Stranica 26 od 74 PrviPrvi ... 16242526272836 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,251 do 1,300 od 3651

Tema: odgoj u duhu vjere 5

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj SikaPika prvotno napisa Vidi poruku
    Uh, ja ću postiti od psovanja, srdžbe, osuđivanja, galame, neumjerenosti u jelu. Valjda ću uspjeti i valjda mi prijeđe u naviku.
    Mi smo se jučer posolili pepelom , tako je Maša pokazala kada smo ju pitali što joj je svećenik stavio na glavu, a ona prstićima trlja kao da soli
    Tooo!!!
    Naš nekadašnji župnik je jednom propovijedao da se u korizmi potrudimo biti dobri prema bližnjem i da onda možemo jesti i piti što god hoćemo...kaže da nema smisla da se suzdržavamo od jela ako grizemo jedni druge.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Dozvolite mi, drage moje, da s vama podijelim kako me dirnuo sinčić. Za stolom smo govorili o korizmi, što to znači, čega će se tko odreći kao pojedinac (ja Interneta, idem puno manje na net), a čega mi kao obitelj (u smislu da skupimo nešto za siromahe kroz svoje korizmeno odricanje). Pa je slušao na misi o korizmi i veli moj skoro šestogodišnjak par dana nakon početka korizme da je on odlučio.
    On će se odreći svojega crtanja, jutarnjeg. Pa će se više družiti sa svima nama :haha:
    Pa zar nije presladak!
    Objasnila sam mu da njegovo crtanje (jako voli crtanje) nije grijeh, jer nikoga ne vrijeđa, i time nikome ne uzima ništa važno, a da njemu to puno znači, i da vježba ručicu, i razvija se, i da možda nije dobro da se toga odrekne, da se on zapravo i ne mora odricati jer je dijete. Nego možda da nešto učini dobroga što inače ne radi.
    I odlučio čovjek da će ujutro i navečer osim svojih molitvica moliti i dva očenaša i zdravomarije. Nisam znala podržati ili ne, rekla sam - dobro, to je lijepo, pa ćemo zajedno.
    Eto. Mali čovjek.

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Ifigenija, prekrasno!
    Eh, ti mali veliki ljudi!
    sinčiću!

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Oprostite na upadu...zna li netko kako je djevojčica od *mamice*? Čini mi se da se neko vrijeme nije javila, nadam se da je sve dobro

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

da, i ja se to svaki dan pitam, ali nekako mislim da je cura skroz ok, da gnjavi mamicu da joj kuha sva ona fina jela pa da nemaju vremena i za nas

*mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Hej!

Ma nisam imala neta, zato se nisam javljala... Malena je dobro, liječenje jako dobro napreduje, iako smo opet u nejedačkoj mršavoj fazi i još k tome u kojekakvim virozama, ali nakon što smo se iz onog najgoreg izvukle, znam da ćemo sve proći.

Hvala vam što mislite na nas! (Gdje li sam čula taj slogan? )
    Posljednje uređivanje od *mamica* : 18.03.2011. at 13:58

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

mamica, divne vijesti! veliki djevojčici.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Refusing State Sex Education Lands Parents in Jail

Global Groups Defend German Families

MADRID, Spain, MARCH 18, 2011 (Zenit.org).- A growing number of organizations are defending the rights of German families to remove their children from state-sponsored sex education, as more parents have been imprisoned for refusing to send their children to the classes.
    The case of one woman, Irene Wiens, who refused to send her children to the classes in 2006 is now before the European Court of Human Rights.
    Her husband already served a six-week jail term, and Irene Wiens is now in jail.
    The couple refused to send their children to the classes, saying that they present a permissive view of human sexuality in conflict with their religious convictions.
    According to the U.S.-based Alliance Defense Fund, which is representing the case, four other parents have also been imprisoned.
    In Spain, Professionals for Ethics is promoting a declaration in favor of Wiens, which has been endorsed by 43 associations from Spain, Ireland, Italy, the United States, Kenya and other countries.
    Just this week at the United Nations in New York, the Holy See's permanent observer reminded that parents have a right to educate their children according to their beliefs, "including education about authentic human love, marriage, and the family."
    To su vijesti iz tako nam drage EU, pa ako netko ima nešto protiv liberalnog spolnog programa za svoju djecu nek polako pakira keficu i dekicu i krene prema remetincu.
    Posljednje uređivanje od pikula : 19.03.2011. at 15:32

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Divno mamice!

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Off, RozaGroza, molim te, isprazni malo inbox

Hvala!

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj *mamica* prvotno napisa Vidi poruku
    Hej!

Ma nisam imala neta, zato se nisam javljala... Malena je dobro, liječenje jako dobro napreduje, iako smo opet u nejedačkoj mršavoj fazi i još k tome u kojekakvim virozama, ali nakon što smo se iz onog najgoreg izvukle, znam da ćemo sve proći.

Hvala vam što mislite na nas! (Gdje li sam čula taj slogan? )
    Hvala Bogu!
    Samo hrabro naprijed, bit će dobro

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Sjećate se kako je Isus naredio oluji da stane, i pričao o pomicanju brda vjerom?
    Katastrofične vijesti i crni scenariji kojima nas bombardiraju novinari kao da imaju čvrstu vjeru da mora biti loše. Ljudi po gradu pričaju o radijaciji koja nas ubija, i zavjerama. Vjera koju imamo je vjera u zlo.
    Ajmo vjernici, po Isusovu nauku, vjerom pomicati brda i radijacije i sudbinu svijeta na dobro.
    Sve će biti dobro, jelda? I u Libiji i Japanu, za svakog čovjeka, i u svjetskoj ekonomiji, cijenama nafte, u našim nuklearkama?

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Hoće, ali moramo biti informirani. Pa kako možemo zaustaviti nešto što ne znamo da se dogodilo. Stavila sam post jer mi se čini da nismo informirani kao se prvode zakoni koji se upravo implementiraju kod nas.

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

DAnas sam se tako isplakala u crkvi. POmisao na to da se negdje opet vodi rad zbog nafte, zemlje, lažne demokracije... da neki tamo odvratni svjetski vođe pomakom prsta odlučuju o desecima, stotinama mrtvih, ljudi bez domova... me užasava, do srži.

MIslim da se moramo moliti za to da Duh sveti prosvijetli pamet ljudima koji odlučuju o tome hoće li se negdje zapucati ili ne. MOramo se moliti za mir u svijetu.

Jučer idem s pijace i neki deda krene pričati o tome kako je danas moderno nazvati se ateistom i da zašto ljudi ne kažu da su bezvjernici. Budala, kakva jesam u takvim prilikama, upustila sam se u razgovor, odnosno više prepirku. Dovelo je do toga kako je vjera bitna stavka, ne samo u našim osobnim životima nego općenito, za današnji svijet, za povijest jer eto, i sada se u svijetu vodi još jedan rat, zbog vjere. POkušala sam mu objasniti da se rat sigurno ne vodi zbog vjere nego zbog nafte, no nije si dao dokazati. Jer eto, zašto Amerikanci, Francuzi... ne napadnu, ne znam, Njemačku nego su napali Libiju - ne, nemamo istog Boga. Bog je opet opravdanje za pljačku, kolonizaciju...
    I ja si sad tog dedu zamišljam kako ide na Svetu pričest. I opet se užasavam.

A hoće li biti dobro u Libiji, Japanu, ne znam. Bog valjda zna što radi. Nedavno sam čitala Knjigu Mudrosti, Michio Kushia gdje govori o tome kako se iz nevolje, katastrofe, ratova, užasa rađa radost, blagostanje... Ne znam, valjda moramo dotaknuti dno da bismo opet mogli krenuti gore, prema suncu.
    Posljednje uređivanje od SikaPika : 21.03.2011. at 02:12

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Ifigenija prvotno napisa Vidi poruku
    Sjećate se kako je Isus naredio oluji da stane, i pričao o pomicanju brda vjerom?
    Katastrofične vijesti i crni scenariji kojima nas bombardiraju novinari kao da imaju čvrstu vjeru da mora biti loše. Ljudi po gradu pričaju o radijaciji koja nas ubija, i zavjerama. Vjera koju imamo je vjera u zlo.
    Ajmo vjernici, po Isusovu nauku, vjerom pomicati brda i radijacije i sudbinu svijeta na dobro.
    Sve će biti dobro, jelda? I u Libiji i Japanu, za svakog čovjeka, i u svjetskoj ekonomiji, cijenama nafte, u našim nuklearkama?
    da bar razmišljam kao i ti....već sam se jutros isplakala i "porječkala s Bogom" ne mogu ni krunicu izmoliti...malo da se smirim čitam Glas Mira iz Međugorja......

odrekla sam se TV,Facebooka, mesa i manje idem na internet..svaki dan molim...jedan dan sam dobro a drugi u strahu i panici, jedan dan pomislim kako nema koristi od moga straha i da moram živjeti jer će i tako biti kako je zapisano imala ja nesanicu strahovala za svoje dijete ili -karikiram-lumpovala cijele noći.......razlika je samo što trebam više bdjeti nad sobom......onda si pomislim, pa korizma je trpi malo, ali ti moji strahovi idu u sumnje u sumnji nema vjere, a u jeri nema straha.......puno čitam Bibliju, Međugorska razmatranja, ponovno knjigu od Suca i umjesto da se smirim i da imam više vjere, ja samo Bogu nalazim zamjerke i sto pitanja.......

Ne mogu samo vjerovati da će vojnici i civili i zaluđeni vjernici opet ginuti da bi se određeni sloj ljudi obogatio...nije mi jasno kako ljudi ne uče iz povijesti i zaboravljaju zašto ratovi počinju i kako završavaju-za stolom...21 stoljeće a ljudi ginu zato štu npr.Britanci i Gadafi odlučili dogovorno za stolom podići cijenu nafte, jer ljudi moji bila je recesija, i kako sada zaraditi nego ratovanjem, prodajom oružija, ubijanjem siromašnog sloja ljudi da bi se šaćica njih opet obogatila-kakvi ideali, ljudi gledaju samo sebe- a trebali bi i više jer tada ne bi išli u rat!

I razmišljam Bože moj kažeš da je zlo jako ali da je dobro jače, pa si mislim pa eto neka je miljun ljudi na svijetu zlo, ili par ilijuna mada ja mislim da ih se na ruku može izbrojat) a ostele milijarde su prosječno dobri ljudi, možda nismo za raj, ali eto nismo ni čisto zlo-kako onda Dobro ne pobjeđuje? Je li dobrota glupost, pa zlo vlada?

Bog je Noi obećao da potopa više poslati neće sklopio je s njim savez kao i s Abrahamom-gazi li Bog svoju riječ iz Staroga zavjete, Otkrivenjem-Apokalipsom u Novom Zavjetu?
    Pomaže li naša molitva ikakvim promjenama u globalnom planu ako je već sve zapisano kako će biti u Otkrivenju?(pomaže na osobnom spasenju ali općenito za spas Svijeta?)
    NIje li to isto ko s Judom? Sve je bilo zapisano? Kažu imao je slobodnu volju, ali da Juda nije napravio to što je, BOg ne bi mogao provesti svoj plan Spasenja preko Isusa, ne bi spasio Svijet po njegovj smrti i Uskrsnuću? Juda je jedino mogao ne počiniti samoubojstvo, ali ostalo mu je biolo određeno još dok se rodio nije-zašto Bog bira njega još u utrobi majke i kaže bolje da se nije rodio taj koji će izdatiSina Božijega- ali kako bi onda Isus Otkupio Svijet????

Čitam u novinama iz Međugorja kako je jedan biskup na Filipinima naredio svim redovničkim zajednicama da danonoćno mole (i vjernicima) i tako zaustavio građanski rat na Filipinima!
    Ajmo se udružiti i moliti! Zna li netko kad ispovjeda onaj svečenik u katedrali, može li se s njim dogovoriti osobni razgovor.
    Pozdrav od one koju Bog kuša-veselim se Uskrsu svoje duše i razuma.
    Bog s vama.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj ivana zg prvotno napisa Vidi poruku
    NIje li to isto ko s Judom? Sve je bilo zapisano? Kažu imao je slobodnu volju, ali da Juda nije napravio to što je, BOg ne bi mogao provesti svoj plan Spasenja preko Isusa, ne bi spasio Svijet po njegovj smrti i Uskrsnuću? Juda je jedino mogao ne počiniti samoubojstvo, ali ostalo mu je biolo određeno još dok se rodio nije-zašto Bog bira njega još u utrobi majke i kaže bolje da se nije rodio taj koji će izdatiSina Božijega- ali kako bi onda Isus Otkupio Svijet????
    Ne doživljavam to na taj način. Judin najveći grijeh je što se nije pokajao, što je ustrajao u grijehu. Sjeti se Petra. Isus ga je nazvao sotonom kad ga je ovaj pokušao odvratiti od muke. Triput je zatajio Isusa. I ostao stijena na kojoj je Gospodin izgradio Crkvu svoju...
    Isus traži naše obraćenje. Uvijek iznova priznati svoj grijeh.

A glede sablasnih događaja u svijetu, što nam preostaje nego sjetiti se Ivanova Evanđelja - "neka se ne uznemiruje srce vaše i neka se ne straši".
    Sve je ovo zapisano da će se događati, ali to još nije kraj...za taj dan nitko ne zna.

"Bdijte dakle jer ne znate u koji dan Gospodin vaš dolazi. A ovo znajte: kad bi domaćin znao o kojoj straži kradljivac dolazi, bdio bi i ne bi dopustio potkopati kuće. Zato i vi budite pripravni jer u čas kad i ne mislite Sin Čovječji dolazi."

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Petar je zatajio Isusa ali ga nije izdao i nije bio kako da kažem "proklet" (ružna je riječ) od Boga več u utrobi majke.....Juda se je pokajao ali nije mogao živjeti s spoznajom o stvari koju je napravio (tko bi od nas mogao-pitam se ja)-ubio se, a Petar nije......tko zna možda je Juda s Isusom u Raju

mene uvijek muči ona, sve je zapisano...pa neće Vam ni vlas s glave pasti bez mog dopuštenja...a s druge strane, imamo slobodnu volju-to mi je jako kontradiktorno

no pustimo moje muke, razmišljanja i raspravljanja s Bogom-jer eto nemam dar spoznaje pa ne razumijem, a grijeh je možda tražiti je, jer su to željeli Adam i Eve i uvalili nas u ovo kako danas živimo,ha,ha

slažem se u svemu s tobom..ali bojim se one;teško trudnicama i dojiljama u onaj dan

http://forum.roda.hr/threads/64279-P...-ireligioznima
    pogledajte
    Posljednje uređivanje od ivana zg : 23.03.2011. at 13:31

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

http://www.nisam-vjernik.org/home

žao mi je što se popis stanovništva gleda kao nekakav referendum protiv ili za Crkvu...popis stanovništva radi ststistiku koliko ljudi se osjeća, katolicima, ateistima, muslimanima, agnosticima, židovima itd....a ne postavlja pitanje podržavate li ono što Crkvene,Islamske,Ateističke udruge, Crkve itd.rade i jeste li praktički ili samo vjernik za blagdane.
    Nemam ništa protiv toga što se poziva ateiste na hrabrost da se izjasne za ono što jesu, ali imam protiv ovakve protupropagande KC. Još jednom popis stanovništva nije referendum!

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Petar je zatajio Isusa ali ga nije izdao i nije bio kako da kažem "proklet" (ružna je riječ) od Boga več u utrobi majke.....
    Nemoguće je biti proklet od Boga već u utrobi majke.To je kriva slika Boga. Bog ne proklinje. Bog je milosrđe i ljubav.
    A što se tiče izdaje Isusa, izdajemo ga svi mi svojim grijesima, ne samo Juda.
    Posljednje uređivanje od ljiljan@ : 23.03.2011. at 18:54

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

http://www.nisam-vjernik.org/home

žao mi je što se popis stanovništva gleda kao nekakav referendum protiv ili za Crkvu...popis stanovništva radi ststistiku koliko ljudi se osjeća, katolicima, ateistima, muslimanima, agnosticima, židovima itd....a ne postavlja pitanje podržavate li ono što Crkvene,Islamske,Ateističke udruge, Crkve itd.rade i jeste li praktički ili samo vjernik za blagdane.
    Nemam ništa protiv toga što se poziva ateiste na hrabrost da se izjasne za ono što jesu, ali imam protiv ovakve protupropagande KC. Još jednom popis stanovništva nije referendum!
    Možda ideja i nije loša. Znaš onaj vic kad u prepunu crkvu za vrijeme koncelebrirane Svete Mise upada nekoliko naoružanih ljudi i poviče iz sveg glasa repetirajući oružje: "Tko je spreman umrijeti za Krista neka ostane; ostali neka iziđu van!!!" Vjernici su se počeli polako razilaziti...otišli su i neki svećenici. Ostane na kraju u crkvi desetak vjernika i jedan svećenik. Naoružani "razbojnici" mirnim glasom se obrate svećeniku: "Velečasni sad možete nastaviti Misu. Oni koji su izišli ionako nisu ovdje pripadali!"

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ja bih da mi se objasni potreba da se na dva topika komentira isto
    ivana, kako si ti to zamislila? ovdje komentiraju samo vjernici, a tamo ateisti i vjernici? il kako?

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

zašto bi ovdje draga moja pametna cvijeta73 koja uvijek ima predivne postove, i ako se često možda razilazimo u mišljenjima -komentiralisamo vjernici-dođite piataj te ako vas nešto zanima- vidiš da smo i imi puni dilema....
    zašto tamo komentiramo-iz samo jednog razloga jer to tamo nije refrendum za ili protiv KC, već jer se popis stanovništva sveo na to....da ja otvorima na rodi temu naslova STOP KRŠĆANOFOBIJI-MAKNILI BI JE ODMAH! A zašto ateisti imaju pravo govoriti o povrjeđenim svojim ateističkim pravima, a ja o svojim vjerskim ne smijem-ustvari katoličkim...da se radi o židovu, muslimanu ili protestantu svi bi ga zdušno podržali i smatrali-kakvo je to društvo koje krši vjerske slobode manjine-ali kad se kao u ovoj Državi, što je bizarno krše prava i osjećaji vjerske većine- e onda je to atak na ateiste i razne druge! Ovo je država licemjerja i apsurda.

ljiljana X

http://blog.vecernji.hr/drazen-busic/

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Moja Emanuela obožava Gospu...svaki put kad idemo iz Crkve ona ju mora malo pomaziti i mahne joj kad izlazi va, ha,ha no neki dan čitam ja Glasnik mira iz Međugorja i sad neka Gospina slika; a ona sva onako ranježena: Mamaaaa kako Gospa ima lijepu pidžamu!...morali smo se nasmijati...ona je to baš rekla onako djetinjasto, iskreno...zašto ju je veo i haljina posjetilo na pidžamu neznam,ha,ha...slatkica.....

eto nije nam dans dobro prošlo na pregledu kod logopeda...nadamo se se samo da nije sluh u pitanju...čekaju nas zato još pretrage uha...molite za nju molim vas..da je problem samo u govoru a ne u sluhu...hvala vam unaprijed što će te ju staviti u svoje molitve..Bog vas blagoslovio...

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    ja bih da mi se objasni potreba da se na dva topika komentira isto
    ivana, kako si ti to zamislila? ovdje komentiraju samo vjernici, a tamo ateisti i vjernici? il kako?
    Zato ja mogu na oba topika, jer kako ispada nigdje ne pripadam (osim što sam jednom nogom na putu u pakao)

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa Vidi poruku
    osim što sam jednom nogom na putu u pakao
    Svi smo dušo, ne samo ti. Napasti i kušnje nitko nije oslobođen, pogotvo napadaju u razdoblju kad intenzivno tražimo Boga.
    Zato moramo biti obzirni i dobro paziti kako koračamo ovom zemljom.
    Proći će nam brzo te godine koje preostaju do vječnosti.
    Nije svejedno kako prođu.
    Bolje da prođu u ljubavi nego u osudi.
    Govorim skroz općenito i načelno, shvatila si...ne ulazim u razloge koji su te naveli da ovo napišeš.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ivana ne uznemiruj se.
    Davno sam prisustvovala jednoj karizmatskoj duhovnoj obnovi u kojoj je bilo riječi o tome zašto hrvatski narod kroz povijest kao da nosi neku zlu kob. Poanta je da Hrvati čine najteže grijehe protiv Boga. Nijedan jezik u svijetu ne poznaje toliko pogrde i psovki na Boga, Djevicu Mariju , Kristovu krv. Koliko se naš narod utječe raznim magovima, vidovnjacima i nadriliječnicima, pa ubojstva nerođenih, razaranje obitelji...dobro je da nas još ima.
    Na tom seminaru nešto mi se definitivno promijenilo u svijesti...od tada mi se više oko politike ne uznemiruje srce. Važnija mi je Crkva od države. I mogu je obezvrjeđivati koliko god hoće, ja svoju Crkvu ljubim. U državnoj politici, medijima i svoj toj antipropagandi ne vidim ništa loše jer mene ne dira.

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Prvi put pišem na ovom topicu - inače ga čitam.

Dakle, in medias (t)res: svakodnevno prolazim pokraj gradilišta na kojem se gradi zgrada Hrvatske biskupske konferencije.

I iskačem iz kože od jada.

Jel nas tome Isus učio - takvoj bahatosti i rastrošnosti ?

U tu zgradu je uloženo 16,5 milijuna eura

Kakvo opravdanje se za takvo trošenje može prihvatiti?

Ljudi Božji, to je tako protivno svemu čemu nas je Isus želio naučiti!

Tako me to rastužuje...

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj ljiljan@ prvotno napisa Vidi poruku
    Svi smo dušo, ne samo ti.
    Vjerujete li vi u pakao? U vječnu kaznu? U Boga koji kažnjava svoju djecu?

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Vjerujete li vi u pakao? U vječnu kaznu? U Boga koji kažnjava svoju djecu?
    Puno sam razmišljala o postojanju pakla i nije mi bilo jasno kako bi netko mogao odbiti biti uz Boga ako postane svjestan ljubavi koju Bog nudi...i onda mi je jedan svećenik objasnio...svi mi smo stvoreni za život s Bogom i Bog nikada ne kažnjava. Ali, čovjek koji je svoj život posvetio zlu i nakon smrti iz svoje oholosti ne želi prihvatiti ljubav koju mu nudi Bog, jednostavno je sam sebe osudio na pakao.

Nikad ne govorim da nas Bog kažnjava, a najmanje da ćemo zbog nekog grijeha ići u pakao jer znam da je Isus došao radi jedne izgubljene ovce, a ne radi onih koji su uz Pastira. Pa, i u odgoju vlastitog djeteta vodim se mišlju da ljubav mijenja, a ne kazna.

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Moja Emanuela obožava Gospu...svaki put kad idemo iz Crkve ona ju mora malo pomaziti i mahne joj kad izlazi va, ha,ha no neki dan čitam ja Glasnik mira iz Međugorja i sad neka Gospina slika; a ona sva onako ranježena: Mamaaaa kako Gospa ima lijepu pidžamu!...morali smo se nasmijati...ona je to baš rekla onako djetinjasto, iskreno...zašto ju je veo i haljina posjetilo na pidžamu neznam,ha,ha...slatkica.....

eto nije nam dans dobro prošlo na pregledu kod logopeda...nadamo se se samo da nije sluh u pitanju...čekaju nas zato još pretrage uha...molite za nju molim vas..da je problem samo u govoru a ne u sluhu...hvala vam unaprijed što će te ju staviti u svoje molitve..Bog vas blagoslovio...
    o miš mali,
    molit ćemo se nas dvije za malu Emanuelicu!

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj Teica prvotno napisa Vidi poruku
    Prvi put pišem na ovom topicu - inače ga čitam.

Dakle, in medias (t)res: svakodnevno prolazim pokraj gradilišta na kojem se gradi zgrada Hrvatske biskupske konferencije.

I iskačem iz kože od jada.

Jel nas tome Isus učio - takvoj bahatosti i rastrošnosti ?

U tu zgradu je uloženo 16,5 milijuna eura

Tako me to rastužuje...
    Da, i ja slično razmišljam. Nekada smo tako daleko od onog prvog Isusovog nauka.
    Ne znam, možda će netko od cura (Zdenka, Ljiljana, Pikula, Ivana, Ifi) objasniti pa i mene razuvjeriti. Nikada nisam isključiva.
    No, ako možda u ovakvom slučaju i osjećamo prezir (možda preteška riječ), treba se opet moliti da Bog prosvjetli pamet onima koji možda griješe, a i naše srce očisti od osude. Ja se tome uvijek iznova moram podsjećati jer sam sklona osuditi na prvu. Ali eto, bar se tješim da sam svjesna svog problema

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj zeljka231 prvotno napisa Vidi poruku
    Puno sam razmišljala o postojanju pakla i nije mi bilo jasno kako bi netko mogao odbiti biti uz Boga ako postane svjestan ljubavi koju Bog nudi...i onda mi je jedan svećenik objasnio...svi mi smo stvoreni za život s Bogom i Bog nikada ne kažnjava. Ali, čovjek koji je svoj život posvetio zlu i nakon smrti iz svoje oholosti ne želi prihvatiti ljubav koju mu nudi Bog, jednostavno je sam sebe osudio na pakao.

Nikad ne govorim da nas Bog kažnjava, a najmanje da ćemo zbog nekog grijeha ići u pakao jer znam da je Isus došao radi jedne izgubljene ovce, a ne radi onih koji su uz Pastira. Pa, i u odgoju vlastitog djeteta vodim se mišlju da ljubav mijenja, a ne kazna.
    Baš lijepo napisano.

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj zeljka231 prvotno napisa Vidi poruku
    Ali, čovjek koji je svoj život posvetio zlu i nakon smrti iz svoje oholosti ne želi prihvatiti ljubav koju mu nudi Bog, jednostavno je sam sebe osudio na pakao.

Nikad ne govorim da nas Bog kažnjava, a najmanje da ćemo zbog nekog grijeha ići u pakao jer znam da je Isus došao radi jedne izgubljene ovce, a ne radi onih koji su uz Pastira.
    Potpuno se slažem s ovim.
    Meni je potpuno strano kada netko kaže Bog će te kazniti zbog ovog ili onog...
    Mislim da je pakao stanje duha onih koji su se odlučili na zlo, koji odbijaju pomoć, koji se hrane lošim misima, djelima, razvratnim životom...
    Naravno, nema tu podjele na vjernike i nevjernike. Dobro je jednako u svima, bio on ateist, kršćanin, budist, musliman...
    NO, puno je lakše živjeti prepušten Bogu, a ja ga doživljavam ovako:
    Neki dan šetamo MM, Maša i ja. Ona između nas, drži nas za ruke. I dođemo do djela između zgrada gdje uvijek puše, a kada je vjetar, jedva možeš gledati i kažem ja njoj: Sad zažmiri, puše jako vjetar, bolit' će te okice. I ona zažmiri jer mi potpuno vjeruje, jer zna da joj želim dobro, jer zna da ćemo je mi i dalje držati za ruke, da nećemo dopustiti da padne, potepe se...
    E tako se ja prepuštam Bogu, milostivom Ocu koji neće dopustiti da mi se dogodi nešto loše. A ako ispred mene i postavi kakvu kušnju poput bolesti (iako, ne znam kako bih preživjela da se nešto dogodi mom djetetu), kakve nepogode... onda je to sigurno zato jer za mene sprema nešto još bolje.

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Što se tiče rastrošnosti, "korupciji", neosjetljivosti za druge- Crkve mislim da je ima kao i u svakoj službi koju obnašaju ljudi. Politici, medicini, dobrotvornim udrugama pa tako i u svećenstvu.

Druga stvar je iskreno- nama - Crkvi tako nešto stvarno treba, jer su KC organizacije, poput tiska, katoličkoga radija ,Caritasa, razbacane po gradu pa možda i po unajmljenim prostorijijama koje se isto plaćaju.
    Drugo je pitanje trebali to zdanje biti toliko skupo, pogotovo u današnje vrijeme, siromaštva, depresije, recesije itd.
    Onda kakva sam ja razmišljam i ovako jer s gradnjom imama često doticaj pa i svađe s MM. Je li skuplje sagraditi nešto jeftinije, pa svaku godinu ponovo u to ulagati, to obnavljati jer je nekvalitetno i loše (od jeftinih materijala) napravljeno ili je ipak jeftinije uložiti u nešto malo više novaca pa imati to dugoročno? Je li preskupo sada i to plugotovo zdanje ostaviti nedovršeno pa da godinama lagano propada (kao npr.Dinamov stadion)-bolje bi ga bilo ponovno srušit pa ispočetka gradit-ali to je onda isto grijeh i bacanje novca.
    Ne ne branim ni ne opravdavam KC, nego samo pokušavam sagledati stvari s svih strana, jer sam i ja ko svaki čovjek sklona osudi na prvu, pa se borim i borim protiv toga.

No ovo pitanje oko zdanja je više moralno nego financijsko i stvarno ga se treba postaviti KC- sinoć je Bozanić čini mi se dao neku izjavu u vezi toga na Katoličkom radiju, ali je MM toliko poludio da ga je isključio i rekao licemjeri, pa nisam čula do kraja.
    Znam da se špekulira da to gradi Vatikan, ali i njima bi bilo bolje te novce dati siromašnima, potrebitima.
    Uglavnom ako novac daje Vatikan KC ga za ništa drugo i ne smije upotrijebiti.
    S druge strane ja ne vidim da zbog toga preskupoga zdanja KC zatvara svoje javne kuhinje, Caritase ili kuće u kojima su smješteni svi kojima je potrebno (možemo reć možda da su i te kuće već jako stare i loše opremljenje , te da bi u to KC trebala uložiti a ne tražiti donacije).

Je li skupo-je, je li potrebo-je, je li moralno i nephodno u ovim vremenima-nije!

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Kakvo opravdanje naći za one koji takvo trošenje opravdavaju?
    Jer je jeftinije dugoročno skuplje?
    Je, to znam ja i moje čizme za 100kn koje u jedva izdržale ovu zimu.
    A ploče od oniksa... Evo, mene je sram što nam je takav vrh KC i što daju 2 tisuće eura za kvadrat fasade.
    Da, nisu se zatvorile javne kuhinje, al što se sve dalo otvoriti.

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Kao što vidite dobila sam opomenu,ha,ha zbog teme o ateistima-kao što i sami možete pročitati tamo postove, vidjet će tko je koga vrijeđao-ja nisam nikoga, jer nisam takva osoba.

Nije mi nikad padalo napamet prijaviti niti jednu forumašicu što je bezobrazna...a mogla sam oo da i te kako ali nisam jer mi je to ispod čast...i nije u svrhu razprave-ma u svrhu ničega

Na jedno vrijeme zato napuštam forum jer licemjerje ne podnosim-mada stvarno me već dugo nema (isto zbog pujice, maknula sam se skoro pola godine s Filozofskog trenutka, jer se kačila za svaku moju riječ) (shvaćam Davora koji je davno otišao) ali k vama ću navratiti..kao i dosad...kad stignem

A što se opomene tiče, ako sam je dobila zato što sam vjernica-blago meni.
    Posljednje uređivanje od daddycool : 27.03.2011. at 18:36

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Kakvo opravdanje naći za one koji takvo trošenje opravdavaju?
    Jer je jeftinije dugoročno skuplje?
    Je, to znam ja i moje čizme za 100kn koje u jedva izdržale ovu zimu.
    A ploče od oniksa... Evo, mene je sram što nam je takav vrh KC i što daju 2 tisuće eura za kvadrat fasade.
    Da, nisu se zatvorile javne kuhinje, al što se sve dalo otvoriti.
    pozdrav draga...ostavljam te s tvojim borbama i posvećujem se svojim..pusa

otvorili su radna mjesta za bauštelce i one koji rade fasade...a šta da ti odgovorim- sve shvaćaš kako ti želiš kao i ja, a objašnjena nemamo za ništa

oni da to ne grade ti bi isto nosila kao i ja čizme od 100kn-nama ni u džep ni iz džepa

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ivana, pozdrav
    Sve razumijem i sve mi je jasno. Ovo je jedna velika nepravda. Drži se i svako dobro tebi i tvojima.

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Dijana prvotno napisa Vidi poruku
    Ivana, pozdrav
    Sve razumijem i sve mi je jasno. Ovo je jedna velika nepravda. Drži se i svako dobro tebi i tvojima.
    Hvala Dijana...hvala na podršci...sretan Vam Uskrs draga moje i nedajte da vas lažna nepristranost zavede...pusa

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Na jedno vrijeme zato napuštam forum jer licemjerje ne podnosim-mada stvarno me već dugo nema (isto zbog pujice, maknula sam se skoro pola godine s Filozofskog trenutka, jer se kačila za svaku moju riječ) (shvaćam Davora koji je davno otišao) ali k vama ću navratiti..kao i dosad...kad stignem

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ivana zg, kako, pobogu, nama ni u džep ni iz džepa ?

Mislila sam da je svima jasno ko dan da je to upravo nama iz džepa!

I stvarno sam Hlebinska škola teže kategorije, ali čak ni tako naivna ne mogu

progutati takvu demagogiju:"Zaposlili smo 2 000 radnika na gradnji..."

Ti isti radnici su mogli graditi npr.vrtiće!

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

mogli su ali vjerujem da je jadnim radnicima bitno samo da dobivaju plaću a ne što grade....htjela sam ustvari reći, da mi jadni nemamo pojam na što sve taj porez ide i da će nažalost naš životni standard ostati isti otišo nešto za Crkvu, vrtić ili igralište-tj. da ga neće nama uplatiti na račun...mi ćemo i dalje imati male plaće i kupovti cipele za 100kn...ne branim ja KC...pročitaj malo gore više moj post ovako završava;

Je li skupo-je, je li potrebo-je, je li moralno i nephodno u ovim vremenima-nije!

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ako je iz namjenskih donacija onda nije iz našeg džepa. Ako je od preznih obveznika onda je. Tako. Ja ne znam od kud taj novac. S druge strane ko što nekog boli zgrada biskupske konferencije tako mene srce boli kad vidim onih milion praznih arena po hrvatskoj koje sad punimo Brenama i Sekama, Dinamov stadion, koji bi po kvaliteti nogometa mogao glat igrati na livadi kraj savskog nasipa (a prosim lepo, navijam za Dinamo od kad znam za sebe) itd. Možda se ova zgrada gradi i dovršava u nezgodan trenutak, možda je stvarno neki pretjerani luksuz u pitanju, ne znam, ali me puuno manje boli od gore navedenih zgrada. Ja volim da je Crkva nešto posebno, svečano i uzvišeno, a nek njezini službenici budu skromni i ponizni. Kad vidim one crkvene zgrade koje kao da su arhitekti radili u pauzi za ručak, pomislim pa bolje da ih nisu ni radili, nego u mjesnoj zajednici iznajmili dvoranu pa kad skupite novaca gradite.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Inače se slažem sa Sikom Pikom ne mogu nikog osuđivati, nije to na meni, mogu samo moliti za naše svećenike i biskupe da ih vodi Duh Sveti.
    Posljednje uređivanje od pikula : 25.03.2011. at 14:47

kata.klik avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ivana zg, kako, pobogu, nama ni u džep ni iz džepa ?

Mislila sam da je svima jasno ko dan da je to upravo nama iz džepa!

I stvarno sam Hlebinska škola teže kategorije, ali čak ni tako naivna ne mogu

progutati takvu demagogiju:"Zaposlili smo 2 000 radnika na gradnji..."

X

a sad je tih 2000 ljudi na burzi, nemaju poslai nemaju s čime hraniti svoje obitelji...ali RKC i biskupi imaju krevete za prespavati jednom u godini dana..

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

pozdrav i tebi...zanimljivo je kako sam u životu uviejk imala najviše problema s licemjernim vjernicima, a nikad ateistima, nažalost na ovom forumu se pokazalo da i ovi drugi to mogu biti u jednakoj mjeri i to skupa s ovim prvima

a ti draga koja si me nazvala vjerskom frikušom a nisi dobila opomenu
    Posljednje uređivanje od ivana zg : 25.03.2011. at 15:24

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

[B]progutati takvu demagogiju:"Zaposlili smo 2 000 radnika na gradnji..."

Ovo je stvarno strašno licemjerje, ta izjava... tko to može prihvatiti, razumjeti i opravdati? Tome zbilja čestitam na beskrajnoj vjeri...

Teice, Hlebinska škola

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

lijepo je što plaćamo i privatnog vozača, račune, putovanja i dva nova stana bivšem predsjediku-ali to nikaoga ne brine-on ne mora biti moralan jer nije svečenik..a eto i zaposlio je vozača,ha,ha

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

pozdrav i tebi...zanimljivo je kako sam u životu uviejk imala najviše problema s licemjernim vjernicima, a nikad ateistima, nažalost na ovom forumu se pokazalo da i ovi drugi to mogu biti u jednakoj mjeri i to skupa s ovim prvima

a ti draga koja si me nazvala vjerskom frikušom a nisi dobila opomenu
    Licemjerni vjernici? A to bi bili...?

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

lijepo je što plaćamo i privatnog vozača, račune, putovanja i dva nova stana bivšem predsjediku-ali to nikaoga ne brine-on ne mora biti moralan jer nije svečenik..a eto i zaposlio je vozača,ha,ha
    Zaista se ne bih upuštala u raspravu, ali da, tako je - ono što radi bivši predsjednik ne mogu smatrati ni opravdanjem za sebe da radim slično, a kamoli za poglavare KC koji su se zavjetovali na život u siromaštvu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •