-
Ja sam prvo pomislila da je i Elin ovdje negdje kod Osijeka kad pita kad je misa. Ivany, ti si tu negdje koliko sam shvatila?
Mise nedjeljom obično budu jedna-dvije prijepodne i večernja. Ali to vrijedi za svaku župu drugačije. Mi idemo isključivo s klincima na misu. Nikada bez njih. Pa i sam Isus je govorio da želi djecu blizu sebe, lucij@ je to već napisala. Ja se držim toga. Naš velečasni nikada nije prigovorio ako bi malo dijete zaplakalo ili nešto pomalo pričalo. Naravno ak baš bude jaako nemirno, plače i vrišti, onda je rekao da izađemo da ne ometamo druge. Čak je znao reći i da možemo otići nahraniti bebu u sakristiju.
F. je oduvijek bio miran u crkvi, i kad je bio malen,a i sad, što za M. baš i nije slučaj. On baš ne izdrži uvijek pa onda izađemo jedno od nas s njim van. Bit će bolje kad još malo poraste. Važno je da djeca imaju naviku i osjećaj odlaženja, makar to ne bilo baš svake nedjelje. Mi znamo često i mimo mise otići do crkve, kada je ona otključana. Tada im je i zanimljivije jer mogu proći cijelu, pogledati sve što ih zanima: od slika na zidu, zvono- to obožavaju
, kipove, vidjeti cijeli oltar, sve im je onda pregledno.
Elin, možda da probate prvo tako, otići jednom kad nije misa, čisto da se upozna s prostorom.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma