Ne volim potajnu komunikaciju već iskreno stvari govorim javno i u glavu, pa kome paše ili ne paše, još jednom izražavam svoj osobni protest povodom tromjesečnog Ifigenijinog bana. Smatram da je vaša odluka ishitrena i nepravedna.Smatram da ona nije posljedica jednog posta, već cijelog niza postova i svjetonazora koji se od te forumašice može iščitati, a koji ona nikada nije krila,a koji je u sukobu s vašim.
Možete se slagati ili ne slagati s njom, no činjenica jest , nepobitna, da ona oduvijek pristojno i lijepo argumentira i doprinosi kvaliteti rasprava na ovom forumu.Ili je u cilju da se svi skupa lijepo grle i slažu baš oko svega? Čemu uopće forum ako se odmaknemo na trenutak od materalno-dojilačke-odgojne komponente, ima li on svrhu? I ove opomene, iliti packe koje dijelite, nisam upratila koliko ih je ona raznoraznim "uvredama" dosada skupila? Da većini ne paše ono što ona govori, to je jasno i malom djetetu, pa što onda lijepo ne zaključate i ovaj topic, kada se u njemu u biti i iznose takve stvari, i mirna Bosna?Pa uz onaj prekriženi (kršitelj koda) znak dodajte i prekriženi križ.Nećete morati zaključavati topice, dijeliti opomene, ma u biti uopće neće biti posla oko moderiranja, milina.
Ne znam zašto trošim svoje vrijeme kad ova slova neće dugo potrajati, stoga vraćam se on topic:
Ne znam da li ste upratili poruku koju nam je uputio glasoviti književnik Michael O Brien prilikom nedavnog gostovanja u Zagrebu.Lijepe su njegove riječi i zaslužile su da ih istaknem na ovom topicu, pa evo:
- Vi ste ovdje u Hrvatskoj iskusili jedan dio ovoga rata, s jedne strane ste iskusili totalitarizam duha, možemo spomenuti fašizam i komunizam. Svi ovi napadaji su bili jedno drugo lice totalitarizma. Mnogo puta u vašoj povijesti vi ste bili raspet narod, raspeta nacija, ali ponajviše raspeta Crkva. Podnijeli ste patnju i kušnje koje mi u zapadnoj Crkvi nismo iskusili. Iz svega toga vi ste izašli kao jedna živa Crkva. Zaista vi ste živa Crkva. Ovdje među vama postoji vjera koja je vrijedna svijetu. Ako je to meni kao strancu lijepo, zamislite kako je to lijepo našem Gospodinu, jer ste zajedno s njim bili na križu, i vi još uvijek nosite mnogo križeva.
Mi kao roditelji odgovorni smo pred Bogom da djecu odgajamo u ljubavi i istini. Mi ćemo odgovarati Bogu Ocu, a ne državi. Kad mi svjesno ili nesvjesno prebacimo ovu odgovornost državi moramo razumjeti da gubimo veliku milost, milost koju ni jedna država ne može osigurati, upozorio je.
Naša je odgovornost da štitimo našu djecu i da im dajemo „dobru hranu". Rekao bih da nikada u povijesti nije bilo teže izvršavati tu zadaću zbog ogromne psihološke moći suvremenog svijeta. Zato jednostavna i obična metoda razlučivanja nije dovoljna, rekao je, te potaknuo roditelje i one koji se to spremaju postati da već danas počnu moliti za potrebne milosti koje su potrebne u ovim vremenima.
Nadalje je naglasio kako čovjeka vrebaju tri neprijatelja. Prvi je grijeh. Potrebno je priznati gdje sebi lažemo i da počnemo govoriti „ne" kao „da", a to je „ne" grijehu.
Drugo je potreba da prepoznamo gdje smo prevareni i da ljubimo istinu i da naučimo da naš život ovisi o istini. Treće je strah. I Isus nas poziva da prevladamo strah. dakle ne smijemo dozvoliti da strah nadvlada, podsjetio je O'Brien te predavanje završio riječima „Budite znak osporavan, budite svjetlo u tami. Znam da je to komplicirano. Ali vi ste srce, duša Hrvatske, postanite ono što jeste. Vi ćete nama biti svjetlo vi ćete nama biti znak. Molite za nas, kao što mi molimo za vas".
izvor:
http://www.vecernji.hr/vijesti/micha...-clanak-468927
I još nešto, pošto se zbilja i doslovce radi o odgoju djece, a topic o zdravstvenom odgoju u školi je zaključan(u biti možete ga slobodno sada i otključati jer ste glavnog diskutanta zbanali

), dopuštam si da stavim ovdje i tekst na tu temu.Pa pišite, brišite, ključajte, štogod.
http://www.bitno.net/zanimljivi-clanci/bespolni-odgoj/