Stranica 55 od 74 PrviPrvi ... 545535455565765 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 2,701 do 2,750 od 3651

Tema: odgoj u duhu vjere 5

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

baš si i ja razmišljam napraviti taj adventski kalendar..prije mi to nije nikad padalo na pamet, jer kod mene doma to nije bio običaj...jako bih voljela kad bi se ovdje javio netko tko se sjeća, kakvi su običaji nekad bili za Došašće (pogotovo za djecu...jel se što izrađivalo itd..) postoji li neka Hrvatska tradicija ili običaj?
    Hvala

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

http://www.adventzagreb.com/hr/home-...nu-1/o-adventu

http://www.ricice.hr/bozicni_ricice.php

http://www.saborsko.net/index.php?op...aanja&Itemid=2

http://www.katolici.org/nauk.php?action=c_vidi&id=14464

Postoje brojni običaji koji se mogu prakticirati e da bi se pojačao duh ovog vremena. Na primjer, prva nedjelja Došašća je dobro vrijeme za svakog člana obitelji da odabere neku osobu za koju će obaviti mala djela ljubavi, kao što su molitve, napraviti mali poklon ili učiniti kakvo dobro djelo.

Još jedan običaj je pravljenje praznih jaslica, koje će svaki član obitelji “omekšati” stavljajući malo slame, moleći se ili čineći kakvo dobro djelo. Poslije Božića, obitelj će se okupiti pred Djetetom Spasiteljem u jaslicama, kako bi se molili uvečer ili čitali tekstove iz Svetog Pisma.

Jedan, danas, gotovo zaboravljeni običaj u predbožićnim danima kod nas je bila cina. Treća je nedjelja došašća bila poznata i kao materice. Majke su toga dana bile posebno izdašne te darivale, kako svoju, tako i ostalu djecu, raznim darovima. Najčešće je to bilo voće, i to orasi, bajami ili bomboni proizvedeni od šećera, kod nas, nekada, dobro poznati cukarini. Djeca nisu posebno odlazila u tuđu kuću na cinu, nego su najčešće bila pozivana od rodbine ili bi dobila svoj dio pri slučajnom susretu. Toga je dana svaka majka u traversi morala imati pokoji bombon, oras ili nešto drugo, namijenjeno djeci, a djeca su znala da će od majki, toga dana dobiti kakav slatkiš. Na kućnim su vratima djeca morala, zajedno u glas izgovoriti kakvu kratku čestitarsku pjesmicu, a ja se ove s radošću još sjećam:
    "Dobro jutro domaćice
    Čestitan ti materice,
    Mi smo došli priko gaja
    Da nam dadneš šaku bajma.".

Četvrte su nedjelje došašća bili očići, te su djeca opet bila darivana, ovaj put od svojih očeva. Toga bi se jutra djeca ustala ranije nego inače ( obično bi ih majke na to potakle) te ocu, dok je još bio u krevetu, vezivala noge kakvim užetom ili krpom i ne bi ga odvezala sve dok im ne bi dao nekakve darove. Takve se roditeljske obaveze prema djeci nikako nisu smjele zaboraviti, pa su ljudi, već u jesen ubirali jabuke, kruške, oskoruše, orahe i drugo voće, te ga spremali i čuvali za ovakve i slične prigode. Često se voće, da bi što duže sačuvalo svjež izgled i okus spremalo i zatrpavalo u žito, najčešće u pšenicu koja se čuvala u varićaku, vrećama ili starim bačvama. Skidale su se i višalice, (rodnije grane loze s većim grozdovima) spremljene još poslije trgačine, iznad bačava u konobama. U hladnim bi zimskim danima ova slastica svima razgalila dušu.

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Pogledaj http://http://forum.roda.hr/threads/...kalendar/page2 ovdje sam stavila neke linkove.
    Ima puno toga što nisam znala, ovo za sv. Barbaru i trešnjinu grančicu.

bubimira avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Evo cure koga zanima
    http://www.pastoralmladih.hr/Novosti...a-Biblije.aspx

danas je počelo, ali možete se još pridružiti

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Hvala ti, bubimira, ja ću prihvatiti taj izazov.

bubimira avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Super! Bit ćemo si podrška

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

idete li na zornice? ja ne idem ali ide muž...žao mi je što je u nekim Crkvama zornica samo zadnji tjedan prije Božića pa oni koji nemaju auto da idu u druge župe ili Crkve su stvarno zakinuti

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Sika PIka ne otvara mi link

pinguica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Citiraj bubimira prvotno napisa Vidi poruku
    Evo cure koga zanima
    http://www.pastoralmladih.hr/Novosti...a-Biblije.aspx

danas je počelo, ali možete se još pridružiti
    Nisam sto posto sigurna da li sam skužila. Čitaš doma, ne moraš negdje ići? Samo dobiješ raspored čitanja na mail?

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj ivana zg prvotno napisa Vidi poruku
    idete li na zornice? ja ne idem ali ide muž...žao mi je što je u nekim Crkvama zornica samo zadnji tjedan prije Božića pa oni koji nemaju auto da idu u druge župe ili Crkve su stvarno zakinuti
    ne znam za druge župe al od ponedjeljka su počele u sv. Josipa na Trešnjevci, s time da su prije zornice i pohvale (u 5.15)

NetkoMiOteoNick avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj pinguica prvotno napisa Vidi poruku
    Nisam sto posto sigurna da li sam skužila. Čitaš doma, ne moraš negdje ići? Samo dobiješ raspored čitanja na mail?
    Nigdje ne ideš. Na mail dobiš raspored i svaki dan (za sada) komentare i razmišljanja o čitanjima tog dana.

Osoblje foruma BHany avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj ivana zg prvotno napisa Vidi poruku
    idem
    ići će i kćer sa mnom pokoji put
    prošle godine je isto išla ponekad...npr. subotom ili neki dan preko tjedan kad je stigla otići ranije spavati (npr. nije imala aktivnost kasno ili nije imala puno zadaće)

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Da, raspored čitanja se dobiva na mail, zajedno s komentarima iz Jeruzalemske Biblije i razmišljanjima o dnevnim čitanjima. Grupa postoji i na fb.
    Svakodnevno nema puno toga za pročitati - čita se istovremeno s tri mjesta, dva u Starom i jedno u Novom zavjetu - mislim da toliko vremena gotovo svatko može pronaći. Jako me veseli taj projekt, čitam svakodnevno, razmišljam i bilježim, a i MM se namjerava uključiti.

pinguica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Zdenka2 možeš li staviti link na fb, hvala

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Zdenka2 možeš li staviti link na fb, hvala
    Evo, pinguice, to je grupa Čitanje Biblije: http://www.facebook.com/#!/profile.p...00003195876444

Na linku koji je stavila bubimira imaš mail adresu grupe - tamo se prijaviš da se želiš pridružiti, pa ćeš svaki dan na mail dobivati obavijesti.

Uključno s današnjim danom pročitali smo Post 1-5, Ps 1-5, Mt 1-4. Nije toga previše, još se može sustići grupu.

bubimira avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Cure baš mi je drago da vam se sviđa ova ideja. Ja sam isto bila oduševlejan na prvu, baš sam vidjela priliku da konačno pokušam stvarno sve pročitati od korica do korica.
    Mislilm da će to biti sve ok jer kao što Zdenka kaže, zaista nema toga puno za svaki dan, toliko vremena može svatko naći.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Jako zanimljiv niz tribina na temu Obitelj u filmu! Svaki put će se gledati jedan dobarf ilm, ulaz je besplatan... Baš mi se sviđa ideja!
    http://www.zg-nadbiskupija.hr/index....aanja&Itemid=1

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

E, cure, žao mi je što ću vas malo omesti iz tema adventskih vijenčića i sl. jer nam se dogodio jedan, recimo, problem s vjeronaukom, odnosno s novom vjeroučiteljicom. Ne trebam nikakav poseban savjet, ionako ću pustiti malo vremenu da vidim kako će biti dalje, ali htjela bih ispričati kako zaista može biti demotivirajuće za djecu koja vole vjeronauk kad im vjeroučiteljica "nije dobra" - kako su se djeca sama izrazila.
    Kćer mi je 4.r i dosad joj je vjeronauk bio omiljen predmet. Vjeroučiteljica je super, draga, dobra, pravedna, kaže moja kćer - ona poviče samo kad je netko stvarno zločest, ali inače je svi pažljivo slušamo. Znači, žena zna. Kćer mi ide i u crkvu, voli ići, zapravo, nisam na taj predmet ni obraćala posebno pažnju jer je njoj bio posve neopterećujući.

No, evo ga, zadnja dva mjeseca, ili manje, ne znam točno kad, ode ta vjeroučiteljica na porodiljni dopust i stigla zamjena.
    Vrlo brzo su se moja kćer i njezine frendice (jer dolaze k nama doma često) počele žaliti - "ajme, ova nova vjeroučitejlica stalno viče, Isuse, kako je stroga... užas..."
    Te ih je počela ispitivati na savim drugi način od one prije, traži recitiranje molitvi precizno bez greške, ma nešto sasvim deseto nego su navikli.
    I tako, izjavi moja kćer prekjučer- mama, meni je vjeronauk najmrži predmet, danas sam dobila jedinicu!
    Kako jedinicu, pa nikad nije ispod petice dobila, otkud sad jedan?

Kaže, vjeroučiteljica je bila jako ljuta na jednog dečka koji je galamio i zaprijetila je da će, kad god netko bude takav, nasumično otvarati dnevnik i upisivati jedinice u zalaganje onome na koga otvori. I tako je otvorila na tri mjesta - na moju kćer, zatim, još jednu curicu, super mirnu i dobru, kojoj je, inače, mama vjeroučiteljica u drugoj školi te na još jednu, totalnu odlikašicu. Dakle, nije ih mogla bolje izabrati ni da je svijećom tražila.
    Ne znam je li ona njima zaista upisala te jedinice ili ih je samo zastrašivala, ali mi je potez svakako glup.

Da stvar bude još ljepša, dala je taj dan (valjda je bila jako ljuta) zaista jedinicu toj curici, kćeri od kolegice vjeroučiteljice (samo što ova to još ne zna da joj je mama kolegica) jer nije dovoljno dobro znala izrecitirati "Anđeo navijestio Mariji... ", nešto se mala zbunila jer nije skontala da treba moliti u paru. Mislim da će joj mama biti presretna.

Uglavnom, ima nastavnika koji su bolji i gori, neovisno o predmetu, no meni taj predmet nije bilo koji. Da je vjeronauk u crkvi, kao što bih ja voljela da jest, koliko god mi ovo u školi bilo praktičnije, možeš bar promijeniti crkvu pa slati dijete u drugu župu ako nije neki vjeroučitelj.
    A ovako šta?
    Želim da ide na vjeronauk jer ju ja to sve ne mogu naučiti doma, a vrlo mi je mrsko da zbog nekoga tko nije dobar pedagog zamrzi taj predmet, ili vjeru općenito .
    Taj mi predmet nikako nije u rangu kemije, matematike, prirode....
    Baš nisam očekivala da netko s djecom trenira strogoću na vjeronauku.

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ja bih postupila kao i kod bilo kojeg drugog predmeta - odmah u školu, na razgovor s profesoricom. Možda je to samo sindrom "nove metle". Ako se situacija ne bi promijenila išla bih ravnateljici, a za slučaj krajnje potrebe tu je i Nacionalni katehetski ured.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Hvala, zdenka, ja ću još malo pričekati. Ne volim skakati na prvu (ako nije baš hitno) pa ako se protokom vremena ništa ne popravi, vjerujem da će i drugi roditelji reagirati. Čisto sumnjam da će mama one curice, uber odlikašice (koja je još pritom išla i u katolički vrtić) ostati ravnodušna, ta reagira i na dobivenu -5, a kud neće na nezasluženu jedinicu.

Ja sam samo začuđena i razočarana. Da nisam vjernik, nakon nekog vremena bih valjda revoltirana ispisala dijete s vjeronauka, šta se ima gnjaviti s nekim tko nije za to. Ovako, baš mi žao, kako ne kuže ti predavači da je učenje o vjeri i temama koje se vjere tiču nešto sasvim drugo od "praktičnih" predmeta. Pa neće netko tko je izabrao biti vjernik u teškim trenucima u životu tražiti podršku u literaturi iz kemije ili čitati zbirku zadataka iz fizike, tražit će duhovne tekstove, duhovnu potporu, nešto u čemu se može naći oslonac za život.

Vjeronauk zaista ne spada u isti rang s nekim drugim predmetima, iako u smislu poduke podliježe istim pedagoškim standardima kao i drugi.
    Ako se od starta neprofesionalnim i nepromišljenim ponašanjem nastavnika djeci ogadi vjeronauk pa posljedično s tim i vjera, šta su dobili od tog nekog "znanja" i ocjena?
    Kakva korist od toga?
    Samo šteta.

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Slažem se u svemu s tobom i takvo strogo inzistiranje ove vjeroučiteljice smatram pogrešnim. Međutim, mislim da je nerealno očekivati da će svi vjeroučitelji biti odlični ljudi i profesori i da će se odmah snaći čim startaju na posao. Iako su očekivanja veća nego od drugih profesora, ipak ostaje činjenica da su i vjeroučitelji samo ljudi.

Možeš dati ovoj učiteljici još vremena, ali dva mjeseca je ipak dosta dugo vrijeme - problem treba početi rješavati.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Slažem se sa Zdenkom2 - ovaj problem treba početi rješavati.

ovo je nedopustivo za bilo kojeg učitelja
    Kaže, vjeroučiteljica je bila jako ljuta na jednog dečka koji je galamio i zaprijetila je da će, kad god netko bude takav, nasumično otvarati dnevnik i upisivati jedinice u zalaganje onome na koga otvori. I tako je otvorila na tri mjesta - na moju kćer, zatim, još jednu curicu, super mirnu i dobru, kojoj je, inače, mama vjeroučiteljica u drugoj školi te na još jednu, totalnu odlikašicu. Dakle, nije ih mogla bolje izabrati ni da je svijećom tražila.
    Ne znam je li ona njima zaista upisala te jedinice ili ih je samo zastrašivala, ali mi je potez svakako glup.

Ocjene ne služe za discipliniranje učenika i nedopustivo je da na taj način vjeroučiteljica zlorabi moć.
    Neiskustvo ju ne može opravdati za takav potez.

Nena Jabuka, mislim da bi bez puno ustručavanja s jedne ili drame s druge strane, svakako trebala obavijestiti pedagoga i ravnatelja da se to događa u školi.

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

I ja se slažem sa Zdenkom. Mislim da treba odmah reagirati.
    Budući da si vjernica i da dijete odgajaš u tom smjeru, taj je predmet jednako važan u vašim životima kao i matematika, fizika...
    Tako da. Samo ti reagiraj...
    I zamisli ti gluposti - dati jedinicu koga nasumično otvori. Druga je stvar da je ona krenula ispitivati nasumično otvorene pa se na taj način "osvetiti" problemu. Onda bi idući puta svi skočili na onoga tko pravi problem, ali odmah dati jedinicu. Svašta!

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Evo, cure, bit će reakcija. Mama vjeroučiteljica je već napisala primjedbe, primijetila je da žena ne prati ni nastavni plan i program kako treba, da se uopće ne pripremi za sat pa onda zaskače djecu zastrašivanjem, plus ovaj posve nepedagoški dio...Još su i drugi roditelji reagirali jer izgleda da joj to nisu prve jedinice koje je bezrazložno podijelila. Uglavnom, dogovorili smo se, napisali, svi ćemo potpisati, prvo upozorenje njoj osobno, a ako ne bude rezultata, onda dalje. tnx

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ok, ako ste se dogovorili, ali mislim da je razgovor bolji od peticija. Peticije su neosobni način rješavanja problema, izdaleka - nekad je i to potrebno i korisno, ali iskustvo mi pokazuje da se većina problema u odnosu dijete-profesor-roditelj bolje rješava dijalogom. Ovako dolazite u opasnost nepotrebnog zaoštravanja odnosa.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj Zdenka2 prvotno napisa Vidi poruku
    Ok, ako ste se dogovorili, ali mislim da je razgovor bolji od peticija. Peticije su neosobni način rješavanja problema, izdaleka - nekad je i to potrebno i korisno, ali iskustvo mi pokazuje da se većina problema u odnosu dijete-profesor-roditelj bolje rješava dijalogom. Ovako dolazite u opasnost nepotrebnog zaoštravanja odnosa.
    Nije to peticija. Mama od te curice (koja je i sama vjeroučiteljica) sastavila je primjedbe koje imaju stručnu podlogu, mi ostali nismo prosvjetni radnici i ne možmo to na taj način potkrijepiti, kako je ona sastavila. Mi smo samo naveli da smatramo neprihvatljivima te i te konkretne postupke, koji se ponavljaju.
    No, da ne bi ispalo da je mama, kolegica/vjeroučiteljica neka tašta osoba (a nije) i da to samo ona istjeruje pravdu radi samo svog djeteta, potpisat ćemo se i mi ostali, dovoljna je nekolicina, ne trebamo svi.

Kolegica će ići s njom na "kolegijalni razgovor", ali će joj predati i pismo, da vidi da i mi ostali mislimo ozbiljno i da takvo ponašanje dalje nećemo tolerirati. Tek ako ne bude nikakva odjeka, idemo službenim putem-pedagog, ravnateljica i, na kraju, katehetski ured, no samo ako bude trebalo.
    Idemo po redu. Ne radi se ni o mladoj ni neiskusnoj učiteljici koju bismo mi zastrašivali.
    Nije nimalo neosobno, dapače, vrlo je osoban pristup, roditelji s imenima i prezimenima, i prvo razgovor, a onda dalje.

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

To je ok, tako treba ići.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Nena-Jabuka samo da izrazim podršku - to su važne i osjetljive stvari. Dršte se.

pčelica_maja_23 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

prvo da vam kažem da sam se prijavila na projekt čitanja biblije i da mi se jako sviđa. uspijevam sa 3mj curicom bez problema. osim kaj ne meditiram baš nego samo pročitam i nabrzinu "smislim".

što se tiče nene jabuke i njenih problema - ovaj tjedan očekujemo rasplitanje i dobre vijesti

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

I ja redovito čitam - nije mi teret nego duhovni trenutak za mene. Nadam se da će mi to donijeti ne samo novo znanje nego i mir, snaženje vjere. Valjda zadana profesijom, vodim dnevnik čitanja i uspoređujem komentare u Jeruzalemskoj i Ekumenskoj bibliji. I mm čita, a djeca podržavaju - shvatili su to kao našu "zadaću", pa nam daju mira.

bubimira avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

uspoređujem komentare u Jeruzalemskoj i Ekumenskoj bibliji
    Znaš li nešto više o ovome? Ja neznam koja je razlika.
    Kak ti ide s tim komentarima? Ja pročitam ali nažalost ponekad nemam baš vremena razmatrati nad njima.

pčelica_maja_23 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

@ zdenka2
    haha odlični su, oni to pojednostave kako im odgovara (klinci)

nažalost nemamo Bibliju doma, pa sa neta čitanje pročitam

Imam Nz i Psalme jedino

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Dragi moji, sretan vam i blagoslovljen Božić!

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Jesmo se uštekale u isti čas
    Sretan Božić, drage moje, vama i vašim najdražima!

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

I to svijete čitavi
    Spasitelja pozdravi...

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj bubimira prvotno napisa Vidi poruku
    Znaš li nešto više o ovome? Ja neznam koja je razlika.
    Kak ti ide s tim komentarima? Ja pročitam ali nažalost ponekad nemam baš vremena razmatrati nad njima.
    Različiti su komentari - Jeruzalemsku Bibliju su komentarili franjevci iz tamošnje franjevačke škole, a ekumensku teolozi različitih kršćanskih Crkava, među kojima i hrvatski. Ekumenska ima više komentara, osobito jezičnih. Ne bih mogla reći koji su mi bolji - na nekim mjestima jedna na drugima druga Biblija daje više. Čitam oboje i baš mi se sviđa. Ja to onako, kako sam navikla u poslu - čitam, zapisujem nešto iz teksta što mi je posebno zanimljivo ili neki komentar i dodajem svoje zabilješke i razmišljanja. I inače uvijek bilježim dok čitam, a sada posebno, jer o biblijskim tekstovima stvarno treba razmišljati.

Zanimljivo mi je, kako se već približavamo kraju Postanka, povezati mnoge već odavno priče u jednu cjelinu povijesti nomadskog izraelskog naroda i njegova poimanja Boga i odnosa s njime, kao i pravnih, obiteljskih i drugih običaja. onda prijeći na Mateja i uživati u poruci kršćanstva - u svakoj rečenici doista se očituje po svemu novi savez čovjeka s Bogom.

Božić smo proslavili na dječjoj polnoćki - M. je ministrirao, a potom u druženju s obitelji.

Svima želim radosne blagdane i svako dobro u novoj godini!

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

http://www.bitno.net/vjera/fra-zvjez...a-poruka-nama/

ako još ovo niste vidjeli...baš je prigodno za Božić..... http://www.bitno.net/lifestyle/znano...ca-do-rodenja/

pogledajte i ovaj filmić, malo niže na starnici http://www.bitno.net/mulitmedija/vid...-je-moj-kralj/

Poruka, 25.12.2011. „Draga djeco! Danas vam želim dati nadu i radost. Sve što je oko vas dječice vodi vas prema zemaljskim stvarima, a ja vas želim povesti prema milosnom vremenu kako biste kroz ovo vrijeme bili što bliže mome Sinu, da vas On može voditi prema svojoj ljubavi i vječnom životu za kojim svako srce žudi. Vi dječice molite i neka vam ovo vrijeme bude milosno za vašu dušu. Hvala vam što ste se odazvali mome pozivu.“
    Blagoslovljen Božić, te obilje Božjeg blagoslova, radosti, ljubavi i mira u srcima i dušama u 2012 godini želim svima Vama od srca.
    Kako je anđe Gabrijel rekao Mariji; Gospodin je s tobom!.....tako i ja vama poručujem bez Nebojte se ničega u 2012 godini jer Gospodin je s Vama!

bubimira avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Sretan vam Božić žene! Neka novorođeni Isus Vama i vašim obiteljima donese svako dobro!

zdenka hvala za objašnjenje

ivana super su ovi filmići a pogotovo ovaj s razvojem bebe u maternici. koliko god sam puta to već gledala ( u nekim drugim verzijama) ili čitala svaki put me iznova i iznova fascinira i ne mogu se načuditi tom čudu života

i još jedna zanimljivost vezana uz bibliju. kako mi proučavamo, pa evo nešto prigodno i za našu djecu
    http://upoznajmo-bibliju.com/

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Zanimljivo razmišljanje o kršćanskom odgoju: http://www.bitno.net/obitelj/odgoj-uputa-za-uporabu/

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Zanimljivo razmišljanje o kršćanskom odgoju: http://www.bitno.net/obitelj/odgoj-uputa-za-uporabu/
    Sviđa mi se tekst, dobar je i za vjernike i za sve ostale. Mi roditelji prečesto mislimo da možemo sve kontrolirati, a to nije tako.

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

bitno net je jedna jako zanimljiva stranica i zato sam je htjela podjeliti s vama

no maloprije naiđoh na još jednu predivnu.... http://bibijana-majglad.blogspot.com/

http://bibijana-majglad.blogspot.com...oske-teme.html poučno,zanimljivo (žena inače predaje vjeronauk)- http://bibijana-majglad.blogspot.com...abel/Vjeronauk

http://bibijana-majglad.blogspot.com...e-teme_10.html ovdje neznam šta bi prije otvorila..ima raznih priča,predmeta za izrađivanje itd. http://bibijana-majglad.blogspot.com...-za-djecu.html

http://bibijana-majglad.blogspot.com...online_21.html ovdje imate ogromnu količinu duhovne glazbe za slušanje...pogledajte cijelu stranicu

http://ocimadrugoga.blogspot.com/p/arhiva.html razne duhovne priče http://bibijana-majglad.blogspot.com...a-drugoga.html
    http://zrno.wordpress.com/ Glinene posude sve su to blogovi iste osobe...pa uživajte

http://zlatna-djeca.blogspot.com/

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Još malo energizirajuće, radosne božićne poruke za ovu silvestarsku večer: http://www.youtube.com/watch?v=IrNcD34KFhM
    Uz najbolje želje svima, Zdenka

kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Oprostite što upadam, ali mi treba konkretna informacija. Jednoj je osobi potrebna duhovna pomoć, vodstvo, posustala je u svojoj vjeri, ali nema povjerenja u svećenike. Najviše bi joj odgovarao virtualni oblik komunikacije, dakle putem e-maila. Da li postoji takva mogućnost?

pinguica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Citiraj kljucic prvotno napisa Vidi poruku
    Oprostite što upadam, ali mi treba konkretna informacija. Jednoj je osobi potrebna duhovna pomoć, vodstvo, posustala je u svojoj vjeri, ali nema povjerenja u svećenike. Najviše bi joj odgovarao virtualni oblik komunikacije, dakle putem e-maila. Da li postoji takva mogućnost?
    Ne znam koga bi preporučila ako ne želi pričati sa svećenikom. Možda da prvo proba malo pričati sa ljudima na katoličkim forumima npr- tebe-trazim.com
    Neka pogleda koji lijepi vjerski film. Isus iz Nazareta ili film o Padre Piu. Ima na vimeo u dva dijela sa HR titlovima:
    http://vimeo.com/22237745
    http://vimeo.com/22189032

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

neka proba kod Ivančića tamo rade "civili"..psiholozi itd.
    http://www.cdp.hr/
    http://www.cdp.hr/index.php?option=c...d=49&Itemid=54

1. INDIVIDUALNA HAGIOTERAPIJA – U osobnim susretima utvrđuje se uzrok poteškoće i primjereno svakom pojedincu dovodi do duhovnog zdravlja. Susret je potrebno dogovoriti telefonom na br. 01-4829-829 (tel./faks). Adresa CDP-a je Vodnikova 2/III, a radno vrijeme od ponedjeljka do petka od 09 do 20 sati.
    CENTAR ZA DUHOVNU POMOĆ
    Hagioterapijski centar Zagreb
    Vodnikova 2/III
    10000 Zagreb
    Radno vrijeme je od ponedjeljka do petka od 8 do 20 sati.
    e-mail: cdp@cdp.hr

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

zašto?
    sad nek se bavi aktivno politikom a ispovijedanje nek prepusti onima koji se ne miješaju u politiku

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Što onda čekaju s Kaćunkom, Bogovićem, Madunićem...

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa Vidi poruku
    Što onda čekaju s Kaćunkom, Bogovićem, Madunićem...
    e te neće, oni su veliki hrvati i popovi :ruka_ruku_mije:

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Pa don.Grubišić je u penziji koliko ja znam..a s druge strane izjavio je kako od sad živi po savjesti a ne onom što Crkva , biskup a tim je mislio i Papa nalaže, tj Crkvene istine i kanoni (a sam ih je do jučer propovjedao s oltara-nije li to malo licemjerno). I ako se ja inače zalažem za "življenje po savjesti", jedan svečenik to tako ne smije reči, jer se zna kakve je zavjete dao i kome osim Bogu odgovara (kao i u vojsci), tko otkaže poslušnost biskupu (kao Grudski franjevci) dobiju razrješenje, stvarno ne vidim što je u tome sporno.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •