Stranica 59 od 74 PrviPrvi ... 949575859606169 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 2,901 do 2,950 od 3651

Tema: odgoj u duhu vjere 5

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

http://www.cdp.hr/index.php?option=c...d=49&Itemid=54

5. HAGIOTERAPIJSKI SUSRETI ZA DJECU
    a) hagioterapijski susreti za djecu „ Lijepo je što postojiš “, namijenjen je djeci od 4 do 11 godina. Održava se jednom mjesečno (uvijek subotom) za dvije dobne skupine:
    – za djecu od 4 do 7 godina 10 − 11 h,
    – za djecu od 8 do 11 godina 11,30 − 12,30 h.
    Cilj je ove radionice djecu uvesti u ljepotu postojanja, pomoći im da prepoznaju svoju jedinstvenost, dragocjenost, sposobnosti i talente, ali isto tako da ih otkrivaju i u drugima. Djeci se nastoji posredovati bazično povjerenje kroz koje stječu sigurnost i samopouzdanje. Također već u najranijim godinama djetetova života potrebno je razvijati i izgrađivati ispravne moralne vrijednosti. Susret se ostvaruje kroz igru, kreativno likovno izražavanje, priče, glumu, pjesmu i ples.
    sad sam malo škicnula i vidila da imaju jednu subotu u mjesecu seminar za djecu, ali gore u obavjestima nema niti jednog seminara, osim jednog u 2mjesecu ove godine...ima li netko saznanja kad i gdje se održavaju seminari za roditelje i oni za djecu od 4-7g?

Ima li tko saznanja tko seve radi u CDP-Zagreb, jer nema popisa zaposlenih i njihovih zanimanja...ima navedeo njih par aza druge gradove

bubimira avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

nena-jabuka za individualne susrete bih ti preporučila i isusovce iz palmotićeve.
    a i utorkom i četvrtkom ujutro u katedrali ispovijeda jedan divan svećenik portugalac Ramos. Jako volim kod njega ići na ispovijed koja uvijek izgleda kao i neki osobni razgovor.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj bubimira prvotno napisa Vidi poruku
    nena-jabuka za individualne susrete bih ti preporučila i isusovce iz palmotićeve.
    a i utorkom i četvrtkom ujutro u katedrali ispovijeda jedan divan svećenik portugalac Ramos. Jako volim kod njega ići na ispovijed koja uvijek izgleda kao i neki osobni razgovor.
    Hvala, dobro je znati i da se može kod Isusovaca.
    A kod Ramosa idem u katedralu već neko vrijeme, sad mi je nedavno ugovorio i osobni dejt, tako se baš nešto poklopilo zadnjih dana

Marna avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj Zdenka2 prvotno napisa Vidi poruku
    Marna, to je molitveni pristup? Zanima me to, baš mi nedostaje ta meditativna dimenzija.
    Zdenka2, a također i vama ostalima, evo još jednog korisnog naslova:

Keating, Thomas: Bliskost s Bogom: uvod u molitvu sabranosti, Synopsis Zagreb-Sarajevo/Udruga Jeka tišine, Zagreb, 2011.

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

možda i nije za obiteljski forum ali poznam i neke roditelje koji su s adoliscentima imali i takvih problema , pa možda nije zgoreg pročitati razgovor s Zvijezdanom LInićom na temu egzorcizma http://www.samoborskiglasnik.net/raz...datum=20050305

bubimira avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Ivana jesi saznala što vezano uz hagio za djecu što si gore spominjala?

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

nažalost nisam....nemam baš trenutno vremena pa sam baš zato molilia za informaciju...no izgleda da nitko ništa nezna...pa ću morati iskopati neki e-mail i kontaktirati ih

Laura avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Sad tek vidim da ste razgovarali o knjizi Tajna uspješnog majčinstva, pa da se i ja javim... pročitala sam je prije par mjeseci. U početku me oduševila, ali sad kad ju pokušavam provesti u praksi,ostala sam razočarana. Nikako ne uspjevam... A i ona je imala malu djecu kao i ja, kako ona može, a ja ne? Uopće ne kužim gdje griješim... Ujutro se ne stignem ni umiti,a kamoli se pomoliti. Mogu se prekrižiti, ali sad da izmolim nešto duže od Očenaša Bebač nema neke rutine tijekom dana, a ovaj drugi pojede moje živce do kraja A navečer kad odu spavati ne mogu se pomaknuti od umora, i pustim kuću u kaosu i odem i ja na spavanje...Ne stignem ništa duhovno pročitati... Evo, sad sam se malo izjadala...
    A da vidite kako sam to oduševljeno čitala, čak sam i bilješke napravila, i tablice kao i ona- i sve palo u vodu Ako netko pokušava ovo pravilo provesti u praksi, bilo bi mi drago izmijeniti iskustva,možda shvatim u čemu griješim.
    Što se tiče molitvenog života starijeg sina, nisam baš zadovoljna, mislim da bi se trebala više potruditi... Na kraju se sve svede na kratku večernju molitvu... Prije spavanja zajedno izmolimo Anđele čuvaru mili, Zdravomarijo i jednu kratku molitvicu. I to više ja molim, on samo sluša i kaže Amen Jučer sam pokušala uvesti i Jutarnju molitvu, ali on je totalno nezainteresiran, ujutro želi upaliti crtiće i samo čeka kad ću završiti. Kako da mu približim molitvu, a da ne ispadnem dosadna? On će sad tek 4 god. tako da je još mali...

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Laura, meni se tvoj obteljsko-molitveni život čini skroz OK.
    Pa imaš malu djecu, kako bi drugačije moglo i biti?
    Kad sam rodila svoje treće dijete isto sam bila razočarana što više ne idem na molitvene susrete, duhovne obnove, klanjanja pred Presvetim...jedva da sam stigla 15 minuta moliti dnevno i jedva nedjeljom na Misu. Stala sam tako pred Raspelo i obećala Gospodinu da ću mu jednog dana nadoknaditi...a onda sam u slijedećem času umom i srcem primila onu poruku iz Evanđelja: "Što učiniste najmanjem od moje braće, meni ste učinili!". I tada je sve "sjelo" na svoje mjesto. Spoznala sam da, brinući se o malom djetetu, brinem o Kristu. (Ovo sam već pričala ovdje pa sam sigurno i dosadna). Sav svoj trud koji podneseš za druge tijekom dana prinesi Bogu...na taj način rad postaje molitva.
    A od duhovne literature preporučam "Brazdu", "Put" i "Kovačnicu".To su duhovne strelice, kratke misli koje te u trenu okrijepe i vrate ti snagu za život a ne zahtijevaju duga čitanja...

superx avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

ajde da vas pitam ,predpostavljam da ste bolje upićene od mene.
    Može li dijete primiti sakramente ,pričesti i krizme,ako ne pohađa školski vjeronauk? Ne pitajte za razloge,ako može i koja je procedura?

Marna avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

superx, savjetujem ti razgovor sa župnikom.
    Je li dijete odlazilo na vjeronauk u župi?

Juroslav avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj superx prvotno napisa Vidi poruku
    ajde da vas pitam ,predpostavljam da ste bolje upićene od mene.
    Može li dijete primiti sakramente ,pričesti i krizme,ako ne pohađa školski vjeronauk? Ne pitajte za razloge,ako može i koja je procedura?
    redovno - ne može (biskupi se složili i ne daju)
    ukoliko je neka specifična situacija - na razgovor sa župnikom

superx avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

He,al kod nas u našoj župi nema razgovora, za ništa, čak ako župnik nije dobre volje ne možeš dogovoriti vjenčanje kada ti želiš nego ti on odredi datum u eventualno željenom mjesecu!
    Župnog vjeronauka nema, prvopričesnici imaju tzv. pjevanje, subotom ali samo kao nadopunu vjerkasu!

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Ružno! Ima svega, ne bi trebalo biti, al ljudski faktor je u svemu ključna karika. Molit ćemo za tu župu, a ja bih ti predložila da odeš u onu gdje su ljudi dobri, najbolje susjednu - ipak je blizu, možda će moći zadržati neka prijateljstva. Napiši koji si dio grada, znaju ljudi ljude i vjerujem da ti možemo naći dobru župu, župnike i kapelana. Nema smisla patiti dijete, ako nešto ne štima, a na domak ruke je sve u najboljem redu.
    Ako je kompleksnije, napiši mi na pp, mogu te, možda, uputiti čovjeku koji može pomoći.

superx avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

MA ovako, moje dijete i nije školarac još,ali bude uskoro.
    Ja nisam do sada imala nikakvih incidenata sa svečenikom,ali drugi jesu meni vrlo bliski ljudi, mi smo klince krstili i vjenčali se u toj župi.
    Ma na kraju nije čak niti problem u njemu...,ali meni se ne sviđa način na koji se vjeronauk izvodi u našoj školi,drže ga starije časne koje teme ne obrađuju dovoljno blisko djeci pa su maleni vrlo često zbunjeni,a one im ne žele dati odgvore prilagođene njima.
    Evo npr: malenom nećaku su rekli na satu na početki školske godine da mu je najvažnija majka Djevica Marija,i mali je bio skroz zbunjem, upoznavali su se sa važnim "ličnostima" i naka su sjeca postavljala pitanja,gdje je ona,kako nam je ona najvažnija, a one nisu imale spremne odgovore, samo su im rekli da je na nebu i da je umrla.
    Klincu se uplašeni dolazili doma i ispitivali roditelje da jel oni moraju umrjeti da vide mamu,...
    To je samo jedan od primjera.
    Voljela bih kada bi negjde bio onako crkveni vjeronauk bez ocjena i topao , da djeca mogu pjevati i moliti bez opterečenja, čitati Bibliju.... i da dobiju sve sakramente !
    Razmišljam o tom vjeronauku,bi li ga uopće upisivala,a voljela bih da može primiti redovne sakramente!

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

To svakako nije dobro! Čula sam za par zg župa u kojima su ljudi (s pravom) ogorčeni... Oprostimo ljudima njihovu slabost, i idemo dalje.
    Napomeni u kom si dijelu grada, ne moraš točnu lokaciju, pa ti možda možemo preporučiti gdje je dobro, i bolje.

superx avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Gornja dubrava!

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

šteta da je takva situacija s školskim vjeronaukom, baš šteta. ali imaš još vremena možda se može porazgovarati s časnam, kad bi im netko ukazao na propuste možda bi se potrudile ispraviti,znaš kako nam je svima važna u poslu povratna informacija, ali dobronamjerna. Mi imamo pozitivan primjer iz drugog predmeta gdje smo ruigirali na neke neadekvaten postupke stručnoj službi i predložili doedukacija u dotičnog nastavnika i stvarno se pokazalo da je nastavnik bio voljan i željan popraviti neke elemente i sad je puno bolje., baš značajno bolje. No dok tvoje dijete krene u školu moža se još tir put pormjene vjeroučiteljice ili neke druge okolnosti, molit ćemo za riješenje.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

http://www.newscientist.com/special/god
    Zanimljivo izdanje New Scientista posvećeno Bogu

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Ja moram podijeliti da sam ja, prekaljena u prihvaćanju mana i nedostataka Crkve i njezinih djelatnika, prije neki dan doživjela šok i stvarno me izbacilo iz cipela. Neki velečasni, čak na relativno dobrom glasu, me tijekom ispovijedi tako izvrijeđao, rugao mi se (!) i cerio! Samo da bude jasno, nisam imala nikakav estra ni grijeh, ni problem, niti sam nešto puno pričala. Očito sam ga dirnula u žicu, ili je imao loš dan i čovjek si je dao truda. Mislim, imam svog ispovjednika (koji je opet na ovu priču ponovio zašto je važno imati svog ispovjednika hehehehehe), i ne ulazim u markove konake s ljudima koej ne poznam ,dolazim po sakrament, a njihove osobne umjetničke dojmove više-manje otrpim, ali me ovo prestravilo, onako za istač. Razmišljam kako moram onda paziti dječicu da pripremim da i oni idu kod dobrog i provjerenog ispovjednika, i da ako već nekome preporučujem da ode na ispovijed, isto ne propustim dati i preporuku.
    Jer ovo!

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj laura prvotno napisa Vidi poruku
    sad tek vidim da ste razgovarali o knjizi tajna uspješnog majčinstva, pa da se i ja javim... Pročitala sam je prije par mjeseci. U početku me oduševila, ali sad kad ju pokušavam provesti u praksi,ostala sam razočarana. Nikako ne uspjevam... A i ona je imala malu djecu kao i ja, kako ona može, a ja ne? Uopće ne kužim gdje griješim...
    Ona je imala malu djecu, ali i veću djecu na koje se djelomično mogla osloniti i sastaviti za njih zadaće koje su mogli sami obavljati, od pospremanja sobe, pomoći oko manje djece pa sve do pripreme obroka (kod onih najstarijih). Ima petero djece i tu je taj raspon u godinama zbog kojega je morala za svako dijete izraditi poseban plan i raspored. Tvoji su još mali i mislim da je to najteže razdoblje u životu po pitanju ikakve stabilne organizacije života. Možeš biti sretna da pokrpaš rupe i izguraš dan s koliko-toliko sačuvanih živaca, teško je ostvariti neke jače ambicije jer oni ama baš ništa ne mogu sami. Kad ja kažem da mi nema tko što govoriti dok god režem redovito 80 noktiju i perem i sušim četiri glave (uključujući svoju), onda je sve jasno.
    No, meni su osobno njezina pravila pomogla kao inspiracija, tek sam nedavno pročitala knjigu i počela sastavljati te rasporede, ali vidim izlaz na kraju tunela jer sam sve prilagodila svojim uvjetima života i dobi svoje djece. Počela sam s najstarijom kćeri i satavljanjem posebnog raporeda za nju, tablica kad ima školu ujutro, ili popodne, kad ima karate navečer, odredila sam vrijeme za učenje u danu i trajanje, unaprijed tjedni odabir što se i kad može gledati na TV i mogu ti reći da je cura oduševljena jer je ona sa svojih 10 godina zapravo pogubljena u vremenu i samo stihijski nešto obavlja, a zapravo joj treba putokaz i granice. Nešto sam sastavila i sebi, ali i tu sam na početku. Naravno da taj "vojni režim" ne može biti striktno pošivan, nama ulijeću gosti, druga djeca, odlasci u dućan, kod doktora...kojekuda...kao i svakome, ali moramo neku okosnicu imati ako mislimo sačuvati vrijeme i živce i tu je ta knjiga, odnosno autorica, u pravu.

ujutro se ne stignem ni umiti,a kamoli se pomoliti. Mogu se prekrižiti, ali sad da izmolim nešto duže od očenaša bebač nema neke rutine tijekom dana, a ovaj drugi pojede moje živce do kraja a navečer kad odu spavati ne mogu se pomaknuti od umora, i pustim kuću u kaosu i odem i ja na spavanje...ne stignem ništa duhovno pročitati... Evo, sad sam se malo izjadala...
    A da vidite kako sam to oduševljeno čitala, čak sam i bilješke napravila, i tablice kao i ona- i sve palo u vodu Ako netko pokušava ovo pravilo provesti u praksi, bilo bi mi drago izmijeniti iskustva,možda shvatim u čemu griješim.

Ujutro mogu nešto pročitati ili se pomolit samo ako malu pošaljem u vrtić. Ako ostane doma, ništa. Zato sam odredila pola sata popodne dok ona spava. Navečer isto, umor, koma. No, zato sam pomakla čitanje, pjesmuljke i kratku molitvu s djecom na vrijeme neposredno prije večere dok još imam snage i volje, a i svi smo doma. Poslije djeca idu na aktivnosti, treba se spremati za sutra, vrijeme je za muža i jedva stojim na nogama. Još bih naglasila da sva ta pravila koliko- toliko funkcioniraju dok je žena doma, kad ide na posao, to sve svesti u tri sata dnevno, čini mi se preteško, skoro nemoguće, osim nekih instant verzija.

što se tiče molitvenog života starijeg sina, nisam baš zadovoljna, mislim da bi se trebala više potruditi... Na kraju se sve svede na kratku večernju molitvu... Prije spavanja zajedno izmolimo anđele čuvaru mili, zdravomarijo i jednu kratku molitvicu. I to više ja molim, on samo sluša i kaže amen jučer sam pokušala uvesti i jutarnju molitvu, ali on je totalno nezainteresiran, ujutro želi upaliti crtiće i samo čeka kad ću završiti. Kako da mu približim molitvu, a da ne ispadnem dosadna? On će sad tek 4 god. Tako da je još mali...
    [/quote]

On je premali za neke veće akcije i to što radiš sasvim je dovoljno za tu dob. Moja curka od 3 i pol nešto malo zbrlja, anđele čuvaru, ne kuži još ni pričice koje im čitam, samo slike gleda, ja čitam, recimo, o Samsonu, a ona -gle, lav! a gdje je lavica?
    Naravno da voli više crtiće, kakva molitva! U crkvi na misi živi za sipanje kune u košaricu i dobivanje križića kod pričesti i to je to. No, voli gledati pjesme na youtube pa tako nauči neke pjesmice i to ju veseli.

Npr. ovu - http://www.youtube.com/watch?v=XDAgo...eature=related. Gleda sličice, komentira kako Isus voli životinje i djecu pa pjeva. Možda su dečki malo nestrpljiviji, ali sličice i pjesmice svi vole. Polako, pusti ih polako i s godinama će pokazivati više interesa, nisu oni tako mali spremni za ozbiljne molitve, ni neki odrasli ljudi ne kuže čemu neke spike .

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj Ifigenija prvotno napisa Vidi poruku
    Ja moram podijeliti da sam ja, prekaljena u prihvaćanju mana i nedostataka Crkve i njezinih djelatnika, prije neki dan doživjela šok i stvarno me izbacilo iz cipela. Neki velečasni, čak na relativno dobrom glasu, me tijekom ispovijedi tako izvrijeđao, rugao mi se (!) i cerio! Samo da bude jasno, nisam imala nikakav estra ni grijeh, ni problem, niti sam nešto puno pričala. Očito sam ga dirnula u žicu, ili je imao loš dan i čovjek si je dao truda. Mislim, imam svog ispovjednika (koji je opet na ovu priču ponovio zašto je važno imati svog ispovjednika hehehehehe), i ne ulazim u markove konake s ljudima koej ne poznam ,dolazim po sakrament, a njihove osobne umjetničke dojmove više-manje otrpim, ali me ovo prestravilo, onako za istač. Razmišljam kako moram onda paziti dječicu da pripremim da i oni idu kod dobrog i provjerenog ispovjednika, i da ako već nekome preporučujem da ode na ispovijed, isto ne propustim dati i preporuku.
    Jer ovo!
    Dobrodošla u realnost! Najljepše je imati nekog stalnog, pouzdanog i onda ti nije jasno na kakva sve čuda ljudi nailaze. Jedni se svećenici silno trude, privuku i ohrabre ne znam koliko ljudi, a onda drugi likovi odbiju skoro cijelu župu i od sebe i od Crkve.
    Nedavno sam, čekajući ispovijed, srela jednu časnu setru, koju poznajem jako dugo, i baš pričamo kod koga je dobro ići, ona spominje franjevce na Kaptolu, osobito jednog svećenika, zaboravila sam prezimenešto na K, Kuhnić ilii nešto slično, kako je super za mlade...Ja kažem kako više nisam u toj skupini "mladi" pa mi treba neki za ove bremenite obiteljskim problemima i tako komentiramo kako smo mi u Zagrebu zapravo privilegirani jer imamo izbora otići i kod drugog svećenika i u drugu župu, nismo osuđeni biti tamo gdje nam je prebivalište i patiti se.
    Od ovog tvog iz navedenog primjera bih otišla, makar i usred ispovijedi.
    Nemam više živaca ni volje ni za doktore, ginekologe, ni učitelje, ni činovnike, pa tako ni svećenike, koji ne rade svoj posao kako treba i postavljaju si ovlasti koje im niotkud nisu dane. Prošla su ta vremena, odavno. Već jako dugo oni nisu jedini pismeni u selu pa da čovjek ovisi o tome hoće li mu pročitati pismo rođaka iz Amerike.

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Uh, već sam pisala da i mene muči moj molitveni život. Iako sam zapravo dosta dugo budna, moram priznati da mi čak i u ovaj kasni sat kada bih mogla biti skoncentrirana i posvećena molitvi budem preumorna za takvu aktivnost. Lakše mi je doći na forum, ili otići na FB ili tek buljiti u TV... samo da je mozak na pašu.

Prošlih sam tjedana bila tako izgubljena, u mislima, osjećajima. Kao malo frustrirano dijete koje ne zna gdje bi pa lupa glavom o zid. Baš mi je nedostajala predanost Bogu. Naravno, i molitva, ali u svim tim ludim danima sam zaboravila pomisliti... ok, tako je kako je, ali Ti si tu, sa mnom si, sve će biti ok. Zaboravila sam u nekim situacijama zatražiti pomoć Duha svetoga, da me prosvijetli, da me smiri. Zaboravila sam tražiti više ljubavi. I baš sam pucala... I onda (možda previše tražim fizičke znakove, ali uvijek rado poistovjećujem svjetlost ili bjelinu s Duhom svetim), na blagdan Uzašašća smo bile nas dvije na večernjoj misi. Ona je tupkala okolo, malo i previše bučila, ja stalno siktala, mrštila se... Večernje je sunce kroz prozor obasjalo mjesto na kojem sam stajala (sad ćete reći da serendam), pomilovalo me i osjetila sam spokoj koji mi je trebao. Znate ono, kad duboko udahnete i osjetite da su se taj puta pluća napunila zrakom, skroz. Sve je bilo nekako ljepše.

Ovu sam nedjelju bila pomalo tužna kada se moje mišljenje razilazilo s mišljenjima većine, preplakala sam, ali nekako u dubini duše osjetila da radim pravu stvar.

A molitva s djetetom. Uh, da. Moja odsluša Anđele čuvaru (iako, prateći tu molitvu znam da ju ne kuži ni malo, čak mi je i bed što ju molimo, a nikako naučiti one njoj primjerenije) i Sv. mala Terezijo, ali onda krenemo neku našu zahvalu pa onda i ona nabraja: hvala Ti što smo se igrali, što sam, ne znam, ubrala ljubičasti cvijet na livadi... večeras je bubnula, hvala ti Bože što smo se danas tukli Nakon što sam se nasmijala, objasnila sam joj da za takve stvari moramo zamoliti Isusa da nam oprosti (nismo se tukli, nego smo se svađali jer je radila kojekakve gluposti večeras), kao što se međusobno molimo za oproštenje.
    Kad god tako molimo naglas (nekada stvarno nemam snage, ne fizički, nego psihički budem totalno potrošena u tim trenucima), uvijek se molimo i za konkretne osobe - obitelj, prijatelje (uvijek uvali susjeda s prizemlja na što sam prvi put skoro pala na gu*icu - rekla je: mojimo te za Sajeta koji popaja seko (popravlja svjetlo)), a i kad god molimo, sama se sjeti Marival i njezinih dečkiju iako nema pojma o kome se zapravo radi.
    No, kao što rekoh, nekada samo napravim križić na njezinom čelu i predam je Bogu.

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ifigenija, tvoje iskustvo me podsjeća na MM-a kad je imao oko 23.god. i otišao na ispovijed u jednu crkvu di ih ima više na raspolaganju za ispovijed. (ne svoju župu)
    I krene tako MM, kad li ga svećenik prekine, "A po čemu ste se spremali?" MM nije odmah skužio i ovaj ponovi nešto drublje "po čemu ste se spremali za ispovijed?" Kaže MM, pa po savijesti. Da bi ovaj na njega, ne može to tako, što je on tu uopće došao, nek si izvoli izać van i, mislim ispred crkve, kupi neki molitvenik po kojem će se spremiti pa nek onda dođe. I sve to takvim svađalačkim tonom... Kaže MM da je neko vrijeme iza toga (baš u to vrijeme je imao neke duhovne trzajeve i ovo mi nikako nije dobro sjelo) jednostavno tio izać van iz krila Crkve.
    Pa ti reci....
    Posljednje uređivanje od zmaj : 23.05.2012. at 12:39

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ajme SikaPika popravila si mi raspoloženje 100%

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj pikula prvotno napisa Vidi poruku
    Ajme SikaPika popravila si mi raspoloženje 100%

Marna avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj zmaj prvotno napisa Vidi poruku
    Ifigenija, tvoje iskustvo me podsjeća na MM-a kad je imao oko 23.god. i otišao na ispovijed u jednu crkvu di ih ima više na raspolaganju za ispovijed. (ne svoju župu)
    I krene tako MM, kad li ga svećenik prekine, "A po čemu ste se spremali?" MM nije odmah skužio i ovaj ponovi nešto drublje "po čemu ste se spremali za ispovijed?" Kaže MM, pa po savijesti. Da bi ovaj na njega, ne može to tako, što je on tu uopće došao, nek si izvoli izać van i, mislim ispred crkve, kupi neki molitvenik po kojem će se spremiti pa nek onda dođe. I sve to takvim svađalačkim tonom... Kaže MM da je neko vrijeme iza toga (baš u to vrijeme je imao neke duhovne trzajeve i ovo mi nikako nije dobro sjelo) jednostavno tio izać van iz krila Crkve.
    Pa ti reci....
    Žalosno, ali istinito!
    Neki svećenici otjeraju ljude od crkve i s pravom se osjećaju ogorčenim, prevarenim, prognanim.
    Razumijem da su i svećenici samo ljudi i čine pogreške, i ja, kao i Ifigenija, mogu uvažiti sve mane ovog svijeta i razumijeti, ali ne može to biti dovijeka, koliko god to nastojala i vježbala se u strpljenju i toleranciji!
    Još nisam naišla na takvog ispovjednika, ali vjerujem da bih mu u lice rekla da se tako ne razgovara s ljudima i ne vrši služba koja mu je dana.
    I ta oholost dotičnog uz cerekanje i ruganje drugome. Gle, nadmoći, jer on misli da je bog u nekom selu.

Sve mi je jasnija potrebitost i hitnost molitve za duhovna zvanja!

U današnjem svijetu prepunom stresa i brige, trebamo utjehu, radost i nadu koju želimo dobiti u krilu Crkve, čitajući Sveto pismo, u molitvi sabrani.
    Baš svećenici i časne sestre trebaju biti svjetlo i utočište.
    Ili su se i oni umorili?

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

je Marna...
    moj dojam je da toga danas ima sve više ili je glasnije
    ali, hvala Bogu, sreli smo i u kontaktu smo s nekima koji su i više nego dobri...nema što, sigurno Bog na djelu
    daje snagu za dalje..

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj Marna prvotno napisa Vidi poruku
    Žalosno, ali istinito!
    Neki svećenici otjeraju ljude od crkve i s pravom se osjećaju ogorčenim, prevarenim, prognanim.
    Razumijem da su i svećenici samo ljudi i čine pogreške, i ja, kao i Ifigenija, mogu uvažiti sve mane ovog svijeta i razumijeti, ali ne može to biti dovijeka, koliko god to nastojala i vježbala se u strpljenju i toleranciji!
    Još nisam naišla na takvog ispovjednika, ali vjerujem da bih mu u lice rekla da se tako ne razgovara s ljudima i ne vrši služba koja mu je dana.
    I ta oholost dotičnog uz cerekanje i ruganje drugome. Gle, nadmoći, jer on misli da je bog u nekom selu.

Sve mi je jasnija potrebitost i hitnost molitve za duhovna zvanja!

U današnjem svijetu prepunom stresa i brige, trebamo utjehu, radost i nadu koju želimo dobiti u krilu Crkve, čitajući Sveto pismo, u molitvi sabrani.
    Baš svećenici i časne sestre trebaju biti svjetlo i utočište.
    Ili su se i oni umorili?

Ja se posve slažem da ako treba nečega, treba molitve za duhovna zvanja, i za ove koji su već to odabrali, da to mogu nositi, i da bude više ljudi (vjerujem da čovjek koji radi dan-noć i kuburi s tim cijevima i krovovima i čudima koje treba organizirati, popraviti, hrvati se s majstorima... nije lako biti duhovan, da lako švikne, možda su čovjeka do ludila dotjerali majstori i nije više mogao, uopće ja njega ne sudim...), i da onda ljudi mogu naći ljubav i utjehu i pomoć koju traže.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj zmaj prvotno napisa Vidi poruku
    je Marna...
    moj dojam je da toga danas ima sve više ili je glasnije
    ali, hvala Bogu, sreli smo i u kontaktu smo s nekima koji su i više nego dobri...nema što, sigurno Bog na djelu
    daje snagu za dalje..
    Ma nije to ništa novo... možda jest glasnije. Mene je ovo sad podsjetilo na priču moje svekrve koja je slično prošla na ispovijedi prije vjenčanja (hrpa neugodnih pitanja, tako da od tada nikada više nije otišla na ispovijed), a ni moji roditelji nisu prošli puno bolje u mladosti... Bilo i bude. Možda se prije manje govorilo o tome, ali bilo je toga i bude. Svećenici su ljudi i među njima isto ima onih koji su sposobniji i onih drugih, a isto kao i svi mi i oni mogu imati loš dan (neki češće od drugih).

Laura avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Ljiljan@, Nena-Jabuka, SikaPika -hvala na odgovorima Odmah mi je lakše, ja sam mislila da je stvar u meni, u mojoj organizaciji- a vidim da i drugi imaju takvih teškoća. Ma kad beba poraste, bit će lakše... SikaPika, i ja svom stavljam križić prije spavanja, to mi je tako prekrasno Još bih svašta pisala, ali moram ići, beba plače...

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Molimo se danas Majci Božjoj od Kamenitih vrata, zaštitnici Zagreba koja nas čuva i štiti! Hvala ti za sve!

Laura avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Malo podižem temu, mame, kako ste? Beba mi ima 5 i pol mj. i sad tek ništa ne stižem... Po cijeli dan se želi nosati, a ja sama s njima... Kuća neuredna, mali plače, stariji stalno želi da se igram s njim, ne spava popodne, hiperaktivan je za poluditi....U subotu sam zamolila muža da ih pričuva na 15 min, ja sam izašla van u prirodu i uspjela izmoliti dvije desetice krunice... Prekrasno... Da mi je više tih 15 min I stalno razmišljam o tome kako je bitno kakav primjer dajemo djeci, više nego da im nešto propovjedamo. Shvatila sam da sam se dosta promijenila u negativnom smislu. Ne sviđaju mi se neke stvari kod mene, a nikako da to promijenim, nešto me koči... a htjela bih da djeca odrastu uz smirenu, zadovoljnu mamu... Baš moram puno raditi na sebi, a ne stižem. Uf, moram se negdje izjadati, ovaj topić mi je savršeno mjesto za to...
    A sad nešto pozitivno. Počeli smo svi zajedno ići na Misu, i zasad je super, beba je mirna, znatiželjno gleda oko sebe, a starijem sinčiću objašnjavam što se događa, ali na dječji način- npr, sad će svećenik papati kruh i vino, pa će oprati čašice i tanjuriće, pa ćemo baciti novčiće... I neki dan kaže on meni:"Mama, dođi u crkvu!" I pozove me u sobu, ja sjednem, i on počne glumiti svećenika. Pa mi kaže da se prekrižim i otpjevam "Kao Marija", morala sam i bacati novčiće, on je prao tanjuriće i davao mi plastične ribice da ih jedem I dosta dugo je " misio", ja sam samo sjedila i čudila se koliko je pojedinosti s mise upamtio...tako malo dijete... I večernju je molitvu jako zavolio, svećenik mu je prije dva mjeseca poklonio krunicu i kad molimo Zdravomariju, uzme krunicu u ruke... Zahvalimo Isusu na današnjem danu i onda svojim riječima prepriča što je sve doživio. Neki dan je zahvalio Isusiću što se lijepo svađao s curicom u parkiću I voli poljubiti bracu prije spavanja i staviti mu križić na čelo, kao što ja to njemu radim Eto, kad sve to vidim, ponosna sam na svoju dječicu, i to mi daje snage da se nastavim i dalje truditi da mi Gospodin bude smisao života... i molim Boga da to bude i mojoj djeci...

kata.klik avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

uh, htjela bi samo reći da sam ja osobno zbog ovakvih svećenika (ispovjedanika) kakve spominje ifi prestala ići na ispovjed, prestala slušati propovjedi, izgubila vjeru u Crkvu.
    nakon toga je došlo još puno stvari i pitanja gdje sam se počela razilaziti sa stajalištima Crkve, ali vjeru u Boga, Isusa i duha svetog nikada nisam izgubila. I jedino mi je to u najtežim trenucima davalo snagu da neke jako teške trenutke preživim.

i ne želim nikoga provocirati ni ništa, ali bi voljela znati kako vratiti vjeru u nekog ko te je razačarao toliko puta i to u najtežim trenucima (mislim na Crkvu, odnosno svećenike)

Marna avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

kata.klik, ali ne treba odustati od traženja svog duhovnika koji će ti dati snage u vjeri, davati smjer, imati razumijevanja i vremena da te sasluša.
    Kako vratiti vjeru? Ustrajnošću, molitvom, postom, meditacijom, pronaći trenutke tišine unutar sebe, odvojena od buke svakodnevice, što je nama, ženama-majkama teško i stalno odgađamo te potrebne momente za oporavak duha, u stilu "kad malo odrastu, završe školu, ožene/udaju se ...", za muža "kad bude na poslu/putu, gleda utakmicu, tandrlja po tipkovnici ...", a idealno bi bilo kad te trenutke ne bi zamjenjivalo robovanje kućanskim poslovima (stalno se žalim zbog toga, ne mogu si pomoći - od svega jedino kuhanje i pečenje kolača volim, sve drugo ... uh!).

A sad, ipak, nešto ljepše:
    Pripremate li se za sutrašnji blagdan Marijina Uznesenja?
    Idete li na hodočašće negdje izvan mjesta stanovanja?

Kod nas u Rijeci, na Trsatu bit će lijepo i svečano.

naniluc avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Mi idemo u svetište Majke Božje Gorske u Loboru- prekrasna crkva na brdu koja postoji stoljećima, a osjećaj koji vas obuzme kad pogledate kip morate doživjeti jer se ne može opisati.
    Dolazi puno hodočasnika, no puno manje nego npr. u Mariju Bistricu ili Trsat.

kata.klik avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

sutra ne, jer ne volim gužve, ali zadnjih tri godine idemo iza same gospe u Mariju Bistricu, subotu ili nedjelju, ne znam ali ne volim baš gužve, imam osjećaj da su onda puno više neke druge stvari istaknute a ne samo svetište i molitva.

to mi dođe kao duhovna hrana, ali opet ni tad nisam na misi, nego prođemo svoj križni put u miru, odem u crkvu pomolim se, zahvalim na svemu i to je to, i dalje ne mogu prisustovati misi...

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Marna prvotno napisa Vidi poruku
    kata.klik, ali ne treba odustati od traženja svog duhovnika koji će ti dati snage u vjeri, davati smjer, imati razumijevanja i vremena da te sasluša.
    Kako vratiti vjeru? Ustrajnošću, molitvom, postom, meditacijom, pronaći trenutke tišine unutar sebe, odvojena od buke svakodnevice, što je nama, ženama-majkama teško i stalno odgađamo ...
    ...ja bih pak preporučila svima koji traže vjeru one male knjižice svetog Josemarie Esricriva: Put, Brazda i Kovačnica. On je inače utemeljitelj ideje da živimo svoju vjeru kroz svakodnevni život i ispunjavajući svoje svakodnevne dužnosti. Jer ako ćemo čekati doba u kojem ćemo imati puno vremena za vjeru i Boga, nećemo ga dočekati...a s druge strane živeći svoju svakodnevnicu, u brojnim trenucima kad nešto krene ukrivo - mnogi će opsovati; kršćanin će reći - Bože pomozi! Što više puta dnevno - to bolje.
    I bitna je svakodnevna molitva, barem 15 minuta dnevno. Ne smije proći niti jedan dan u kojem se ne sjetimo da imamo dušu, kaže sv. J. Escriva. I nemojmo molitvu ostavljati za posljednji trenutak u danu kad nas savlada umor i san. Ujutro - kaže, odmah audijencija kod Boga.
    A za svetu Misu nema zamjene, to je kruna svega! I kakav god da bio svećenik, drage moje sestre u Kristu, ne zaboravite da ima tu moć od Krista živoga - to čudo pretvorbe i odrješenje grijeha...

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

RASPORED SEMINARA NA TABORU- fra Zvijezdan Linić
    • 30. kolovoza do 2. rujna: duhovna obnova s molitvama za ozdravljenje i oslobođenje: “Ljubiš li me više nego ovi…?” Vodi fra Zvjezdan.

• 6.-9. rujna: duhovna obnova o Isusu koji oslobađa od Zloga: “Ženo, oslobođena si od svoga zla!” Bit će i molitve za ozdravljenje i oslobođenje. Vodi fra Zvjezdan.

• U ponedjeljak, 17. rujna je blagdan Rana sv. Franje. Slavit ćemo taj blagdan svetom misom u 11 sati u kući “La Verna” u Višoševićima na Žumberku. Zainteresirani mogu do 9 sati doći u Tabor odakle se osobnim automibilima kreće put Žumberka.

• 20.-23. rujna: duhovna obnova ozdravljenja i oslobođenja uz godinu vjere koja uskoro započinje: “Vjera te tvoja spasila!” Vodi fra Zvjezdan.

• 27.-30. rujna: duhovna obnova uz godinu vjere koja uskoro započinje: “Vjerujem, Gospodine, pomozi mojoj nevjeri!” Bit će i molitve za ozdravljenje i oslobođenje. Vodi fra Zvjezdan.

• 11.-14. listopada: živimo s Crkvom koja započinje godinu vjere. Duhovna obnova: “Crkvu ni vrata paklena neće nadvladati!” Bit će i molitve ozdravljenja i oslobođenja. Vodi fra Zvjezdan.

• 14-19 listopada: duhovne vježbe za franjevce ofm.

• 25.-28. listopada: duhovna obnova ozdravljenja i oslobođenja: “Ženo, velika je tvoja vjera! Neka ti bude kako si vjerovala!” vodi fra Zvjezdan.

• 1.-4. studenog (počinjemo na blagdan Svih svetih u 17 sati): “Djela koja ja činim i vi ćete činiti; i veća ćete od ovih činiti!” Molitve oslobođenja i ozdravljenja. Vodi fra Zvjezdan.

• 08-11. studenoga: susret franjevaca ofm.

• 15.-18. studenog: duhovna obnova u godini vjere: “Kad biste imali vjere kao gorušičino zrno…!” Bit će i molitve za vjeru, za ozdravljenje, za oslobođenje. Vodi fra Zvjezdan.

• 19-21 studenoga: susret franjevaca ofm.

• 22.-25. studenog: duhovna obnova: “Dođi Kraljevstvo tvoje!” uz blagdan Krista Kralja bit će i molitve za ozdravljenje i oslobođenje. Vodi fra Zvjezdan.

• 30. studenog do 2. prosinca: Biblijska škola vodi p. Mario Cifrak. Prijave preko škole.

• 7.-9. prosinca (od petka do nedjelje): duhovna obnova ponajprije za medicinske sestre koje to i organiziraju: “Pripravite put Gospodinu!”. Bit će i pokorničko bogoslužje, molitve za ozdravljenje i oslobođenje. Vodi fra Zvjezdan.

• 13.-16. prosinca: duhovna obnova: Božiću usuret! Sve o pripravi za Božić, o jaslicama, o čistoći srca i sl. A bit će i molitve za ozdravljenje i oslobođenje i božićna ispovijed. Vodi fra Zvjezdan.

• Od subote, 29. prosinca, do utorka, 1. siječnja: duhovna obnova: Od stare u novu godinu s Isusom. Bit će pjesme i molitve, osobito one za oslobođenje i ozdravljenje. Vodi fra Zvjezdan.

OPĆE OBAVIJESTI: IDUĆI BILTEN IZIĆI ĆE PRIJE DOŠAŠĆA O.G.
    Prijave: telefon: 01 3369-781 (radnim danom od 8 do 12 sati) ili porukom na mobitel: 091 5986-972; Faksom: 3361-844 ili elektronskom poštom na adresu: info@tabor.com.hr
    Kod prijave ostavite svoje ime i telefon.

Napomene: Za seminare koji su obilježeni jačim crnim slovima može se prijaviti i doći na boravak odnosno na sudjelovanje svatko tko osjeti poticaj i želi sudjelovati u programima.

Cijene boravka: Puni pansion je 120 kn. Redoviti seminari uključuju 3 puna pansiona tj. ukupnu cijenu od 360 kuna. Sobe su dvokrevetne odnosno trokrevetne sa sanitarnom kabinom u svakoj sobi.
    Za samo slušanje na seminarima bez boravka i hrane ne plaća se ništa.

Parkiranje vaših automobila: Uz kuću Tabor i u šumici okolo ima mjesta za parkiranje. Nemojte parkirati uz kuću Franjevačkog samostana. Nemojte parkirati na zelenim površinama!

Raspored na seminarima (ako nije drukčije označeno):
    - prvoga dana početak u 17 sati i program traje do 22 sata.
    - Drugi i treći dan: 9-12.30 sati i popodne 15-22 sata; od 14 sati drugog dana je ispovijed.
    - Posljednjeg dana program traje do 12.45 sati (potom ručak); završna misa počinje u 11.30 s.
    http://www.tabor.com.hr/Raspored-Sem...SPODINOVO.aspx

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Jeli se meni to čini ili fra. ZVijezdan nema ove godine u rujnu seminar u Domu sportova?

Laura avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

ljiljan@, baš si lijepo napisala Nisam ništa od njega pročitala Sad sam počela čitati o sv. Ivanu Vianneyu, prekrasna knjiga! Inače dugo nisam ništa čitala,nemam baš vremena.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Još jedno lijepo podsjećanje na to kako je naš svakodnevni život molitva, ako ga živimo s ljubavlju
    http://www.hr.josemariaescriva.info/clanak/obicni-ljudi
    Vrijedi pročitati, kratko i jasno. I isto od Sv. Josemarrie

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

http://verbum.hr/knjige/kako-odgajati-volju-4751/ je li itko pročitao ovu knjigu i može li je preporučiti -Kako odgajati volju

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Imam je ja.

Preporučam.Knjiga se sastoji od nekoliko cjelina(sa zgodnim primjerima sa stvarnim osobama)
    -o novom pristupu odgoju
    - o tome kada odgajati volju(rani odgoj,obitelji se ponovno sastaju,učinkoviz odgoj)
    -o preventivnom odgoju tj odgoju za budućnost(poseban osvrt na razvijanje dobrih navika)
    -kako odgajati volju:primjerom, motiviranim odgojem, personalizacijom odgoja

i na kraju dođu praktični savjeti

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

http://www.bitno.net/vjera/o-dawkins...novog-ateizma/
    znam da je bezveze samo linkat, ali mislim da ovo toliko ima veze s našim forumskim raspravama da moram!

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

i ja sam to pomislila kad sam pročitala taj tekst.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

mislim samo da se malo utješimo

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

"Poput ubojice koji ubije kako bi sakrio prvo ubojstvo, Dawkins i kompanije su u stanju zaslijepiti sami sebe pred svojom sofisterijom samo sve hrabrijim retoričkim majstorijama."

toliko o retorickim majstorijama
    mijesam se zahvaljujuci Dijani, da budemo svi otvoreni

jele blond avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj ljiljan@ prvotno napisa Vidi poruku
    Laura, meni se tvoj obteljsko-molitveni život čini skroz OK.
    Pa imaš malu djecu, kako bi drugačije moglo i biti?
    Kad sam rodila svoje treće dijete isto sam bila razočarana što više ne idem na molitvene susrete, duhovne obnove, klanjanja pred Presvetim...jedva da sam stigla 15 minuta moliti dnevno i jedva nedjeljom na Misu. Stala sam tako pred Raspelo i obećala Gospodinu da ću mu jednog dana nadoknaditi...a onda sam u slijedećem času umom i srcem primila onu poruku iz Evanđelja: "Što učiniste najmanjem od moje braće, meni ste učinili!". I tada je sve "sjelo" na svoje mjesto. Spoznala sam da, brinući se o malom djetetu, brinem o Kristu. (Ovo sam već pričala ovdje pa sam sigurno i dosadna). Sav svoj trud koji podneseš za druge tijekom dana prinesi Bogu...na taj način rad postaje molitva.
    A od duhovne literature preporučam "Brazdu", "Put" i "Kovačnicu".To su duhovne strelice, kratke misli koje te u trenu okrijepe i vrate ti snagu za život a ne zahtijevaju duga čitanja...

ljiljan@, od srca ti hvala na ovoj priči! "Slučajno" sam danas naletjela na nju i baš me okrijepila

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj summer prvotno napisa Vidi poruku
    "Poput ubojice koji ubije kako bi sakrio prvo ubojstvo, Dawkins i kompanije su u stanju zaslijepiti sami sebe pred svojom sofisterijom samo sve hrabrijim retoričkim majstorijama."

toliko o retorickim majstorijama
    mijesam se zahvaljujuci Dijani, da budemo svi otvoreni
    summmer ne možeš izvaditi te rečenice iz konteksta. gube na smislu i zvuče sasvim drugačije:

. Razlog zašto Dawkins i kompanija to ne vide, baš kao i u slučaju fundamentalističkog propovjednika, je u tome što oni doslovno odbijaju to vidjeti. Istina nije daleko, lagano im je dostupna u knjigama, čeka da ju otkriju. Pa ipak, ovi apostoli otvorenosti duha, slobodne misli, kritičkog mišljenja i mirne racionalnosti, inzistiraju kako ih neće pogledati, kako jednostavno neće uložiti trud da pokušaju shvatiti ideje koje kritiziraju. (Unatoč svemu, u samom pismu uredniku The Independenta u kojem daje svoju “vilenjakologija” obranu, Dawkins se žali kako su njegove stavove krivo predstavili i kako bi bilo “pristojno” da njegovi kritičari pročitaju njegovu knjigu prije nego što je napadnu! Izgleda kako razlog zašto Dawkins ne želi proučavati teologiju leži u tome što je zauzet proučavanjem yiddisha i želi savladati majstorstvo chutzpahe)

Što je razlog tolikoj ludosti – nesposobnosti novih ateista da vide kako su krivi upravo zbog stvari za koje optužuju svoje protivnike, da se njihova stajališta temelje na istoj vrsti licemjerja, namjernog neznanja i pogrešnog rasuđivanja kojeg ne žele tolerirati kod drugih?
    Pa, kao što vam je mogao reći naš propovjednik, jedan grijeh vodi u drugi. Poput ubojice koji ubije kako bi sakrio prvo ubojstvo, Dawkins i kompanije su u stanju zaslijepiti sami sebe pred svojom sofisterijom samo sve hrabrijim retoričkim majstorijama.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •