-
Uh, mene će vjerojatno sad proglasit nečovjekom, hladnom i sl. Ne znam što bih rekla. Naše iskustvo s nonom me loše obojalo, mama i ona su se tvrile nekih 20 godina, none je bila divna, ali i vladar-žena, u sve petljajuća, i, iskreno, ne mogu reći da joj je kod nas doma bilo bolje nego u domu jer je bila kod nas zatočenik svoje sobe, a bojala se ići vani i konfjužjun joj je bio da drugi ljudi dolaze, a u domu joj je bila zadovoljena i jedna od njoj bitnih stvari - da drugi ljudi vide kako joj kćeri dolaze u posjete i da se hvali kćerima i njihovim postignućima (doma joj je falilo publike za to) - i u domu je rado primala posjete. U domu su je obje kćeri posjećivale svaki dan, moja mama po 2 puta, nosile joj kuhano i sl. Osnovna greška je bila kad je moja mama predložila svojoj mami zamjenu stana za veći, a moja none se dugo mislila i onda na kraju pristala. Prvo je moja mama sa svojom mamom imala odnos gloženja i sve tako dok je živa bila, sad ima totalno neproduktivnu i ništkoristi grižnju savjesti itd. Meni se ozbiljno činilo da je none u domu bila živnula (osim pred kraj, a imala je laku smrt, sa kćerima uz uzglavlje i to mi je super drago). Je da je još daleko i da mi je lako sad govorit, ali nadam se da neću bit u poziciji da živim u zajedničkom domaćinstvu sa svojim pomlatkom i da im padnem na teret. Idealno bi meni bilo negdje blizu - u istom gradu - i da sam relativno u moći. Kad budem nemoćna čini mi se da će mi bit svejedno di god budem, bolit će me i bit ću nervozna. Koji put mi se sada, kad me boli (imam iskustvo kroničnih bolova), lakše čini bit sama, nego sa svojima, nadam se da ću takva bit i u starosti. Ne znam. Čini mi se najbolje ili bit blizu, tako da su moguće svakodnevne posjete ili neki pristojan dom, ako čovjek onemoća, kakvih u HR ima jako malo. A mislim da to ovisi i o tipu čovjeka, baka MM-a je bila jedno tako nenametljivo stvorenje, s njom sam živjela jedno dvije godine, ni izbliza moja none i moja mama. Ali, ja ću vjerojatno potegnut na tu čangrizavu stranu pa će bolje bit da nisam baš s mojom kćeri u istom kućanstvu.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma