Zakon.
Ajmeeee Fidji, cestitam![]()
Predivno, meni nezamislivo i ostavlja bez daha![]()
Vec druga prelijepa prica u par dana koja me ostavlja i bez rijeci![]()
Pre-predivno! Hvala ti na priči... Ma hvala ti na takvom porodu!!!!![]()
![]()
![]()
ajme...![]()
prekrasno... bez riječi sam...
čestitam ti draga na takvom porodu, na hrabrosti i na smirenosti...
pusa tebi i bebaču...
dirnula si me...
predivno, jednostavno, prirodno, snažno, iskonsko
toliko divnih detalja, a opet tako jednostavno
petljam, ne mogu izraziti ono što osjećam
![]()
Fidji, to su zaista trenuci za cijeli život, i još za onaj poslije...![]()
Hvala cure na krasnim komentarima.
Znate što je još divno.
Zaspala sam tek pred jutro, nisam mogla dugo, ali kad sam se probudila sve je bilo skroz "normalno". Moj krevet, moj jastuk, moja odjeća.
Cure su bile vesele, zaključile da bracek ima noge ko banane i nastavile se igrati.
Kao da dan prije nije bio nešto posebno.
Još je jedna stvar bila drugačija. Puno sam manje i kraće krvarila, iz mene nisu ispadali ugrušci kao prije. Jako sam se brzo oporavila, u principu su me samo mučile jutarnje vrtoglavice.
fidji, tako ja zamišljam porod. Imala sam priliku vidjeti kada je krava radjala tele, sjećam se da su mi rekli da pritvorimo vrata štale, jer želi mir, mrak i tišinu, i sve ono što je uslijedilo je bilo tako divno kako samo priroda može pružiti. Ne želim da ljudsku rasu poredim sa kravljom, ali tvoja priča me toliko podsjetila na taj događaj, koji se btw zbio kada sam ja imala 16.
Divno, zaista samo tako.
Prekrasno je bilo ovo citatiHvala ti sto si podijelila svoju pricu s nama
![]()
Draga Fidji, hvala ti na priči.![]()
Nemam riječi. To je baš ono što svaka majka zaslužuje.![]()
PREdivno![]()
draga Fidji,cestitke na ovom blagoslovljenom iskustvu.
bas si mislim,kako nam je Bog,nama zenama,dao prekrasnu inicijaciju kroz radjanje.
cestitke i ocu,sto je bio tako hrabar i prepustio se zenskoj moci!
Originally Posted by Fidji
![]()
![]()
Neznam kaj da velim, knedla mi u grlu.
Hvala za priču
![]()
Predivna prica![]()
Ja sam imala slicno iskustvo prolaska bebe kroz kanal, nesto neverovatno![]()
hvala ti na prici, predivno napisano, kako je rekla Klo ko da sam tamo s vama...
predivno, citam i citam...![]()
Nije imao izbora.Originally Posted by sundrops
![]()
Naša iskustva dovela su nas do odluke o porodu kod kuće i on je znao koliko je to meni važno.
Dvaput je bio samnom u rodilištu i rekao je da je sve vidio, ovaj put može biti i u drugoj sobi.
Meni je bilo važno da je on blizu, da na neki način bude čuvar mog mira. (Zato smo poslali mog brata da dočeka primalju, a nije išao on.)
Opet, željela sam biti skroz mirna, ne misliti na ništa drugo osim na porod. (A tu je jako značajna bila Mimina nježna prisutnost.)
Stvarno sam mu zahvalna što me podržao u svemu ovome. Ono što mi je najljepše njegove su riječi da mu je tek sad sve sjelo na svoje mjesto. Koliko smo apsurdnih stvari vidjeli u rodilištu, a kako je priroda ipak to malo drugačije zamislila.
A moram hvaliti i svoju doulu. Super je prepoznala što mi treba u kojem trenutku.![]()
Wow!Originally Posted by Fidji
Kako savrsen porod, prekrasno![]()
Tvoja vesmasina me tolko podsjecala na kredenc kojeg je netko bio spomenuo ovdje na forumu, ne mogu naci gdje. Mislim da je forumasica pitala baku ak ima koji savjet u vezi poroda, a ona joj je rekla nek se samo drzi kredenca (nesto u tom smislu)
I super ti je mama, dofurala kaj treba i otisla. Mnoge druge bi vjerojatno ostale i dizale paniku![]()
Ajde, ajde....Originally Posted by bubimira
![]()
I ti ćeš treće tako.![]()
Baš to!Originally Posted by anek
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ovo je ono zbog čega ću uvijek žaliti što nisam iskusila.
A priča je tako lijepo napisana da sam se čitajući je osjećala kao mali nevidljivi duh koji je bio sa vama i proživio te emocije koje su se tako intenzivno osjećale u zraku.
Ian je tako sretna beba![]()
jao fidji![]()
kako ovakve stvari ljudi oko nas mogu gledati sa čuđenjem, a tako je prirodno, logično, normalno.
Bravo za mamu, stav je stvarno za poželjeti, a i suprug ... ma svi ste to odradili savršeno.
Stvarno prekrasno iskustvo. Divim se tebi i svim ženama koje imaju hrabrosti i snage za ovako nešto.![]()
Fidji predivna priča, pročitala sam je u jednom dahu širom otvorenih očiju i ustai ja bi sada četvrto i porod kod kuće
to bi bi tako divno
![]()
XOriginally Posted by kloklo
predivna, predivna priča...![]()
predivno nešto![]()
pročitala sam u jednom dahu! zaista impresivno i motivirajuće
ako nije tajna ko je tvoja doula Mimi?čisto da znam ako se i ja odlučim za ovakvu avanturu.. kada dođe vrijeme za to
Al´se isplakah. Ovo je bilo predivno procitati, hvala ti puno na ovoj prici jer mi je ostalo jos mjesec dana do poroda (drugog) i ovo mi vraca vjeru da ce i ovaj put biti sve ok. Toliko vijesti, tuznih i ruznih se covjek nacita na Internetu i nagleda na vijestima da je nekad tesko vjerovati u lijepe stvari kad su djeca u pitanju. Hvala ti za ovu pricu, perfektan porod koji se samo moze sa pozeljeti![]()
Nemam pojma zašto plačem...Ovo je tako prekrasno iskustvo, ganutljivo i moćno!
Čestitam svima skupa i hvala što si ga podijelila s nama!![]()
![]()
to je trenutno sve što mogu reći
Pročitala sam je opet i opet i svaki put me ponovo oduševi koliko je sve bilo jednostavno, a, opet tako divno i snažno! Pa sam ti to morala doć napisat![]()
![]()
![]()