Citiraj Mrs Happy prvotno napisa Vidi poruku
Mi smo danas opet malo slusali onu prvu pjesmicu (poslije sam se sjetila da smo mozda i pricu trebali opet procitati), pa smo malo plesali i onda smo na stolu na plasticnom stolnjaku "slikali" sa tatinom pjenom za brijanje u koju smo nakon par minuta dodali crvenu jestivu boju, pa onda jos i plavu, pa onda i malo vode. "slikao" je najprije sa malenim spuzvicama, po jedna u svakoj ruci a onda direkt sa prstima. Istovremeno obje ruke.
Onda je to sve brisao sa papirnatim rucnicima. Uglavnom, silno se zabavljao.
Ali, ali:
1. Puno puta sam ga morala podsjetiti da koristi obje ruke.
2. Meni njegovi pokreti uopce nisu licili na ono sto smo mi kao plesali i nisam bas primjetila sa je njegovo skrabanje slicno onome koej je predvidjeno u knjizi.

Kad smo sve pospremili onda je rekao da sada hoce slikati bojom i kistom, pa smo se prebacili na papir. Tu je jos vise dosla do izrazaja upotreba jedne (desne) ruke.
Za svo to vrijeme smo slusali tu jednu jedinu pjesmicu opet i opet i opet.

E, sad, ne znam jel to sve O.K. ili???
Koliko si ono rekla da je dijete staro? Pa ta knjiga se primjenjuje štajaznam od treće do dvanaeste godine... Pa probaj usporediti roditelja koji je počeo s Plesom pisanja u trećoj djetetovoj godini s onim u sedmoj ili dvanaestoj? Draga moja, naravno da tvoje dijete tek škraba. Ako koristi samo jednu ruku, znači da mu je lateralizacija napredna tj. već se zna koja mu je dominantna strana (ja za svog starijeg nisam bila sigurna dugo dugo...)

Sve je u redu dokle god je zabavno i dijete to voli raditi. Sve je u redu dok imaš osjećaj da dijete uči i dok uživate u tim aktivnostima. Ne opterećuj se i nemoj da ti sve vrijeme s djetetom zaokupe (da ne kažem "pojedu") aktivnosti koje je smislio netko drugi i opisao u jednoj knjizi. Prati dijete - gledaj što on voli, što mu je zabavno i probaj to iskoristiti za učenje na kreativan način. Knjiga je samo podloga, a ne priručnik za dresuru. Što je dijete manje, pažnja mu traje kraće i treba češće mijenjati aktivnosti, ali bratemili, ako ti peglaš, a on hoće kist i boje, onda će slušati pjesmice i zabavljati se sam dok ne završiš (pod uvjetom da ne traje dulje od 15 minuta za malo dijete). Ili ti peglaš (tj. radiš nešto što ne možeš izbjeći) pa mu usput pričaš Crvenkapicu iz glave i slično. Ili ti kuhaš, a njemu daš da u kadi pretače vodu u plastičnim čašicama... i tako dalje. No, tak je bilo kod mene. Bilo je nereda, ali minimalno. Pjenu za brijanje nismo nikad ni koristili, ali jesmo šlag i kremu za torte - sve nešto praktično.

Ako želiš još literature s igrama - uzmi knjigu 365 dana bez televizije (ček malo da se sjetim autora... Steve i RUth Bennett). Ruth je genijalna - ispeče kekse u obliku slova, pa klinci pojedu. Nema bacanja sirovina, sve se reciklira! Dobru zabavu i nemoj se preopteretiti - radi s djetetom i ono što TEBE veseli, tako se čovjek manje iscrpljuje. Dobru zabavu!