, na baterije i taj) i ovaj je najbolji. najbrže izvuče sav sekret iz nosa i dijete može normalno disati.

a ja sam ga prvo probala na sebi, ne boli niti najmanje, više onako mrviicuu škaklja. i to je sve.

mrkvica05 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Mom sinu od 2 mj. gotovo već 1,5mj. nos je začepljen, pedijatrica ga je preslušala nekoliko puta, grlo, pluća sve je ok. Jučer smo radili bris grla i nosa u klaićevoj (rezultati u pon.). Kapam fiziološku, čistim livinglabovim aspiratorom (nešto izvuče, ali kako mu je šmrkljić visoko ne izvuče sve, njemu naime uopće ne curi nos!), tjedan dana sam kapala ephedrini sol kapi i dalje začepljeno. Sad mu je prepisala bisolvon otopinu za grlo i operil p za nos. Operil mu ne dajem jer u uputama piše da nije za djecu ispod godine dana starosti. Spava na povišenom, u stanu nije suh zrak. Vjerojatno ćemo kupiti arianna baby vac jer koliko vidim/čitam dobro očisti nos. Nisam pametna, što da radimo? :?

tropical avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

probajte sa inhalacijama. nama su pomogle. čekajte bris nosića, to svakako

mrkvica05 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

nalaze jedva čekamo. a što se tiče inhalacija, s inhalatorom ili po domaći - lonac npr. vruće kamilice ili...? nisam to još radila, ni sa starijom curicom. kako ste to obavili?
    hvala

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

mrkvice, tko vam je prepisao Operil?

Zrinu je dr. orl u Klaićevoj dala Efedrin kapi, ali zbog uha.
    Lijevamo fiziološku otopinu, svakih nekoliko sati, po dva kubika u nos.
    Sinoć smo inhalirali inhalatorom, fiziološkom.

I opet si mislim kako nećemo izbjeći Srebrnjak i izvlačenje sekreta...

tropical avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

mi inhaliramo u inhalatoru fiziološkom. a i kapamo ogromne količine fiziološke prije izvlačenja tih šmrkljića

mrkvica05 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

hvala na odgovoru.

operil mu je prepisala pedijatrica. ali i inače je brza na davanju lijekova, osobito antibiotika, tako da smo na oprezu.
    pričekat ćemo nalaze.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Mi smo iz neznanja s tek rođenom bebicom zbog "poteškoća pri disanju" završili na hitnoj .
    Na kraju je ispalo da djetešce ima začepljen nosić . Draga teta med.sestra riješila je problem štapićima za uši i fiziološkom otopinom.
    Nakon toga smo kupili el. nosni aspirator (od ručnog niš' puno koristi) i litre fiziološke. Često kapamo fiziološku i više nema problema 8) .

ivanche avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

A jeste vi probali sljezov korijen ukapati sebi u nos? To je živi užas, peče katastrofalno.

Mi se nalijevamo fiziološkom isto i za sad nismo imali većih problema.

Leeeaaa avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Moja je samo jednom imala začepljen nos dva dana i kapala sam joj fiziološku i izvlačila sekret sa Ariannom (aspirator) i stvarno mi je bio dobar. Isprobala sam ga prije upotrebe na sebi i nije nikakav neugodan osječaj, čak nisam osjetila ni škakljanje...super

agata avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj ivanche prvotno napisa
    A jeste vi probali sljezov korijen ukapati sebi u nos? To je živi užas, peče katastrofalno.
    Da, upravo, i niš ne peče...

ivanche avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Koji si ti probala? Ja onaj kaj mora stajati dva sata. brrrrrr :/

agata avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Da, taj... ništa me nije peklo a ni moj klinac se ne buni...

mici85 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

evo nama je nosic skoro pa prosao (hvala svima na savjetima koji su nas spasili!!!!) ali sad je pocelo iskasljavanje pa opet panicarim. jadnicak, sad ga kasalj budi i kad se najede i pocne kasljat, sve ispovraca. doktorica nam je rekla da je to sve normalno i da iskasljava od onih kapljica bisolex koje mu je prepisala... ima li tko iskustva s tim? :?

mrkvica05 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Digli smo nalaze u KLaićevoj i u redu su, uobičajena flora i fauna grla i nosa. Nos mu radi različito od dana do dana, jučer je bilo savršeno, danas se već čuje. Kapam fiziološku, izvlačim s el.aspiratorom (ali niš ne izvuče), a arianne se boji pa se natezemo.
    Nazvat cu pedijatricu, a i moramo kod nje.
    Mozda radim slona od buhice.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj mici85 prvotno napisa
    rekla da je to sve normalno i da iskasljava od onih kapljica bisolex koje mu je prepisala... ima li tko iskustva s tim? :?
    nama je otorinka u klaićevoj propisala bisolex (zbog uha), ali mu ja nisam davala jer znam da potiče na kašalj.
    pa ga inhaliramo fiziološkom sa 5 kapi bisolexa (moglo bi 8, ali mi smanjimo).
    i izvlačimo ariannom (ajme, da mi je netko prije deset dana rekao da ću dijete priključivati na usisavač :shock: ).
    i stavljamo po dva kubika fiziološke u svaku nosnicu svakih par sati (ali, to sam već napisala)...

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    i stavljamo po dva kubika fiziološke u svaku nosnicu svakih par sati (ali, to sam već napisala)...
    ajme apri da ne mislis mozda cm3 ili si kolicinom odlucila istjerati gamad iz nosa

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

i mi se pridružujemo šmrkavcima; kod nas je taktika:

svakih par sati sterimar špricamo, onako dooobro
    + špricom otopinu korijena sljeza,
    pa onda izvlačimo sa apiratorom na baterije i još onim običnim

/pedica nam je rekla da mu damo i malo čaja od sljeza na žličicu, ali ja nisam davala../

zna se zakašljati od tog šlajma i ispovraćati, to mi je najgore :/

ta parada s nosom traje već 6 dana, uf

mici85 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

nama je vec 7 dana tak...
    koristit cemo ovu metodu jos jedno 2 dana pa ako ne prođe, skoknut opet do pedijatrice...

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

nama mjesec :/
    seka njemu, on seki, seka njemu, on seki...
    ping - pong, brat - sestra.
    stalno se ližu i eto ti, vraže!

spajalice, naravno da su kubični centimetri u pitanju :shock:
    pa ne bih valjda djetetu 1000 litara otopine sprašila u nos?!

odoh po sljezov korijen.

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj agata prvotno napisa
    Mene isto jako pece i zato ga nisam koristila na djetetu.

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj BusyBee prvotno napisa
    pa kako vas peče? ja uštrcam sebi, i ništa, ali ništa nikad ne peče.
    možda ga previše pustite da odstoji..?
    ja prelijem nekoliko grumenčića korijena sa vrlo malo vode, u šalici za kavu /tek toliko da voda prekrije korijenje/, i koristim nakon 1-2 h stajanja.
    a radim 3 x dnevno tu otopinu. ako duže stoji postaje smrdljiva, žuta, a moguće je i da onda i peče.

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

nama mjesec :/
    stalno se ližu i eto ti, vraže!.
    ajme, nemoj mi to pisati - vid liže brunu stalno, ljubi ga po faci s posebnim ciljanjem u usta i nos

agata avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj anek prvotno napisa
    Citiraj BusyBee prvotno napisa
    pa kako vas peče? ja uštrcam sebi, i ništa, ali ništa nikad ne peče.
    možda ga previše pustite da odstoji..?
    ja prelijem nekoliko grumenčića korijena sa vrlo malo vode, u šalici za kavu /tek toliko da voda prekrije korijenje/, i koristim nakon 1-2 h stajanja.
    a radim 3 x dnevno tu otopinu. ako duže stoji postaje smrdljiva, žuta, a moguće je i da onda i peče.
    Ja jednom dnevno radim istim postupkom kao i ti, ali kad ujutro napravim onda stavim u frižider inače se pretvori u ljepljivu smrdljivu žutu tekućinu. Evo, kapala sam si opet i niš ne peče.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

[quote="apricot"]nama mjesec :/
    stalno se ližu i eto ti, vraže!cc
    tako je bilo i kod nas cim je BC bio u vrticu nos kode balerine je bio fino dekoriran raznim bojama smrklji :/ . kad bi bio doma na tjedan dana sve i joj se iscistilo. uglavnom definitivno nam je on bio kliconosa iako kod njega se to ne bi vidjelo.
    spajalice, naravno da su kubični centimetri u pitanju
    pa ne bih valjda djetetu 1000 litara otopine sprašila u nos?!
    pa to je bila cista sala, ali ipak kubik asocira na nesto velikooooooo, sta ne?

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

meni je pedica savjetovala da brunu ne stavljam na povišeno spavati, jer mu se onda baš slijeva iz nosa u grlo i pluća, i onda još više kašlje.
    kaže da bi idealno bilo upravo suprotno - kad bi djetetu na povišenom bile noge, a glava dolje, da sve iscuri van iz njega
    ona savjetuje spavanje na ravnom, ali na boku, ili ako je beba malo starija - na trbuhu. preko dana da je dijete što češće na trbuhu da mu izlazi iz nosića van, i nosati ga također tako da je trbuhom prema dolje, lagano lupkatii po leđima.

tropical avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

mi opet sve ispočetka. noćas temperatura 39.7-prvi put u životu. sve me panika lovi ako mu je sjelo na pluća opet...
    danas kašlje, šmrca i krase ga predivni tamni kolutovi oko očiju... a svaki dan smo i inhalirali i vadili šmrklje i fiziološku i sve što kao treba...

drž'te se ostali šmrkavci

mici85 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj tropical prvotno napisa
    mi opet sve ispočetka. noćas temperatura 39.7-prvi put u životu. sve me panika lovi ako mu je sjelo na pluća opet...
    danas kašlje, šmrca i krase ga predivni tamni kolutovi oko očiju... a svaki dan smo i inhalirali i vadili šmrklje i fiziološku i sve što kao treba...

drž'te se ostali šmrkavci
    evo, nama je danas bolje. smrkljica sve manje osim kaslja. i dalje koristimo korijen slijeza i ono nesto sto nam je doktorica prepisala. nadam se da ce i vama skoro biti bolje

agata avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Dali netko zna dali i gdje ima za kupiti u Rijeci Ariannu?

pam avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno zacepljen nosic

Mi također imamo nosni aspirator Arianna, ima ga skoro svaka apoteka i kosta 172,98 kn.. super stvar :D .,stavlja se na nastavkei na cijev od usisivača.
    Ja M. jos i kapam sa slijezovim korijenom ili sa fizioloskom otopinom ujutro i navecer skoro svaki dan, bez obzira da li mu je zacepljen nosic ili ne, da mu se ne osusi unutrasnjost nosica, jer grijanje u stanu zna biti zagusljujuce..

agata avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Mama je pitala u 2 ljekarne u Rijeci pa su ju bljedo gledali... Ako tko slučajno zna gdje bi mogla naći u Rijeci, bila bi zahvalna...

borka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Da li sljezov korijen prelijete sa toplom ili hladnom prokuhanom vodom?

agata avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Prokuham i odmah prelijem...

borka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Malo su me zbunila uputstva na kutiji od čaja, jer tamo piše za dojenčad i malu djecu priprema se 1 dcl prokuhane i ohlađene vode.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •