Citiraj Lapis prvotno napisa
Citiraj Ifigenija prvotno napisa
Ako se diskusija nastavi, sigurno će me zasvrbit prsti, ali sudržat ću se.
nemoj molim te, jer me zanima ovo:

Citiraj Ifigenija prvotno napisa
Sama Biblija ne tvrdi da je jedini izvor nauka (u poslanicama je to jasno rečeno)
ako mi možeš pojasniti na što si mislila, molim te. zanima me to s poslanicama (znači misliš li na poslanice koje se u NZ spominju, a nisu uvrštene u kanon, ili na neke konkretne stihove koji dokidaju jedini autoritet Pisma i otvaraju mogućnost dodavanja/razvijanja nauka).
Ne mogu sad naći koji je to redak i u kojoj poslanici (kanonskoj), ali sv. Pavao piše vjernicima da vjeruju i uče iz Evanđelja i iz predaje dobiju od drugih "svetih". Koga zanimaju te doktrinarne stvari, od srca preporučam knjige dr. Scotta Hahna, ima jedna prevedena na hrvatski -
Naš put u katoličku crkvu. Tamo ćete naći točne retke iz poslanica, pa možete potražiti.

On i supruga su bili prezbiterijanski teolozi koji su, izučavanjem Sv. Pisma, i iskrenim traganjem za istinom i pravim putem prešli u Katolike. Zanimljivo, poučno, iskreno i pametno, i s puno tumačenja i razumijevanja razlika između protestantske i katoličke teologije. Pa bolje čitajte njih nego da ja prežvakavam što sam napabirčila tu i tamo.

Upravo pitanje uloge Crkve u tumačenju pisma, euharistije i oprosta (i kontracepcije) mjesta su koja su Scotta Hahna i Kimberly privukli katoličkoj Crkvi.

Posebno zanimljivo za ovaj forum je da je njihov put u obraćenje išao preko Kimberlynog izučavanja kontracepcije za neki seminar. Svega toga ima masu na netu, pa tko ima vremena i volje nek samo utipka imena i naći će i ulomaka, i intervjua i svega. Jako lijepo.

Kimberley Hahn objavljuje knjige s temama katoličkog majčinstva. Nažalost, nisam niti jednu pročitala, ali bih rado. Ako netko ima, jel može posuditi? 8)