Pokazuje rezultate 1 do 4 od 4

Tema: naknada za pojačanu skrb

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno naknada za pojačanu skrb

...ne znam da li se to točno tako kaže, ali kako mi mali često poboljeva, ima iza sebe bolničko ljiečenje s dijagnozom astme i bronhitisa , prošli put me njegova dr. pitala a i naknadno sam od kolegice doznala da imam pravo na nekakvu naknadu za pojačanu skrb bolesnom djetetu, dakle ili ne raditi 4 sata ili na novčanu pomoć. Navodno potrebna je uputnica i nalaz psihologa i pedijatra i kasnije se ide na komisiju. Želim ostvariti pravo na novčanu pomoć, ako ga imam, jer sam prisiljena plaćati malom i tetu (često ne ide u vrtić jer je bolestan, a ja moram raditi) i vrtić - 5 satni program, jer mi je normalno da dijete od 3,9 godina ide s vršnjacima u vrtić i to me zadovoljstvo košta mjesečno 2000 kn! Da li znate išta o tome? Hvala!

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Znači dijete ima 3,9 godina?

Ako je tako, na žalost nemaš nikakvo pravo.

Prava o kojima ti pričaš imaju roditelji djeteta sa težim smetnjama u razvoju.

Jedan od roditelja djeteta s težim smetnjama u razvoju (djeteta s težim tjelesnim ili mentalnim oštećenjem ili težom psihičkom bolešću) ima pravo na dopust za njegu djeteta ili pravo na rad polovicu punoga radnog vremena do djetetove navršene sedme godine. Nakon prestanka korištenja navedenog prava, jedan od roditelja djeteta s težim smetnjama u razvoju ima pravo raditi polovicu radnog vremena. Također, polovicu radnog vremena jedan od roditelja ima pravo raditi ako je teže tjelesno ili mentalno oštećenje nastalo prije punoljetnosti djeteta, odnosno do završetka redovitog školovanja.
    Roditelj koji koristi opisana prava, ima pravo na naknadu plaće prema posebnim propisima, koja se isplaćuje na teret sredstava socijalne skrbi.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne znam, meni je pediatrica upravo rekla da imam prava i da ne sumnja da ću ih ostvariti.....bumo vidli, ill keep you posted!

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Noa prvotno napisa
    Ne znam, meni je pediatrica upravo rekla da imam prava i da ne sumnja da ću ih ostvariti.....bumo vidli, ill keep you posted!
    Bila bih ti zahvalna da ako uspiješ ostvariti ovo pravo da nam napišeš kako, kojom procedurom, kojom osnovom i koja je bila dijagnoza.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •