Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 59

Tema: Porod kod kuce i starija djeca

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Porod kod kuce i starija djeca

Evo ovako....opet me ceka porod. Doduse, imam jos dosta vremena za pipremu, ali ako sve bude ok bit ce opet kucni.
    E sad, muci me malo situacija sa starijom djecom, tj. mojim curama.
    Prosli put su one uglavnom sve skupa prespavale jer sam ja trudove imala nocu. Jelena mi je stigla ujutro oko sedam, znaci, taman kad se cure bude.
    U principu mi nisu smetale, medjutim ipak me nekako podsvjesno opterecivalo njihovo prisustvo. Stalno sam se nadala da se nitko ne probudi pa da ja mogu sve u miru "odraditi", a bilo mi je neophodno imati mir.
    Ovaj put se dvoumim dal da sve bude kao i prosli put ili da ih ipak posaljem kod nekoga, skupa s muzem. Medjutim, muz mi je stvarno potreban radi masu tehnikalija (zvanje babice, priprema kojekakvih sitnica itd.), a i nekako su mi bili bozanstveni oni prvi zajednicki trenuci s bebom.
    Nisam sigurna sta uraditi pa me zanima kako ste vi to organizirale i je li vas puno opterecivala djecja prisutnost u stanu?

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Zorana, čestitam od srca na trudnoći!

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

čestitam Zorana na trudnoći

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Hvala, cure.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Cestitam!

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

samo dođoh čestitati!

majoslava avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

moji su bili u skoli/vrticu kad sam ja rodila, ali nekako sam zamisljala da mi ne bi smetali da je neko drugo doba dana kad su oni kod kuce...

medjutim, ako su i doma, a partner se zabavlja tobom, mozda je dobro imati jos jednu odraslu osobu kod kuce da se posveti starijoj djeci, ne zna covjek kako ce oni reagirati, pa treba netko da to hendla..

sretno...

bubimira avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Zorana čestitam!!! nova beba...super

znaš da ja nisam rodila u vlastitom domu al skoro kao i da i jesam. vodila sam tada stariju kćer sa sobom i nekako drugi dan nakon što smo stigle u kuću za porode spletom okolnosti ona se s bakom vratila kući.
    i dobro je da je tako bilo... to sam tek poslije shvatila koliko mi je pasalo tih par dana da se orijnetiram samo na novu bebu. poslije je došao i mm i imali smo neko vrijeme i za sebe ponovno nakon dugo vremena.

i zaista oni prvi momenti o kojima pričaš su stvarno čarobni i pamte se zauvijek (mislim da je fidji u svojoj priči rekla: kao da je svemir stao). i mislim da svaka beba zaslužuje tih svojih "5 minuta" nasamo s mamom i tatom. tako da mi je pasalo da je bilo tako, samo nas troje.

i s obzirom da sam sada svjesnija toga koliko mi je trebao taj mir, ako ikada budem ponovno rađala, bit će to definitivno bez cura. nemogu si zamisliti da sam ja u jednoj prostoriji a one u drugoj. to bi me strašno dekoncentriralo. zapravo sam sigurna, poznavajući ih, da bi bile skupa samnom u kadi

kažeš da imaš još vremena; vidjet ćeš kako ćeš se s vremenom osjećati i što će ti tvoje tijelo i intuicija signalizirati.

Fidji avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Čestitke i od mene.

Ja sam dugo razmišljala o svojim curama na porodu. One su obje vrlo razumne i mirne pa s te strane bi ih mogla pripremiti na sam proces rađanja, moguću krv, izgled bebe, rađanje posteljice...

Opet s druge strane nježne su i emotivne i ono što me brinulo je kako bi reagirale da vide da me nešto jako boli.
    Onda bi se dovela u situaciju da brinem za njih.

Kako sam se odlučila da je za mene najbolji porod u potpunom miru i tišini dogovor je bio da idu k baki na čuvanje koja je u istoj ulici.

I pokazalo se da je to bila dobra odluka. Kako su večer provele doma i vidjele da se nešto događa uhvatilo ih je neko uzbuđenje.
    Meni su se trudovi pojačavali, a one su postajale sve življe i glasnije. Kad smo rekle da se spreme k baki i da si spakiraju što god žele, pošašavile su i počele trpati u vreću sve i svašta...odjeću, igračke, neke totalne gluposti...

Ja sam im pustila, em nisam bilo sposobna za pregovaranje, em sam imala osjećaj da im to u tom trebu treba.

Kod bake su bile ok, mlađa je zaspala, ali starija ne tako da je došla s mojom mamom i šogoricom negdje iza ponoći natrag doma.
    I bila je čudna, tiha i malo zbunjena, tražila je moju blizinu.
    A ja sam ipak imala osjećaj da se osjetila malo zapostavljeno.

Zaspala je u krevetu do mene i urlala kao luda kad ju je muž htio prebaciti u njen krevet. Toliko je plakala da sam se ja išla dići, a malo mi se vrtilo tad, da je uspavam u njenom krevetu.

Drugo jutro je bilo savršeno. Kad su obje došle k meni (mlađu je dovela baka čim se probudila) bile su onako predivno sretne, začuđene i zainteresirane.

Tako, bez obzira koliko se rascmoljim kad vidim snimke kad djeca prisustvuju porodu, mislim da je to bila dobra odluka.

Kad ću rađati četvrto, možda će okolnosti biti drugačije...
    Ostavljam si otvorenu mogućnost da će kad budu starije biti i spremnije.
    Ili da ću ja biti spremnija na kaotičniji porod.

Jedva čekam da se javi mikka da opiše kako Fedja nije ni okom trepnuo dok mu se rađala seka.

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

evo me

zorana, cestitam!! draga moja, tako me ugodno iznenadila ova vijest blago tebi! dostizes moj ideal

je, istina, fedja nije ni trepnuo. bio je divan i predivan, miran, igrao se s tatom 2 metra od mene i to je to. nije me tangirao ni pola posto, tocno to mi je odgovaralo.

ali sada, da radam a da je k. ovdje.. eee, ne znam. mislim da ne bi bas islo. ali to je zato sto je sada ovakva, kad cu biti ponovo trudna tko zna, mozda se i ona malo promijeni.

ali kakva je to razlika, ti imas 3 cure. ja bi ih na tvom mjestu plasirala ipak van, s mogucnoscu povratka nakon poroda ako ne budu vec spavale. imas li mogucnost da ti ih cuva netko tko stanuje blizu tebe?

i da, kad ocekujemo bebicu ?

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

eee! ma tacno sam znala,
    cim videh naslov teme!
    cestitam! :D

MarikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Zoranaaaaaaaaa!!!!!! :D :D :D :D :D :D :D

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Cestitam!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Čestitam :D !!! I welcome back!

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Zorana, čestitam! Baš lijepa vijest

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

i ja dosla samo cestitati. Draga Zorana cestitke od

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

predivna vijest. Zorana čestitam! i sigurna sam da ćeš odabrati najbolje rješenje, za vas.

argenta avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Kao prvo, čestitam :D

Ja ne mogu ništa reći iz iskustva, ali mogu podijeliti svoja razmišljanja, ako ti što znače. Kako imam mogućnost da mi bar mama, a možda i seka budu pri ruci, ja bih klince ostavila kući, pa bi ih, ako poželim mir i tišinu, prebacila na brigu nekoj od njih dvije. Dakle, da ne moram kuhati, spremati, kupati, voditi van u trudovima Obzirom da mi sveki živi relativno blizu, ako bi bili jako nervozni, poslala bi ih na spavanje kod nje. MM-a bih također voljela rasteretiti da može te prve trenutke biti s nama.

E, sad, ako nemaš mogućnost da ti netko odgovoran preuzme tri curice, onda ostaje da se dogovorite ti i tm želiš li da on bude u blizini ili ne, može li ih on šetati/ uspavljivati/ hraniti itsl.

U biti, mislim da je sve više stvar logistike i objektivnih mogućnosti nego bilo čega drugoga. Ako imaš dobru podršku, lako se i predomisliti usred poroda

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Cure, hvala jos jednom na cestitkama.
    Moram priznati da je i meni citava stvar s djecom dekoncentrirajuca, ali nismo bas imali neki izbor, a ne vidim ni da cemo ga sada imati.
    Tocnije receno, nemam ih bas kome dati na cuvanje, onima kojima bih mogla ne zelim jer bi me onda vise mucilo to sto ih cuva netko kod koga bas ne volim da su.
    Sto se muza tice, on se moze pozabaviti s djecom, kad vec babica dodje onda ona tako i tako preuzima "smjenu" pa je on, sto se nekakvih pomaganja tice, sasvim slobodan.
    Ja bih, ustvari, da postoji neki recept koji ce mi omoguciti da me ne dekoncentrira prisutnost djece. Iako su one citavo vrijeme spavale u drugoj sobi, jasno se sjecam da me sve to skupa malo opterecivalo, stalno sam se brinula hoce li ih muz uspjeti smiriti ako se probude i bas mene budu trazile itd. Ok, mogu doci nakratko kod njih, ali nekako me sad to opterecuje.
    Mozda bih trebala ko i mikka, pustiti da se situacija razvija sama od sebe i gotovo.
    Inace, termin mi je 9. 12. tako da imam jos vremena za planiranje.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zorana prekrasno

mislim da svaka beba zaslužuje tih svojih "5 minuta" nasamo s mamom i tatom
    meni je to isto jako vazno, da budem sama s bebom. ali samo ja, bez tate

ja razmsljam da mi treci porod bude kucni, ali u tom slucaju cure saljem negdje drugdje. mislim da bi mi psihički uzasno smetalo njihovo prisustvo.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Zorana čestitam!!

anchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Zorana, čestitam od srca!
    Kakav Božić će to biti...

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

cestitam

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Čestitam, draga!

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

zorana, čestitke i od mene

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Vauuu, čestitam! :D

sis avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Čestitam!!!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Cure

Lutonjice, ne znam sta da ti kazem na ovo o prisutnosti djece. Recimo da mi nije najprihvatljivija opcija da cure budu prisutne na samom izgonu i u zadnjim fazama trudova, oni trudovi do tranzicije su mi koliko-toliko ok da mogu, recimo, u medjuvremenu otici do djeteta i nabrzinu se za nesto pobrinuti. (iako nije ni to optimalno)
    Kad se Jelena rodila, moje cure su bile bozanstvene, opcinjene bebom i totalno nenametljive. Znaci, one su se skupile uz tatu i pazljivo dosle do nas i samo gledale i gledale. Beba je bila kod mene i imala apsolutni mir. U tim trenucima mi je bilo drago sto smo svi na okupu i nisam imala dojam da mi fali pet minuta provedenih samo s bebom.
    Ono sto je meni problematicno su ti trudovi koje volim i trebam odraditi sama. Muz i babica mi to apsolutno omoguce jer se pobrinu za apsolutno sve. Prakticki su nevidljivi. Ali, u momentu kad ja cujem komesanje, zanovijetanje ili plac djece u drugoj sobi, poremeti mi se koncentracija i ne volim to. Ok, za ove starije cure mi nije frka, s njima se sve moze dogovoriti i one ce cekati ako muz kaze da ja trebam samocu i mir, ali Jelena....
    Jutros sam odvela Zorku u skolu i ona je svih tih dvadeset minuta, koliko me nije bilo, proplakala kod vrata.
    Ok, ima jos vremena, mozda se to promijeni do zime, i ona ce biti tada malo starija. Medjutim, ako bude ovako kako jeste bit ce zeznuto. I da ode negdje s muzem, isto ce kenjkati i traziti me i, u svakom slucaju, kad znam da djeca nisu skroz ok, ne mogu se opustiti kako treba.

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Zorana - čestitam!!!
    I baš mi je žao što nisi više na forumu... nadam se da ćeš sada biti...

Da li ti je prihvatljiva opcija možda neka teta čuvalica samo za tu svrhu, ali s tim da bude sa vama nekih par mjeseci prije poroda, pa da cure "požele" spavati kod nje? Ili nešto u tom stilu?

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Zorana, ti imaš pitanje, a mi udarili u čestitanje, ali što ćeš kad si nam draga. Čestitam!
    Nemam ti ništa korisno za reći, osim da bi se ja osjećala točno kao ti u toj situaciji.

argenta avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Maslačkica prvotno napisa
    I baš mi je žao što nisi više na forumu... nadam se da ćeš sada biti...
    OT, zar stvarno nisi? A taman si nabavila super avatar

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ali, u momentu kad ja cujem komesanje, zanovijetanje ili plac djece u drugoj sobi, poremeti mi se koncentracija
    meni bi to bio jako veliki problem
    a ovisi i o djeci - recimo, sigurna sam da bi zara inzistirala da bude cijelo vrijeme pored mene, i ako bi je htjeli maknuti nastala bi teska frka. a to mi se stvarno ne bi dalo rjesavati u trudovima.
    ona mi je glavni razlog zasto ne bih djecu na porodu. :/ a takva je, i ostat ce takva, koliko god godina imala

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Zorana, velike čestitke!

Moj bi prijedlog bio da uvedeš već sada neku "čuvalicu" koja će povremeno dolaziti do vas i upoznavati se sa njima, pa ad porod krene da ona preuzme djecu.

A možda opet bude sve po noći, pa neće biti problema.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

cestitke!

da li zorka ima neku prijateljicu u skoli kod koje voli prespavati, odnosne sve tri curke?

ps. jos ti dugujem pp. bit ce.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Raspametila me ova vijest! :D Cestitam ti Zorana

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

i ja cu samo cestitati

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Seni, cekam, cekam... 8)
    Nisu moja djeca bas od spavanja kod drugih. A pogotovo mi ta opcija nije ok za ovu najmladju i najproblematicniju curu.
    Ovo s cuvalicom ne bih jer ce mi biti tu muz pa i on moze imati istu ulogu. Izgleda da cu ipak morati prepustiti situaciji da se spontano razvije i nadati se da ce sve biti ok. :/
    Nego, malo me iznenadilo ovo cestitarenje. Mislila sam da sam jedna od omrazenih forumskih zastupnica jednoumlja, a evo i vertex mi pise da sam joj draga.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Čestitke i od mene!

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Zorana,
    Čisto sumnjam da si omražena, mada znaš biti malo jednoumna . Zapravo, ne toliko jednoumna, nego više originalno zatucana .
    Ma zezam te, naravno.
    Ti si mi jedna od forumašica od kojih učim. Nekad razmišljamo jako slično, nekad prilično drugačije. I jako si mi draga.

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

i ja ti čestitam na trudnoći.

da svoje hipotetsko treće dijete rađam kod kuće, mislim da bih stariju braću ekspedirala iz kuće, i radi sebe i radi njih.

wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Zorana, cestitam ti od srca na trudnoci, nek protekne bas kako zelis

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

I ja bih samo da čestitam, bez nekog pametnog saveta Baš me jutros obradovala ova vest, uvek sam maštala da imam tri ćerke, a ti si ispunila tu moju maštariju. Navijam da i sad bude curetak

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Nego, malo me iznenadilo ovo cestitarenje. Mislila sam da sam jedna od omrazenih forumskih zastupnica jednoumlja, a evo i vertex mi pise da sam joj draga.

Similis simili gaudet .

I ja bih samo da čestitam, bez nekog pametnog saveta Baš me jutros obradovala ova vest, uvek sam maštala da imam tri ćerke, a ti si ispunila tu moju maštariju. Navijam da i sad bude curetak
    Ja kada sam procitala da si trudna, prvo mi je palo na pamet kako je super sto ces imati cetiri curice. Tek posle sam shvatila da je moguce da vam se mozda ipak zalomio neki decarac .
    I ja bih tri devojcice...posto za sada imam tek jednu, njih 4 su mi cisti SF.

MamaRibice avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj polfezna prvotno napisa
    Ja kada sam procitala da si trudna, prvo mi je palo na pamet kako je super sto ces imati cetiri curice. Tek posle sam shvatila da je moguce da vam se mozda ipak zalomio neki decarac .
    Ni meni nije palo na pamet da bi mogao biti decko

Zorana, cestitam od srca!
    Nemam iskustvo kucnog poroda, ali mislim da bih i ja voljela da starija djeca nisu bas tu, ali da su blizu.
    Mada mislim da, ako se opustis i prepustis, sve bude bilo onako kako treba. Prosli put si malo brinula, ali je ispalo super, cure su se probudile na docek
    I ovaj put ce se sve posloziti

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

cestitam!

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

cestitam od srca!

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Zorana, i ja čestitam

I, nekako mi ne pada na pamet da bi se moglo dogoditi nešto što neće biti onako kako si zamislila; bilo da ćeš naći prikladno čuvanje za cure, bilo da će cure biti takve da će ti omogućiti savršenu koncentraciju.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zorana! cestitam od srca na novoj bebi!!!

jako mi ja zao sto te onomad nisam uzivo upoznala u becu. jako si mi simpaticna. a i tolko si mi onda pomogla da sam ti duznik!

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj Zorana prvotno napisa
    ajde, ne budi paranoična

Čestitam na novoj trudnoći i dabogda (jel mogu ovako?) dobila sina!

i ne, ne iz konzervativnih razloga.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •