ljiljan@ prvotno napisa
Ifigenija preporučam ti knjigu Michaela O Briena: "Posljednja vremena". Bit ćeš oduševljena. Vjerojano ćeš kao i ja dobiti spoznaju da baš tako mora biti. Mi katolici živimo u teška vremena i bit će još teža. Treba se oboružati ustrajnošću, moramo se pomiriti s činjenicom da ćemo biti u velikim kušnjama. To što se verbalno obrušavaju na nas još nije ništa. Slijedi veliki rat, vodit će se protiv nas (a već se i vodi) dijelom neprimjetno, dijelom otvoreno a naše oružje može biti isključivo ljubav. Ta i Gospodin je rekao - ako ljubite samo prijatelje svoje koja vam je plaća - to čine i pogani. Onaj tko je Kristov ljubi neprijatelje.
I kad to sve tako posložiš onda ti se iskristalizira da će nam trebati velika snaga jer nije to lako i velika ustrajnost ali na kraju puta je neprocjenjiva nagrada.
A knjigu preporučam jer mi je radnja s jedne strane dosta teška, ali vrlo realna i uvjerljiva, a najbitnije je u svemu da je opći dojam knjige - Mir. Mir - jer se sve odvija prema Božjem planu. Sigurno će razumjeti svi oni koji imaju to iskustvo kakav mir donosi Krist.