Citiraj mlukacin prvotno napisa Vidi poruku
Nikako nisam mogla dokućiti kako ta osoba može biti preobraćena? Zar takve osobe nebi trebale biti dobre, zar nebi trebale imati onaj sjaj u očima? Vl. Ramos me upita da što mislim kakva bi ta osoba bila da nije probraćena? Nadam se da ste shvatile poantu...
O da! To je no kad sveti J. Escriva (na čijoj prelaturi počiva i rad vlč. Ramosa) kaže otprilike ovako: "Rekao sam ti da moliš za mene. A ti si me na to upitao: zašto, što vam se dogodilo? Odgovorio sam ti: svakome se od nas u svakom trenutku nešto događa. A što bi nam se tek događalo kad ne bismo molili?"

A za tu osobu koja se osjeća preobraćenom, a ne ponaša se tako - to je samo faza. Proći će to. Svi mi dobro znamo da je proces obraćenja težak, da je teško kao kršćanin prihvatiti svoju grešnost, priznati da nisi savršen jer savršen je samo Bog. Teško je prihvatiti poslušnost i poniznost, pogotovo stoga što ih đavo mrzi i učinit će sve da nas odvrati od njih, pogotovo će biti uspješan s taktikom podilaženja našem egu. Priča stara koliko i svijet - Adamu je rekao - ti možeš biti jači od Boga i govori to svima nama svaki dan. I bijesan je kad je raskrinkan.
Ta osoba možda mora proći takav put. Ako bude ustrajna u vjeri, spoznat će da je jakost jedino u poslušnosti Bogu i Božjoj riječi.