Joj cure, hvala vam! Nemate pojma s kakvom sam zebnjom pisala svoj post na ovoj temi. Mislila sam da možda privatiziram temu i tako.... A sad sam baš sretna! Zdenka2 hvla na lijepim riječina i veliki
Draga Ivanazg, tvoj post koji si zalijepila od patera Zvjezdana me potaknuo da pišem! Hvala i tebi Mislim da moraš napuniti svoj vrč da bi mogao davati drugima. I ja sam još daleko od toga da mi je vjera i zahvaljivanje Bogu u centru života, ali čitam i slušam ljude koji tako žive i čini mi se da je s molitvom često kao s vježbanjem prvo ima tisuću razloga da ne stigneš, a kad se jednom navikneš na taj dobar osjećaj ideš i kad si prehlađen i kad je kiša i kad su klinci cendravi itd. s tim da se naravno "rezultati" vjerskih dužnosti odražavaju na cijelom životu i tim više motiviraju, samo je teško krenuti i održati kontinuitet u početku. Ja konačno imam frendicu s kojom djelim to jesi bila, ja idem sutra, pa zajedno na neko predavanje i to jaaaako pomaže. Ali evo sad smo dva tjedna bili bolesni (opet strep) i naravno da sam opet izostala s mnogo toga.
Jučer je u našoj župi bio blagdan Marije Pomoćnice zaštitnice župe i bila je procesija. Divan doživljaj u sred Zg promet stoji ide procesija! Klinci su bili oduševljeni, pravo proštenje.
Ako se ne namećem htjela bih ukratko opisati par faza koje sam prošla u ovih godinu dana navikavanja na "nezaposlenost" možda se još netko prepozna, lakše mi je kad vidim da nisam sama u svojim razmišljanjima.
Eto oprostite na dužini posta, pa ću samo staviti par natuknica-
Prvo je bila klasična zbunjenost, pokušaji izbjegavanja, pa sam oovja poslić, pa neće to biti trajno i tako. Čišćenje čeka.
Druga faza- tugovanje, gubitak idnetiteta, plakanje kad vidim kazalište u kojem sam nedavno radila i sl., na momente jak osjećaj panike ili izgubljenosti. Hvala Bogu kratkotrajno
Treća faza- tješenje- Punjenje rasporeda zilion aktivnosti kao "zbog djece", svi muzeji, predstave, događanja, rođendani, svi izleti, klizanja, pečemo kolače, izrađujemo sve i sva. Pouka kad možeš birati vrijeme dolaska ima puuno toga besplatnog u Zg za klince!
Četvrta faza- suočavanje s dosadnim stranama - čišćenje je sad samo moje, skupilo se za pet generalki, štednja steže omču, nema više nikakvog tješenja, sad samo MM radi kad su klinci bolesni ne uzima slobodne dane, dežurstva se samo nadovezuju... Sad bi mama lupala nogama o pod i hoće natrag, raditi u kineskom dućanu izgleda privlačno
Faza5- trenutna, uhodavanje, malo više truda i uvježbavanja i sve ide. Rezultati se pokazuju, više ne izviruju hrpe veša, mirne duše prolazim kraj muzeja, prebrajam po novčaniku i kupim djetetu ljigavca za 3kn, zamrzavam kruh koji ostane isl. Konačno imamo neke svoje rutine i znamo kad i kamo idemo, što je za nas, a što na žalost nije. Izvukla šivaću mašinu i ubacujem hobije poslje dužnosti i obaveza. Napredujemo