Citiraj mayato prvotno napisa Vidi poruku
"Anđeli su mi uvijek govorili da nije bitno kojoj religiji pripadamo. Istina je da su sile zla one koje stvaraju podjele između dviju vjera, čineći da pripadnici jedne religije osjećaju da su njihova vjerovanja nadmoćnija drugma. Bog i anđeli rekli su mi da postoje mnoga stubišta prema nebu. Nijedna vjera ne nadzire pristup raju."
meni ovakve stvari ne sjedaju. ne iz razloga što ne ib mislila da se nekom mogu objaviti i anđeli i Isus i.. to su privatne objave u koje nismo dužni vjerovati. nego iz razloga što navedeni citat relativizira Isusovu utjelovljenje i žrtvu i uskrsnuće. to na prvi dio citata,a za drugi, tzv. stubišta, sigurna sam, tim jezikom rečeno, da postoje stubišta i stubišta..

evo, stavit ću neke citate iz knjige Majka Terezija, osobni portret. ono što me je se ekstra dojmilo. nadam se da će vam se svidjeti

"Jedan je američki novinar - motreći jednom Majku Tereziju kako njeguje bolesnika obasuta po čitavom tijelu gnojnim čirevima - s izrazom najdubljega gnušanja na licu rekao kako on to ne bi radio ni za milijun dolara. Ona mu na to samo kaza: "Za milijun dolara ne bih ni ja činila takvo što." Ona je to radila samo i jedino za Isusa."

premda je citat sam od sebe jasna, za dublje poimanje, pogotovo ono nutarnje, potrebno je pročitati i pojmiti u kakvim su prilikama, tj., bolje reć neprilikama, sestre služile raznim premnogim bolesnicima. topao i vlažan zrak, razno razni nametnici, kukci, oskudica u hrani, lijekovima, modernim sanitarnim čvorovima... bez plaće, darujuć se od jutra do sutra s pouzdanjem u Milost...

"Iznenadila je mnoge koji su kritički propitivali vjerodostojnost Crkve i koji su mislili da bi u Majci Tereziji mogli imati saveznika za revoluciju unutar nje. S takvim je spletkarima postupila kao i s prividno zabrinutim novinarom koji ju je upitao: "Majko Terezijo, što ne valja s Crkvom danas?" Kao iz topa mu je uzvratila: "Vi i ja!" Po njezinu mišljenju, istinsko mjesto gdje je stalno portebna reforma jest u srcu svakoga pojedinca."

"Jednom ju je novinar pokušao isprovocirati: "Majko Terezijo, vi sada imate sedamdeset godina. Kada umrete, svijet će izgledati isto kao i prije vas. Nakon svega truda koji ste uložili što se promijenilo u svijetu?" Bez imalo nestrpljenja i s osmijehmom koji osvaja odgovorila mu je: "Znate, nikada nisam htjela promijeniti svijet. Samo sam nastojala biti kapljica čiste vode u kojoj će se moći zrcaliti Božja ljubav. Čini li vam se to mala stvar?"

ovaj citat osvaja.. biti duboko svjestan da si ti karika koju možeš, trebaš, ma moraš mijenjati.....neprocjenjivo.

"Njezino čišćenje zahoda, koje sam već spomenuo (radi boljeg razumijevanja, zamislite si sliku tih tzv. zahoda u prihvatilištima!! moja opaska.), imalo je duhovno značenje, što će nam ilustrirati sjledeća anegdota koju sam čuo: jedna od njezinih sestara koja ju je pratila na prekomorskome putovanju u Washington - cilj njezina putovanja bio je posjet tadašnjemu američkom predsjedniku Ronaldu Reaganu - tijekom leta zamijetila je nešto neobično. Naime, Majka Terezija je otišla do zahoda u prednjem dijelu poslovne klase, i to prvo u onaj na desnoj strani, a onda u onaj na lijevoj strani. Potom je odšetala i do onih zahoda koji su bili smješteni u straženjm dijelu zrakoplova. Znatiželja je u sestri nadvladala nelagodu pa izravno upita Majku Tereziju za razlog tih ponovljenih odlazaka u zahod. Njezin kratak odgovor bio je: "Egzorcizam!"

daj zamislite koja dubina, mudrost, na kraju krajeva - volja!!
radi boljeg razumijevanja navedenog citat, dodat ću još jedan:

"Majka je Terezija očistila sve spomenute zahode u zrakoplovu. Čini se da je upravo u čišćenju zahoda pronašla ljekovito sredstvo protiv svakoga nagovještaja oholosti. Takvo što se poklapa s njezinom maksimom: "Kako se uči poniznosti? Jedino poniženjima."

nadam se da vam se sviđa i da sam vas bar malo zainteresirala.
mene osobno potiče na razimšljanje, posebno o mojoj svakodnevnici i mom prioritetu - služenju mojoj obitelji. naime, prečesto nekako radim i reagiram mehanički.., a zapravo bih si trebala posvješćivati i živjeti punim plućima. jedan je život i jedan sadašnji neprocijenjivi dan u životu moje djece.. pa se pitam, koliko sam prisutna...