Pokazuje rezultate 1 do 20 od 20

Tema: jednoipomjesečni dečko prehlađen, slijezov čaj, molim savjet

novitata39

Početno jednoipomjesečni dečko prehlađen, slijezov čaj, molim savjet

Mali Srečica je dobio prehladu. "Škripi" mu grlo, nema temperaturu. Danas smo bili kod pedijatrice i ona je rekla da mu kapamo slijezov čaj u nos(slijezov korijen). Neznamo da li nakon toga treba isprati nosić fiziološkom otopinom za bebe ili treba pustiti slijezov korijen da djeluje? Inače, mali "škripi" kao da je bio na trodnevnom tulumu, kiše, i srcenam se para ..ima li netko sličnih iskustava..danas su mu i aspirirali šmrkljiće iz nosa a i sutra idemo na isti postupak..Kupili smo i mi neku pumpicu za to...u svakom slučaju :? ..ima li tko kakav savjet

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Pogledaj tu:

http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=9570

i imaš malo niže dolje kašalj, začepljen nos i sl.
    Inače, u nos ide ili sljezov korijen ili fiziološka. Ne treba oboje.

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

sljezov korijen je super, kapajte ga što češće, i natapajte 2-3 puta dnevno korijenčiće - da bude svježa otopina. ja vidu kombiniram sljezov korijen sa Aqua Maris kapima. Uglavnom puuno sljeza, a tu i tamo i Aqua Maris
    proći će, ne brini

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Cure su ti sve napisale. Ja samo još ekstra savjetujem da Srećici više puta dnevno UVIJEK ispireš nosić sa fiziološkom, neovisno o tome da li je zdrav ili bolestan (normalno kod bolesti i češće + sljez / ili kamilica (cvijet) jer djeluje antiseptički za sluznicu). Taj savjet sam dobila od jedne doktorice dok je moj miš bio skrooooooooooooz mali. Na taj način ovlažuješ mu stalno sluznicu i spriječavate nasađivanje virusa. (i dan danas mu obavezno barem tri puta dnevno ispiremo nosić sa fiziloškom)...

novitata39

Početno

Mama mu ispire nosić sa Aqua Maris kapima i slijezovim korijenom, nema temperaturu ali "škripi" :shock:

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mama samo neka tako nastavi i neka ispire što češće.

Mi smo ujedno koristili i Nisan (mislim da se tako zove) mast koja se istisne na čisti prst ili blazinicu i stavi bebaču u nosnicu, malo se stisne nosnica kako bi se razmazalo. To ovlažuje nosnicu. Mi smo to stavljali navečer prije spavanja, kako bi mu nosnice bila duže vlažne.

Isto tako probajte dr. Tajs (ne znam kako se piše) eukaliptusovu mast koju stavite na odjeću (vreću) za spavanje. To se lagano isparava i pomaže mu kod disanja. Ne stavljajte je na kožu. Beba je još premala.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I htjedoh napisati da mu malo nakosite krevetić ili jogi (ravnomjerno sa knjigama, nikako ne uzdignuto kao da ima jastuk) pomaže kod disanja.

Isto tako jaaakooo pomaže spavanje potrbuške na tati ili mami sa glavicom na prsima...mi smo tako spavali 4-5 noći kod najgore prehlade. Malo je muka za starce, ali miševi se barem odmore....

Ljubi nam malu Srećicu...

novitata39

Početno

Puno hvala mamma san sve ćemo probati. Srečica je upravo izljubljen i sd se kao i svaki put nakon hranjenja bori sa "kakaćima" , valjda će uspjeti, sve vas pozdravlja

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Nije Nisan nego Nisita.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Važno je dobro isprazniti nosić. Pumpicu stisnuti, pa u jednu nosnicu, drugu začepiti, otpustiti pumpicu i ponoviti koliko puta treba (znam da beba plače, i ja bih ), ali mora se da se rijetko prozirno ne pretvori u gusto bijelo i zeleno. Za škripanje je najbolje otići pedijatru da pokaže tu drenažu i provjeri stanje pluća.
    Prirodni antibiotik je i mamino mlijeko koje se može žličicom nakapati u nosić (mi to radimo) a mislim da bebi najmanje smeta.
    Za Aqua Maris su meni rekli da je preagresivan za malu bebu (još kad je starija bila mala), a i za ostale tvari (sljez, f. otopina) da nije dobro stalno koristiti jer sluznica mora sama naučiti svoj posao ovlaživanja nosnice...
    Ovo zadnje je rekla-kazala, nisam provjerila...
    Srećici

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj mamazika prvotno napisa
    Nije Nisan nego Nisita.

je, je, ja bih odmah auto ufurala u nos.....(zato imam tuku u avataru.... 8) )

josie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

da li za fiziološku otopinu treba recept ili se komotno zaputim u apoteku bez njega? jakov ima 2 mj. i sad smo od doc došli gdje nam je spominjala da mu 6 x dnevno kapamo fiziološku ali mi sestra nije dala nikakav recept, a ja smotana, kakva sam, nisam niti pitala niti mi je sinulo. dobio je i pikicu protiv hroptanja i claritine sirup.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne treba ti recept. Imaš i fiziološke otopine koje sami oni pune u ljekarnama. Možeš kupiti i cijelu bocu fiziološke od mislim 500 ml koja košta oko 11 kn, pa sa injekcijom sterilno puniš bočicu za nos.
    Kad će beba biti veća, možeš koristiti Aquamaris sprej (košta oko 20 kn) dok su ostali sprejići i puno skuplji.

Samo par puta dnevno kapaj sa fiziološkom nosić. Naše bebe na žalost iz bolnica skupe razno razne gluposti. Fiziološkom mu osvježavaš sluznicu, i preventivno djeluje na "prihaklavanje" raznih virusa. Mi smo se samo fiziološkom riješili E.C. iz nosa koju smo skupili u bolnici.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A ja sam opet protiv pretjeranog kapanja u nos. Vazno je izvlaciti iz nosa ako ima sta izvuci. Sta ja znam. Nekako mi je taj sljez jak za male nosice i uvjek se razmisljam da im ne unistimo sluznicu nosa na samom pocetku. Iskreno i ja sam kapala ali nisam bas vidjela nekog poboljsanja od toga. Izvlacenje sline je puno vise pomagalo. Ulje eukaliptusa u onm osvjezivacima za zrak je isto pomagalo. Kupanje pa naparim kupaonu pa se to sve onda smeksa pa izvucem.

Ako mama doji par api maminog mlijeka.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja sam probala sebi ukapati taj sljez koji sam radila klincima, jer su se bunili da ih peče, odnosno stariji se bunio, i stvarno peče... fiziološka je puno ugodnija.
    Bez obzira što se kapa, treba pričekati i očistiti pošpricanu nosnicu između dvije strane, jer bebe još ne znaju disati na usta, pa ako im obje strane napuniš s f.o. bunit će se.
    A mamino mlijeko sigurno dobro djeluje na sluznicu - sadrži antitijela koja su baš specifična za zaštitu sluznice (IgA) - koliko su efikasna na taj način ne znam, ali škoditi neće. I odlično omekšava sasušene šmrklje. Samo ne pretjerujte s količinom da ga ne bi udahnulo.

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

probajte s maminim mlijekom navlažiti nosić.

ne mješajte previše različitih proizvoda ipak je to mala beba.

josie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

kupili smo tu fiziološku, ali sad me zanima koliko kapi treba u jednom kapanju nakapati. kupila sam i posebno kapaljku, a kako s mlijekom? koliko ja to smijem ukapati i jednog i drugog. jooj, uopće nisam pametna kod ovog. Tako mi ga je grozno čuti kako hropće, siroče moje malo. Hoće li mu to brzo proći? kakva su vaša iskustva?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Cure će ti reći za mlijeko, posebno za kapanje, ja ga nisam koristila pa iskreno i ne znam. Makar dojim, nisam nikad probala uštrcati Lovri mlijeko u nosić. Iskreno ne znam kako.

Fiziološku otopinu, posebno kad je miš bolestan, kapaj mu jednu kapljicu u svaku nosnicu svakih 1 - 1,5 sat. Fiziološka otopina nije nikakav lijek, već "slana voda". Najbolje je, da ga staviš na bok i kapneš mu u onu "donju" nosnicu. Ostavi ga malo u tom položaju, jer će mu pročistiti sve do uha. I onda ga okreni i ponovi.
    Ukoliko ti je to problem, stavi ga na leđa, pridrži mu glavicu rukama nagnutu jako malo unazad i kapni kapljicu.
    U bolnici si u paketu "sretna beba" dobila malu knjižicu. Pročitaj si i tamo o položajima kapanja nosića bebe.

Ono što sam prije napisala sa kapanjem, meni je odmah po izlasku iz bolnice jedna doktorica preporučila da bebu dva do tri puta dnevno kapnem kapljicu fiziološke, jer mu tako vlažim i čistim nosić i "spriječavam" upalu uha. Bebama je ta tuba jako kratka i zato brzo "pokupe" upalu uha.

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

upravo kako mammasan kaže da bi spriječili upalu uha nos mora biti uvjek prohodan.

što se tiče kapanja mlijeka jednosatvno malo izdojiš (to je par kapi) direktno u područje nosića, ne znam kako to da ti objasnim najbolje.

josie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

hvala vam puno cure. evo nekako se snalazimo oko tih kapi, sad je već i malo bolje.hvala, hvala, hvala!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •