Stranica 3 od 4 PrviPrvi 1234 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 101 do 150 od 158

Tema: prvo tromjesječje - krvarenje

mayah avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Pozdrav svima, evo jedne nove trudnice!

Danas mi je doktorica pokazala veliki hematom, inače sam 6+4, beba je u redu, srce kuca, a ja nemam nikakvih smetnji, čak ni mučnine.

Dobila sam Utrogestan vaginalete, zasad nema krvarenja.
    Ono što me plaši je to krvarenje, ako se hematom čisti, kad-tad mora biti krvi? Kako ću znati da je sve u redu?

Ako stavljam vaginalete, da spriječe krvarenje, znači li to da je moguće da niti ne bude krvarenja?

Nadala sam se da je sve u redu, nisam i znala da postoje takvi hematomi?! Ne znam koliko je to opasno, i kolika je prijetnja bebaču?

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

navodno se hematom može i nekako apsorirati sam pa da do krvarenja ni ne dođe. no budeš li krvarila, odi na pregled da se vidi jel to on krvari. samo smireno, odmaraj i stavljaj utrogestan.

za one koji su čitali ili će čitati temu, evo da javim da od zadnjeg mog javljanja do sada više nije bilo krvarenja, niti se sa sigurnošću moglo objasniti zbog čega je bilo.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

htjela sam napisati apsorbirati

sis avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

mayah, pretpostavljam da ti je preporučeno mirovanje. Hematom se može resorbirati (i to mi se čini kao najbolji scenarij). Drži se uputa i sretno!

Ja sam krvarila u nekoliko navrata (bilo je tu svega, od svježe krvi do tamne sukrvice). Pila sam dabrostone i mirovala. Kad sam ušla u trinaesti tjedan, prekinuto je mirovanje, a dabrostoni tjedan kasnije. Svi su pokazatelji uredni i bebica je ok. Nadam se da će tako i ostati.

mayah avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Evo prošlo je tri tjedna, još uvijek nema krvarenja, nadam se da će tako i ostati!

Sutra idem na pregled pa ćemo vidjeti šta se dogadja, tako sam nestrpljiva, i molim boga da se hematom povlači! Sad sam u devetom tjednu, i još uvijek je rizično.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Mayah, ne brini, bice sve dobro. Samo pozitivno, to je najbitnije. I ja imam hematom, od kojeg sam krvarila prije deset dana, i to obilno (11 sedmica). Bebac je ipak bio dobro. Primam injekcije progesterona od tada svaki treci dan. Imam i bolove, ne jake, ali su svakodnevni, i to samo kada se malo vise krecem. Ipak se trudim da mirujem, kako mi je i dr preporucila. Sada mi se svaki drugi, treci dan pojavljuje neki trag na toalet papiru, ali svijetlo braonkaste boje, sto je valjda normalno, kako mi je objasnjeno jer se tako hematom cisti. Nadam se da ce ipak sve biti ok, i da uskoro necu morati ni da mirujem ni da dobijam progesteron. Inace mi je ovo treca trudnoca, a izmedju druge i ove je proslo prilicno mlo vremena, sedam mjeseci, pa sam se prepala da je mozda sve ovo zbog toga, iako dr tvrdi da nije nego zbog mog naprezanja.

kole avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj **az** prvotno napisa

za one koji su čitali ili će čitati temu, evo da javim da od zadnjeg mog javljanja do sada više nije bilo krvarenja, niti se sa sigurnošću moglo objasniti zbog čega je bilo.
    super :D :D

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Evo i ja da se pohvalim da nema vise krvarenja, da je hematom nestao i da sam usla u drugo tromjesecje. Imam zaista nekih "menstrualnih bolova" posljednjih dana i malo jacih u krizima, ali se nadam da ce sve biti OK. Dr je vidjela neku kontrakciju pa mi je posavjetovala da odmorim jos koji dan. Bebac je super, skace i vrlo je aktivan.

kole avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Cruella samo polako odmaraj i uzivaj

MMK avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Zdravo molim pomoć danas sam 4 +5 trudna i u po povratku s posla vidim na dnevnom ulošku malo svijetle krvi, bilo je još malo na slijedećem brisanju papirom i više ne . Totalno sam luda od brige 1. T prije 1,5 god.počela laganim krvarenjem sa 5 sedmica, završila spontanim sa 6+2.

Popodne sam odmah popila 2 dabrostona i 2mg apaurina, kod dr.nisam išla jer mislim da je prerano da bilo šta vidi, od ponedeljka sam na godišnjem, pa ću malo mirovati i izvaditi betu.
    Uz sve to najviše šta me navodi na brigu je to što mi se čini da mi grudi nisu napete kao juče ( iste su veličinom).

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

MMK dabroston i normabel je najbolje što si mogla uzeti. Eventualno je bolji Utrogestan, iako je to sve ista stvar.
    Samo se umiri, legni, i pokušaj mirovati par dana...to ne mora ništa značiti, a i sama znaš da je privh 12-13 tjedana sve nekako neizvjesno, pa smo uvijek na iglama i svaki i najmanji znak da nešto kao nije uredu (a najčešće bude uredu) nas ubija od brige.

Najgore što možeš napraviti je biti nervozna. Radije uzmi normabel i spavaj, čitaj, igraj igrice...samo ne razmišljaj previše. A kad odeš doktoru, odmah češ se umiriti

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

A cice pusti, one malo bujaju malo spasnu, to nije nikakav znak

MMK avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Hvala draga RozaGroza, tako ću i učiniti, ono za nervozu koliko god mognem.
    Samo što me te brine napetost grudi kao neki indikator.
    Kada bi bilo najbolje otići dr. sobzirom na situaciju ?

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Pa najbolje češ ti sama sebi odrediti. Ako osječaš da če te umiriti pregled, možešti otići i sutra. Nek ti vidi da ti je gestacijska na mjestu, i da je sve OK. Onda če te vjerovatno naručiti opet za 2 tjedna, neđe sa 7 tjedana da vidite maleno srce. Ja sam sad 6 tjedana i prekjučer smo vijdele i srce i plod. Moram priznat da to malo umiri

Najbolje ti je zazvat sutra i reci kakva je situacija i inzistiraj na pregledu ako ga želiš. A za spavanje popij normabel i lijepo sanjaj, sve je OK , na početku trudnoće sve mi prođemo stresova i stresova, i hladnih tuševa ala sukrvice na papiru, probadanja i sličnog

MMK avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

RozaGroza čestitam na trudnoći i želim ti svu sreću svijeta.

sis avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

MMK, znam kako je kad stalno provjeravaš papir poslije brisanja i osluškuješ znakove organizma. Nakon jedne uredne trudnoće i tri spontana nakon krvarenja u prvom tromjesečju, uopće se ničemu nisam nadala nakon što sam prokrvarila u petoj trudnooći (bilo je svega, od blago roskastog iscjetka, svježe krvi do tamnosmeđeg). Evo me u 20.tjednu trudnoće koja je postala posve normalna.

Dabroston i mirovanje...a izbjegla bih apaurin. Sretno

MMK avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Krvarenja više nije bilo, možda sekundica u tragu sekreta.
    Današnja beta 441 ( zadnja M 17.05. a O prije 20 dana +/- 1)
    Šta mislite je li beta mala?
    Valja izdržati do ponedjeljka do nove bete.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

mmk beta je vjerojatno ok, no 20 dana nakon O je meni već viđena gestacijska. preporučam što hitniji pregled tj posjetu giniću koji će prepisati terapiju, jer ja sam shvatila da si apaurin i dabroston uzela jednokratno, a ne kao dio svakodnevne tarijapije, ispravi me ako griješim.
    rozagroza čestitam na trudnoći MMK i tebi dakako. držite se hrabro i što smirenije cure.

MMK avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

*az* hvala na savjetu nisam uzela kao jednokratnu, dabroston pijem redovno, a apaurin ako osjetim baš, baš potrebu.
    Svakako ću otići kod ljekara, vjerovatno nakon ponovljene bete, nadam se da se podupla, pa još malo više do pon.

Ako je neko vadio betu u tom periodu T 20 dpo +/- 1, biću mu zahvalna ako podjeli situaciju sa nama.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

MMK ja nisam nikada vadila betu, pa ne znam reći, ali ovo 400 mi ne zvući loše. U ponedjeljak bi onda trebalo biti negdje oko 1600?

A evo ja sam tebe tješila prekjučer, a jučer i sama dobila hladan tuš. Nekakav smeđi sluzasti iscjedak. Jučer nakon brisanja negdje popodne pa sve do navečer nakon #1 u wc-u, a bilo je i jutros malo nakon brisanja, i više nije.
    Lagano sam se sledila a moj doktor govori da legnem i ne brinem, da je to jako često u ranoj trudnoći, i da ne uzimam utrogestan ni ništa, jer to uopče ne pomaže zaustaviti spontani i da oni u Austriji te ljekove ne koriste več godinama.....ma ne znam više, što bude biće...toliko sam izmućena i spi*đena da se ne bi čudila nićemu...hope for the best, expect the worst!

kole avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

RozaGroza probaj se samo smiriti koliko je moguce, i ja sam imala svetlo rozi iscedak u 6-oj nedelji kao i ti jednom i sutradan ujutro jos jednom, inisam nista uzimala proslo je i evo guram polako.
    Ljubim te odmori malo i misli pozitivno

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

imam ja jedan nalaz bete, s tim da znam točno kad je ovulacija bila. dakle, O je bila 1. ili 2. siječnja a beta je vađena 23. siječnja. iznosila je 6500. samo nemoj da te ta brojčica uplaši, znaš da se beta dupla svaka 2-3 dana. moja je na 22. dpo bila tolika ali mislim da je inače prema svim intervalima bila malo prevelika.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

rozagroza, ja sam iscjedak vukla 4 i pol tjedna, počeo je i prije plusa. i ja sam čula da se u razvijenijim eu zemljama lijekovi do 12. tjedna ni ne daju nego imaju politiku da ako je zdravo, da će se izborit. ne slažem se s time u svakom pojedinačnom slučaju, ali vjerojatno za većinu žena zbilja i je tako. prirodna selekcija. nikad to nisam voljela čuti kad se odnosilo na moju bebu. kako netko može reći da je sve još malo i da je pitanje hoće li se održati, a ja to trebam prihvatiti i živjeti s tim? to me izluđivalo. a moram priznati da je to velika istina. na žalost.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Hvala cure, koliko god da znam sve, i znam da je normalno itd. super je čuti da su ga i druge žene imale. Malo ste me umirile...iako nisam baš nervozna, jednostavno sam od svega skupa toliko izmrcvarena, i zaista želim ovu bebu...mogu reći po prvi put u životu da nekoga trebam za opstanak. Možda nije fer prema mojoj mrvici, ali potrebnija mi je od jela ili pića, kisika...imam osječaj da će mi zaista vratiti volju i vjeru u život ako nam dođe...

Al ajde, nije topic za ovo...

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj RozaGroza prvotno napisa
    Hvala cure, koliko god da znam sve, i znam da je normalno itd. super je čuti da su ga i druge žene imale. Malo ste me umirile...iako nisam baš nervozna, jednostavno sam od svega skupa toliko izmrcvarena, i zaista želim ovu bebu...mogu reći po prvi put u životu da nekoga trebam za opstanak. Možda nije fer prema mojoj mrvici, ali potrebnija mi je od jela ili pića, kisika...imam osječaj da će mi zaista vratiti volju i vjeru u život ako nam dođe...

Al ajde, nije topic za ovo...
    Roza.Pratim te i čestitam.
    A sad se baci na igrice,pletenje ,kukićanje ,mješanje fimo mase za ogrlice i...slobodno nadopuni niz.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

nadajmo se da to samo puckaju kapilare jer se beba čvrsto prihvaća za mamu
    i preporučam puno sretnih i pozitivnih misli. to je mene držalo.

kole avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

RozaGroza

MMK avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

RozaGroza , zalijepi se za krevet, ~~~~~~~~~~~~ da sve bude ok.
    Toliko od mene, ja sam na strogom mirovanju juče prokrvarila pravo, sutra kontrola.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

MMK vibram da sve bude dobro, javi kako je prošlo

kole avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

MMK vibram da sve bude dobro, javi kako je prošlo
    X

kole avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

RozaGroza kako si ti?

štrumpf avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

RozaGroza znam da nije topić ali čitajući tvoje postove na drugim topićima često te se sjetim... molim se za vas
    MMK nadam se da će sve biti u redu, najbolje ti je nazvat doktora to će te najbolje umirit.
    Ja sam prokrvarila u 6. tjednu. Uzimala sam Utrogestan 3 puta po 2 prvo tromjesečje. Toliko mi je strah od krvarenja ušao u kosti da sam jedne prilike, nakon što sam rodila vidjevši krv na gaćicama promislila da krvarim, a ne da sam dobila mjesečnicu. Sjećam se gledanja u papir nakon svakog brisanja. Jedne prilike sam rekla curama u bolnici da moram pothitno kupit narančastu Zewu da ne gledam svašta. Kako je bio vikend kad sam prokrvarila otišla sam u bolnicu na pregled, doktor je vidio da srce kuca, ali sam ostala 3 dana na pretragama. Imala sam E. coli.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Štrumf thanks promislila sam i ja na E.Coli, ali radila sam briseve prije par mjeseci, sve uredno. Napravit ću ih opet na sljedećem pregledu.

Kole evo, guram...ma ni sama ne znam dal me taj iscjedak jako brine ili ne. Nije krvav, nego je svijetlo smeđi, i imam ga na svakom 3-4 brisanju, tako da nije stalno, uglavnom je papir čist, a i kad bude nije krvavo nego to kafeno. Nisam pametna...

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Ja sam imala vrlo jako krvarenje u 10-tom tjednu trudnoce i s obzirom da sam vec iza sebe imala missed AB u 12-tom tj. mislila sam da je gotovo, no na pregledu dr. nije mogla ustanoviti od kuda krvarenje, bila sam potpuno zatvorena bez hematoma i sl. S obzirom da je moja trudnoca iz IVF postupka, od pocetka sam imala terapiju 3x2 Utrogestana vaginalno tako da sam samo nastavila i strogo (krevet-WC) mirovala 2 tjedna. Krvarenje je stalo isti dan, odmirovala sam svoje i sada sam hiper, hiper aktivna trudnica.

kole avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

RozaGroza ako vec nisi pogledaj ovo http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=57818
    vibram da sve bude dobro

MMK avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Roza kako si ?

kole avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

MMK a kako si ti?

MMK avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

kole hvala na pitanju, još uvijek sam dobra, ali poznajući sebe za 1-2 će me spucat. Tako nekako reagujem na veće stvari sa zakašnjenjem.
    Beta od petka do ponedjeljka porasla neznatno, MM će danas nositi nalaze kod dr. Predpostavljam da sad molimo Boga da samo krene da ne moram na kiretažu. Ovo mi je 2. put u istom periodu T, mislim da ću u idućoj T biti luda od straha.
    Ako imaš neki prijedlog šta da ispitam kaži. Nekako imam crva u glavi da pošto sam imala velikih problema sa štitnom ( autoimuno oboljenje ) razmišljam da nemam nekih problema gdje moje tijelo plod prepoznaje kao strano tijelo, pa ga uništava i odbacuje.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

MMK kako misliš neznatno porasla? Što su ti rekli?
    Ma znam kako ti je...ne želim ti govoriti standarno "sve če bit uredu"...moli Boga da se mrvica održi i nemoj odustat, čak i ako nedaj Bože bude najgore, to nije nikakav pokazatelj da s tobom nije nešto uredu. Doktori če ti predložiti standradne pretrage, obavi to radi sebe...i onda kad se budeš osječala zaista zaista spremnom, psihički, zaboravi na sve i pusti nek bude što ima bit.
    Iako, ja ne bih još digla ruke od ovog mrvička....vibram iz petnih žila da nam javiš dobre vijesti

A ja sam li-la...iscjedak se od jučer jako smanjio, danas ga nema...ali ja sam užasno nervozna...ovo mirovanje me ubija, i kida živce...i nekako slutim najgore iako iscjedka nema. Ne znam, nemam trun vjere, i nikako da je skupim koliko god se trudila. Kao i ti, nadam se samo, ako imam izgubiti ovu malenu, da to bude što prije i što bezbolnije....ma grozan stav znam...ali valjda na ovaj način želim sagraditi neki obrambeni zid u slučaju najgoreg.

MMK avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Dr. je rekao žao mi je, prvo smo molili Boga da krvarenje stane, a sad molimo da krene da ne moram na kiretažu. Sutra ću kod dr. Trebam razmisliti šta bi bilo pametno uraditi od pretraga. Meni je ovo drugi put kako mi se ponavlja ista situacija. Ne znam da li se za papu i briseve treba čekati iduća M ili može čim ovo krvarenje stane?

sis avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Cure držite se

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Joj MMK stvarno mi je žao...glupo je govorit znam kako ti je, kad se sve mi drugačije osjećamo, i sve lagano drugačije doživljavamo, ali tu sam i ja negdje sa strahovima i nervozama, i nije lako...nekako češ progurat ali nije nikako lako. Samo ti želim da dođe krvarenje i da sve to prođe prirodno, ali ako i ne prođe tako, teško je ali ti to možeš izgurat, moraš...to je ironija ovog života, koliko god da nam padne na leđa, podnesemo...

Ja što znam, bi ti savjetovala neke opče preglede pored ovih ginekoloških, hormone, štitnjaču itd. Također tm nek ide na preglede...ali na kraju i kad je sve super i kad je sve najbolje, nemamo nikakvih garancija...stvarno ti želim sreču najveću, da ti dođe skoro

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Uh skužila sam da ti uopče nisam odgovorila...ja sam preglede uvijek radila što freškije, tako da kad ti stane krvarenje koje bi trebala skoro dobit, nakon toga, čim prestane, odmah bi ja na tvom mjestu napravila i papu i sve briseve, na klamidiju, ureaplasmu, mikoplasmu i bakterije/gljivice. Izvadi krv, kompletnu krvnu sliku, hormone, a tm nek ode na one standradne za muškarce...ne znam točno koji su.

Čuvaj se....kad tad će sve bit dobro!

kole avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

MMK
    RozaGroza kakva je situacija kod tebe?

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

MMK jesi vadila T3,T4,Tsh, ft ? kad sam pitala endokrinologa da li je možda u saznanju da kromosomske greške imaju veze sa hypotireozom, rekao je ne , već samo sa povećanom mogućnošću spontanih pobačaja, ali s druge strane ako je regulirana hypot. , onda bude ok; jesi provjeravala prolaktin ?
    drži se , ljube

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Kole hvala što pitaš...kod mene stanje bolje...iscjedak skoro pa ga nema...samo nakon stolice, a doktor govori da je to OK i da ne brinem jer je to dosta često u ranim trudnoćama. Opet mi je ponovio da ne uzimam utrogestan....pa sam od toga za sad odustala.
    Ići ču sredit briseve sljedeći tjedan, baš ovaj cijeli je ova kod koje odem na godišnjem. Do tad se usuđujem nadat da je bebica dobro i da raste, da će nam ostat s nama

MMK avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Roza tebi i tvojoj snažnoj bebici, samo neka se drži za mamu.
    Mandy i kole ovo je bio moj prvi ciklus s klomifenom, pa sam ja i zbog toga,a i zbog sebe taman prije nego sam ga pošla piti ( prije cca 1,5 mj.) povadila hormone štitne i spolne sve 5 i krvnu sliku koju ću sada potražiti i provjeriti, ali mislim sve ok.sem holesterola.

kole avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

RozaGroza bice to jedna snazna bebica videces

BebaBeba avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Kole hvala što pitaš...kod mene stanje bolje...iscjedak skoro pa ga nema...samo nakon stolice, a doktor govori da je to OK i da ne brinem jer je to dosta često u ranim trudnoćama. Opet mi je ponovio da ne uzimam utrogestan....pa sam od toga za sad odustala.
    Ići ču sredit briseve sljedeći tjedan, baš ovaj cijeli je ova kod koje odem na godišnjem. Do tad se usuđujem nadat da je bebica dobro i da raste, da će nam ostat s nama
    Roza, drzim ti fige mada zaista vjerujem da ce sve biti ok i to zato jer si nakon svega to potpuno zasluzila!

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Hvala cure
    Evo jučer i danas ništa...pa se nadam da je sve OK! Po doktorovom naputku danas malo idem vanka, lagano ništa too much. Na pjacu i na fantu sa frendicom.

Nadam se da se taj ISCJDK neće ni vračat! Hvala vam još jednom, baš ste super!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •