Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: Upaljena cica HITNO!!

mitri avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno Upaljena cica HITNO!!

Hitno molim nekog za pomoć. Imam bebaća koji cica samo jednu cicu pa mi se druga uz sva izdajanja i masiranja upalila i tvrda je kao kamen te sam dobila temperaturu. Napominjem da sam dojila prvu curku do dvije godine pa bas nisam neiskusna no ovo me uhvatilo totalno nespremnu. Kojem da se doktoru javim? Svojem opce prakse koji radi tek popodne ili da idem na hitnu?

tibica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ako ne možeš riješiti sama, mislim da bi trebala ipak na hitnu. Do popodne se stvar može zakomplicirati.
    A zašto bebač neće da pomogne mamici?

Nazovi sos telefon, cure će ti najbolje pomoći.
    Sretno

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

nije hitno da ides na hitnu ako se to tek od jutros pojavilo, nego napravi sljedece:

prvo je uroni u vrucu (koliko mozes podnijeti da se ne opeces) vodu na 5 minuta (u zdjelu vode)
    onda namasti prste (uljem, kremom, cimegod, samo da klizi)
    te izmasiraj dobro i izdoji da bude sto praznija
    a kvrge dobro izguraj palcima, da sve izadje

nakon toga stavi hladni oblog ili kupus do sljedeceg dojenja/izdajanja

ponovi nekoliko puta tijekom dana

ako ti je temperatura od ovog zastoja, onda bi trebala pasti nakon kvalitetnog podoja/izdajanja

tropical avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

meni se to dogodilo, ali bez temperature, imala sam 3 zastoja (zadnji je trajao 6 dana), nadam se više neću imati. uglavnom, meni je pomoglo to- umakanje u vruću vodu i masiranje masiranje masiranje, otišla bih pod tuš i bila i 1h (za to vrijeme je dragi brinuo o djetetu) pa ga dojila u položaju tako da sam iznad njega da mlijeko slobodno teče. ako ti ne sisa iz te sise, probaj tako četveronoške da slobodno visi masirati i izdajati se. nemam linkove ali rodini tekstovi o zastoju i mastitisu su bili jako korisni. e sad, ako ti ne počne ništa pomagati a i dalje imaš temperaturu odi svom liječniku... nadam se da se nitko neće uvrijediti na moje osobne savjete. tako bih ja napravila

mitri avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Hvala na savjetima! Stvar je u tome da se sama nisam mogla stisnuti koliko bi trebala, no hvala Bogu, uspjela sam dobiti patronažnu, koja mi je uspjela razbiti gvrge, ali temperatura mi je ostala. Zvala sam svoju dr i dobila antibiotik. Nadam se da ce mi biti bolje. Hvala još jednom.

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

tu gdje su ti bile kvrge je veca opasnost da se stvore opet, pa pripazi malo, da reagiras odmah ako se dogodi

tropical avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

potpisujem natašu. moj zastoj se ponovio još 2 puta na identičnom mjestu. najviše mi je pomoglo da pazim da u jednom danu dojim na tu dojku u svim mogućim položajima a ne samo jednom. i izdajalica nova, ali mislim da bez te promjene položaja ne bi ništa bilo dovoljno učinkovito. evo, sad već cca 2 mjeseca nije bilo zastoja

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Eto i meni se pojavila kvrga. Imam nekakvu virozicu i valjda je od silne tekućine počela veća proizvodnja mlijeka nego inače.
    Izdajanje na izdajalicu mi nikako ne ide.
    Malena se zainatila i neće sisati problematičnu ciku. Mislila sam joj ne dati podnevnu dohranu pa ponuditi ciku. Valjda će pristati kad ogladni.

Moje pitanje je zapravo vezano za masiranje. Kako? :? Ja nešto pritišćem i guram (slično kao tijesto) ali osim što boli strah me da ne napravim kakve modrice. Koliko jako bi to trebalo radit? Imate neki dobar opis?

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj emea prvotno napisa
    Eto i meni se pojavila kvrga. Imam nekakvu virozicu i valjda je od silne tekućine počela veća proizvodnja mlijeka nego inače.
    Izdajanje na izdajalicu mi nikako ne ide.
    Malena se zainatila i neće sisati problematičnu ciku. Mislila sam joj ne dati podnevnu dohranu pa ponuditi ciku. Valjda će pristati kad ogladni.

Moje pitanje je zapravo vezano za masiranje. Kako? :? Ja nešto pritišćem i guram (slično kao tijesto) ali osim što boli strah me da ne napravim kakve modrice. Koliko jako bi to trebalo radit? Imate neki dobar opis?
    Sad tek vidim ovo.
    Nadam se da ste dobro i da si uspijela "razbiti" kvrgu i da si ozdravila.
    Pročitaj ovdje, možda nađeš nešto...
    http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=111&Show=1121

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Kad sam ja imala mastitis (brrrr), jako sam stiskala prilikom masiranja. Čak šakama. Drugačije nisam mogla razbiti kvrge. Znala bih se i po sat i pol tuširati i masirati.
    Nisam zaradila modrice.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Gotovo je na svu sreču. Nije dugo trajalo. Jedno tuširanje u toploj vodi, još masiranja (ili nekakvog gnječenja ) i naravno Mrkvica. Preskočila sam joj ručak - dohranu i onda kad je navalila cika nije imala šanse.
    Mala je zadovoljno zaspala a i ja sam odahnula :D
    A kupila sam i kupus. Nisam sigurna koliko je on pomogao ali nije odnemogao. Još uvijek pipam problematičnu ciku u nevjerici da je sve nestalo nakon jednog njenog cicanja.

Hvala na odgovoru

lasica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

cure,možete si na mjesto zločina namazati hepatrombin mast,piše i u uputstvima da je za mastitis,ali naravno prije nego beba doji operite dobro dojku da ne popapa kremu slučajno.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •