Pratim vas. Meni fale jako odlasci na Misu, i dalje nikako ne uspjevam uskladiti taj dio. Moram se bolje potruditi.
Kod nas su "samo" dvije nedjeljne mise. "Rana" na koju nikako ne možemo, radi djetetovog ritma i u 11, na koju smo inače MM i ja išli.
Tu se javlja "problem". To je pjevana Misa, sa sviranjem na orguljama (glasnim), a moje dijete ne voli glasno sviranje i ne želi biti u Crkvi čim počne "muzika".
MM dosta nedjelja radi, pa ne mogu niti malog ostaviti doma.
A opet kad ne radi, osjećam "grižnju savjesti" da ja odem, a njih ostavim doma, jer nam je to jedino zajedničko vrijeme.
Ponekad idemo u kombinaciji da krenemo svo troje, pa ja u Crkvu, pa mali s MM - om van, pa oni na sladoled, pa se vrate po mene,...
I onda od te Mise nemam gotovo ništa, jer sam skoro pri izlazu, pola toga ne čujem, ne mogu se skoncentrirati, jer maleni više puta ulazi/izlazi (kad počnu orgulje),... i nemam neko rješenje.
Jedan župnik mi je u razgovoru lijepo to pojasnio, da je ok da vjernik prakticira svoju vjeru "doma", ali Misa je nužni "kanal" koji nam prenosi Božje poruke.
I eto, baš se tako osjećam, kao vjernik kojem nisu prenešene sve poruke.