Pokazuje rezultate 1 do 3 od 3

Tema: brzo....recept za pečene i/ili pohane banane....

abonjeko avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno brzo....recept za pečene i/ili pohane banane....

Imam jako zelene banane i rečeno mi je da su takve najbolje za pohanje i pečenje u nekim umacima i rastopljenim maslacima....

Molim neki recept do sutra popodne....ali da je bez jaja i da sadrži, po mogućnosti, također pržena ili svježa sjemena (npr. bademi, pistaccio, prženi lan, orasi....)

Zahvaljujem, unaprijed....

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ima tu negdje recept koji sam ja stavila, al je kolac s bananama - banana cake, idu jako jako zrele banane (sto zrelije to bolje) al idu i 4 jaja :/

ako ti to moze pomoc...

Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Nisam ih nikada pripremala,ali sam gledala kako se priprema (i konzumirala s veseljem). Doduše, riječ je o posebnoj vrsti banana (platas ili tako nekako) koje nisu uopće fine za jelo u sirovom obliku.

Banane prepoloviš uzduž i zatim svaku polovicu prerežeš na pola. Napraviš smjesu za pohanje, kao za gušće palačinke (ako imaš neki veganski recept za palačinke, iskoristi ga). Ja sve što poham, poham s kombinacijom brašna, aru-praha i vode, kao za malo gušće palačinke. Čim je veći postotak aru-praha, tim je hrskavije. Aru prah imaš u bio&bio, nije skup. Ispohaš i preliješ medom i cimetom.

Pretpostavljam da se može uvaljati u sjeckane bademe ili nešto slično, ja tako poham tofu sa sezamom - ubacim tofu u smjesu za pohanje, i zatim ga uvaljam u sezam i pržim. Ispadne preeeeefino.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •