Jako egoističan pogled na potomstvo. Uredu je da tuđa krv pati, a tvoja ne?!ivana zg prvotno napisa
Ja već jako dugo čitam ovu temu. Nisam se javljala, ali znam da već dugo imaš osobna previranja o broju djece.
Sasvim je uredu da jedna kršćanka/katolkinja ne želi imati više djece.
Meni se sve nekako čini da ova tvoja preispitivanja vjere i sva ova zbunjenost (postovi su ti jako zbrćkani) dolazi od straha od osude/vječnog prokletstva zbog svjesne odluke da ne želiš imati više djece.
Većina nas je odgajana da se žena može ostvariti jedino kroz djecu, da nam je to smisao i sl.
Moraš se prvo riještit te krivnje (usađene odgojem) o odluci o broju djece pa će sve ostalo nekako sjesti na svoje mjesto.
Nama je svećenik na zaručničkom tečaju rekao da imamo onoliko djece koliko možemo odgojiti - u svakom smislu te riječi. Znači, ne samo financijski, nego s koliko se možemo nositi.
Ja sam oduvijek htjela imati više djece s malom razlikom. Sad smo na financijskom dnu i ta želja je stavljena na čekanje. Imam dvoje. Da li ću ikad odlučiti imati treće, ne znam. Ima i još nekih razloga zbog kojih me sve više vuče na odluku o neimanju više djece, iako mi srce kaže da želim još.
Bog mi je dao razum i mogućnost procjene. Također mi je dao i ograničenja na koja sam naišla. Iz svega toga čitam Njegove poruke i razmišljam.
Često pišeš o Međugorju i Gospinim porukama. Želiš da ti Gospa da točne i jasne odgovore na tvoja pitanja?
To nećeš dočekati. Probaj se malo "odmaknuti" od Međugorja. Dosta se ljudi "zakači" za priču oko ukazanja i počne očekivati jasne poruke, kao vidjelice. Nakon nekog vremena, slijedi razočarenje i preispitivanje vjere.
Ti nisi vidjelica i, samim time, nećeš dobiti jasnu poruku ispisanu u par redaka.
Odgovori su svugdje oko tebe. U tm-u, u tvome djetetu, u tebi. "Samo" ih moraš pročitati.
Oprosti što sam tako izravna. Iz Hercegovine sam i znam dosta ljudi koji su poprilično navučeni na priču o vidjelicama i kao da očekuju da i oni dobiju poruke.
I još nešto, ako preispituješ potrebu za Isusovom smrti, preispituješ samu bit kršćanstva koje zasniva na uskrsnuću. Odi do svećenika kojemu vjeruješ!