Citiraj ivana zg prvotno napisa
Ja sam van sebe, tek sad ne želim drugo djete i sad sam se sjetila zašto kao djete nisam nikada htjela reć da ću se udati i roditi već da ću usvojiti djete....
zato što nisam željela da neko radi mene pati, boluje, živi u ratovima i umre na ovome svijetu, osjećam se tako odgovornom, tako krivom, ako će moje djete kao malo morati proći sve te strahote.
bojim se za svoje djete, bojim se svega...
Jako egoističan pogled na potomstvo. Uredu je da tuđa krv pati, a tvoja ne?!

Ja već jako dugo čitam ovu temu. Nisam se javljala, ali znam da već dugo imaš osobna previranja o broju djece.
Sasvim je uredu da jedna kršćanka/katolkinja ne želi imati više djece.
Meni se sve nekako čini da ova tvoja preispitivanja vjere i sva ova zbunjenost (postovi su ti jako zbrćkani) dolazi od straha od osude/vječnog prokletstva zbog svjesne odluke da ne želiš imati više djece.
Većina nas je odgajana da se žena može ostvariti jedino kroz djecu, da nam je to smisao i sl.
Moraš se prvo riještit te krivnje (usađene odgojem) o odluci o broju djece pa će sve ostalo nekako sjesti na svoje mjesto.
Nama je svećenik na zaručničkom tečaju rekao da imamo onoliko djece koliko možemo odgojiti - u svakom smislu te riječi. Znači, ne samo financijski, nego s koliko se možemo nositi.
Ja sam oduvijek htjela imati više djece s malom razlikom. Sad smo na financijskom dnu i ta želja je stavljena na čekanje. Imam dvoje. Da li ću ikad odlučiti imati treće, ne znam. Ima i još nekih razloga zbog kojih me sve više vuče na odluku o neimanju više djece, iako mi srce kaže da želim još.
Bog mi je dao razum i mogućnost procjene. Također mi je dao i ograničenja na koja sam naišla. Iz svega toga čitam Njegove poruke i razmišljam.
Često pišeš o Međugorju i Gospinim porukama. Želiš da ti Gospa da točne i jasne odgovore na tvoja pitanja?
To nećeš dočekati. Probaj se malo "odmaknuti" od Međugorja. Dosta se ljudi "zakači" za priču oko ukazanja i počne očekivati jasne poruke, kao vidjelice. Nakon nekog vremena, slijedi razočarenje i preispitivanje vjere.
Ti nisi vidjelica i, samim time, nećeš dobiti jasnu poruku ispisanu u par redaka.
Odgovori su svugdje oko tebe. U tm-u, u tvome djetetu, u tebi. "Samo" ih moraš pročitati.

Oprosti što sam tako izravna. Iz Hercegovine sam i znam dosta ljudi koji su poprilično navučeni na priču o vidjelicama i kao da očekuju da i oni dobiju poruke.

I još nešto, ako preispituješ potrebu za Isusovom smrti, preispituješ samu bit kršćanstva koje zasniva na uskrsnuću. Odi do svećenika kojemu vjeruješ!