Pokazuje rezultate 1 do 26 od 26

Tema: povraćanje

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno povraćanje

pa noćas je tri puta povratila onak ful sve s hranom a jutros je imala nagon za povraćanjem ali samo sluz obzirom da nema ništa u želucu.. :? :? temp nema,kašlje onak pomalo...kaže da dvoje djece iz grupe isto povraća..najbolje da odem do dr jel tako?

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

trebalo bi ići doktoru
    alen je nedavno imao vrtičku virozu (kratka, malo povračanja,malo kašljanja, za tri dana sve gotovo)
    temperatura oko 38, 5 padne od lupoceta

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Evo prošli to preksinoć, sva sreća kažu traje samo 24 sata, mi smo i kurili preko 39

Jučer i danas nije ništa jela al maloprije je živnula i počela tamaniti hranu, sad je :D

Kažu da vlada u cijelom gradu

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

za povraćanje ti je dobar rehidromix prašak,dajemo ga u bolnici malim bebama a za temperaturu eferlagan čepići

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

bili smo..čekali preko dva sata a to sve govori kako su djeca bolesna odprilike svima ista stvar.rekla je dr da je viroza neka crijevna iako mala nema proljev samo je povraćala ali od jučer ni to i kašljanje ali nije ništa upaljeno i ne treba antibiotik :D uzela sam rehidromix od maline i stavila u čaj od šipka i popila je.danas je papala laganini ručak juhica od škarpine,riža i škarpina..nadam se da je neće boljeti želudac :/
    temp nema na sreću
    ja dobila slobodan dan pa eto mazimo se i uživamo

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

evo sad i MM stalno povraća valjda je i njega zahvatio virus

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

i kod nas je bilo slicno.
    jutros u 4 povracanje, pa u 6, pa u 9, i onda se nastavilo cijeli dan.
    sto god je popila, bilo voda bilo caj sve je islo van.
    o hrani ni ne pricam jer nije jela nista.
    popodne smo bile kod pedijatrice, kaze puna pluca slajma, vadili krv, leukociti nisu poviseni.
    pa nam je dala bisolex kapi.
    ali kako se povracanje i dalje nastavilo zavrsile smo na zaraznoj.
    gore opet vadjenje krvi, ali sad su radili kompletnu krvnu sliku, i opet sve ok.
    srecom nije dehidrirala, a zbog toga sam se i uputila na zaraznu.
    sad spava, nista nije jela od jucer popodne, a skoro nista nije ni pila .
    nadam se da se povracanje nece nastaviti.
    i nama su rekli da vladaju crijevne viroze.

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

cini mi se da je ena malo bolje jer se povracanje nije nastavilo sinoc. jutros je malo pojela peciva i nakon sat vremena povratila, ali nista obilno i nije bilo sa tekucinom. izbacila je samo pecivo.

e sad mene zabrinjava to sto ona stalno spava.
    probudi se na pola sata ili petnaest minuta i opet spavanje.

sinoc je dosta nemirno spavala, plakala, ali nije povracala i sve vrijeme ima temperaturu do 38,5.
    sve mislim mozda je iscrpljena ipak ne jede, povraca i sl, ali sad nikako ne mogu biti mirna.
    digla se jutros oko devet, oko jedanaest je vec spavala, probudila se u pola dvanaest, malo povratila, u petnaest do dvanaest je opet spavala. ja sam je digla u pola jedan dala joj bisolex i evo prije petnaest minuta je opet zaspala.

kad je previse spavanja, trebam li se zabrinuti :?

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Izgleda da smo i mi pokupili isti virus. Povratila je 2 puta, žali se da ju boli trbuh i grlo. Tem je bila 38,2 i pala je od Panadola. Kad je pala temp bila je živahna i super volje. Sada spava, a ja dežuram. Isto ima šlajma....

Ora avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Eto i nas s tim virusom...

Sinoć povratio 2 puta, večeras jednom i proljev je imao 7 ili 8 puta...
    Veseli je, ali slabo jede, ali pije jako puno tekućine.
    Temo između 37 i 37,5 ...

Svima ~~~~~~~~~~~~ da brzo ozdrave!

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

ena se zalila na bolove u trbuhu, pa smo jucer zavrsili kod kirurga u klaicevoj jer su sumnjali za zapetljaj crijeva (trbuh napuhan, sto god pojede povrati, nema stolicu dva dana), uglavnom to su iskljucili. i kazu viroza najvjerovatnije.

e sad, danas se cinila mnogo bolje, cak je i malo jela, ali popodne je opet sve ispovracala.
    opet joj je trbuh bio napuhan, zalila se na bolove dok nije povratila.
    sad spava a ja sam luda od brige.

dakle ona povraca kad nesto pojede, temperatura je uvijek oko 38,
    jucer nisam skidala jer sam se bojala da joj ne provociram povracanje, a danas je djelovala malaksalo pa sam joj dala panadol.
    nema proljev, doduse jucer je u klaicevoj dobila cepic pa je zavrsila sa kratkim proljevom, ali nema vise.
    i puno kaslje.

stvarno se nadam da je samo viroza.

Ora avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Imam pitanje...

N je povračao 4 noći... noćas je prva da nije i bome je spavao do pola 11 od 21 sat od iscrpljenosti.

Još uvijek ima proljev, ali 2-3 stolica dnevno... znači prorijedila se...

Malaksav je... iscrpljen... počeo je super jesti, pije dosta tekućine... igra se... smije, ali se vidi da još nije sav svoj... kada hoda ko da se gega...

Recite mi koliko otprilike treba bebačima da se oporave?

Koliko traje ta malaksavost i iscrpljenost?

Ima 16,5 mj.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

moja luce je veceras pocela povracat samo me strah da to nema neke veze s cjepivom koje je jucer dobila (5-1)
    Mada moram priznat da je bila gomila djece i vjerovatno je pkkupila taj virus. nadam se...

baps avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Moja je P (26 mj.) najprije prolazila kroz "fazu" povraćanja 3 dana, a onda je nastupila faza proljeva s potpunom iscrpljenosti i dugim spavanjem u sljedeća 2 dana. Tek je šesto jutro sama ustala iz krevetića i sama tražila piti.
    Dakle, Ora, kod nas je trajalo punih 5 dana i šest noći!
    A oporavak još traje. U ova tri dana P samo jede i jede i ponavlja; "Ja bi jos!" :D

Ora avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Baps hvala ti na odgovoru

Danas mu je 6 dan i bolje je... danas nije povračao i stolica mu je bila više kašasta no vodena...
    Ujutro se probudio i odmah počeo vikati "njam-njam".

Mislim da je viroza na samom kraju...

Još jednom hvala

Tami25 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

izgleda da i mi imamo ovo.
    prošlu noć je počela kašljucati, onako suho,ali nije prešlo u jake napadaje kašlja. jučer temperatura, do 40.3 u guzi, povratila noćas i opet pred jutro. hoće puno piti,ali što god stavi u sebe, povrati.
    sad u 8 ću zvati doktoricu.

(a mene boli grlo)

Tami25 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

e da,to je to.

dr je rekla da može biti svašta i nek pratimo situaciju, ali po ovom što vi pišete ista je stvar.
    maloprije je imala i proljev..
    po čemu znam da je dijete toliko dehidrirano da mora na infuziju?

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

I mi se pridružujemo Toni u noći na četvrtak počela povraćati, pa onda proljev. Od jučer pojela malo dvopeka i žlicu riže i cijelo vrijeme spava. MM je nosi na WC. Kažu tete da u vrtiću vladaju crijevne viroze i traju od jednog do pet dana. Večeras i malac počeo povraćati i to šest puta u tri sata. Stalno sisa i onda povrati sve što je posisao. Na žličicu mu dajem vode. Užasno se brinem, tek mu je 11 mj, da ne završimo na infuziji.

baps avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj Tami25 prvotno napisa
    po čemu znam da je dijete toliko dehidrirano da mora na infuziju?
    U jednom od mojih paničnih odlazaka na hitnu, liječnica mi je nabrojala ozbiljne simptome dehidracije. To su: suha usna šupljina (bez sline), ispucale usne, suhe oči, suha pelena (mislim da je zabrinjavajuće više od 12 sati "nemokrenja") i sve popraćeno blijedilom, općom malaksalošću i ubrzanim otkucajima srca.

Tami25 i TONI

Siena avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

šta je s malim bebama koje dobiju virus? Malena mi ima tek navršena 2 mjeseca, povratila mlijeko što ga je posisala sad ujutro i odmah dobila malo obilniju stolicu. Ne želi sisati dalje....zarazila se od starije kćeri (3 god.) koja evo već 4 dana ima prolljev i povraća (sad joj je malo bolje)?

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Toni isto pobrala trbušni virus kad je braci bilo oko 2,5 mj. On nije povraćao ali je imao obilnije i češće stolice. Ja sam mu davala samo sisati i to kad je tražio i kada nije. Taj put kod Toni nije bilo strašno kao ovaj, tada je trajalo samo jedan dan povraćanje i jedan dan proljev. Sada nikako da prođe a zarazio se i MM i jedva se kreće. Sinoć nam u ljekarni dali prašak za redehidraciju i piše da može i skroz malim bebama. Braco cijelu noć bio na sisi i imao jaki proljev. Nadam se da mene neće oboriti s nogu jer onda stvarno ne znam...

Tami25 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

evo, na kraju nismo morali na hitnu...
    skužila sam da kad nešto malo uspije pojesti, tipa keks, štapić, malo kruha... onda ne povrati tekućinu, a ako pije na prazan želudac onda bi povratila.
    ali jutros se napila rehideromixa, nije htjela po malo nego je samo plakala da hoće piti pa sam joj dala, srećom nije povratila i najela se štapića poslije.
    uglavnom, živnula je ali je i puno spavala do sada.

baš nezgodna viroza, svima držimo fige da što prije ozdrave

Tami25 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ufffff, opet porasla temperatura,nema povraćanja više,sli proljev ima, žali se da ju boli trbuh
    neće bog zna što jesti,malo štapića, čokoladu za kuhanje , i kupila sam joj ono specijalno AD mlijeko "9" protiv proljeva ne znam ima li to smisla? posaugala je jednu bočicu toga.

Tami25 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

lijepo smo ozdravili, i sad opet.
    možda malo blaži oblik, bez temperature, ali obavezno povrati navečer kad legne spavati i proljev.
    jel moguće da je to reinfekcija?
    (a i mene je ovaj put ćopilo )

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

I kod nas ista stvar!
    Mala je prije 7 dana imala tu virozu s povraćanjem da bi je sad opet primilo.
    Ma užas! A tek joj je 9 mjeseci!
    Najgore mi je kad joj ne smijem dati sisati koliko hoće da joj se ne bi želučić iziritirao.

we&baby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

mare,

daj joj sisati, koliko hoce. makar i povrati, daj joj. ne cini joj to lose. dio ostane u tijelu i nakon povracanja.

ja bi sve dala da N(1,5 god) jos doji, jer smo isto sa tom virozom (prestala je dojiti kad sam bila tr)

posto ja mlijeka imam, jer dojim malu bebu, pokusat cu joj ipak na zlicu dati...jer sve drugo izbaci. bas sve.cekam samo da se probudi...i odmah cu joj nudit.

nama su rekli ako se ne smiri stanje za 24 h, da idemo u bolnicu . to ce biti danas u podne. uf... sam da bude ok

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •