Pokazuje rezultate 1 do 50 od 3651

Tema: odgoj u duhu vjere 5

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    Pratim vas. Meni fale jako odlasci na Misu, i dalje nikako ne uspjevam uskladiti taj dio. Moram se bolje potruditi.
    Kod nas su "samo" dvije nedjeljne mise. "Rana" na koju nikako ne možemo, radi djetetovog ritma i u 11, na koju smo inače MM i ja išli.
    Tu se javlja "problem". To je pjevana Misa, sa sviranjem na orguljama (glasnim), a moje dijete ne voli glasno sviranje i ne želi biti u Crkvi čim počne "muzika".
    MM dosta nedjelja radi, pa ne mogu niti malog ostaviti doma.
    A opet kad ne radi, osjećam "grižnju savjesti" da ja odem, a njih ostavim doma, jer nam je to jedino zajedničko vrijeme.
    Ponekad idemo u kombinaciji da krenemo svo troje, pa ja u Crkvu, pa mali s MM - om van, pa oni na sladoled, pa se vrate po mene,...
    I onda od te Mise nemam gotovo ništa, jer sam skoro pri izlazu, pola toga ne čujem, ne mogu se skoncentrirati, jer maleni više puta ulazi/izlazi (kad počnu orgulje),... i nemam neko rješenje.
    Jedan župnik mi je u razgovoru lijepo to pojasnio, da je ok da vjernik prakticira svoju vjeru "doma", ali Misa je nužni "kanal" koji nam prenosi Božje poruke.
    I eto, baš se tako osjećam, kao vjernik kojem nisu prenešene sve poruke.
    Imamo mi rješenje i za to.... Imamo novu crkvu u kojoj su orgulje tek od prošle (ili pretprošle???) godine. Moji dečki su uvijek gnjavili da ih vodimo u druge crkve gdje su orgulje jer su ih silno zanimale.

Možda bi i tvoje dijete voljelo vidjeti orgulje izbliza (odete malo ranije ili u neko doba kad vježbaju) da ih opipa. Moji su zaključili da žele sintić u kući upravo zbog crkvenih orgulja. Sad se već polako uvlače pod kožu ekipi koja svira u crkvi i vidim u kojem smjeru to ide... Djeca poznaju orguljaše, pa žele svaki put upaliti i ugasiti prekidač od orgulja itd. Još je daleko dan kad će zasjesti i svirati, ali je izvjestan.

Kad tvoje dijete "demistificira" izvor glasnog zvuka, bit će super.

S druge strane, iako meni misa nipošto nije nužni kanal za riječ božju, uvijek se sjetim što sam djeci odgovorila kad su pitali zašto se ide u crkvu iako te Bog čuje i vidi u svakom trenutku i kad se moliš doma i pod drvetom: Kad je više ljudi koji se zajedno mole, molitva se bolje čuje!
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 25.05.2010. at 12:17

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •