Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: godisnji između komplikacija i porodiljnog

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno godisnji između komplikacija i porodiljnog

Na komplikacijama sam od srpnja o.g.
    U veljaci mi je termin pa sam sa 1.12. htjela zatvoriti komplikacije, u prosincu iskoristiti neiskoristeni godisnji i u sijecnju, nakon g.o. prijeci na porodiljni (onaj od 42 dana prije poroda).
    Doktorica se slozila i meni je super da na taj nacin dobijem jos jednu placu. ALI, zvala sam HZZO i oni kazu NE to raditi jer cu onda izgubiti pravo na isplatu pune place prvih 6 mjeseci porodiljnog (ovako mi se racuna prosjek zadnjih 3 mjeseca prije odlaska na komplikacije).
    Znate li nesto vise o ovome i jesam li dobro shvatila?
    Komplikacije sam otvorila 15.7.2008. a htjela sam ih zatvoriti sad 1.12.08. (dakle na komplikacijama sam manje od 6 mjeseci)
    Navodno je vazno nekih 6 mjeseci u kojima ne smijes imati placu... :? da se racuna prosjek tih prethodnih 3... to bas ne kuzim.
    Unaprijed hvala na odgovoru.

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Na HZZO-a su ti dobro rekli.

Odlazak na bolovanje, pa prekid radi godišnjeg neposredno prije rodiljnog dopusta, pokvarit će ti (čak i drastično) iznos naknade.

Nastavni rodiljni dopust na bolovanje, rezultira nastavnom naknaodom, koja je za vrijeme bolovanja bila limitirana (ali ti je bio veći prosjek primanja) na 4250, a na rodiljnom se taj iznos samo delimitira.

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Hvala ti mamma san, na brzom odgovoru.
    Znaci, bez obzira sto bih s tim godisnjim dobila bar jos jednu placu (ne bi mi skodilo cca 2000kn vise!) zeznula bih si iducih 6 mjeseci (a to je ipak vise novaca) hm...
    Uglavnom, samo da potvrdim - nema veze KOLIKO DUGO SAM BILA NA KOMPLIKACIJAMA (u mom slucaju manje od 6 mjeseci) ??

Hvala ti jos jednom.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Godisnji iskoristi poslje porodiljnog, i eto ti jos jedna placa vise a doma si!

trinity avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Citiraj koksy prvotno napisa
    ako ostane na porodiljnom barem, do 6 mj djetetova zivota nece moci iskoristiti GO za 2008. jednostavno zaboravi na njega.

ja sam napravila to sto si ti zamislila, ali prije 3 godine kad nisu bile delimitirane porodiljne naknade pa mi se nije promijenio prosjek.

ako ti je prosjek place veci od limitiranog bolovanja za 2000 kn, nemoj sad ni razmisljat o GO, bolje onih 6mj tj. 7,5 mjeseci (1,5 mjesec prije poroda + 6 mj) imati puni prosjek place

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj trinity prvotno napisa
    Citiraj koksy prvotno napisa
    ako ostane na porodiljnom barem, do 6 mj djetetova zivota nece moci iskoristiti GO za 2008. jednostavno zaboravi na njega.

ja sam napravila to sto si ti zamislila, ali prije 3 godine kad nisu bile delimitirane porodiljne naknade pa mi se nije promijenio prosjek.

ako ti je prosjek place veci od limitiranog bolovanja za 2000 kn, nemoj sad ni razmisljat o GO, bolje onih 6mj tj. 7,5 mjeseci (1,5 mjesec prije poroda + 6 mj) imati puni prosjek place
    Da, da, ja sam krivo shvatila, nisam skuzila da hoce iskoristit stari godisnji. Naravno, njega mozes zaboravit, jedino novi, dakle od 2009 mozes iskoristit nakon porodiljnog.

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Ma kužim vas cure, sve mi je jasno.
    Iako, čini mi se da neću moći iskoristiti niti novi (za 2009. g) jer imam trojke i najvjerovatnije ću ostati na porodiljnom duže od godine dana.
    Iako, mooožda (sad nek netko istumači ovaj najnoviji Zakon koji ide od 1.1.2009.), bih taj porodiljni mogla PREKINUTI pa iskoristiti GO i onda nastaviti s porodiljnim? Što mislite? Jer novi zakon dozvoljava korištenje porodiljnog u dijelovima, ali bojim se da između (tijekom prekida) moraš kao raditi duže od nekih 3 mjeseca? Jesam u pravu?

Što se tiče GO za ovu godinu, dali mi prosjek u prvih 6 mj porodiljnog kvari i to ako ga samo otvorim (1 dan) u 2008. godini, a s tim steknem pravo da ga koristim u 2009.? Ma ovo sam sad napisala, ali mislim da već sama znam odgovor - ne mogu niti otvoriti 1 dan jer s tim prekidam bolovanje (što ne smijem) a ionako bih taj "prebačeni" GO morala koristiti do 30.6.09. kad sam svejedno još na prvih 6 mj porodiljnog, jel tako?

Ma neke su mi stvari jasne al neke opet nisu, pa vam hvala što se zajedno trudimo razjasniti ih. Jer, iz mojeg iskustva slabo se koji službenik trudi prezentirati prava bilo radniku firme, bilo zdravstveno osiguranoj osobi. Dok sam ne pitaš, nećeš niš ni dobiti!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •