Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: Prvi dan povratka na posao i dojenje

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno Prvi dan povratka na posao i dojenje

Znam da ima puno ovakvih tema, i sve tješe majku da će dijete prebroditi odvajanje bez većih problema, ALI...

Kako je vama konkretno izgledao prvi dan povratka na posao, što se tiče dojenja?
    Moj malac ne pije ništa drugo nego moje mlijeko. Onih par nespretnih gutljaja vode na čašu ne računam. Ne zna piti na flašicu, ne želi sok, čajeve i sl.
    Također, njegov dan počinje oko 9,00 kad se pošteno nacica. U to doba ja ću biti na poslu, a doma s njim tata koji ide kasnije. Uspavljivanje oko 13 isto ide uz sisanje.
    Zapravo, ne zanima me onaj emocionalni dio odvajanja, tu nam nema pomoći. Zanima me kako ste u nutritivnom smislu riješile povratak na posao. Mislim, da dijete ne pati od žeđi.
    Izdajanje? Adaptirano? Ništa?

enchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Kod nas je bilo sve u redu, premda sam imala slične nedoumice.
    Jutarnje cicanje je obavljala u snu jer sam joj ponudila prije nego sam se krenula spremati na posao. Dakle, dok je ona još spavala, ali je bez problema otvorila usta čim joj se cica približila. Ponekad jednu, ponekad obje bi joj ponudila.
    Uspavljivanje je prošlo bez problema jer su ju i inače tata i baka, povremeno, uspavljivali.
    Ma, čak i ako kod tebe nije bilo slično, ne vjerujem da će biti većih problema, pametni su oni, znaju da kada nema mame nema niti cice i u principu niti ne traže!
    Moja je H. valjda u ovih 4 mjeseca koliko radim možda dva, tri puta baku ispitivala "Mama...titi...?" Ali čim joj se skrenula pažnja - zaboravila bi!
    Neka mu onaj tko ga čuva ipak nudi vode, na čašu, na žlicu, kako god, dugo je tih 8 sata (ili koliko već) bez tekućine... :/

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Sisala je pred jutro, pred kako ću ja na posao.
    Dotad je dosta brljala s hranom, no krenulo je polako na bolje.
    Izdojila sam se jednom, dvaput, no teta č. je rekla da nije htjela piti pa se više nisma izdajala.
    Pila je vodu.
    Znam samo da mi je prvi dan bio užasno "napet"
    Jedva sam čekala doći doma, grudi su mi bile prepunjene.

mirjana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sisala je u polusnu prije nego bi ja otišla na posao...

iako je znala piti na čašu, tako nije pila puno, nego je voljela Janu sa sportskim čepom (na to smo je naučili sa nekih 10-tak mjeseci jer mi je to bilo super praktično)

ponovo je sisala kad bi se ja vratila s posla

svima se uspavljivala bez problema, jedino je meni radila šou i nije htjela zaspati bez sisanja

obavezno ponesi jastučiće za grudnjak na posao, ja sam se prvih dana morala i izdojiti na WC-u jer su mi bile prepune

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj enchi prvotno napisa
    pametni su oni, znaju da kada nema mame nema niti cice i u principu niti ne traže!
    to mogu potvrditi! moj mali je imao tek 6 mjeseci kad sam počela raditi, doduše nisam ostala 8 sati, ali kako je inače često dojio, bojala sam se da će ostati gladan. mm mu je nudio izdojeno mlijeko, nije htio, a nisam znala ni na šta da mu damo... prvo uspavljivanje bez mene je bilo teško, tako i drugo, ali sad je sve 5! i kad me ne vidi ne traži siku, klopa kašicu, a kad uđem u kuću odmah zijeva na mene.
    možda mali tip: studena je izbacila bočicu od 0,25ml s drugačijim sportskim čepom i iz toga moj miš pije ko veliki! kad budem ostajala duže na poslu, iz toga će mu mm ponuditi izdojeno mlijeko.
    ali fana, ti nisi u HR ili? kod tebe nema studene...

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno Re: Prvi dan povratka na posao i dojenje

Citiraj Fana prvotno napisa
    Znam da ima puno ovakvih tema, i sve tješe majku da će dijete prebroditi odvajanje bez većih problema, ALI...

Kako je vama konkretno izgledao prvi dan povratka na posao, što se tiče dojenja?
    Moj malac ne pije ništa drugo nego moje mlijeko. Onih par nespretnih gutljaja vode na čašu ne računam. Ne zna piti na flašicu, ne želi sok, čajeve i sl.
    Također, njegov dan počinje oko 9,00 kad se pošteno nacica. U to doba ja ću biti na poslu, a doma s njim tata koji ide kasnije. Uspavljivanje oko 13 isto ide uz sisanje.
    Zapravo, ne zanima me onaj emocionalni dio odvajanja, tu nam nema pomoći. Zanima me kako ste u nutritivnom smislu riješile povratak na posao. Mislim, da dijete ne pati od žeđi.
    Izdajanje? Adaptirano? Ništa?
    Niti izdajanje, niti adaptirano, niti flašica.
    Užasno malu količinu vode koju su unosili na čašicu su povećali na nešto veću (dovoljnu) količinu također vode, također na čašicu. Ništa drugo se nije ni nudilo.

Izbivala 9-10h za prvo i 11-12h za drugo. Oboje su pojeli i popili dovoljno da bude sve u redu (malenii puno manje nego mala- nešto je i do djeteta, uvijek su imali različit pristup hrani ).

Jedino sam nekih dva tjedna prije definitivnog odlaska na posao počela prakticirati postepeno sve duže razmake u dojenju (za vrijeme dok su se adaptirali na čuvalicu).
    To mi je prvenstveno pomoglo da ne dođe do prenaglog prepunjavanje dojki prvi dan na poslu (jer mi nisu baš neki uvjeti za eventualno izdajanje), i zato da mi duša bude mirna ako dođe do teške krize s pijenjem ili jedenjem, pa da sam prve dane blizu (teške krize se nisu dogodile).

Sretno!
    Dijete je dobivalo što je trebalo u prvoj godini, i zbog toga mu može odvajanje biti samo lakše.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Hvala, cure .
    Inače, počela sam forsati pijenje vode. Danas smo otkrili da mu najlakše ide na sportski čep od Eviana. Onaj od Jane mu ne paše, a nisam vidjela Studenu, kakav je to čep? Na izvlačenje ili ima poklopčić i slamčicu od pola centimetra ko Evian?

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

eh, ja ne znam kakav čep ima evian. studenin nije ko janin, u principu je čudno da bebe tako dobro pije iz njega - to je jednostavno duguljasto, ali uže produženje i nema čepića na tome, nego dosta veliki otvor, promjera 7mm (sad mm izmjerio). on baš lijepo povuče iz toga. sretno fana!

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Evo, prošlo je nekoliko dana od mog povratka na posao. Još uvijek se čudim kako je sve prošlo glatko! Prvo jutro se probudio u 7, kad i ja, i malo je zaplakao kad sam odlazila, ali kasnije ga je MM bez problema ostavio kod bake i dede. S njima je bio dobre volje, jeo je, pio vodu, čak je zaspao s bakom. Tako već par dana, bez ikakvih problem. Sad za vikend visi malo više na meni i dojimo malo češće, ali ni približno onoliko koliko sam očekivala.
    Najzanimljivije mi je što ne navali na mene za dojenje kad dođem s posla nego čeka da ga ponudim, ili doji u vrijeme za spavanje. I popodne pije više vode nego prije.
    Meni su cice napete oko podneva, kad je bilo vrijeme za dojenje, ali ništa strašno.

enchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Baš super da je sve prošlo i bolje nego si očekivala!
    Ovaj dio da te ne traži cicu kada dođeš s posla je bio i kod nas slučaj, pa sam bila u nedoumici da li da joj uopće nudim ili ne.
    Napravila sam kao i ti na kraju i nakon nekog vremena je ipak počelo vješanje po meni čim bi ušla kroz vrata!

Leni avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

a dobro a kako vam izgledaju (.)(.) nakon 9-10 h bez podoja?

mislim jel cure?

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Svaki dan jedva čekam taj podoj poslije posla .

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •