Citiraj MarijaP prvotno napisa Vidi poruku
Probaj se malo "odmaknuti" od Međugorja. Dosta se ljudi "zakači" za priču oko ukazanja i počne očekivati jasne poruke, kao vidjelice. Nakon nekog vremena, slijedi razočarenje i preispitivanje vjere.
Ti nisi vidjelica i, samim time, nećeš dobiti jasnu poruku ispisanu u par redaka.
Odgovori su svugdje oko tebe. U tm-u, u tvome djetetu, u tebi. "Samo" ih moraš pročitati.

Oprosti što sam tako izravna. Iz Hercegovine sam i znam dosta ljudi koji su poprilično navučeni na priču o vidjelicama i kao da očekuju da i oni dobiju poruke.

I još nešto, ako preispituješ potrebu za Isusovom smrti, preispituješ samu bit kršćanstva koje zasniva na uskrsnuću. Odi do svećenika kojemu vjeruješ!
Slažem se! Jako volim hodočašća u Međugorje i istinski sam duhovno obnovljena nakon njih. Međutim, manji dio vjernika, kao da od fenomena Međugorja stvara posebnu vjeru. To nije dobro. Niti za Međugorje, niti za njih. Poruke su zgodan putokaz, podsjetnik na nešto što bismo ionako trebali znati, nositi u sebi.
Međutim, ništa ne može nadomjestiti Bibliju i snagu koju Božja riječ ima u nama; niti Svetu misu, taj misterij pretvorbe u kojoj sudjelujemo i po kojoj postajemo dionici Vječnosti.