Stranica 63 od 74 PrviPrvi ... 1353616263646573 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 3,101 do 3,150 od 3651

Tema: odgoj u duhu vjere 5

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Nena-Jabuka prvotno napisa Vidi poruku
    Sjetila sam se još nečega što me zaprepastilo kod Padre Pia, epizode kad je njegova tjelesna temperatura bila toliko visoka da ju živin toplomjer nije mogao više izmjeriti. Liječnici su bili u strahu i šoku jer to čovjek ne može preživjeti, a ako kojim slučajem preživi, ostaju trajna oštećenja mozga i vitalnih organa. No, kod njega bi, nakon prolaska epizode bolesti (a bile su brojne) ostalo kao da ništa nije bilo, čak i tada dok je trajalo nije se to vidjelo na njemu.
    Cijeli njegov život je prkosio zakonima fizike i saznanjima medicine.
    Da, te njegove temperature od kojih su pucali toplomjeri i nijedno ljudsko biće u biti ne bi moglo preživjeti toliko visoke temperature...znam da su liječnici muku mučili s toplomjerima s njime, da su mu mjerili s onima za životinje, drugačijima.Ima i još takvih primjera, mislim da se i Tereza Avilska zvala "vatrenom sveticom" zbog sličnih manifestacija.

Zdenka hvala na postu , s užitkom sam ga čitala.

U skladu sa cijelom ovom pričom Budi volja tvoja stavljam ovdje molitvu, ne znam jel sam je ovdjeveć stavljala, ali znam da je ona u dvije protekle godine moja misao vodilja i način kako prakticiram vjeru, pa ako je i pročitate dvaput, neće škoditi...

Isuse, misli ti!

Zašto se smućujete uzrujavajući se? Prepustite meni brigu za vaše stvari i sve će se stišati. Zaista vam kažem da svaki čin pravog, slijepog, potpunog predanja meni proizvodi učinak koji želite i rješava zamršene situacije. Predati meni ne znači ljutiti se i očajavati, obraćajući se meni uznemirenom molitvom da bih ja oponašao vas i tako izmijenio uznemirenost u molitvu. Predati se znači blago zatvoriti oči duše, odvratiti misao od žalosti i dati se u moje ruke, kako bih vas ja sam prebacio, kao zaspalu djecu u majčinu krilu, na drugu obalu.

Ono što vas muči i od čega jako bolujete, to je vaše raspravljanje, vaša misao, vaša želja što ćete svakako vi sami providiti; pobrinuti se za ono što vas žalosti.

Koliko stvari ja činim kada se duša u svojim potrebama, bilo duhovnim ili tjelesnim meni obraća, gleda me i kaže mi "MISLI TI", zatvori oči i odmara se!

Malo milosti imate kada žarko želite (dosađujete) da ih zadobijete, a imat ćete ih mnogo kada se u molitvi potpuno povjerite meni.

Vi u boli molite da vam je uklonim, ali da je uklonim kako vi hoćete. Obraćate se meni, ali hoćete da se ja prilagodim vašim idejama; niste bolesnici koji traže od liječnika liječenje, već mu ga vi sugerirate.

Nemojte činiti tako, nego molite kako sam vas poučio u Očenašu: "SVETI SE IME TVOJE" tj. budi proslavljen u ovoj mojoj potrebi. "DOĐI KRALJEVSTVO TVOJE" tj. neka sve vodi (pridonosi) ostvarenju kraljevstva u meni i u svijetu. "BUDI VOLJA TVOJA" ili Misli Ti. Ja posredujem sa svojom svemoći i rješavam zamršene, nepristupačne situacije.

Evo, ti vidiš kako zlo napreduje umjesto da opada. Ne uznemiruj se, zatvori oči i reci mi s pouzdanjem: "Budi volja tvoja, misli se ti! Kažem ti da ja na to mislim i da posredujem kao liječnik, i činim čudo ako treba. Ti vidiš da je bolesniku sve gore. Ne uzbuđuj se, nego zatvori oči i reci: MISLI TI. Kažem ti da ću ja misliti. Protivno je predanju zabrinutost, uznemirivanje, te misliti na posljedice nekog čina. To je isto kao komešanje djece kada zahtijevaju da mama misli na njihove potrebe i oni to hoće, uplićući svoje ideje i svoje dječje kaprice, u njezin rad.

Zatvorite oči i pustite da vas nosi struja moje milosti, zatvorite oči i pustite me da djelujem, zatvorite oči i ne mislite na sadašnji čas, odbijte misao na budućnost kao napast. Odmarajte se u meni, vjerujući mojoj dobroti i kunem se svojom ljubavlju da ako mi kažete s ovim raspoloženjem: "MISLI TI", ja ću potpuno na to misliti, utješit ću vas, osloboditi i voditi. A kad vas moram voditi drugim putem od onoga što ste vi zamislili, ja vas poučavam, nosim vas u svom naručju, jer nema moćnijeg lijeka od mog posredovanja s ljubavlju. Ali, mislim samo onda kad vi zatvorite oči.

Vi ne možete spavati, vi hoćete sve procijeniti, sve ispitati, na sve misliti, i tako se prepuštati ljudskim silama ili još gore ljudima pouzdavajući se u njihovo posredovanje. To je ono što smeta mojim riječima i mojim vidicima.

O, koliko ja želim od vas predanje, da bih vam mogao iskazati dobročinstvo i kako se žalostim, kada vas vidim uznemirene. Sotona upravo teži tome da vas uznemiri kako bi vas oteo iz mog djelovanja i učinio vas plijenom (žrtvom) ljudskih inicijativa.

Pouzdajte se zato samo u mene, odmarajte se u meni, predajte se meni u svemu. Ja činim čudesa srazmjerno potpunom predanju meni, a nikakvom pouzdanju u sebe; ja posipam blago milosti kad ste vi u potpunu siromaštvu.

Ako imate vaše izvore, pa i neznatne, ili ih tražite, vi ste na ravnom polju, slijedite dakle prirodni tijek u koji je često upleten sotona. Nitko od onih koji su raspravljali ili mozgali, pa niti sveci, nisu činili čudesa. Djeluje božanski onaj tko se prepušta Bogu.

Kad vidiš da se stvari kompliciraju, reci zatvorenim očima duše: ISUSE MISLI TI! i rastresi se (skreni pažnju na drugo) jer je tvoja pamet oštroumna .... Za tebe je teško vidjeti zlo (nesreću). Često se pouzdavati u mene, rastresti se od sebe. Čini tako u svim tvojim potrebama. Činite tako svi i vidjet ćete velika, neprestana i tiha čudesa. Kunem se svojom ljubavlju. Ja ću misliti, budite sigurni.

Molite uvijek s tim raspoloženjem predanja i uživat ćete velik mir i velik plod, pa i onda kad vam dajem milost žrtvovanja, nadoknade i ljubavi, što ih nameće trpljenje. Izgleda ti to nemoguće? Zatvori oči i reci svom dušom: "ISUSE MISLI TI !" Ne boj se, ja ću misliti, i ti ćeš blagoslivljati moje ime ponizujući samog sebe. Vaše molitve ne vrijede koliko vrijedi ovaj ugovor pouzdanog predanja, sjeti se dobro toga. Nema devetnice učinkovitije od ove: "O Isuse, predajem se Tebi! Misli Ti" "Predaj se Mome srcu, i vidjet ćeš" Hoću da vjeruješ mojoj svemoći, a ne tvom djelovanju; i da nastojiš staviti u pokret Mene, a ne sebe drugima. Traži moju intimnost, usliši moju želju da te mogu imati, obogatiti, ljubiti kako ja hoću. Ne brini, pusti me da izlijem na tebe svoju svemoć.

Ako ostaneš blizu mene i ne budeš se brinuo da radiš po svojem računu, da trčiš završiti, za reći da si učinio, pokazat ćeš da vjeruješ u moju svemoć i ja ću intenzivno radit s tobom kad budeš govorio, išao, radio, kad budeš u molitvi i kad spavaš, jer mojim ljubimcima dajem potrebno i u snu (Ps 126).

Ako ostaneš sa mnom i ne budeš trčao ni brinuo se za nijednu svoju stvar, već ćeš je prepustiti s punim pouzdanjem Meni, ja ću ti dati sve ono što ti je potrebno po mom vječnom planu. Dati ću ti osjećaje koje želim od tebe, dat ću ti veliku samilost prema bližnjem i učinit ću da govoriš i radiš ono što ja hoću. Onda će tvoje djelovanje proizlaziti od moje ljubavi.

Ja sam, ne ti, s tvojom aktivnošću, moći ću učiniti nove sinove, rođene od Mene. Ja ću ih učiniti toliko više koliko ti budeš htio biti pravi sin kao moj Jedinorođenac, jer to znaš "ako budeš vršio moju volju bit ćeš moj brat, sestra i majka", da bih se ja mogao roditi u drugima, jer ću proizvesti nove sinove, služeći se pravim sinovima.

Ono što ćeš ti učiniti da bi uspio sve je dim u usporedbi s onim što ja činim u tajnosti srdaca za one koji ljube. "Ostanite u mojoj Ljubavi...ako ostanete u Meni i ako moje riječi ostanu u vama tražite što hoćete i bit će vam.(Iv;59)

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Jako lijep tekst, naputak, meditacija, kako moliti, ostaviti grč i predati svoj teret onome tko će ga puno bolje nositi.
    Kod svakog svjedočanstva koje ljudi navode uvijek je to išlo baš po tom obrascu.
    To mi je jedna od omiljenih tema, mislim da sam iskusila kako to djeluje, ni ne znajući da sam tako postupila, tada, u to vrijeme, nisam znala za ovaj način predanja - misli ti, radi ti, odluči ti, preuzmi, ponesi...tek sam čula kasnije, a tada mi je došlo spontano.
    No, sad ću malo odgoditi pisanje jer imam goste cijeli dan pa sam

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ajme Ronin, kako lijepo!

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Je, i ja sam dobila svojedobno tu molitvu i puno mi je značila. Baš je odlična!

Nego, sutra ima jedno predavanje o učenju Crkve, i odnosu Crkve i države, vjerujem da će biti informativno, a i prigoda za druženje sa intelektualno znatiželjnim vjernicama, pa ako koja od vas ima interes, javite se na pp da vam dam vrijeme i mjesto. Nekako mi je neumjesno javno objavljivati.

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

možda vas zanima, vezano za tzv. slučaj Poljaković u medijima ovih dana...dr. sc. D. Renić taj slučaj povezuje s onim koji se zbio u SAD-u, kad je prof. dr. Mark Regnerui objavio članak o djeci odrasloj u zajednicama u kojima je barem jedan od roditelja bio homoseksualac sa zaključkom: "Njegova je studija zaključila da su “djeca odgojena uz homoseksualne roditelje u usporedbi s onom odgojenom u braku heteroseksualnih roditelja sklonija impulzivnosti, depresiji i suicidalnim mislima,” te da je “vjerojatnije da će više tražiti psihološku terapiju; smatrati se homoseksualnima; izabrati izvanbračnu vezu; biti nevjerni partneru; oboljeti od spolnih bolesti; biti spolno zlostavljani; zarađivati manje; opijati se te pušiti duhan i marihuanu.” nakon toga, taj isti prof. je doživio medijski linč iz kojeg je izašao čist.
    http://www.bitno.net/vijesti/hrvatsk...-znanstvenika/

Ifigenija, ajd pošalji mi pp
    doduše, danas ne mrem, al me zanima o čem se radi.. možeš poslat i pp o duh. obnovi koja ima biti tza cca 2tj.

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

evo malo poslastice, svjedočanstvo

Razgovor s Elvirom Tabakovićem

uvodni dio:

Tako je, radeći u medijima otvarala su mi se mnoga vrata. Imao sam snimanja sa gotovo svakom poznatom hrvatskom javnom osobom, počevši od predsjednika i drugih vodećih političara pa sve do sportaša, glumaca, pjevača te drugih ljudi iz showbiznisa. Kao fotograf za Auto klub bio sam plaćen da putujem po svijetu bilo na najveće svjetske sajmove automobila, bilo da s ekipom iz redakcije testiramo nove modele vozila. Snimao sam najbrže, najskuplje i najnovije automobile na svijetu. Tri sam puta u vlastitom angažmanu putovao Vespom po Europi, a prošle godine sve do Nordkappa u Norveškoj. Bio sam nekoliko puta u Africi na surfanju po valovima. S kolegom Zvonimirom Jurčićem sam prokrstario kroz čitavu Ameriku od Los Angelesa do New Yorka. Zaista sam živio „punim plućima“. No, ništa me nije činilo trajno sretnim. Neprestano sam tražio nešto više. Čeznuo sam za ispunjenjem sve dok ga nisam pronašao u Bogu, jer samo je u Bogu mir. Zaista se mogu prepoznati u rečenici sv. Augustina: „Nemirno je srce naše dok se ne smiri u Tebi.“

izvor: http://www.pastoralmladih.hr/Fokus/R...cni-ribar.aspx

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ifigenija, inbox!!

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj zmaj prvotno napisa Vidi poruku
    možda vas zanima, vezano za tzv. slučaj Poljaković u medijima ovih dana...dr. sc. D. Renić taj slučaj povezuje s onim koji se zbio u SAD-u, kad je prof. dr. Mark Regnerui objavio članak o djeci odrasloj u zajednicama u kojima je barem jedan od roditelja bio homoseksualac sa zaključkom: "Njegova je studija zaključila da su “djeca odgojena uz homoseksualne roditelje u usporedbi s onom odgojenom u braku heteroseksualnih roditelja sklonija impulzivnosti, depresiji i suicidalnim mislima,” te da je “vjerojatnije da će više tražiti psihološku terapiju; smatrati se homoseksualnima; izabrati izvanbračnu vezu; biti nevjerni partneru; oboljeti od spolnih bolesti; biti spolno zlostavljani; zarađivati manje; opijati se te pušiti duhan i marihuanu.” nakon toga, taj isti prof. je doživio medijski linč iz kojeg je izašao čist.

Čudno da prof. dr. Vladimir Gruden nije doživio isti medijski linč zbog javnog iznošenja svog stručnog mišljenja o homoseksualizmu. Valjda su svjesni kontraefekta koji bi izazvao medijski linč stručne i kompetentne osobe. Bolje je njegovo mišljenje pomesti pod tepih.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

obzirom na ovaj offtopik, slobodno nastavljamo dalje, u revijalnom tonu, ili?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Nije offtopik. Ustav RH garanitra svakom građaninu pravo na slobodno i javno izražavanje mišljenja i svakom roditelju pravo na odgoj djeteta prema svojim uvjerenjima.

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

[QUOTE=zmaj;2266209]možda vas zanima, vezano za tzv. slučaj Poljaković u medijima ovih dana...dr. sc. D. Renić taj slučaj povezuje s onim koji se zbio u SAD-u, kad je prof. dr. Mark Regnerui objavio članak o djeci odrasloj u zajednicama u kojima je barem jedan od roditelja bio homoseksualac sa zaključkom: "Njegova je studija zaključila da su “djeca odgojena uz homoseksualne roditelje u usporedbi s onom odgojenom u braku heteroseksualnih roditelja sklonija impulzivnosti, depresiji i suicidalnim mislima,” te da je “vjerojatnije da će više tražiti psihološku terapiju; smatrati se homoseksualnima; izabrati izvanbračnu vezu; biti nevjerni partneru; oboljeti od spolnih bolesti; biti spolno zlostavljani; zarađivati manje; opijati se te pušiti duhan i marihuanu.” nakon toga, taj isti prof. je doživio medijski linč iz kojeg je izašao čist.
    http://www.bitno.net/vijesti/hrvatsk...-znanstvenika/

Ako je samo jedan roditelj homoseksualan, a drugi nije, onda je taj roditelj ili biseksualan ili prisiljen skrivati svoje sklonosti od heteroseksualnog partnera i u startu lagati, što je veoma nezdravo okruženje za bilo kojeg čovjeka. Također je jako nezdrava bilo koja okolina koja dijete izvrgava poruzi zbog onoga što su mu roditelji, jer takva vrsta zlostavljanja, djetetu oduzima samopouzdanje, čini ga osjetljivijim i sklonim svemu gore nabrojanom.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

[QUOTE=isvetica;2266486Također je jako nezdrava bilo koja okolina koja dijete izvrgava poruzi zbog onoga što su mu roditelji.[/QUOTE]

Apsolutno točno. Ako odgajaš dijete da ljubi i prihvaća Boga i bližnjeg i da se ne smije nikada nikome ni zbog kojeg razloga rugati, onda sigurno nećeš nikome prouzročiti nesreću.

Ljufi avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj ljiljan@ prvotno napisa Vidi poruku
    [/U]Čudno da prof. dr. Vladimir Gruden nije doživio isti medijski linč zbog javnog iznošenja svog stručnog mišljenja o homoseksualizmu. Valjda su svjesni kontraefekta koji bi izazvao medijski linč stručne i kompetentne osobe. Bolje je njegovo mišljenje pomesti pod tepih.
    "Ovakve su reakcije, reklo bi se, sasvim opravdane, uzmu li se u obzir sve bedastoće koje je Gruden posljednjih godina izgovorio u ime znanosti i liječničke struke. Najpoznatija je ona iz studenoga 2002. za okruglim stolom u organizaciji Hrvatske biskupske konferencije: “Homoseksualnost je bolest koju treba liječiti i spriječiti.” “Homoseksualnost ne treba pustiti s lanca, nego spriječiti njenu legalizaciju”, još je jedna skandalozna Grudenova konstrukcija kojom je zapanjio javnost. Nakon što su ga zbog takvih riječi udruge Kontra i Iskorak prijavile Liječničkoj komori, koja se potom javno ogradila od Grudenovih izjava, poznati se psihijatar preko medija pokušavao iskobeljati iz kaše koju je zakuhao."

http://www.nacional.hr/clanak/11281/...ukama-homofoba

Stvarno vrhunski stručnjak...

pčelica_maja_23 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Ali po kojim to argumentima samtrate homoseksualnost prirodnom, normalnom, poželjnom ili izjednačenom sa heteroseksulanim odnosom koji je otvoren životu, stvoren je kao jedini odnos koji može proizvesti potomstvo i kvalitetno ga očuvati različitnim muško - ženskim pristupima i drugo.
    Koje su studije s druge strane one koje mogu obraniti stav da je seks između istog spola jednak seksu različitih spolova?
    Jednak, prirodan, da nije izvrnuta verzija onog za što je tijelo napravljeno. Gdje i kako to tumačite?

Non stop samo sablazan kad se kaže da nije homoseksualnost prirodna. Pa nije. I šta sad? Zar ćemo zabraniti ustvaom zajamčeno pravo izricanja mišljenja i stavova jer se to određenim ljudima ne sviđa?? Ne kužim, odakle pravo ikome da drugome zabrani da stoji na strani svoga stava.
    To se počelo jako provlačiti svuda po forumima, javnosti.
    Blaćenje onih koji nemaju stav da je homo normalno. Pa barem 70 % frendova koji su homo ima stav da nije prirodno da je poremećaj i obično i dolze iz razorenih obitelji gdje fali utjecaj jednog roditeljskog modela.
    Sami homoseksualci tako misle. Mnogi mnogi. Također otvoreno su mi muški prijatelji homoseksualci rekli koliko je njihov svijet promiskuitetan. Koliko je to uobičajeno imati više partnera iako si u stalnoj vezi.

Pa zar je sada da zatvaram oči na očito? Da tvrdim da je civilizacija d sada bila nazadna jer eto nikada spolni odnos nije bio društveno prihvaćen ako je između istog spola??
    Pa dajte stanite na lopu.
    Jedno je govoriti da nešto nije prirodno i ne zaslužuje obiteljsak prava a druge je doći i razbijati njuške, gaziti ljude... mlatiti ih uvredama ili šakama. Mislim, daje malo shvatite na kojoj razini je riječ homofob, nemaš pravo u 21 stoljeću na svoje mišljenje tj. to mišljenje nije dozvoljeno. A na kojoj razini je:ne smatram to prirodnim, radi što želiš, slobodan si ali nemaš moj blagoslov ili potvrdu da je to jednako heteroseksulanom ponašanju.

Mislim, dajte se uozbiljite. Pa neki direktno impliciraju da je jedno od mišljenja nedozvoljeno. Skandal! I to u 21. stoljeću. nakon toliko stoljeća civilizacijske odbojnosti ili neprihvaćanja sodomijie, sada ćemo razapinjati one koji tak misle. Malo morgen. Smiješno je to.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Pa neki direktno impliciraju da je jedno od mišljenja nedozvoljeno. Skandal! I to u 21. stoljeću.
    pa dobro, ako je sve dozvoljeno javno reći, ajmo dozvoliti da se kaže da su crnci glupi. imaju manju inteligenciju od bijelaca. izjavi sveučilišni profesor, onako, s katedre. ko ti može zabraniti. il da ženama treba zabraniti pravo glasa glasa jer su inferiorne naspram muškaraca.
    il možda da su vjernici duševno bolesni, jer vjeruju u nedokazane tvrdnje. eto, to bi baš mogao javno izjaviti neki psihijatar ala gruden. javno. i - nema reakcije. jer mu je dozvoljeno.
    i tako, nastavite niz...

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

A na kojoj razini je:ne smatram to prirodnim, radi što želiš, slobodan si ali nemaš moj blagoslov ili potvrdu da je to jednako heteroseksulanom ponašanju.
    a po čemu si ti toliko bitna da bi trebala nekome u ovoj državi davati blagoslove? ili da bi se baš tebe trebalo pitati: "hej, što veliš, pčelice, da mu damo građanska prava ili ne?"

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

...da nastavim Cvjetin niz:

da ustanovimo da nisu normalni oni koji su manje inteligentni od prosjeka, ili one koji su bolesni (rođeni bolesni, kasnije se razbolili, svejedno), siromašni... jesi li svjesna, Pcelice_Majo, u kakvo nas to društvo vodi?
    Posljednje uređivanje od Zuska : 07.11.2012. at 11:36

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

nekad se smatralo prirodnim da žena nema pravo glasa, da se ne treba educirati...

Onaj koji ima pravo glasa u ovakvu zakonodavstvu sada se naziva građaninom. Jedina kvaliteta potrebna za to, osim prirodne (da nije dijete i žena), jest: da je čovjek upitanju svoj vlastiti gospodar, i da pritom ima nekakvo vlasništvo od kojeg se izdržava.

(Kant, Pravnopolitički spisi)

Žene svakako mogu biti obrazovane ali za više znanosti, filozofiju i izvjesne produkcije umjetnosti, koje izisku ju nešto opće, one nisu stvorene.
    (Hegel, Osnovne crte filozofije prava)

The sight of the female form tells us that woman is not destined for great work, either intellectual or physical. (Woman is) a kind of intermediate step between the child and them man, who is a human being in the real sense… Women exist solely for the propagation of the race.
    (Schopenhauer, “On Women”, 1851)

na osnovu ovakvih stavova su feministkinje počele propitivati pojam "prirodno" koji se veže uz žene. ženina sudbina je data kroz njenu prirodu - da rađa, da bude supruga i majka. sve ostalo je - neprirodno. muškarci su odlučivali o tome koliko žena ima prava na građanska prava, na imovinu, na pravo glasa i sl.

zar je uistinu ženino prirodno da (samo) rađa i bude majka? zar je monogamija prirodna?

pa se došlo do poznatog zaključka: ženom se ne rađa, ženom se postaje. spol-rod i te teorije.

i da ne offtopičarimo dalje, povlačim se s ovog topica.

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

ovdje ne zelim rasprave o homoseksualcima. ovov je odgoj u duhu vjere, i time, zasticen topic.
    Zelite li raspravljati, otvorite topic!!!!! ili izrazite zelju, pa cu ga ja otvoriti ili odvojiti taj dio
    ovdje vise nema rasprave; smatrajte se upozorenima.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ja sam uljudno pitala

sori storma, nećem više.

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Gruden je jednom izjavio da su institucije za djecu s posebnim potrebama super stvar, jer oni u biti ometaju zdrav razvoj obitelji.
    I ne samo to: http://www.jutarnji.hr/treba-li-djec...-guzi-/466741/

To je to što imam za reći o velevažnom genijalnom profesoru.
    Potpuno u skladu sa svim njegovim genijalnim stavovima.
    Posljednje uređivanje od krumpiric : 07.11.2012. at 12:19

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa Vidi poruku
    Gruden je jednom izjavio da su institucije za djecu s posebnim potrebama super stvar, jer oni u biti ometaju zdrav razvoj obitelji.
    I ne samo to: http://www.jutarnji.hr/treba-li-djec...-guzi-/466741/

To je to što imam za reći o velevažnom genijalnom profesoru.
    Potpuno u skladu sa svim njegovim genijalnim stavovima.
    i s obrvama

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

legendo

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj zmaj prvotno napisa Vidi poruku
    evo malo poslastice, svjedočanstvo

Razgovor s Elvirom Tabakovićem
    ...
    evo ga i u Jutarnjem listu danas
    http://www.jutarnji.hr/elvir-tabakov...cenik/1064825/

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Obiteljska stranka
    organizira okrugli stol s temom

Zdravstveni odgoj u službi preodgoja
    8. studenog 2012. u 19 sati
    u Matici hrvatskoj, Strossmayerov trg 4, Zagreb

UVODNA IZLAGANJA:
    Mr. sc. Tomislav Gojmerac, dr. med.
    Berislav Velčić, dipl. iur.
    Mate Knezović, predsjednik Obiteljske stranke
    Moderatorica: Anđa Lovrić, prof.

Molimo Vas da dođete na okrugli stol te da pozovete Vaše poznanike i prijatelje

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj Storma prvotno napisa Vidi poruku
    ovdje ne zelim rasprave o homoseksualcima. ovov je odgoj u duhu vjere, i time, zasticen topic.
    Zelite li raspravljati, otvorite topic!!!!! ili izrazite zelju, pa cu ga ja otvoriti ili odvojiti taj dio
    ovdje vise nema rasprave; smatrajte se upozorenima.
    zasto ovako rezolutno upozorenje nije dolso i na 'nevjernickom' topiku kad vjernici upadnu sa iznosenjem svojih stavova (i to o necemu o cemu po defaultu ne mogu imati pojma - nevjernistvu)
    eto, samo pitam. nije mi namjera provocirati nego isprovocirati istu takvu budnu zastitu i u kontra smjeru.

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

isla sam iscitati kako ste (opet) dosli na isto. (nisam stigla prije)

pčelica_maja_23, ne svodi se sve na seks, a kamoli homoseksualnost. da je osnova svega iskljucivo zadovoljiti fizicku potrebu sa osobom istog spola, mislim da bi i njima bilo lakse. ali nije. niti su homoseksualci izmisllili ucestalo mijenjanje partnera, eksperimentiranje i svasta nesto. ne trazi nitko tebe (ni mene, ako bas hoces) odobravanje. mozda im je vazno, no mislim da su im vaznija njihova prava. ljudska, ne homoseksualna
    cvijeto, kriva si jer me nisi cimnula i rekla "daj odi vidi sto tamo pisu"
    anledo, kojem "nevjernickom" topicu? I, molim te, ne sumnjaj u moj zastitu. Ako mislis da ista nije fer i korektno, slobodno prijavi post/temu ili mi posalji pp.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj anledo prvotno napisa Vidi poruku
    zasto ovako rezolutno upozorenje nije dolso i na 'nevjernickom' topiku kad vjernici upadnu sa iznosenjem svojih stavova (i to o necemu o cemu po defaultu ne mogu imati pojma - nevjernistvu)
    eto, samo pitam. nije mi namjera provocirati nego isprovocirati istu takvu budnu zastitu i u kontra smjeru.
    Neće nitko?

Aj, idem ja malo

Možda Storma, kao dobar domaćin (foruma) štiti slabije,
    vi se tamo začas potrudite da se nepoželjni stavovi ili oftopičari maknu,
    šta misliš da MC treba kakvu ispomoć?

Ili možda Storma jednostavno više voli vjernike, ne možeš tu ništa, svatko ima svoje simpatije:uživam u pre....anju::i u smajlićima:LOL:

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

preteče meza sekundu

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Dosla sam nadodati da mi je inbox cesto pun pa ako je slucajno zatrpan, pokusajte kasnije.
    I onda vidim Nenu...cccc morat cu pocisititi topic.

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Neno, ko se biča laća...

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Može, briši, miki, ja ionako koristim trenutno off stanje da izmišljam bezveze i zabavljam se glupostima koje mi padnu na pamet:prisilna radnja:
    Posljednje uređivanje od Nena-Jabuka : 07.11.2012. at 13:49

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

cvijeto, kriva si jer me nisi cimnula i rekla "daj odi vidi sto tamo pisu"
    .
    ja? jes luda, upropastit šansu za neku zanimljivu raspravu? sori, al nikad! protivi se mojem vjerskom uvjerenju.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    ja? jes luda, upropastit šansu za neku zanimljivu raspravu? sori, al nikad! protivi se mojem vjerskom uvjerenju.
    I meni srce zatitra, živci niti malo, hladna ko špricer, al' nema šansi da bih prijavila,
    pa da se odreknem životne radosti:zahebantskisvjetonazor:

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

pa nije li jednostavnije otvoriti topic o tome? vec sam obecala da cu moderirati.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

pa nije li jednostavnije otvoriti topic o tome? vec sam obecala da cu moderirati.
    Molim otvorite, ali ne ja, ni slučajno, dovoljna mi je ona o zdravstvenom odgoju, tko me potezao za jezik.
    Zar se ne može pričati o dosezima ljudskih i građanskih prava danas, pa onda tu ispredati o pravima manjina, žena, homo i trans zajednice, ovih i onih. Vjerojatno će moderator tamo trebati i spavati otvorenih očiju, ali možda se i izvede nekako, tko zna.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ajd kad već pitaš, znači da smijemo odgovoriti.
    dakle, ja najvolem kad ovako krene, ajmo reć, u ilegali pa onda prebacite na novi topik. i vi date ime topiku, a da ko će. i onda dođe zmaj na forum, lagano je oblije hladni znoj kad vidi da je ona otvorila topik o homoseksualcima koji se zove npr "sloboda govora u 21. stoljeću". kud ja, kako ja, kad ja?

i tako. jelde neno?

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

preduhitri me, al znala sam da pratiš

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

ajd kad već pitaš, znači da smijemo odgovoriti.
    dakle, ja najvolem kad ovako krene, ajmo reć, u ilegali pa onda prebacite na novi topik. i vi date ime topiku, a da ko će. i onda dođe zmaj na forum, lagano je oblije hladni znoj kad vidi da je ona otvorila topik o homoseksualcima koji se zove npr "sloboda govora u 21. stoljeću". kud ja, kako ja, kad ja?

i tako. jelde neno?
    odvratno, svakome se može dogoditi da ispadne da mu je stalo do ljudskih prava

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

ni krivom ni dužnom

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

pa mislim da se to meni jednom desilo, vidim - ja otvorila topik o porodu kod kuće , ionako ga sanjam, a kad ono, posvadili se na nekom krivom mjestu, moderatori presjekli na mom postu i eto belaja.
    joj, dosta. treba sve ovo brisati i pustiti ljude da u miru razgovaraju, a ne nas dvije, obje u off stanju

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

pa evo došla sam..

Citiraj Nena-Jabuka prvotno napisa Vidi poruku
    odvratno, svakome se može dogoditi da ispadne da mu je stalo do ljudskih prava
    i nisam sigurna što misliti o ovom... ustvari, kuda to ide, budući se nadovezuje na moj nick...
    no dobro
    glavno da se vi zabavljate

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

razmislit cu o tome. do tada, mir.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

ajme, nigdje, zmaj, nigdje, dvije lude zabrijale, daj zamisli sebe kako otvaraš temu o gej populaciji, ono, baš se nešto baviš znanstveno njima, i feminizmom,otvaraš ti, a ne MC, ili Deaedi otvara porod kod kuće, daje info, ma nebitno, briši storma ove ludorije

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

pa nek kazu kako "nevjernici" zachatavaju ovaj topic

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

pa nek kazu kako "nevjernici" zachatavaju ovaj topic
    Neka, svak je dužan bolesti.
    Još samo isprika zmaju ili pojašnjenje jer sad kad sam se vratila skužim da se moglo shvatiti da se odnosi samo na nju, ali nije, samo je bio primjer koji je navela cvijeta, a zapravo ni ne znam tko je ovdje krenuo ot i gdje će moderator odlučiti da je OT, capnuti škarama post i preseliti ga na drugu temu. Može ispred mog, tvog posta, ne znam čijeg, i onda se bilo tko od nas čudi kad i kako je otvorio temu za koju ga poprilično boli dupe.
    Ovo s ljudskim pravima mi je samo došlo ko naručena autoironija, mogla sam u cvjetinom primjereu biti navedena ja, a ne ti, bilo mi je posve svejedno, isto bih napisala tu ludoriju o ljudskim pravima.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

evo samo i ja objašnjenje zašto baš zmaj. zato što je njen post prvi offtopik. od njega treba rezati. samo zato.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

pa dobro, ako je sve dozvoljeno javno reći, ajmo dozvoliti da se kaže ....da su vjernici duševno bolesni, jer vjeruju u nedokazane tvrdnje. eto, to bi baš mogao javno izjaviti neki psihijatar ala gruden. javno. i - nema reakcije. jer mu je dozvoljeno.
    Žao mi je što mi nećeš povjerovati, ali mene to uopće ne bi povrijedilo. Čak sam i bila u sličnim situacijama. Uvjerena sam da će mi to Gospodin ubrojiti u zasluge. Jer ga nisam zatajila pred svijetom...on će mene priznati pred Ocem na nebu.

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

..il možda da su vjernici duševno bolesni, jer vjeruju u nedokazane tvrdnje. eto, to bi baš mogao javno izjaviti neki psihijatar ala gruden. javno. i - nema reakcije. jer mu je dozvoljeno.
    i tako, nastavite niz...
    draga cvijeto, to se događalo i događa na više načina..
    osobno, još inekako to što se vjernike vrijeđa..(iako ni to), al što reći kad se vrijeđaju naše svetinje!!?
    kad se javno i na javnoj tv ismijavaju naši sakramenti?? recimo, sakrament ispovijedi i svećenička služba u Red Bull reklami??!
    i još mnogo primjera za koje ne znam dal ih uopće napomenuti jer su mi ogavni kao kad ti je ogavno povaljdati psovku radi neke informacije, konteksta radi..
    a što je s drugim vjerama?? s islamom? ismijavanje njihovog proroka??.. to onda dođe kao sloboda govora... u tom čak nema ni one famozne političke korektnosti...
    što se tiče nedokazanosti... nije ni ne dokazano...
    navest ću primejr koji se često koristi na ovom forumu... kad su kolege doktori ismijali kolegu koji je upozoravao da pri postupanju s rodiljama treba svaki put nanovo oprati ruke...da ne bi dolazilo do onog do čeg je dolazilo. zaraze...pa je jadni čovjek završio u umobolnici... a nije se uopće radilo o tako velikoj i transcendentalnoj stvari (u ovom slučaju pojmu, osobi..) kao što je Bog!!

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

nisam sigurna dal da link stavim ovdje, budući da je usko vezan uz vjeru, il na onu dugu temu...
    http://www.slobodnadalmacija.hr/Hrva...0/Default.aspx

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •