-
Mogu li vam postaviti par pitanja i zamoliti vas za vaše mišljenje, ne nekakvo iz knjiga psihologije ili Biblije.
Stalno slušam da je sebično ne imati djecu ili imati samo jedno dijete itd.
Ne ne bih ovdje raspravljala na temu zašto Crkva zagovara više djece i ne bi ulazila u njihove razloge, zanimate me vi.
Zašto je grijeh npr. uzmimo ovako imati jedno djete?
Zašto je sebičnost ne imati više djece ako ste vi svjesni činjeci da psihički a možda i fizički ne možete imati više djece, da će vaš odnos prema njima našteti njihovoj osobi, samopoštovanju..itd. uglavno svijesni ste činjenice da ne odgajate "dobro" to svoje djete tj. mislite da mu ne dajte dovoljno, da ste nesretni vi ( jer imate grižnju savjesti) i ono, jer očekuje i zaslužuje više od roditelja?
Ne ne govorim ovdje o nekim normalnim problemima i nesigurnostima koje su normalne kod svakoga roditelja, već svijesnoti o sebi samome kako jednostavno niste sposobni imati više djece.
Ne govorim tu o sebičnosti tipa, nemam vremena za sebe, (mada ima i toga, već se radi o dobrobiti djeteta i zbog njegove dobrobiti odustajanja od daljnjega potomstva.
Nisam se dobro izrazila, noć je, ne znam jeste li me shvatile.
Ovako ću postaviti pitanje: Koji je veći grijeh; imati jedno dijete i dobro se brinuti za njega, odgovorati na njegove potrebe itd. ili imati više djece, zato što MM, rodbina, pa čak i vlastito djete ( i Crkva-ali to me toliko ne brine, već zbunjuje) pa ih "izluđivati" vikanjem, svojim umorom, zapostavljanjem, smatrati ih teretom itd.....a biti svijesni duboko u sebi, biti iskreni prema sebi, da niste sposobni za još djece, da ne želite djeci tužan život, da ne želite biti odgovorni za patnju te djecu za koju ste već sada svijesni da će te ju dijelom vi prouzročiti.
Zašto je bitan broj djece, a ne ljubav i ponašanje prema njima?
Zašto je ne imati djece ili imati manji broj djece sebičnost i grijeh?
Zašto svečenik s oltara govori o tome a on nikada nije rodio, zašto i jedan otac želi još djece, kada i sam priznaje kada ga pitaš što ti znači jedno ili 10-tero, samo ime na papiru i njegovo prezime, kada ga on ne nosi 9mjeseci, kada ga ne rađa, kada s njima na dan provede u vrh glave sat vremena
:/
Što vašim muževima osim većih novčanih izdatak znači to što imaju više od jednoga djeteta?
što se to tako drastično promjenilo u njihovim životima kao npr. u vašim?
Ne ne govorim o malim promjenama, govorim o velikim poput vaših majčinskih koje 24h na dan ne znate tko ste i gdje vam je glava ( bar one koje to priznaju sebi i drugima)?
Bez obzira koliko se muškarac daj djeci to nije ni 5% od onog koliko se daje žena-i zašto je onda grijeh ako ona odluči da ona to više ne može, zašto je to sebičnost, a ne odgovornost za svoj i tuđi život-ZAŠTO MOLIM VAS, ZAŠTO :?
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma