-
-
Pogledaj tu:
http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=9570
i imaš malo niže dolje kašalj, začepljen nos i sl.
Inače, u nos ide ili sljezov korijen ili fiziološka. Ne treba oboje.
-
-
-
Mama mu ispire nosić sa Aqua Maris kapima i slijezovim korijenom, nema temperaturu ali "škripi" :shock:
-
Osoblje foruma
Mama samo neka tako nastavi i neka ispire što češće.
Mi smo ujedno koristili i Nisan (mislim da se tako zove) mast koja se istisne na čisti prst ili blazinicu i stavi bebaču u nosnicu, malo se stisne nosnica kako bi se razmazalo. To ovlažuje nosnicu. Mi smo to stavljali navečer prije spavanja, kako bi mu nosnice bila duže vlažne.
Isto tako probajte dr. Tajs (ne znam kako se piše) eukaliptusovu mast koju stavite na odjeću (vreću) za spavanje. To se lagano isparava i pomaže mu kod disanja. Ne stavljajte je na kožu. Beba je još premala.
-
Osoblje foruma
I htjedoh napisati da mu malo nakosite krevetić ili jogi (ravnomjerno sa knjigama, nikako ne uzdignuto kao da ima jastuk) pomaže kod disanja.
Isto tako jaaakooo pomaže spavanje potrbuške na tati ili mami sa glavicom na prsima...mi smo tako spavali 4-5 noći kod najgore prehlade. Malo je muka za starce, ali miševi se barem odmore....
Ljubi nam malu Srećicu...
-
-
-
-
Osoblje foruma
mamazika prvotno napisa
Nije Nisan nego Nisita.
je, je, ja bih odmah auto ufurala u nos.....(zato imam tuku u avataru.... 8) )
-
da li za fiziološku otopinu treba recept ili se komotno zaputim u apoteku bez njega? jakov ima 2 mj. i sad smo od doc došli gdje nam je spominjala da mu 6 x dnevno kapamo fiziološku ali mi sestra nije dala nikakav recept, a ja smotana, kakva sam, nisam niti pitala niti mi je sinulo. dobio je i pikicu protiv hroptanja i claritine sirup.
-
Osoblje foruma
Ne treba ti recept. Imaš i fiziološke otopine koje sami oni pune u ljekarnama. Možeš kupiti i cijelu bocu fiziološke od mislim 500 ml koja košta oko 11 kn, pa sa injekcijom sterilno puniš bočicu za nos.
Kad će beba biti veća, možeš koristiti Aquamaris sprej (košta oko 20 kn) dok su ostali sprejići i puno skuplji.
Samo par puta dnevno kapaj sa fiziološkom nosić. Naše bebe na žalost iz bolnica skupe razno razne gluposti. Fiziološkom mu osvježavaš sluznicu, i preventivno djeluje na "prihaklavanje" raznih virusa. Mi smo se samo fiziološkom riješili E.C. iz nosa koju smo skupili u bolnici.
-
A ja sam opet protiv pretjeranog kapanja u nos. Vazno je izvlaciti iz nosa ako ima sta izvuci. Sta ja znam. Nekako mi je taj sljez jak za male nosice i uvjek se razmisljam da im ne unistimo sluznicu nosa na samom pocetku. Iskreno i ja sam kapala ali nisam bas vidjela nekog poboljsanja od toga. Izvlacenje sline je puno vise pomagalo. Ulje eukaliptusa u onm osvjezivacima za zrak je isto pomagalo. Kupanje pa naparim kupaonu pa se to sve onda smeksa pa izvucem.
Ako mama doji par api maminog mlijeka.
-
Ja sam probala sebi ukapati taj sljez koji sam radila klincima, jer su se bunili da ih peče, odnosno stariji se bunio, i stvarno peče... fiziološka je puno ugodnija.
Bez obzira što se kapa, treba pričekati i očistiti pošpricanu nosnicu između dvije strane, jer bebe još ne znaju disati na usta, pa ako im obje strane napuniš s f.o. bunit će se.
A mamino mlijeko sigurno dobro djeluje na sluznicu - sadrži antitijela koja su baš specifična za zaštitu sluznice (IgA) - koliko su efikasna na taj način ne znam, ali škoditi neće. I odlično omekšava sasušene šmrklje. Samo ne pretjerujte s količinom da ga ne bi udahnulo.
-
probajte s maminim mlijekom navlažiti nosić.
ne mješajte previše različitih proizvoda ipak je to mala beba.
-
kupili smo tu fiziološku, ali sad me zanima koliko kapi treba u jednom kapanju nakapati. kupila sam i posebno kapaljku, a kako s mlijekom? koliko ja to smijem ukapati i jednog i drugog. jooj, uopće nisam pametna kod ovog. Tako mi ga je grozno čuti kako hropće, siroče moje malo. Hoće li mu to brzo proći? kakva su vaša iskustva?
-
Osoblje foruma
Cure će ti reći za mlijeko, posebno za kapanje, ja ga nisam koristila pa iskreno i ne znam. Makar dojim, nisam nikad probala uštrcati Lovri mlijeko u nosić. Iskreno ne znam kako.
Fiziološku otopinu, posebno kad je miš bolestan, kapaj mu jednu kapljicu u svaku nosnicu svakih 1 - 1,5 sat. Fiziološka otopina nije nikakav lijek, već "slana voda". Najbolje je, da ga staviš na bok i kapneš mu u onu "donju" nosnicu. Ostavi ga malo u tom položaju, jer će mu pročistiti sve do uha. I onda ga okreni i ponovi.
Ukoliko ti je to problem, stavi ga na leđa, pridrži mu glavicu rukama nagnutu jako malo unazad i kapni kapljicu.
U bolnici si u paketu "sretna beba" dobila malu knjižicu. Pročitaj si i tamo o položajima kapanja nosića bebe.
Ono što sam prije napisala sa kapanjem, meni je odmah po izlasku iz bolnice jedna doktorica preporučila da bebu dva do tri puta dnevno kapnem kapljicu fiziološke, jer mu tako vlažim i čistim nosić i "spriječavam" upalu uha. Bebama je ta tuba jako kratka i zato brzo "pokupe" upalu uha.
-
upravo kako mammasan kaže da bi spriječili upalu uha nos mora biti uvjek prohodan.
što se tiče kapanja mlijeka jednosatvno malo izdojiš (to je par kapi) direktno u područje nosića, ne znam kako to da ti objasnim najbolje.
-
hvala vam puno cure. evo nekako se snalazimo oko tih kapi, sad je već i malo bolje.hvala, hvala, hvala!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma