visnja08 prvotno napisa
ma ženo o čemu ti to?
usporedba ti je nakaradna i ne vidim što želiš reći..svi se ponašate ko buntovnici u jednoj mjeri, jer čini mi se da vam je sumnjivo sve što vam nije doslovno nacrtano pred očima!To stalno propitkivanje može biti gadna stvar, u tom smislu kad ne propitkuješ više svoju vjeru već samo ono što vam se privremeno učini zanimljivim za prokomentirati, poput Papinih cipela!
iskreno, ovo nije nikakvo mjesto di se može netko razviti po pitanju vjere, jer neki od vas su uredno pisali na topicu koji je zaključan, gdje ste se deklarirali kao ateisti, agnostici i tko zna što još..i onda se javim ja da obranim KC i Boga od vaših uvreda pa me opomenete da se javim na ovu temu i da tu pišem, jer se tu priča o vjeri, a od reda sve tu iste i dalje pišete i opet vam nije jasno kako ovo nije mjesto di možete tako, onako da objektivno objasnim, sumnjati i dovoditi u sumnju ono što je napisano stoljećima prije, a to je riječ Božja! I ukidanje limba vam isto nije jasna stvar, al glavno da ste onako to sve ko uz kafu prokomentirale, kako to on sebi može dozvoliti da ukine nešto poput limba..dajte malo stanite i pročitajte sve ispočetka..ma možete Sveto Pismo izrecitirati i napamet što se mene tiče, od a do ž, al kakve vam koristi od toga kad vam te riječi ne ostanu u srcu, nego se bavite analiziranjem svake riječi, i onda zapnete, i pokušate nešto dokučiti, pa ne ide, pa vidite da nema to sve baš prviše smisla, pa se prebacite na neku drugu analizu..i tome nema kraja, stvarno nema..Sveto Pismo se ne može doslovno shvatit, nekad i može, al njeno pravo značenje treba naći u svom srcu, i pokušat je živjet, i pronaći..a od pustih analiziranja niš koristi, ni vama ni drugima koji čitaju..
Samo nemojte ovo shvatiti ko atak na sebe, čini mi se da se tu već odavno skrenulo s teme i nastavilo u krivom smjeru..