Ifigenija prvotno napisa
pikula prvotno napisa
Htjela sam vas nešto pitati- u nedjelju je svećenik citirao Don Bosca- da je za dobar odgoj potrebno tri stvari - redovna ispovjed, česta pričest i Marijanska pobožnost. Mene su stvarno takle te konkretne upute. Znate li neku takvu literaturu o odgoju - mislim s konkretnim savjetima, ne samo teorija

- jer tu ja uvijek pogriješim, u svakodnevnoj provedbi

?
Imaš knjigu sretni roditelji - Bruno Ferrerro - prema uputama don Bosca. Meni je to divna knjiga, za razmišljanje, i inspiriranje. Imaš u dućanima vjerske literature, a rado ti je i posudim.
Može, može, javim se na pp
A što se tiče srama, ja mislim da je on prirodan ljudima jer smo svjesni dostojanstva svojeg tijela, a i svetosti bračnog čina. Sears koji je pedijatar i vjernik kaže da bi se roditelji trebali "početi"
sramiti nagosti kad dijete iskaže prvu stidljivost i kaže da je to najčešće do 4.godine. Mene jako smeta kad se djeca sustavno odučavaju od srama koji im je prirodan, recimo u vrtiću kod obavljanja nužde ili kad mi je teta rekla da utome što dečki viču sise i j****e nema ništa strašno i da se ona pravi da ne čuje. Tragično mi je da se djeca od malena naivkavaju da je vrijeđanje njihovog srama i osjećaja za čistoću normalno.