Pokazuje rezultate 1 do 50 od 3651

Tema: odgoj u duhu vjere 5

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Evo kopirat ću moj post sa druge teme, pa da vidim što kažete:
    Smijem li ja malo? U zadnje mi vrijeme brišu postove i na vjeronauku i na porodima, ali ovdje je previše priče, pa valjda će proći nezapaženo, a i pisat ću nezanimljivo
    Tri prethodna dana provela sam u Rimu, hotel do Vatikana i svako jutro i večer ja u srcu Katoličke crkve. Uđeš unutra, odmah pomisliš: čovječe, kako si malen...

Ali, tamo jest nešto u zraku, nešto te obavija, strahopoštovanje čini mi se. Prema tradiciji, prema umjetnosti, prema Bogu? Ili sve zajedno?
    I bili smo na misi, nedjeljnoj. I baš sam se dobro osjećala, i očenaš na hrvatskom govorila,( ali pasao je i uz talijanski svećenika) i mir ljudima davala. I baš sam se dobro osjećala. Ma, baš dobro. I gledam pokrete svećenika, uvijek isti, pa gdje na svijetu misa bila i mislim si ja, pa neka je to dijelom i predstava, ali stvara mir u meni.

Nikad ja neću biti veliki vjernik, previše si pitanja postavljam, ali nisam ni nevjernik, jer...nešto jest. Sad, da li me priznaju takvu kakva jesam, živim po pravilima morala i dobrote, lijepo mi je u crkvi, djeca krštena, a dalje im na volju...

beti, hvala ti što si ovo napisala, žao mi je što sam ja uletila u međuvremenu sa svojim razmetanjem i razmatranjem nečega desetoga zato što ako sad ne napišem, odmah, izaći će mi iz glave,a želim čuti ima li to kakve veze s mozgom.
    Hvala ti i za ono prije, što si se sjetila nas s ovog topica i što si ove svoje osjećaje podijelila.
    Nisam nikad bila ni u Rimu ni u Vatikanu, niti u jednom europskom velikom svetištu, samo kod nas, ali vjerujem da je tako fascinantno kako si napisala. I inače sam popriličan "bilivr", po defaultu, osvrćem se na ono viđenje na nebu što je pisala zmaj, oblaci ili ne, svatko dobiva osobnu poruku iz toga, onaj tko hoće. I da, vjerujem u čuda.
    A ovo, tko će tebe "priznavati", znaš da se to priznavanje ne odvija ovdje među nama, ništa ni tebi ni meni ne znače priznanja ljudi, ni za vjeru ni za dostignuća.
    Prilažeš ono što ti je u srcu, to ljudi ionako ne vide.
    Posljednje uređivanje od Nena-Jabuka : 15.11.2012. at 09:48

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •