ljiljananisam mislila na to, znam ja o čemu ti, o zlu u čovjeku, istočnome grijehu, slobodnoj volji, Sotoni...o tome da u čovjeku postoji i dobro i zlo i da on sam odlučuje u kojem će smjeru.....ja sam se osvrnila na temu medija i TV-a i kako su "oni" jedni od većih krivaca za sve zlo u svijetu, ljudima jer potiče na tko zna što.....upravo sam zato htijela da netko povuče paralelu između nečeg što je već u čovjeku, što je svojstveno njegovoj prirodi i poticajima iz vana....zato sam pitala i na neki način dala i odgovor, da su i prije tisuću godina ljudi bili svakakvi i bez TV, baš zato što je to nešto u nama i oko nas......znači nije TV i internet jedini neprijatelj našoj djeci......

Inače da Bog je bio"sam" kao i Adam pa mu je stvorio družicu, Lucifer je bio anđeo koji se zbog svoje oholosti odmentnuo od Boga, zašto je to mogao? Zato što mu je Bog dao slobodnu volju, tako da Bog nije stvorio Zlo, već je Lucifer kao i čovjek koji želi postati poput Boga postaje zao, na taj način što postaje sebičan i gazi sve ispred sebe.

Ja sam živjela u komuni Cenacolo (koja postoji širom Hrvatske kao i u Međugorju) u Italiji 1godinu, bila sam na iskustvu, i imala sam tretman kao i ostali narkomani, alkoholičari itd. Odrezala sam kosu, do ramena, da pokažem da nisam na to navezana, ali nisam shvatila smisao toga na početku kao i mnogo drugih pravila koji mi nisu bili suvisli. Onda sam shvatila da su to pravila za ovisnike a nekim dijelom i za mene, da shvatim koliko sam navezana na svoj izgled, kosu, šminku, odjeću, materijalno....itd. uglavnom šišat se više nisam dala i protivila sam se još nekim stvarima koje su mi bile bez veze i mogu reći da se u ovih 9 godina ženska komuna koja je s pravilima bila puno stroža od muške donjela dosta promjena, tako i s odjećom, i šišanjem.....uglavnom ostaju pravila koja stvarno donose ploda, nekih se držite samo dok ste unutra, a nekih i kada izađete van jer vidite da su vam koristile na izgradnji karaktera i zrelosti.

Uglavnom tamo vas nitko ne tjera na ništa niti da ostanete možete otići u bilo kojem trenutku...i druga stvar komuna je teška psihički ne fizički....nema TV-a, radija,cigareta, alkohola, šminkanja, kremica, ni depilacije svaki dan, a bome ni tuširanja....učite se štedjeti na šamponu, gelu za tuširanje jer sve je to dobiveno iz providnosti tj. dobrih ljudi a tko zna kad će sljedća, pa ako ne štedite nećete se imati čime okupati, učite raditi, cijeniti ono što rade drugi za vas, dok vi radite na zemlji drugi kuhaju, treći čiste, od6h-22h samo rad i molitva (koja nije obavezna za one koji ne žele), razgovori, slušanje tuđih primjedaba na vas i to u tišini,isto tako vaši na njih......to pomaže, jer se ne svađaš već dok ih slušaš razmišljaš ju čemu su u pravo u čemu nisu, i to vam pomaže da radite na sebi....najgore od svega je to što nemožeš ni sekunde pobječi od samoga sebe, ni u sobu čitati knjigu, ni gledati TV-e, ni ići na internet, već se povjeriš nekome i pričaš s drugima a najviše sa samim sobom....e to je izazov koji rijetko tko može podnjeti (pogotovo kad "vani" vodi totalno drukčiji život) vjerujte mi to je bio izazov mog života jer svi smo mi ovisnici, samo nečije ovisnosti se očituju izvana kroz drogu, alkohol, prostituciju, hranu, sebičnost........a mi drugi moramo je otkriti na puno teži način............spoznati sebe....i Boga to je cilj kojem čovjek teži cijeli svoj život to je bit svega!!!!!!