na jednom od foruma nekad sam pročitala da se iam kupiti putem interneta kućni uZV da se čuju otkucaji srca bebice.zelim kupiti isti za poklon ali neznam gdje to mogu kupiti..ako neka od vas zna molim da javi.mislim da je oko 69 €
na jednom od foruma nekad sam pročitala da se iam kupiti putem interneta kućni uZV da se čuju otkucaji srca bebice.zelim kupiti isti za poklon ali neznam gdje to mogu kupiti..ako neka od vas zna molim da javi.mislim da je oko 69 €
... što me sjetilo da moram vratiti u Udrugu posuđeni uzv... hvala ti na podsjetniku!
http://www.teico-babywatcher.com/home.html
http://www.kvantum-tim.hr/miniweb/we...84&ItemID=1389
Ja se nekako dvoumim da li monitor nabaviti ili ne..
Svakako bi, jer sam sad na početku druge trudnoće, i često u strahu, pitam se da li je sve dobro i da li je moja beba živa.
Naravno, ponajviše radi traume i strašnog gubitkakoji smo preživjeli prije 5 mjeseci. Našoj prvoj bebici, našem malom princu je iznenada srčeko prestalo kucati u 30.tjednu, i mi smo to nažalost doznali na kontrolnom pregledu par dana kasnije.. Strašno.
Sad, u novoj nadi i novoj trudnoći, pokušavam NE biti u grču, uživati u njoj koliko god mogu, ne opterećivati se, no vidim da viđe nisam ni blizu cool kako sam bila prvi puta, i da samo brojim dane do pregleda kada ćemo čuti i vidjeti naše malo titrajućei živim zapravo za dan pregleda - kojeg se u biti bojim radi, nedaj Bože, mogućih loših vijesti...
I onda pomislih da je ovo idealna stvar za mene, ALI bojim se da bi si napravila medveđu uslugu, jer se već vidim kako stalno visim na tome, kako je konstantno u mojim rukama, i kako ću ubrzo postati "ovisnica" o monitoru... Bojim se da nebi imala granica i da ću stalno htjeti slušati naše predivno srčeko!
Onda si opet mislim, što ako to ne radi savršeno, ako nekada ne čujem i ako se nešto dogodi s aparatom, umrijeti ću od brige da se nešto dogodilo... I brige do neba, a možda za bezveze.
Kako vi na to gledate, koliko ste i mislite ga koristiti, koliko vas je to u odrešenim trnucima smirilo i koliko vam je pomogao i značio?
Kako monitor zapravo funkcionira, i kakvo mišljenje imate vi o tome? Pogotovo me zanimaju iskustva...
Ne znam ni sama, htjela bi ga, a opet frka me da se ne opteretim dodatno..
Nadam se da razumijete. Hvala!
![]()
www.medikor.hr/proizvodi/proizvodi.aspx?kat=12
Probaj ovdje. Nekako mi se čini da je tu najjeftinije.
Isabel, ukratko je moje mišljenje da se uzv ne isplati kupovati.
Ja sam posudila u Rodi jer sam slučajno saznala da ga imaju, a zaista mi se nije kupovalo nešto za 400 kn što ću korisiti vrlo malo.
Imala sam rizičnu trudnoću i još k tome otišla na mjesec dana pored Zadra na more; zbog toga sam željela imati uzv da mogu tu i tamo provjeriti je li sve u redu.
I zaista sam ga koristila vrlo rijetko, inače čudno za mene, ali sam čak i zaboravljala da ga imam.
Znam tvoju priču i jako mi je žao, no nadam se da si i sama svjesna da ponajprije moraš poraditi na smirivanju sebe, jer to utječe na bebicu više od uzv-a ili čega sličnog.
Na koncu priče, uzv ti može dati podatak da li srce kuca ili ne, ali ti ne može nikako pomoći u slučaju da ono ne radi. Nažalost.
Meni nije trebao toliko zbog toga koliko zbog provjere BROJA otkucaja, jer sam se bojala da beba ne bi patila i na koncu umrla, ako je možemo na vrijeme izvaditi i spasiti.
Ako misliš da ti uzv može pomoći da se smiriš (možeš ga koristiti od 12. tjedna trudnoće), onda ga posudi u Rodi - ja ga ionako moram vratiti.
Ali nemoj dozvoliti da postaneš ovisna o tom uređaju, nije baš dobro niti za bebu da stalno to imaš na trbuhu.
![]()
Hvala ti!
Prvo ću razgovarati s doktorom, pa ako on misli da je to dobra ideja, onda ga svakako posuđujem! Sad znam gdje je, čuvaj i ga do ponedjeljka, kad sam na 1. pregledu, pa ćemo onda dalje vidjeti.
Ja se jako trudim biti 8) i smirena, i moram priznati da mi dobro ide... I naravno da je to bitnije od svega, zato si i mislim da bi monitor u tome mogao dodatno pomoći, jedino se moram kontrolirati da ga ne bi stalno... Ne znam, možda bi možda ne bi.
I znaš kako je, inače med i mlijeko, al dan dva prije pregleda, malo sam našpanana - pogotovo prije PRVOG pregleda.
![]()
Svatko normalan bi tako, razumijem te!
Ja sam si, kad sam ga posudila, zadala da ću ga koristiti svaki drugi dan po max. pola minute (inače se mjere otkucaji 10 sekundi, pa množiš sa 6 da dobiješ broj otkucaja po minuti, tako funkcionira). I u početku je fakat tako bilo, mislim da sam samo jednom ubacila jedno korištenje preko reda.![]()
A nakon tjedan dana, velim ti, zaboravila sam da ga imam. Redovito sam osjećala bebu, ja sam psihički bila jako dobro i nekako mi nije ni trebao.
Nadam se da će slično biti i s tobom.![]()
ju kupila jučer.... ii to baby watcher.
![]()
Patentirao ga je dr. Engelbrecht koji radi u poliklinici Pronatal te koji mi je lijepo na meni objasnio kako on funkcionira.
Lijepo mi ga prezentirao.. kupila ga od izumitelja.. platila ga 1000 kuna
puno novaca, slažem se.. ali opet premalo novaca za moju psihu i moju sigurnost da li sve štim aili ne.
Jer sve je ok nakon UZV..ali kako od UZV do slijedećeg UZV...a tada bedovi počinju!
![]()
![]()
Kako Petrova Trudionica ima divnu programatsku devizu ŠTO OSJEĆA MAMA OSJEĆA I BEBA...ne želim da se moje dijete sikira i proživljava ono što sma ja proživjela u prvoj trudnoći
Ponavljam...premalo para za mir i spokoj pri srcu majke![]()
mačkulina
jel rekao od kojeg tjedna se smije koristiti.kod nas dom zdravlja ima 2-3 kao donaciju i znam da posuđuju ako tko trazi.
Laky, ja sam ti gore to već napisala: od 12. tjedna. Svi se oni mogu početi koristiti od 12. tjedna, rijetko i prije jer se često ne mogu čuti otkucaji.
od 12 tjedna. Piše na uputstvima. Može i ranije ali nije garantiramo da će se otkucaji tako rano i čuti.laky prvotno napisa
Meni je super što mogu ga nazvati kad god hoću, on mi servisira aparat te imam veliko uputstvo na hrvatskom jeziku..
On je taj aparat izmislio kada je radio u Beču u poliklinici te on aparat poznaje
Super Mačkulina, čim ga isprobaš i čuješ malo, javi kako je...
Laky kod nas u Zg još nisasm naišla na nekoga tko to nudi u Domovoma zdravlja... Znam da Roda ima jedan za posudbu, pa si sve mislim posuditi od Udruge tamo negdje oko 12tjedna.
A kako funkcionira za recimo bliziće?
oću... iako sam u Petrovoj kada sam ležala ga koriste na patologiji 1 vidjela kako to funkcionira. Tamo to daju trudnicama da si mjere... same
Ma kažem ti, za moj spokoj, za moje srce...to je ništa novaca...jer kako se trudnoća Isabel bliži sve većim tjednima meni je strah sve jači i jači....
Neki sam dan bila u bed-u... i plakala sam i molila Boga...ako moram izgubiti bebu daj bože da to bude u malim tjednima..da ne prolazim opet porod mrtve bebe..jer to je nešto najgore na svijetu što mi se je dogodilo.
Majke mi... znaš i sama Isabel... od toga se nikada ali NIKADA ne oporaviš. Ja bih uvijek mogla plakati za svojim sinom.... a vjerujem i ti.. i dok ovo čitaš da ti suze oči.
Uf... baš mi je teško
Da, potpuno te razumijem jer se i sama tako osjećam.
Zato sam se odmah i pomamila za tim...![]()
Mislila sam da mogu biti cool i bezbrižna kao i u prvoj trudnoći, ali strahovi i crne misli su prisutne, i ne mogu ih se otarasiti...
No s druge strane, bojim se a bi se mogla "zakačiti" za taj monitor i imati ga u rukama i na buši 24/7...
Nadam se da neće biti tako.
Ti nemaš te brige? Da bi si mogla napraviti medvjeđu uslugu s tim?
Možda ja brijem... Ne znam ni sama kao bi na to reagirala, a znam da bi ga voljela imati!
Vidjeti ću što kaže doc na to. Idem u pon na prvi pregled pa ću ga pitati.
![]()
ma znaš bedara ne lupa stalno... ma misliš ti think pink.. sve je to ok, ali kada lupi Isabel..uf takva te panika ulovi, takav strah... da sve pretrneš. I tada taj baby watcher dobro dođe.Isabel prvotno napisa
Evo znam jednu forumašicu kojoj se beba nije javila 14 sati... a ona je u 30 tjednu... umrla je od straha sjetila se mene, svih koje su izgubile bebe.. kaže da je proplakala taj dan a ko za inat bila nedelja.. i rekla je da je to nešto prestrašno
i naručila baby watcher.
Za te situacij eje on, ako se bebolinjo miče...ma što će ti baby watcher... imaš osjet u sebi ali kada se smiri beba ili uspava...tada horor počinje :shock: :shock: :shock: :shock: u našim glavama
mačkulina, Isabelželim vam objema savršenu trudnoću do kraja i ako će taj aparat učiniti da ste mirnije onda investicija od 1.000,00 kuna nije velika (ja odmah preračunala da je to cca 40 ampula fraxiparina
).
I za razliku od inekcija, on ti ostane za drugi puta.![]()
Maškulina kakva su iskustva s Monitorom?
Piši nam malo jel se dobro čuje, koliko ga često koristiš, jel seisplati ga kupiti, kako ti se sviđa...![]()
ovako, ja savjetujem da se ne naručuje onaj sa interneta znam jednu forumašicu koja ga je naručila internetom i došao joj pokvaren i nemaš se kome žaliti ili reklamirati (isporuka je iz Hong Kong-a).
Ja preporučam ako ga mislite kupovati obratite se direktno izumitelju dr. Engelbrecht-u (ja imam broj i kontakt pa ako hoćete na pp šaljem) jer ćete ga kupiti bez PDV-a i to dođe oko 1000 kuna.
Nadalje najveća prednost je što vas on nauči kako ga koristiti te vam objasni što otkucaji koji znače te broj otkucaja na što može ukazivati.
Na raspolaganju je svojim trudnicama (koje od njega to kupe doslovno od 0-24 te vas zove i vi njega možete zvati).
Aparat je bezopasan, ja ga koristim svaki 4-5 dana (ovisno o šizevima kada me ulove) i taj osjećaj mira i spokoja kada se čuju otkucaji vrijedan je svake lipe.
Odmah sam mirna, odmah se smirim, crne misli nestaju...
Eto toliko od mene i od mog baby watcher-a
@n@ please vrati monitor u Udrugu (oprosti ako već jesi), ja ga čekam i sad sam već nestrpljiva@n@ prvotno napisa
!
Hvala!
javit cu ti cim bude u rodiIsabel prvotno napisa
ili je mozuda brze da se vas dvije dogovorite
Ivarica javim ako mi se javi @n@.
Probati ću je ja na PP.
Hvala na trudu!
Da li taj aparatić radi na principu ultrazvuka tj. doplera?
Ako da, onda mi baš ne izgleda 100% siguran za bebu ako se koristi stalno. Ipak je beba izložena uzv valovima svaki dan, a noviji dokazi sve više idu u smjeru da to baš i nije dobro.
To i ja pokušavam skužiti i pouzdano nači odgovor, jer proizvođaći naravno tvrde da je 100 % sigurno.Fidji prvotno napisa
Ja ga svakako ne bi koristila na dnevnoj bazi, ali opet ma malo frka, jer kao što si napisala sigurno nije baš dobro.
No, odmah se upitam što onda s tim što sam cijeli dan izložena kompjutoru i telefonu, od 9-17 h, često i duže, bešićnom internetu i kojekakvim valovima oko mene... :/ . Jel to štetno i loše za bebicu?
on nije ni UZV a ni dopller.. on je nešto između...Fidji prvotno napisa
Dopler ne lovi tako nsike frekvencije i tako niske otkucaje od npr. 12 tjedna a UZV ipak prenosi i sliku..
Na uputama piše da je UZV ja pitala Đelmiša..potpuno bezopasan, može ga se koristiti svaki dan
evo link
nazivaju ga UZV
http://www.baby-watcher.com/babywatcher.html
ja sam kupila ovaj od izumitelja
[quote="Isabel"]moj muž je nuklearni fizičar i on ti odgovara sad na ovo što si napisala.Fidji prvotno napisa
više štete od zračenja imaš sad štro sjediš pred kompom sat-dva pa pred televizijom nego UZV baby watcher 5 sec što čuješ srce.
Više ti štete napravi mobitel i bežični telefo, samo što za tim nitko ne ide
Ma jasno mi je da ta min nije ništa naspram ostalih stvari što smo izloženi tokom cijelog dana.
A pitam za kompjuter, mobitel i te stvari nevezano za Baby Watcher, jer to bi ipak mogla reducirati i smanjiti ako je loše...
Hvala mužu i tebi![]()
je komp zrači, zrači mobitel još najviše od svih tih svakodnevnih stvari.. zrači i tv kada se koristi.. zrači mnogo stvari...
ali ja se time ne opterećujem... pa poludila bih da još na to mislim..
ovakaj baby-watcher koriste u Petrovoj na patologiji 1. Tamo sam ja njega prvi put vidjela te sam ga tada naručila.
Prof. Đ mi je za njega (taj model) rekao da ne šteti...
e sad ovi koji se naručuju preko internmeta da li rade na isti princip ne znam, te da li oni su drugačiji fakat ne bih znala.
Za ovaj i Đ i izumitelj su rekli da je bezopasan a i svakodnevno ga u Petrovoj koriste
i ja jučer dobila svoj baby watcher... kucka kucka sunce moje... samo neka kucka![]()
Mačkulina hvala ti na piscrpnim informacijama o Baby Watcheru, ali eto ja od kupnje istoga odustajem jer mi je Roda posudila svoj Baby monitor.
Mi ga koristimo 1-2 put tjedno, na kratko, i kad čujem to marljivo i divno srculence, ništa mi drugo nije toliki melem za uši.
MM i ja ga obožavamo i kad nam dođe vrijeme, oboje uživamo u toj "pjesmi" minutu dvije, i odmah smo u sedmom nebu!
Puno ti hvala još jednom na trudu i kontaktu, Baby Wacher mi je bila druga opija, no super mi je to što ga ipak ne moram kupovati, mogu te novce uštediti za Privatno rodilište.
Bila sam u Petrovoj kod dr. Đelmiša, i ukratko samo , ja se tamo više ne vraćam, ni mrtva.
Ako te zanima kako mi je "divno" bilo, vidi na mojoj temi "S neba dolazi naša zvjezdica (Isabel)".
![]()
čitala sam... i ukratko odgovorila. Ti nisi trombofiličarka i zaista ne moraš više nikad tamo.Isabel prvotno napisa
Zato sam ti ja tamo i u Privatnom rodilištu na pregledima..
Mars i venera ali doslovno